28 Ιουλίου 2012

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία μετά από 272 ημέρες απεργίας


Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία μετά απο 272 ημερες απεργίας.

Μετά απο σχετική εισήγηση του ΔΣ του σωματείου τους, έγινε μυστική ψηφοφορία κατα την οποία 107 ψήφισαν υπερ της αναστολής, 14 κατά ενώ 29 άτομα δεν ψήφισαν καθόλου.

Οπως αποφασίστηκε επίσης, στις 6 το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του εργοστασίου και όπως είπαν, αν έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ, θα μπουν στους χώρους εργασίας.


Οι απεργοί συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση απο τον οποίο ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά των απεργών, χθες το βράδυ, επικοινώνησε ο γραμματέας του υπουργού με το προεδρείο του σωματείου και τους ενημέρωσε οτι λόγω των συγκυριών, η ιδιοκτησία της Χαλυβουργίας δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων συναδέλφων τους και την απομάκρυνση των ΜΑΤ απο το εργοστάσιο.


Υπενθυμίζεται οτι τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου, μετά απο εισαγγελλική εντολή έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο που κυριολεκτικά άναψε το φιτίλι για την κόντρα κυβέρνησης και αριστεράς.


Πηγη

8 σχόλια:

  1. Γραφτηκε,μαλλον,το τελος μια ηρωικης μαχης που θα σηματοδοτει και θαναι σημειο αναφορας τις επομενες.
    Μεχρι την ΝΙΚΗ ....για ΠΑΝΤΑ ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή σε όλους εμας που δεν στηρίξαμε αποφασιστικά τον αγώνα τους (που οι πολλοί δεν κατάλαβανότι ήταν και δικός μας). Ας πάρουμε δύναμη και διδαγματα από τον ηρωικό αυτό αγώνα. Στην συνέχεια ας είμαστε πιο δυνατοί! Κουράγιο και δυναμη στους χαλυβουργούς. Τους ευχαριστούμε για τον αγώνα τους, θα ξαναβρεθούμε πάλι στο ίδιο μετεριζι από αύριο πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχισαν τα όρνεα...

    http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=218903#218903

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις διάβασα τα σχόλια αλλά αποφάσισα να μην ξανασυγχυστώ. Κοιτάξτε τον κόσμο γύρω σας αν δεν είχε τόσα όρνεα δε θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Αυτοί οι λασπολόγοι δεν έχουν περάσει ούτε έξω από τη χαλυβουργία αλλά και να έβλεπαν την αλήθεια με τα ίδια τους τα μάτια πάλι ψέμματα θα έλεγαν. Τα όρνεα εύχομαι να πάρουν αυτό που τους αξίζει σύντομα.
      Μαίρη

      Διαγραφή
    2. Θα το πάρουν και θα είναι ζεστό και βαρύ.

      Διαγραφή
  5. οι εργατες της Χαλυβουργιας εχουν νικησει ηδη, εδειξαν επι μηνες τι θαπει ταξικη αλληλλεγγυη, πειθαρχια, αυτοοργανωση, ταξικη παλη.Αυτα ολα δεν ξεγραφονται, οσο κιαν χυνουν το δηλητηριο τους οι λακεδες των αφεντικων τωρα οπως το εχυναν και πριν, ο δρομος φανηκε καθαρα, τους τρομαζει οτι τον εχουν διαβει ηδη τοσοι εργατες, να θυμισω τις νικες σε Αριαδνη, Ανακυκλωση, Phone Marketing, Ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη και αλλου.
    Ο Μανεσης ανηκει στον πιο σκληρο πυρηνα της αστικης ταξης, στο βιομηχανικο κεφαλαιο, η κοντρα μαζι του ηταν απο την αρχη δυσκολη και ανιση.
    Ομως ανεδειξε οπως ειπα ολα τα παραπανω, οι εργατες εγιναν πιο σοφοι, εκαναν ενα τεραστιο αλμα στην συνειδηση τους, μετρησαν πραγματικους φιλους και εχθρους, καταλαβαν την δυναμη τους.
    Θα ειχε αλλη εκβαση η απεργια αν η υπολοιπη εργατικη ταξη τους συμπαραστεκοταν πιο αποφασιστικα, αν το συνδικαλιστικο κινημα ειχε ταξικα χαραχτηριστικα και σε αλλο επιπεδο.
    Με ξεπουλημενη ΓΕΣΕΕ, την πλειοψηφια των ομοσπονδιων και εργατικων κεντρων, οι Χαλυβουργοι ειναι θαυμα οτι αντεξαν 9 μηνες, και αντεξαν επειδη ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΜΕ τους συμπαρασταθηκε πραγματικα και οι ταξικες δυναμεις.
    Αυτο δειχνει και την αναγκη να κανουμε ενα τιτανιο αγωνα να αλλαξουν οι συσχετισμοι παντου, αν δεν γινει αυτο θα χουμε ηρωικες στιγμες, πολυημερες απεργιες, μικρες νικες ισως, αλλα οχι ποιοτικα και ποσοτικα αλματα για την εργατικη ταξη και τους συμμαχους της.Και αυτο ειναι που απιτηται προκειμενου να ανοιξει ο δρομος για την ανατροπη συνολικα του καπιταλισμου στην χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.