19 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Συρία

Το εγκληματικό, τρομοκρατικό χτύπημα, που εκδηλώθηκε στη συριακή πρωτεύουσα και προκάλεσε το θάνατο του υπουργού Αμυνας, Νταούντ Ράτζιχα κι άλλων κυβερνητικών στελεχών της Συρίας, είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, περικλείει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, αρχικά σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που επεμβαίνουν με κάθε τρόπο (πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, στρατιωτικό) στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, την ίδια ώρα με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν παραπληροφορούν τους λαούς για να δικαιολογήσουν έναν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτές οι εξελίξεις στη Συρία συμπληρώνουν την κατοχή στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη.

Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του . 


Είναι ανάγκη οι λαοί να αντισταθούν στις επεμβάσεις, να εναντιωθούν μαζικά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον προκαλεί.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για:
· Να μην συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, κι οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες.
· Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
· Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
· Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
· Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
· Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.
 
ΑΘΗΝΑ 19/7/2012 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

24 σχόλια:

  1. Ούτε μία κουβέντα για τους χιλιάδες δολοφονημένους, εξαφανισμένους, βασανισμένους. Τίποτα ούγκα μούγκα στην στρούγκα.
    Το ότι ο γκακγεμπίτης στέλνει πολεμικά ελικόπτερα και εξοπλισμό στο ναζιστικό καθεστώς της Συρίας, δεν χαρακτηρίζεται ιμπεριαλιστική παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας. Το να πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα τα καθίκια του καθεστώτος είναι τρομοκρατικό και εγκληματικό. Το να μιλήσεις και να αντισταθείς σε μία 47χρονη χούντα με τα χέρια της βουτηγμένα στο αίμα είναι απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική παρέμβαση.
    Χωρίς στοιχεία χωρίς τίποτα. Καταδικάζουμε την βία των εξεγερμένων, και αφήνουμε το δολοφονικό καθεστώς που βομβαρδίζει τις πόλεις και τα χωριά, δολοφονώντας άοπλους πολίτες γυναίκες και παιδιά.
    Όπως έγραψε και κάποιος τυχάρπαστος εδώ μέσα "δεν είναι λογικό μετά την Λιβύη, η Ρωσία να χάσει και την Συρία".
    Σωστό. Ας βγάλει λοιπόν τα χημικά από τις αποθήκες το καθεστώς και ας το κάνει ολοκαύτωμα... Αφού σχεδόν όλος ο Συριακός στρατός έχει βρεθεί απέναντι, και μόνο μία μικρή κλίκα παραμένει πιστή, δεν μένει τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε mixalis δεν διαβάζεις με τα μάτια σου ή διαβάζεις με το αντιΚΚΕ ματι και σε χαλαει. Εκει που λεει "Η επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα," δεν το ειδες; Πιο κατω; Εκει που λεει "Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που επεμβαίνουν με κάθε τρόπο (πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, στρατιωτικό) στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας," Ουτε αυτό το ειδες; Αντε και δεν τα ειδες αυτά πιο κατω ουτε αυτό το ειδες "Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του .
    Είναι ανάγκη οι λαοί να αντισταθούν στις επεμβάσεις, να εναντιωθούν μαζικά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον προκαλεί." Αν δεν τα ειδες όλα αυτά τοτε κλειστο το γα….νο το ματι δεν βλεπει τιποτα, αστο να παει στο διαολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού λοιπόν εγώ δεν τα είδα αυτά και εσύ μάλλον δεν είδες στην αρχή που κατηγορείται ένας σκασμός χώρες μαζί με τους αρχι ιμπεριαλιστές αμερικάνους, αλλά όταν το κερασάκι πηγαίνει στην κίναι και την ρωσία, είναι απλά και μόνο το έδαφος σκληρών ανταγωνισμών. Και τελικά όπως σου το γράφω και δεν έχετε πάρει χαμπάρι. Ούτε μία λέξη συμπάθειας για τους επαναστατημένους, αλλά και λάσπη όπως εδώ: http://redflyplanet.blogspot.com/2012/07/ankhar-kochneva.html μαζί βέβαια, με τα εξαιρετικά σχόλια που ακολουθούν αυτό το μαύρο δημοσίευμα.
    Οι εξελίξεις λοιπόν αν είναι υπόθεση του λαού, σημαίνει ότι εμείς σαν επαναστατικό κόμμα νίπτουμε τας χείρας μας και είμαστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
    Και επειδή τα γραπτά μένουν φέρε μου ένα, έστω ένα δημοσίευμα από κομμουνιστικά ιστολόγια που στηρίζουν περισσό που δείχνει έστω μία συμπάθεια στο δράμα του Συριακού λαού και στηρίζει την επανάσταση.
    Μήν κάνεις τον κόπο. Δεν υπάρχει κανένα. Μία καταδίκη για τις σφαγές μικρών παιδιών. Δεν υπάρχει καμία. Γι αυτό σου λέω και εγώ άνοιξέτο το γα... το μάτι μπας και ξυπνήσετε εκεί μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ εσείς δεν στηρίζετε τον Ελληνικό λαό σας νοιάζει ο Συριακός???
      Έχετε βαλθεί όλα να τα ονομάζετε επανάσταση....
      κουράσατε...

      Διαγραφή
    2. κατ αρχήν που με γνωρίζεις ρε μπαγλαμά για το ποιος είμαι και τι έχω κάνει;
      Και ύστερα, ο Διεθνισμός πάει περίπατο; Το Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε είναι λόγια κούφια για σένα που μας το παίζεις ελληναράς και πατριώτης.
      Να χαίρεσαι την πατρίδα σου και να σε νοιάζει μόνο το κωλαράκι σου.
      Ό,τι φας ό,τι πιείς και ότι αρπάξεις....

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να τελειώνουμε με το παραμύθι. Στη Συρία δεν γίνεται καμιά επανάσταση και οι εξεγερμένοι δεν έχουν κανένα επαναστατικό σκοπό. Αντίθετα, έχουν στόχο την εγκαθίδρυση ενός βαθιά αντιλαϊκού καθεστώτος, δηλαδή αστική δημοκρατία-δικατατορία της αστικής τάξης. Είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Δηλαδή είναι ένα αντιδραστικό κίνημα ώς προς τους σκοπούς του. Γιατί, λοιπόν να το στηρίξει το ΚΚΕ;Δηλαδή να τασσόμαστε με κάποιο ιμπεριαλιστικό πόλο ή να ανεχόμαστε τη συμμετοχή της χώρας μας, άρα στην ουσία να στηρίζουμε την αντιλαϊκή κυβέρνηση της χώρας μας που αύριο θα στηρίζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο;Όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι ετοιμάζεται ιμπεριαλιστικός πόλεμος, τότε παίζει επικίνδυνο ρόλο.Οι ίδιοι που τα γράφουν αυτά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, για παράδειγμα, να καταγγέλλουν το ΚΚΕ για "εξαλλοσύνες" και ότι με τι στάση του ενισχύει την "κοινωνική αναταραχή", οδηγεί στο κλείσιμο εργοστασίων...κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και άλλος προφήτης στην σειρά των μεγάλων προγνώσεων της αριστεράς. Μου θυμίζει την εφημερίδα Αυγή της 20ης Απριλίου του 1967, με πρωτοσέλιδο "γιατί δεν θα γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα".
      Στην Συρία λοιπόν δεν γίνεται καμία επανάσταση. Οι χιλιάδες ένοπλοι που αμφισβητούν τον καθεστώς μέχρι και τον σκληρό του πυρήνα είναι μία ψευδαίσθηση. Τα εκατομμύρια των πολιτών που διαδηλώνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, είναι προπαγάνδα των δυτικών.
      Και εσείς και εμείς και οι Σύριοι ζούμε μέσα σε ένα φαντασιακό. Όνειρο ζούμε μην μας ξυπνάτε...

      Δεκαεπτά μήνες τώρα δεν βαρεθήκατε την ίδια καραμέλα; Τώρα έρχεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, νάτος ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, θα έρθει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όπου νάνε. Με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κοιμόμαστε, με την "προσδοκία" του ιμπεριαλιστικού πολέμου ξυπνάμε. Και αυτός ο αλήτης δεν μας κάνει την χάρη να έρθει. Εδώ και τόσους μήνες ραντεβού του έχουμε δώσει και αυτός δεν σέβεται τίποτα. Μας έχει γράψει κανονικά.
      Κατά τα άλλα όταν θα έρθει, δεν θα έχει με ποιον να πολεμήσει. Ή όπως θα έλεγε και ο Νιόνιος ..."και έμεινε ο κυρ πόλεμος στον βρόντο, σαν απόπληκτος μπαμπάς".

      Μήπως τελικά τραβάτε τίποτα μονομανίες με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε αν τελικά δεν πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος να πάθετε στέρηση;
      Αυτά είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι να τα αφήνεις. Θέλει κοίταγμα η φλάτζα που έχει αρπάξει.

      Όσο για το αν υπάρχει ταύτιση με κάποιον ιμπεριαλιστικό (τον ιμπεριαλισμό μου μέσα!), πόλο, αν κάνεις τον κόπο να δεις στην αρχή της ανακοίνωσης τα δάκρυα που χύνει το κόμμα για μερικά καθίκια, είναι ηλίου φαεινότερο προς τα που γέρνει η πλάστιγγα. Και δεν είναι με τον λαό.

      Διαγραφή
  6. Ανοιγοντας τα ματια μου : Ιρακ, Αφγανισταν, Λιβυη, Γιουγκοσλαβια, Λιβηρια... Βλεπω πια σαν και εσενα: το κακο εχει κερατα και μυτερα δοντια, ειναι ο Ασαντ, ο Οσαμα, Ο Σανταμ, ο Μιλοσεβιτς, αυτο λει και ο ΣΚΑΙ, συμφωνει και το ΜΕΓΑ, αυτη ειναι η ριζα του κακου... μια χουφτα κακοι ανθρωποι... Παμε λοιπον ολοι μαζι να ισοπεδωσουμε μια ακομα χωρα στο ονομα του καλου και της δημοκρατιας.... και μετα αφου της τα εχουμε διαλυσει ολα και τα εχουμε ονομασει περιουσια μας να βαλουμε τις δημοκρατικες εταιριες μας να την ξαναφτιαξουν... εχουμε και μια κριση να ξεπερασουμε αλλωστε... αααα και κατι λεξεις που ανεκαθεν προεβλεπαν και περιεγραφαν αυτες τις συμπεριφορες οπως καπιταλισμος και ιμπεριαλισμος τις αφηνουμε στα κλειστομυαλα κουμουνια....

    "The definition of stupidity is doing the same thing over and over again and expecting different results." — Albert Einstein

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τον Αϊνστάιν μάλλον πρέπει να το απευθύνεις στην ηγεσία του περισσού. Εξακολουθεί να βλέπει τον εχθρό σε ένα άλλο αριστερό κόμμα και αφού δεν του βγαίνει εξακολουθεί το ίδιο πείραμα προσδοκώντας να πάρει διαφορετικό αποτέλεσμα.
      Βέβαια, το διαφορετικό αποτέλεσμα στο πείραμα μπορεί να μην ήρθε, αλλά το διαφορετικό αποτέλεσμα στα ποσοστά του περισσού που άγγιξαν ...Σιβηρία, μια χαρά πραγματοποιήθηκαν.
      Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα του κοπαδιού. Δεν μπορεί να δει έξω από την στάνη του.
      Αναρωτιέμαι αν στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, και το τιμημένο κόμμα της εργατιάς δεν καταφέρει να μπει στο κοινοβούλιο έστω και με το οριακό τρία τοις εκατό, τότε πάλι θα μας ζαλίσετε τον έρωτα για τον κόσμο που δεν γνωρίζει;
      Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι η μεταφυσική του κομμουνισμού. Όσο τις περιμένεις, τόσο πηγαίνεις και πιο κοντά στην κάσα. Και όταν θα δεις τα ραδίκια ανάποδα θα αναρωτιέσαι, που στον πούτσο είναι αυτές οι αντικειμενικές συνθήκες που θα μας λυτρώσουν.

      Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά ο Άσαντ, ο Οσάμα (ο μακαρίτης), ο Σαντάμ (ο μακαρίτης) και ο Μιλόσεβιτς (ο μακαρίτης), δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.
      Δέκα επτά μήνες τώρα ποιος είναι αυτός που ισοπεδώνει την Συρία; Το Νάτο; Δε νομίζω Τάκη. Από άλφα αρχίζει το όνομά του, σε σαντ τελειώνει. Δεν είναι δύσκολο ψάξε λίγο και μπορεί να καταφέρεις να τον βρεις. Πέντε γράμματα για να σε βοηθήσω και άλλο...

      Διαγραφή
    2. Κανεις οτι δεν καταλαβες η εισαι τοσο κρετινος πραγματικα?

      "Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά ο Άσαντ, ο Οσάμα (ο μακαρίτης), ο Σαντάμ (ο μακαρίτης) και ο Μιλόσεβιτς (ο μακαρίτης), δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.
      Δέκα επτά μήνες τώρα ποιος είναι αυτός που ισοπεδώνει την Συρία;"

      1) η διαφορα υπαρχει στην θνησιμοτητα?
      2) η διαφορα υπαρχει στην γεωγραφια?
      3) η διαφορα υπαρχει στην χρονολογια?
      4) η διαφορα υπαρχει στην τριχοφυια?
      5) η ομοιοτητα υπαρχει στο οτι για να επεμβεις σε μια χωρα πρεπει να παραπληροφορεις, να δημιουργησεις εναν Σατανα και να βρεις και ενα ωραιο ονομα... (πχ. Αραβικη Ανοιξη).

      Χαιρομαι που αντι να απαντησεις στο ερωτημα Καπιταλισμος η Δρακουμελ σαν υπαιτιος της μιζεριας και της καταπιεσης των λαων, εσυ επιλεγεις να μυρικαζεις περι Περισσου και λοιπων θανατων, κασων και ραδικιων.

      Οσο περι "μεταφυσικης" του κομμουνισμου, στο Συναπισμο δεν σας μαθαν την δομηση της θεωριας? Αν οχι αυτο, πρεπει τουλ. να σας μαθαν οτι το 4,5% η με το 3%, η και το 27% δεν οριζει και την αντικειμενικη υποσταση των πραγματων.... Ο Αινσταιν ηταν στο 0.1 % των φυσικων που ασπαζονταν την ατομικη θεωρια... αυτο δεν σημαινει οτι η ερμηνια της κινησης του Μπραουν ηταν λανθασμενη... . Αααα, και η ατακα του Αλβερτου δεν προοριζοταν για το ΚΚΕ και τον αριστερο (??????) του "εχθρο"... για εσενα πηγαινε...

      Διαγραφή
  7. ξέχασες να απαντήσεις ποιος είναι αυτό που εδώ και δεκαεπτά μήνες ισοπεδώνει την Συρία και δολοφονεί.
    Και τουλάχιστον τους πρώτους επτά, όταν και η αμφισβήτηση του μακελάρη Μπασάρ ήταν απλά και μόνο ειρηνικές διαδηλώσεις, και αυτό το κάθαρμα και η κλίκα που τον περιβάλει, δολοφονούσε, απήγαγε, βασάνιζε.

    Η διαφορά που αναρωτιέσαι, είναι ότι τρεις στους τέσσερις, βλέπουν τα ραδίκια που ανάποδα. Ελπίζουμε και προσδοκούμε να πάρει σειρά και ο τέταρτος. Αν και ξέχασες τον ..."σοσια-Ληστή" Μουαμάρ.
    Στο πέμπτο ερώτημα, νομίζω ότι κάνεις τον βλάκα, αν και δεν πιστεύω πως είσαι. Είναι το κουσούρι του καθεστωτικού αποτυχημένου αριστερού, που δεν θέλει να το παραδεχτεί και αλλού μηρυκάζει. Αν στις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να παραπληροφορείς όπως γράφεις, στην περίπτωση τέσσερα δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα. Ο σατανάς (sic!!!), είναι έτοιμος και προπονημένος εδώ και δεκαεπτά μήνες. Champions League παίζει, με προπονητή τον βελζεβούλη, και αξιοζήλευτα ποσοστά επιτυχίας.

    Στο ερώτημα δε, καπιταλισμός ή τα α.....α μας κουνιούνται, να χαίρεσαι τον πραγματωμένο σοσιαλιστικό παράδεισο του κιμ γιονκ ιλ, και της οικογένειας Άσαντ. Αφού, αυτά τα δύο παραδείγματα είναι έξω και πέρα από την καπιταλιστική βαρβαρότητα... Το όριο στις κοινωνίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

    Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ. Στα λόγια μου έρχεσαι στην τελευταία παράγραφο.
    Είναι γεγονός ότι το 4.5% με το 3%, ή και το 27% δεν ορίζει την αντικειμενική υπόσταση των πραγμάτων... Σωστός ο παίκτης. Οι αντικειμενικές συνθήκες δεν είναι τώρα για την Συρία, και δεν πρόκειται να τις δούμε ούτε με το κιάλι στην Ελλαδάρα.
    Οι αντικειμενικές συνθήκες και οι αντικειμενικές υποστάσεις, τόσο στα νούμερα όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή, είναι μία ψευδαίσθηση. Μία μεταφυσική της τελευταίας μονοθεϊστικής "θρησκείας", με προφήτη της τον πατερούλη των λαών.
    Όσον αφορά την ατάκα του Αλβέρτου, και εγώ δεν εννοούσα μόνο το "Κ"κε, αλλά και εσένα...

    ΥΓ: όταν λες για την ατομική θεωρία, να υποθέσω ότι μιλάς για την: e=m x την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο. Με την ταχύτητα δηλαδή που τρέχει στο μέλλον, και είναι πολύ μπροστά από εμάς τους ντεμέκ αριστερούς, το τιμημένο κόμμα της εργατιάς, που δυστυχώς έχει μείνει χωρίς εργάτες.

    Και όσο για τον Σύριζα, και οποιοδήποτε άλλο κοινοβουλευτικό γκρουπούσκουλο: μην βάζεις στο πληκτρολόγιό μου, γράμματα που δεν πληκτρολόγησα ποτέ...

    Άντε και του χρόνου να είσαστε διπλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιχαλάκη, για το αν είναι επαναστατικό ένα κίνημα καθορίζεται από τους σκοπούς του, ποιός το καθοδηγεί και την τάξη που εκφράζει. Τις εξυπναδούλες για τη ΣΥΡΙΑ και την ΚΟΡΕΑ κράτα τις για το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ωραίο να μιλάς για την Κορέα, αλλά να αρνείσαι το ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικού πολέμου, να μην βλέπεις τις επεμβάσεις και τις παρεμβάσεις της Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, ακόμα και της Ρωσίας και της Κίνας. Μάλλον έχεις κάποιο προβλήμα...Όλο το ζήτημα είναι να αποφύγεις να πάρεις θέση για τη συμμετοχή της χώρας μας και τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει επιλέξει ιμπεριαλιστή , την Ε.Ε. Για να μην πούμε για τον "καλό" Ομπάμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεχνας να αναφερεις τον Σταλιν, το Κατιν, την Πηγαδα και τον Τσαουσεσκου... Ειναι τοσο τρομερο το αντι-ΚΚΕ μενος σου που σου απαγορευει να κανεις μια παρατηρηση για ενα διεθνες ζητημα χωρις να θιξεις τα συμπλεγματα σου με τον συγκεκριμενο χωρο...

    Εγω θα επιμεινω και θα προσπαθησω για τριτη φορα να σου εξηγησω το αυτονοητο... Ειναι σχεδιασμενη απο καιρο η επιθεση στην Συρια και η γενικοτερη εμπλοκη στο χωρο των "δυτικων" δυναμεων, αυτο ερχεται σαν προσπαθεια καταστροφης κεφαλαιου στα πλαισια αντιμετωπισης της καπιταλιστικης κρισης ωστε να επιτευχθει επαναφορα του ρυθμου των κερδων και εισαγωγη στασιμων πορων στην αγορα. Δλδ, γρεμιζω-αγοραζω-ξαναφτιαχνω- εκμεταλλευομαι. Αυτο δεν το λες μεταφυσικη.... μεταφυσικη ειναι η υπαρξη ενος εν γενει Κακου το οποιο αντιπαλευει τισ δυναμεις του Καλου.... Ασαντ vs "επαναστατων", Jedi vs Sith, στρουμφακια vs Δρακουμελ, που περα απο μεταφυσικη εκτιμηση ειναι και ελεινα απλοικη. Τα παραδειγματα που αναφερθησαν περι Σανταμ, Μισοσεβιτσ κ.α.χρησιμοποιηθηκαν για να αντιληφθεις οτι αυτο το παραμυθι επαναλαμβανεται σε τακτικους ρυθμους σαν προετοιμασια του εδαφους για καθε ειδους παρεμβατικης εισβολης.

    Ο διεθνισμος που εθιξες πριν και η προλεταριακη αλληλεγγυη δεν ερχεται οταν αλλαζεις εναν καταπιεστη με την Halliburton.

    Συμπερασματα,
    1) εισαι τραγικα απλουστευτικος στην σκεψη σου
    2) εχεις τρομερη εμπαθεια με το ΚΚΕ που δεν σου επιτρεπει στα πλαισια της αθλιας κριτικης σου να αντιπαραβαλλεις ουσιωδη επιχειρηματα για μια συζητηση χωρις να ανατρεξεις σε βαρετα τσιτατα περι Κιμ γιονγκ Ιλ και Περισσου
    3) οταν χρησιμοποιεις το "(sic)" να μαθεις να το χρησιμοποιεις σωστα (sic erat scriptum, "ετσι εχει γραφτει") και οχι οπως σου γουσταρει : πχ. "Σατανα" (sic) οχι "σατανάς" (sic)
    4)Οταν λεω για ατομικη θεωρια εννοω αυτο ακριβως: Ατομικη Θεωρια, οχι Ειδικη Σχετικοτητα.
    5)Οταν μιλας σαν τα ιντερνετικα επι πληρωμη τρολλακια του ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιμετωπιζεσαι σαν ενα απο αυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιχάλη αν μπουκάρουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι να ισοπεδώσουν τη Συρία θα τους υποστηρίξεις; Εγώ σου λέω λοιπόν και ας σε εκνευρίζει αυτό ότι σε μια ενδεχόμενη επέμβαση εγώ θα πάρω το μέρος του Άσαντ αν τους πολεμήσει όπως πήρα το μέρος του Καντάφι, όπως υποστήριξα τον Μιλόσεβιτς όπως υποστήριξα τον Σαντάμ όχι γιατί είμαι φιλοδικτάτορας αλλά γιατί δεν γουστάρω ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, αυτοί οι γκάνγκστερς και οι μαφιόζοι του πλανήτη να επεμβαίνουν σε μια σειρά χώρες ό,τι καθεστώς και να έχουν αυτές και να θέλουν να τις σφαγιάσουν πρώτα και μετά να τις μετατρέψουν σε προτεκτοράτα τους. Μια χώρα πρέπει να είναι ανεξάρτητη ας έχει και την χειρότερη δικτατορία θέμα του λαού και μόνο είναι να την ανατρέψει.

    Τώρα για αυτούς τους εξεγερμένους πες μου τι σκατά επαναστάτες είναι αυτοί όπως και οι αντίστοιχοι στην Λιβύη που παρακαλάνε και προσδοκούν επέμβαση των ξένων δυνάμεων στην δικιά τους χώρα και δεν τους νοιάζει καθόλου που το ΝΑΤΟ θα σφαγιάσει αθώους συμπολίτες τους. Αυτοί είναι επαναστάτες; Που τους δίνουν όπλα, προμήθειες, βοήθεια οποιαδήποτε από έξω για να δημιουργήσουν ένα κράτος υποχείριο των δυτικών; Αυτοί είναι γνήσιοι επαναστάτες εκφραστές του συριακού λαού; Δεν μιλώ για το λαό μιλάω για τους καθοδηγητές και ηγέτες αυτής της "εξέγερσης" φιλοδυτικές μαριονέτες του ιμπεριαλισμού που αν διαχειριστούν την εξουσία θα φέρουν απλά άλλου είδους δικτατορία.

    Και τι μου λες ότι πρέπει να πιστέψω ό,τι λένε αυτοί για μαζικές σφαγές και δολοφονίες του καθεστώτος; Γιατί; Αφού έχουν συμφέρον αυτοί να πέσει ο Άσαντ, να καρπωθούν αυτοί την εξουσία και να κάνουν τα χατίρια των αφεντικών τους. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ξεπουλημένα τομάρια που προσκυνάν σε ξένους τυράννους ούτε φυσικά ό,τι λένε τα ΜΜΕ των ιμπεριαλιστών.

    Αυτή τη στιγμή δεν παίρνω το μέρος του Άσαντ αλλά ούτε και των "εξεγερμένων" πόσο μάλλον των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ που επεμβαίνουν συνεχώς και ανακατεύονται. Σου ξαναλέω όμως ότι σε μια ενδεχόμενη επέμβαση ε τότε φουλ με τον Άσαντ και το Συριακό λαό να τους ξαποστείλει και σου το δικαιολόγησα.

    Ο Άσαντ πρέπει να ανατραπεί από ένα πραγματικά αντιιμπεριαλιστικό δημοκρατικό και λαϊκό επαναστατικό κίνημα και όχι από κάποιους παξικοπηματίες που θα φέρουν μια άλλη ξενόφερτη δικτατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν για να το τελειώσουμε μία δια παντός με αυτά τα παραμυθάκια.
    Θυμάμαι πορείες στα μέσα της δεκαετίας του '80 που τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρά ήταν: φονιάδες των λαών Αμερικάνοι - Ρώσοι...
    Αφού λοιπόν δεν πιστεύεις σε καμία περίπτωση ξεπουλημένα τομάρια (σε ποιους άραγε αναφέρεσαι;), τότε μάλλον δεν πιστεύεις ότι το "σύμφωνο της Βαρσοβίας" έκανε εισβολή στην Ουγγαρία το ΄56, και στην Τσεχοσλοβακία το '68. Αυτό δεν ήταν ιμπεριαλισμός καραμπινάτος από την πλευρά του Ανατολικού Μπλογκ;
    Αυτοί δεν ήταν τύραννοι που δεν άφησαν τους λαούς της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας να αποφασίσουν μόνοι τους για την αυτοδιάθεσή τους;
    Μπήκαν ή όχι τα τανκς του συμφώνου μέσα σε εθνικές οντότητες αποκαθηλώνοντας νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις; Την στιγμή μάλιστα που κόπτεσαι και δεν αναρωτιέσαι για την παγκόσμια ιστορία της καταπίεσης. Είτε έχει κόκκινο χρώμα, είτε έχει δυτικό πρόσημο.

    Το έχω ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω. Ελπίζω να έχω την κατανόησή σου.

    Όχι. Να μην πιστέψεις τίποτα. Είναι όλα ένα ψέμα. Αλλά τα παιδιά και οι ανήμποροι που σφαγιάζονται από βαρέα όπλα, όπως πυροβολικό, όλμοι και επιθετικά ελικόπτερα, είναι από τον στρατό του δολοφόνου Άσαντ. Έτσι κι αλλιώς, τα βαρέα όπλα και τους βομβαρδισμούς στις πόλεις της Συρίας τις διαπράττει το καθεστώς της Δαμασκού. Την Χάμα την Χομς, το Αλέπο, και όλες τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας τις χτυπάει με αυτά τα όπλα ο επίσημος Συριακός Στρατός. Όπλα που οι εξεγερμένοι δεν έχουν στην κατοχή τους. Και από ότι φαίνεται μετά από ένα χρόνο ένοπλης αντιπαράθεσης, δεν τα έχουν αποκτήσει...

    Σύμφωνοι. Στην Λιβύη υπήρξε επέμβαση από το σκυλολόι των δυτικών με απώτερο στόχο να ελέγξουν την εκεί εξέγερση απέναντι στο καθεστώς του Καντάφι. Αλλά από την άλλη πλευρά, και χωρίς την επέμβαση του Νάτο, οι εξεγερμένοι κάποια στιγμή είχαν κάτω από τον έλεγχό τους τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Και όλο αυτό το νταραβέρι, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν ο Μουαμάρ καθόταν στο τραπέζι και συζήταγε τρόπους και όρους μετάβασης της εξουσίας στον λαό. Αλλά όχι. Αυτός αποφάσισε πριν από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς να βαδίζει στην Βεγγάζη και να την ισοπεδώσει, για να μπορεί να ατενίζει (όπως είχε πει), το λιβυκό πέλαγος. Το να στηρίζεις έναν δικτάτορα όπως είναι ο καντάφι και ο κάθε καντάφι στις χώρες του μαγκρέμπ, δείχνει ότι τελικά ενδιαφέρεσαι για κάποια καθεστώτα (καταπιεστικά και δολοφονικά), μόνο και μόνο γιατί μπορούν, ή ίσως μπορούν να αντιπαρατεθούν ένοπλα στο μεγάλο κτήνος του ιμπεριαλισμού.
    Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να έχεις ένα δίκιο. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Αλλά στην περίπτωση του Λιβυκού καθεστώτος, ειδικά μετά τις αποζημιώσεις για το Λόκερμπυ, τις μπίζνες με τα πετρέλαια μέσω δυτικών εταιριών εξόρυξης, και την δήλωση του Καντάφι ότι η κόντρα (sic!), με τις Ενωμένες Πολιτείες έχει τελειώσει, οπότε ας τα βρούμε, δείχνει ότι τελικά ο σοσιαλισμός του ήταν σοσιαλισμός του κώλου...

    Τα πρώτα όπλα η Λιβυκή εξέγερση, τα πήρε, απαλλοτριώνοντας τα, από αποθήκες οπλισμού μέσα στην Βεγγάζη. Μετά από ειρηνικές διαδηλώσεις που κατέληγαν σε καθημερινά λουτρά αίματος. Νομίζω το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του Αυγερόπουλου, το περιγράφει γλαφυρά. Αν μπορείς να αντέξεις έναν αστό δημοσιογράφο και τις πληροφορίες του...

    Τα όπλα λοιπόν στην Συριακή επανάσταση, είναι όπλα απαλλοτριωμένα από αστυνομικά τμήματα και αποθήκες του στρατού μαζί με χιλιάδες λιποτάκτες που τίμησαν την συνείδησή τους και τάχθηκαν με την πλευρά της επανάστασης. Έτσι κι αλλιώς, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεκάδες βίντεο με λιποτάκτες από τον επίσημο Συριακό στρατό, με ονόματα και στρατιωτικές ταυτότητες. Βέβαια και αυτό θα μπορούσε σύμφωνα με την δική σου λογική να είναι άλλο ένα καλό τέχνασμα του δυτικού Ιμπέριουμ. Ας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εγώ θα ήθελα να υποστηρίξω, όχι τον Μιλόσεβιτς, αλλά τον Σέρβικο λαό απέναντι στους βομβαρδισμούς των πλανητικών δολοφόνων. Και δεν το έκανα, γιατί η αντίληψη της ιστορίας δεν είναι ένας απλός μανιχαϊσμός όπως εσύ θέλεις να βλέπεις. Δεν είναι ο καλός Σλόμποταν και οι κακοί δυτικοί. Σίγουρα είναι ο Σέρβικος λαός που υπέφερε από την καφρίλα των ιμπεριαλιστών Αμερικάνων. Αλλά επίσης είναι αυτός ο ίδιος ο Σέρβικος λαός που δεν έκανε τίποτα απολύτως, όταν ο Σέρβικος Στρατός ανέβηκε βόρεια και αιματοκύλησε χιλιάδες ταξικά μας αδέρφια. Είναι ό ίδιος λαός που έχει βαμμένα τα χέρια του με αίμα, έστω και στο συλλογικό υποσυνείδητο ενός λαού, όταν ο δολοφόνος Μλάντιτς αιματοκυλούσε την μαρτυρική Σρεμπρένιτσα με τις πλάτες του Σλόμπο...
    Και όταν οι ντόπιοι ελληναράδες έδιναν γη και ύδωρ στον Ράντοβαν Κάραζιτς διοργανώνοντας παράτες στο στάδιο ειρήνης και φιλίας ήταν όλα καλά για το Ελληνικό ιμπέριουμ.
    Και ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει τον δικηγόρο στο διεθνές δικαστήριο της χάγης πριν συλλάβουν τον μακελάρη Μλάντιτς; Λυκουρέζος είναι το όνομα αν θυμάσαι καλά. Να προβληματιστούμε δηλαδή, για το πως η μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας στηρίζει για τις δικές της επιδιώξεις στα Βαλκάνια, μαζικούς δολοφόνους. Έχουμε ξεχάσει το συνθηματάκι των 90s. Να τους γαμήσουμε, ή να τους επενδύσουμε;...

    Είναι σωστό αυτό που λες για τις συνεχείς επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, και μέσα σε αυτό τον σάκο να βάζεις την Κίνα και την Ρωσία. Το μόνο φάουλ που μπορεί κάποιος να δει, είναι το γεγονός ότι η Ρωσία εξακολουθεί να παραδίδει όπλα (επιθετικά ελικόπτερα, επικοινωνιακό εξοπλισμό, προμήθειες), επίσημα και με την βούλα, ενώ για την άλλη πλευρά υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις...

    Και τέλος, το ερώτημα που πλανάτε στην ατμόσφαιρα είναι το εξής: πώς στο διάολο, ένα τόσο ομολογουμένως ισχυρό καθεστώς, και με τέτοιες ένοπλες δυνάμεις που το "στηρίζουν", τα έχει βρει μπαστούνια και δεν μπορεί να κάμψει το ηθικό μερικών ...τρομοκρατών.
    Η απάντηση είναι απλή.
    Πρόκειται για μια επανάσταση από τα κάτω, όπου, από τα κάτω θεωρούμε καταπιεσμένες μάζες που ήταν έτοιμες να πάρουν φωτιά με την πρώτη ευκαιρία.
    Μπορεί να πιστεύεις ότι όλη η Αραβική Άνοιξη ήταν μια προβοκάτσια των Δυτικών.
    Και θα ήταν, αν τα καθεστώτα αυτά δεν πληρούσαν συγκεκριμένους λόγους, και έβλαπταν συγκεκριμένα συμφέροντα.
    Αλλά ο Μπεν Άλι στην Τυνησία, ο Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, και πρόσφατα, για τα δυτικά συμφέροντα ο Καντάφι στην Λιβύη, όπως και το καθεστώς της Δαμασκού στην Συρία, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εξυπηρετούσαν μια χαρά τα συμφέροντα των δυτικών μεγαλο ιμπεριαλιστών.
    Και μπορεί να έχεις αμφιβολίες για το καθεστώς των Άσαντ, αλλά οι μεγάλες ερωτήσεις είναι οι εξής: γιατί ποτέ η Δαμασκός δεν είχε την παραμικρή αντίδραση όταν βομβαρδίστηκαν εγκαταστάσεις της από τους Σιωνιστές δολοφόνους σε σχέση με δήθεν (όπως έλεγε η Δαμασκός), προγράμματα χημικού πολέμου; Και γιατί ποτέ η Δαμασκός δεν έστρεψε τον στρατό και τα όπλα της απέναντι στο μισητό Ισραήλ για την παράνομη κατοχή των υψιπέδων του Γκολάν;
    Ενώ με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία βομβάρδισε τις δικές του πόλεις, τα δικά του χωριά, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες, δολοφόνησε μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.

    Το σήμερα δεν είναι η Χάμα του 1982, όπου ο πατέρας Χάφεζ κατέστειλε μία μαζική εξέγερση με 40.000 δολοφονημένους. Η πληροφορία δυστυχώς για αυτά τα καθεστώτα τρέχει πιο γρήγορα από τις σφαίρες και το πυροβολικό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και για του λόγου το αληθές με σημερινές δηλώσεις


    Και το Ισραήλ αναλαμβάνει τώρα ρόλο στην αποκατάσταση της εικόνας του φασιστικού καθεστώτος που καταρρέει!
    22/7/2012 - «Ο συριακός στρατός είναι ακόμη πιστός στον Ασαντ παρά το μεγάλο κύμα των λιποταξιών και εκείνος και η οικογένειά του βρίσκονται ακόμη στη Δαμασκό», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιόαβ Μορντεχάι, ανώτατος εκπρόσωπος για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε συνέντευξή του στην ισραηλινή τηλεόραση.

    Δηλαδή καλύτερα ένας ελεγχόμενος Άσαντ, παρά μία εξεγερμένη - επαναστατημένη Συρία που θα πάρει την εξουσία και θα εγείρει ζήτημα επιστροφής των υψιπέδων του Γκολάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mixalis...Τι ωραία όλα να τα φέρνεις στην "πραγματικότητα" που σου αρέσει;Το λεγόμενο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, είναι μία από τις βασικές αντιπολιτευόμενες την κυβέρνηση Ασαντ δυνάμεις, που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ευρωαντλαντικό ιμπεριαλισμό και άλλες δυνάμεις όπως η Τουρκία, οι μοναρχίες του Κόλπου, Κατάρ, Σαουδική Αραβία κλπ., που έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι τους στηρίζουν και με στρατιωτικό υλικό στο στρατιωτικό βραχίονά τους, το λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», που υπάρχουν ενδείξεις ότι εκπαιδεύεται στην Τουρκία. Το συμβούλιο εμφανίζεται να έχει 140 μέλη, με σημαντική συμμετοχή «Αδελφών Μουσουλμάνων», τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εκτός Συρίας με τόπο διαμονής, τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, αραβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής.

    Κάποιοι που εμφανίζονται και ως ηγέτες του Συμβουλίου, δίνουν και τα βιογραφικά τους που προβάλλουν με ιδιαίτερη περηφάνια και είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για το ρόλο που έχουν αναλάβει και τους δεσμούς τους με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. (Ριζοσπάστης,22/7/2012)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιδού ορισμένα από αυτά, ενδεικτικά και μόνο:

    Η Bassma Kodmani είναι καθηγήτρια στις Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Παρισιού όπου εγκαινίασε το πρόγραμμα για την Μέση Ανατολή και επίσης ήταν η υπεύθυνη στο ίδρυμα Φορντ, για την «Κυβερνησιμότητα και την Διεθνή Συνεργασία για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια». Σήμερα είναι διευθύντρια της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας για την Αραβική μεταρρύθμιση» και διευθύντρια στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στη Διεθνή Διπλωματική Ακαδημία.

    Η εν λόγω κυρία επίσης, συμμετέχει σε διάφορες λεγόμενες «δεξαμενές σκέψεις» όπως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ΗΠΑ και το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση ή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Διεθνείς σχέσεις, όπου στο Συμβούλιο συμμετέχουν πολιτικοί, βιομήχανοι, καθηγητές (ανάμεσά τους φιγουράρουν και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νταβούτογλου, ο Νταλέμα κλπ.).

    O Radwan Ziadeh είναι επισκέπτης καθηγητής του Ινστιτούτου για τις Σπουδές για τη Μέση Ανατολή στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ. Ηταν συνεργάτης στο Εθνικό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία (παραμάγαζο της CIA) και σε διάφορες υποτίθεται ΜΚΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ηταν από αυτούς που υπέγραψαν επιστολή και καλούσαν τον Ομπάμα να επέμβει στη Συρία.

    Ο Ausama Monajed είναι διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών και Επικοινωνίας με έδρα το Λονδίνο. Ο ίδιος είναι ιδρυτής και διευθυντής του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού «Μπαράντα» με έδρα το Βάουξχαλ στα νότια του Λονδίνου. Φυσικά το κανάλι ενισχύεται οικονομικά από τις ΗΠΑ αλλά και αραβικές μοναρχίες συμμάχους των ιμπεριαλιστών. Είναι αυτός που συχνά βγαίνει σε διεθνή μέσα και κάνει αναλύσεις και δίνει υποτίθεται ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στη Συρία σε ισχυρά αστικά ΜΜΕ, όπως η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», «Νιου Γιόρκ Τάιμς», «Ουάσιγκτον Πόστ», «Ιντιπέντεντ», CNN, BBC, ABC, Sky, ZDF, «Reuters», AFP, «Alarabiya Aljazeera» κλπ. Είναι επίσης συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτοί λοιπόν οι παράγοντες της συριακής διασποράς στο «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο» έχουν στενούς δεσμούς με μηχανισμούς και υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, άλλων ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η χρηματοδότηση και ο εξοπλισμός των ενόπλων μέσα στη Συρία -ο στρατιωτικός βραχίονας τους είναι ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός»- εξασφαλίζεται και από άλλα κράτη όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Ολοι προετοιμάζονται να διαδραματίσουν ρόλο το επόμενο διάστημα. Ποιο ρόλο; Να συμβάλουν στον αστικό εκσυγχρονισμό που είναι σε εξέλιξη με το ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό σχέδιο της Ευρείας Μέσης Ανατολής, μέρος του οποίου είναι και η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη», όπως την ονομάζουν οι αστοί και οι οπορτουνιστές, ώστε να προκύψουν ηγεσίες που θα εναρμονίζουν το πολιτικό σύστημα με τις σύγχρονες απαιτήσεις κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων - εγχώριων και πολυεθνικών. Αυτό εντείνεται και από το γεγονός ότι στο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό εισέρχονται δυναμικά ανερχόμενες δυνάμεις όπως η Ρωσία και Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα,μετά από όλα αυτά, επιμένεις mixalis να μιλάς για επανάσταση και ότι συμπαραστέκεσαι στον αγωνιζόμενο συριακό λαό; Σε βολεύει, όμως μια αόριστη δαιμονοποίηση του Άσαντ, για να μην μιλήσεις επί της ουσίας...Συμπαράσταση στο συριακό λαό σημαίνει πρώτα και κύρια πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις επεμβάσεις και τον πόλεμο και σε καμιά περίπτωση στήριξη μιας δήθεν επανάστασης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν και επανερχόμαστε στην κουβέντα.
    Το μακελειό, μακελειό και η καθεστωτική αριστερά τον χαβά της. Τώρα που το Χαλέπι πολιορκείται από τρεις μεριές και βαδίζει για ολοκαύτωμα, περιμένουμε να δούμε μερικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα από την πλευρά των δήθεν επαναστατών, που τους εξοπλίζει όλος ο Αραβικός κόσμος, για τις δικές του επιδιώξεις ο καθένας.
    Τίποτα. Ούτε ένας εδάφους αέρος δεν έχει φανεί στους ουρανούς της Συρίας, την στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα που μακελεύουν αδιακρίτως τον Συριακό λαό. Κάτι απαλλοτριωμένα Καλάσνικοφ, και το πιο βαρύ του όπλο αντιαρματικά RPG. Ούτε απαγόρευση πτήσεων από τους ιμπεριαλιστές δυτικούς.
    Το όλοι προετοιμάζονται να διαδραματίσουν τον ρόλο τους, το ακούμε εδώ και μήνες. Οι Τούρκοι αυτό, οι Σαουδάραβες το άλλο, οι Αμερικάνοι το τρίτο, το Κατάρ το τέταρτο.
    Κατά τα άλλα ουδέν νεώτερο από το δυτικό μέτωπο...
    Τι να πει κανείς; Θλίψη. Αφού πρόκειται για μία δήθεν επανάσταση... Ας αφήσουμε χιλιάδες ταξικά μας αδέλφια να καούν στα καζάνια του Άσαντ, τον οποίο ...αόριστα δαιμονοποιούμε.

    Έτσι κι αλλιώς, και η Οκτωβριανή επανάσταση ήταν μία δήθεν ...επανάσταση, αφού στην ουσία ήταν μία συνωμοσία μερικών εβραιομπολσεβίκων που ήθελαν να καταργήσουν τα έθνη κράτη, και ...δαιμονοποίησαν το τσαρικό καθεστώς... Η ταύτιση για το Συριακό δράμα με τα μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει κάποια στιγμή να προβληματίσει. Η μόνη διαφορά με το ΚΚΕ, είναι ότι αυτοί βάζουν έντονα τις Σιωνιστικές επιδιώξεις στην περιοχή. Αλίμονο. Ναζί χωρίς Εβραίους από πίσω, μουσακάς χωρίς μελιτζάνες.

    Για τις εισβολές στην Ουγγαρία το 56, και στην Τσεχοσλοβακία το 68, γαργάρα.
    Για την Σρεμπρένιτσα, το παπί.
    Για τους αγαπημένους "αντιιμπεριαλιστές"της αριστεράς Μλάντις, Κάραζιτς, Μιλόσεβιτς, κινέζοι.

    Δεν πειράζει. Συνεχίστε να στηρίζεται τον δολοφόνο Άσαντ και το καθεστώς του, όπως επίσης και τους ισλαμοφασίστες του Αχμαντινετζάντ που δολοφόνησε και αυτός νωρίτερα μερικές εκατοντάδες Ιρανούς και Ιρανές, που άκουσον άκουσον είχαν το θράσος να ζητήσουν από τους μουλάδες περισσότερες ελευθερίες.
    Αλλά ξέχασα και σε αυτό το κύμα διαδηλώσεων, από πίσω (πάντα!!!), κρύβεται ο κακός δυτικός ιμπεριαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.