5 Απριλίου 2013

Προσωπικό για 5 μήνες χωρίς κανένα κόστος

"αποκτήστε προσωπικό για 5 μήνες χωρίς κανένα κόστος" 

Με αυτήν την προκλητική προτροπή το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας» προβάλει το σκλαβοπάζαρο που έχει στήσει πατώντας σε προγράμματα της κυβέρνησης και της ΕΕ, σε βάρος των νέων εργαζομένων.

Το διαφημιστικό του Ινστιτούτου είναι αποτέλεσμα των περιβόητων προγραμμάτων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας για νέους από 18 έως 29 ετών. Είναι αποκαλυπτικό για το τι εργαζόμενους «φτιάχνει» η τρικομματική κυβέρνηση και «χρειάζονται» οι εργοδότες: Φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις!

Σχολιάζοντας το γεγονός η Οργάνωση της ΚΝΕ στο Ν. Μαγνησίας σημειώνει σε ανακοίνωσή της: 

«Με αυτόν τον προκλητικό τρόπο το ΚΕΚ "Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας" διαφημίζει στους εργοδότες το σκλαβοπάζαρο που έχει στήσει με τα προγράμματα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Λένε ωμά ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με ασφάλιση είναι "κόστος" και "δεσμεύσεις". Μας πλασάρουν σαν κρέας, δωρεάν και αναλώσιμο για την κρεατομηχανή των αφεντικών. Σαν σύγχρονους δούλους.

Μας κοροϊδεύουν όταν λένε ότι τα προγράμματα αυτά είναι για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δίνουν χρήμα στους εργοδότες και στις ΜΚΟ για να φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία. Μας εκβιάζουν για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα! Μετά τα 5μηνα με τα 625 ευρώ και τη μαύρη εργασία, φέρνουν τώρα τα 400, με στόχο να μας οδηγήσουν στα 300 και τα 200. Μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι και να λέμε και "ευχαριστώ" και μετά από 5 μήνες μας ρίχνουν πάλι στην ανεργία. 

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! 

Βγάλε συμπέρασμα: Αυτό που μας προσφέρουν σήμερα, που ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους είναι τεράστιος, είναι η εκρηκτική ανεργία, τα μεροκάματα-ψίχουλα, η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι ο δρόμος ανάπτυξης που λέει ότι για να έχουμε δουλειά πρέπει να είμαστε φθηνοί ακόμη και τζάμπα για τα αφεντικά! Με τέτοια άθλια μέτρα θα πετύχουν την ανάκαμψη ή την παραγωγική ανασυγκρότηση που επιδιώκει από τη μία η συγκυβέρνηση και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπάρχουν δυνάμεις που μπορείς να στηριχτείς. Είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία. Πάρε θέση στην οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση. Ενίσχυσε το ΠΑΜΕ. Για να αποκτήσει σάρκα και οστά η λαϊκή συμμαχία από τα κάτω. Για να γίνουν οι τόποι δουλειάς, οι γειτονιές κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. 

Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα και να επιβάλουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

  • Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.
  • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις.
  • Κανένα σπίτι ανέργου να μη βγει σε πλειστηριασμό, να παγώσουν τα δάνεια.
  • Σε κανένα σπίτι να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο.
  • Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.