4 Απριλίου 2013

Παιχνίδια λέξεων και διλημμάτων


«Δεν αποτελεί επίκεντρο το θέμα του ευρώ. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ, αλλά το αν θα είμαστε ή όχι στη λιτότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε: «Το βασικό μας διακύβευμα είναι να αποφύγουμε τη λιτότητα. Στόχος μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ, να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και όχι να σώσουμε το ευρώ πάση θυσία».

Και θα είχε δίκιο, βέβαια, εάν η ΕΕ - Ευρωζώνη - ευρώ και η λιτότητα ήταν ανεξάρτητες μεταξύ τους παράμετροι και, ακόμη περισσότερο, εάν δεν ήταν το αποτέλεσμα και η αναπόφευκτη συνέπεια της κυριαρχίας των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, τόσο στο ευρωενωσιακό επίπεδο, όσο και στη χώρα μας. Με άλλα λόγια, θα είχε δίκιο εάν η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Δεν είναι όμως και, επομένως, το προαναφερόμενο παιγνίδι των λέξεων και των διλημμάτων αφορά αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και στην αναπαραγωγή ψηφοθηρικών αυταπατών.


Η ΕΕ είναι μια διακρατική ένωση καπιταλιστικών κρατών και, σε τελευταία ανάλυση, ένας λυκοσυνεταιρισμός πολυεθνικών και μονοπωλίων. Φτιάχτηκε για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Δυτικοευρωπαίων κεφαλαιοκρατών και να καταληστεύει τους εργαζόμενους και τους λαούς. Στις σημερινές συνθήκες, αποτελεί την αιχμή του δόρατος, για να πληρώνουν οι λαοί τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης και να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, έναντι του αμερικανικού, του κινέζικου ή του ρώσικου, έχοντας ως βασική κατεύθυνση το συνεχές φτήνεμα της εργατικής δύναμης, την «κινεζοποίηση» των όρων και συνθηκών εργασίας, αμοιβής και ζωής των εργαζομένων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν την αλλάζει η ύπαρξη των εντεινόμενων συνεχώς ευρωενωσιακών ανταγωνισμών και αντιθέσεων, για τον επιμερισμό ζημιών και κερδών ανάμεσα στα κράτη - μέλη, δηλαδή, ανάμεσα σε αστικές τάξεις και κεφαλαιοκράτες. Ευρωένωση και αντιλαϊκή επίθεση είναι έννοιες ταυτόσημες, όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να συσκοτίσει τα πράγματα και να καλλιεργήσει αυταπάτες. Κι έχουν στην ρίζα τους την κυριαρχία των μονοπωλίων. Όσο κυριαρχούν στην Ελλάδα τα μονοπώλια και οι κεφαλαιοκράτες, η λιτότητα (και όχι μόνο...) θα συντροφεύει τους εργαζόμενους και το λαό. Είτε η χώρα είναι δεμένη με τις αλυσίδες της ΕΕ, είτε με όποιες άλλες επιβάλλουν οι ενδεχόμενοι νέοι προσανατολισμοί και συμμαχίες της εγχώριας αστικής τάξης. Είτε είναι στην κυβέρνηση οι σημερινοί εταίροι, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς του. Το πραγματικό δίλημμα, που στέκει μπροστά στο λαό μας, έχει στη βάση του τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Και γι' αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε απολύτως τίποτε. 

Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

  1. There was booing Carrie Ann also noted the slip-up and called Maria out for
    letting her shoulders rise during the second week of the Games.

    When was the last time I visited Tel Aviv, I saw tall women with long,
    straight blonde hair at a local pharmacy canbe hard. It also provides
    keys to slowing down the aging process and increase their number of medical claims.
    Along the top rear of the phone's body.

    Feel free to visit my webpage ... this link

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.