5 Απριλίου 2013

«ΝΟΥΝΟΥ»: Δυνάμεις των ΜΑΤ στην υπηρεσία του εργοδότη εναντίον των απεργών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ


Το δόγμα «Νόμος και τάξη» σε κάθε χώρο δουλειάς επιχειρούν να επιβάλλουν κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, με δυο κλούβες, βρέθηκαν μετά τις 12 το μ. στην είσοδο του κέντρου διανομής Ασπροπύργου της επιχείρησης «ΝΟΥΝΟΥ», άνοιξαν τις πύλες ωστόσο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους. Τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ. Μετά από αρκετή ώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν.

Η σωματειακή επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που κατ' εντολή των μεγαλοεργοδοτών, επιχειρεί με τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις να επιβάλλει την πολιτική του «νόμος και τάξη» απέναντι στους εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη βάρβαρη πολιτική.

Την αλληλεγγύη τους στους αγώνα των εργαζομένων στη «ΝΟΥΝΟΥ» καταγγέλλοντας την καταστολή των αγώνων εκφράζουν εκπρόσωποι των σωματείων σε «ΜΕΒΓΑΛ», «ΕΒΓΑ», «Ελληνική Χαλυβουργία», στα συνδικάτα Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ», Αθήνας και Πειραιά, καθώς και η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας.

Τα αιτήματα της απεργίας

Οι εργαζόμενοι στο κέντρο διανομής Ασπρόπυργου της επιχείρησης «ΝΟΥΝΟΥ» καταγγέλλουν την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, η οποία προχώρησε και στην απόλυση ενός πρωτοπόρου εργαζομένου-μέλος του Σωματείου Εργαζόμενων Ανυψωτικών μηχανημάτων Δ. Αττικής.

Οι εργάτες στη «ΝΟΥΝΟΥ» συσπειρωμένοι στη σωματειακή επιτροπή του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών μέσα από μαζικές διαδικασίες πήραν απόφαση για απεργία που ξεκίνησε την Πέμπτη το μεσημέρι και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ μετά από νέα γενική τους συνέλευση το πρωί της Παρασκευής αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι.

Στο πλευρό της εργοδοσίας η αστυνομία

Το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και ξεκίνησε η απεργία, στις πύλες της επιχείρησης βρισκόταν όλο το αστυνομικό τμήμα Ασπρόπυργου με επικεφαλής το διοικητή του, ο οποίος προσπαθούσε να πιέσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους να αναστείλουν την κινητοποίηση, όπως καταγγέλλουν οι απεργοί.

Διαρκής προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους

Η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων, το τελευταίο διάστημα με εσωτερικά σημειώματά της κατηγορεί τους εργαζομένους για... «ασυνέπεια». Μάλιστα από έναν εργάτη απέσπασε και χρήματα γιατί άργησε να πάει στη δουλειά του.

Πλήρη κάλυψη στην εργοδοσία παρέχει το εργοδοτικό σωματείο εργαζόμενων στη «ΝΟΥΝΟΥ», του οποίου το ΔΣ αποτελείται από διευθυντικά στελέχη.

Να σημειωθεί ότι οι εργάτες αμείβονται με τη σύμβαση για τις εμπορικές επιχειρήσεις που υπέγραψε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων με μείωση 8%, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνει τον εργοδότη να εφαρμόσει την κλαδική σύμβαση Παστεροποίησης γάλακτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.