12 Ιουλίου 2012

ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πάνω απ' το δικό μου νοητικό επίπεδο

καθαρά πράματα...
Συγνώμη, επειδή είμαι λίγο χαζός και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πάνω απ' το δικό μου νοητικό επίπεδο, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς γίνεται ένα κόμμα που πριν λίγες μέρες έπλεκε αφειδώς εγκώμια στις πατριωτικές ικανότητες του κυρίου Ραχόι να διαπραγματεύεται ορθά για το συμφέρον της "χώρας", σήμερα να εκφράζει και Kahlua αλληλλεγγύη για αυτούς που δέρνει ο κύριος Ραχόι; Για το "εθνικό συμφέρον" δεν τους δέρνει; Για το "εθνικό συμφέρον" δεν θα ξυλιάσουν το χειμώνα οι φτωχοί στην Ελλάδα; Ή μήπως στις διαπραγματεύσεις στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ ο Ραχόι λυσάει για το εθνικό συμφέρον αλλά εντός Ισπανίας τον πιάνει το εκδικησιάρικο και το μοβώρικο το σπανιόλικο και το ρίχνει στο ταξικό;

Τέλος πάντων, μήπως γίνεται κάποια στιγμή να σταματήσετε να μας δουλεύετε; Έρχομαι εγώ έξω απ' τα σπίτια σας να σας κοροϊδεύω αγύρτες, τσαρλατάνους και απατεώνες (που είστε δηλαδή, αλλά λέμε, έρχομαι); Εσείς γιατί ας πούμε δεν τα λέτε από μέσα σας αυτά που λέτε;
 
Από το "κοκτέιλ μολότωφ #184" του Lenin reloaded

11 σχόλια:

  1. Ποντάρουν στη ζέστη! Ελπίζουν ότι θα "κουρκουτιάσει" το μυαλό μας και θα μας μπερδέψουν....χεχεχεχε
    Πάντως ειναι απόλαυση τα σημερινα σταχυολογήματά σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ 'οτι φαίνεται είναι πιο πάνω από το νοητικό σου επίπεδο. Όταν ένας αρχηγός ενός κράτους καταφέρνει να μην επιβαρύνει το δημόσιο χρέος της χώρας του (παρ'όλο που είναι δεξιός και θέλει να εφαρμόσει ακρέες μεταρρυθμίσεις λιτότητας) και να ωθεί τη Μέρκελ να κάνει ένα βήμα πίσω, όπως και να το κάνουμε είναι σωστή κίνηση. Αλλά όπως αναφέρεις και εσύ ο ίδιος για το νοητικό σου επίπεδο, ο Σύριζα με αυτές τις δηλώσεις ήθελε να αποκαλύψει στον κόσμο, ότι η πολιτική του Σαμαρά (και λοιπών) δεν είχε εξαρχής καμία διάθεση σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους(όπως ο ίδιος έλεγε προεκλογικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ότι η πολιτική του Σαμαρά (και λοιπών) δεν είχε εξαρχής καμία διάθεση σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους"

      Ενώ έχει του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, ε;

      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. Είστε εντελώς λοβοτομημένοι τελικά.

      Πάρε κι αυτό για τους "συγκρουσιακούς" σου. Όχι από ΚΚΕ, από Ανταρσά. (Τ)ρόμπα!

      Απαράδεκτες οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή και ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, πως συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις υπό όρους και συνιστά μάλιστα τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την δήθεν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί παρόμοιες δηλώσεις και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και του βουλευτή Γ. Δραγασάκη.

      Διαγραφή
  3. Και προφανώς αυτά που δεν μπορεί να κάνει ο Σαμαράς μπορεί να το καταφέρει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τη λογική του Κώστα θα... καταφέρει "να μην επιβαρύνει το δημόσιο χρέος της χώρας του(παρ΄όλο που είναι δεξιός και θέλει να εφαρμόσει ακραίες μεταρρυθμίσεις λιτότητας) και να ωθεί τη Μέρκελ να κάνει ένα βήμα πίσω...". Τώρα εμείς οι "αδαείς" τι να καταλάβουμε από τέτοιου είδους απαντήσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την αυταπάτη ότι υπάρχει "καλή" διαπραγμάτευση για να σώσουμε την Ε.Ε. και τον καπιταλισμό, και έτσι να "ανακουφιστεί" ο λαός.Μόνο που στην Ισπανία εφαρμόζουν τα ίδια μέτρα με τις ελληνικές κυβερνήσεις, εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς μνημόνια, και μάλιστα σε περιόδους ανάπτυξης.Τα ίδια εφάρμοσαν οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές, με τους οποίους συνεργάζεται άψογα σε διάφορες τοπικές κυβερνήσεις η Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε τρόμπα, καλή διαπραγμάτευση σε συνδυασμό με κατάργηση εφαρμοστικών νόμων για να σώσεις το λαό. Έτσι και δίνεις ανάσα στο λαό και καθορίζεις σημαντικά τους συσχετισμούς σε πανευρωπαικό επίπεδο. Αλλά αυτό λέγεται διαλεκτική , δε νομίζω να σου είναι γνώριμη αυτή η λέξη.

      Διαγραφή
    2. Αχαχαχα θα νας πεις, ή πιο σωστα θα μας διδαξεις ρε Κωστα τη διαλεκτικη;

      Τους συσχετισμους και τις ανασες δεν τις αλλαζουν δοτες κυβερνησεις σε ρολο καλου μπατσου. Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ειναι ξεπουλημενοι ουτε μετα που ολακερος ο μηχανισμος του πασοκ μετακομισε στα θερμο κλιμα του συριζα; Στην πραγματικοτητα δεν ειναι οτι δεν μπορεις είναι ότι δεν θες, ελπίζεις και εσυ σε μια βολεψοκατασταση, η οποια ποτε δεν θα έρθει(εκτος και αν αρκείσαι σε καμια τσάντα δωρεαν πατατες κινηματικες).

      Τις ανασες στον λαο δεν τις χαριζει κανεις απο ολους εκεινους που του κλεβουν την πνοη, ποτε δεν τις χαρισε. Οτι εχει κερδισει ο λαος το εχει κερδισει μεσα απο αγωνες και μεσα απο σύγκρουση με τις κατεστημένες δυναμεις. Κατεστημενες δυναμεις και κατεστημενους ηγετες οπως ο Τσιπρας, που υποσχοταν πριν τις εκλογες οτι θα βγαλει τον λαο στους δρομους, αλλα τον μονο δρομο που θα δει ο λαος επι της βασιλειας του ή της αξιωματικης αντιπολιτευσης του θα ειναι οι πεντε δρομοι στους οποιους θα τον πεταξουν και τον πετανε.

      Αυτα τα ολιγα απο μενα, με τις υγειες σου να δεις και τον Τσιπρα προθυπουργο(κριμα που δεν βγηκε στις 17 να ειχαμε στις 18 σοσιαλισμο, εγω πολυ το ηθελα για να ξεμπερδευουμε με τις παρλαπιπες σας.)

      Ο συριζα στην κυβερνηση, ο λαος στην μ.....α

      Διαγραφή
    3. Πρώτον εγώ δε μιλάω για δοτή κυβέρνηση, μιλάω για κυβέρνηση που την ανέδειξε ο λαός και όχι οι μηχανισμοί του κράτους. ""Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ειναι ξεπουλημενοι ουτε μετα που ολακερος ο μηχανισμος του πασοκ μετακομισε στα θερμο κλιμα του συριζα;". Χαχαχαχα. Και αυτοί που μείναν στο Πασόκ τι είναι; Ο μηχανισμός του μηχανισμού; Τετράγωνη η λογική σου.
      "Τις ανασες στον λαο δεν τις χαριζει κανεις απο ολους εκεινους που του κλεβουν την πνοη, ποτε δεν τις χαρισε. Οτι εχει κερδισει ο λαος το εχει κερδισει μεσα απο αγωνες και μεσα απο σύγκρουση με τις κατεστημένες δυναμεις." Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο που αν συμμετείχες στοιχειωδώς στους αγώνες του λαού θα έβλεπες ότι αυτός ήταν ο λόγος που Σύριζα πήρε αυτά τα ποσοστά και όχι απο το μηχανισμό του Πασόκ (ο οποίος είναι στο Πασόκ και γι αυτό υπάρχει ακόμα το Πασόκ). Είναι κατανοητό αυτό ή θέλει επεξήγηση;

      Διαγραφή
    4. Αυτες τις γελοιοτητες σας λεει ο Λαλιωτης να απαντατε σε οσους σας βαζουν στην γωνια;

      Διαγραφή
  4. Επειδή Κώστα εσύ δεν είσαι "τρόμπας" και έχεις μάθει να φουσκώνεις τη σαμπρέλα με το στόμα...μάλλον νομίζεις ότι κάτι παραπάνω γνωρίζεις από διαλεκτική. Αλλά για εξήγησε, ποια είναι η μεγαλειώδης διαλεκτική ανάλυση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ισπανία, την Ιταλία κλπ με την τοποθέτηση του; Η μόνη τοποθέτηση που βασίζεται στη στοιχειώδη διαλεκτική κριτική ήταν να αποκάλυπτες ότι οι αντιθέσεις στην Ε.Ε, έχουν αντιλαϊκό χαρακτήρα και υπηρετούν τα μονοπώλια. Όχι να τα πασάρεις σαν πρότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή Κώστα εσύ δεν είσαι "τρόμπας" και έχεις μάθει να φουσκώνεις τη σαμπρέλα με το στόμα...μάλλον νομίζεις ότι κάτι παραπάνω γνωρίζεις από διαλεκτική. Αλλά για εξήγησε, ποια είναι η μεγαλειώδης διαλεκτική ανάλυση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ισπανία, την Ιταλία κλπ με την τοποθέτηση του; Η μόνη τοποθέτηση που βασίζεται στη στοιχειώδη διαλεκτική κριτική ήταν να αποκάλυπτες ότι οι αντιθέσεις στην Ε.Ε, έχουν αντιλαϊκό χαρακτήρα και υπηρετούν τα μονοπώλια. Όχι να τα πασάρεις σαν πρότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.