16 Ιουλίου 2012

Ιαπωνία: 100.000 στους δρόμους ενάντια στην επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων.


Τόκυο ,από προηγούμενη τεράστια διαδήλωση
 κατά των πυρηνικών.

Παρά την πρωτοφανή τραγωδία πέρυσι, η Ιαπωνική κυβέρνηση έχει σχέδια να επαναλειτουργήσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους του Τόκιο για να διαδηλώσουν για την επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία παρά την περυσινή πυρηνική καταστροφή που γνώρισε η χώρα, εκτιμούν οι διοργανωτές της διαδήλωσης.

Ο αριθμός των διαδηλωτών μπορεί να ξεπεράσει τους 100.000 εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας ότι η κυβέρνηση μπορεί να επαναλειτουργήσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, είπε ο Σατόσι Καμάτα, επικεφαλής της οργάνωσης πολιτών Sayonara Nukes, η οποία διοργάνωσε την πορεία διαμαρτυρίας. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα μετά την πλήρη επαναλειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα στην κεντρική Ιαπωνία την 1η Ιουλίου, γεγονός που τον καθιστά τον μοναδικό από τους 50 αντιδραστήρες που λειτουργούν στην Ιαπωνία.

Και οι 50 τέθηκαν εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης και επισκευών και οι εταιρίες διαχείρισής τους δεν κατάφεραν να τους θέσουν εκ νέου σε λειτουργία εξαιτίας της ανησυχίας των πολιτών σχετικά με την πυρηνική ενέργεια ύστερα από το ατύχημα στη Φουκουσίμα που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου 2011.

Ο αντιδραστήρας 3 στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Όϊ στην περιφέρεια Φουκούι τέθηκε έκτοτε σε επαναλειτουργία μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα στα μέσα Ιουνίου να ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία του, καθώς και εκείνη του αντιδραστήρα 4, παρότι οι σεισμολόγοι προειδοποίησαν για την ύπαρξη ρηγμάτων κοντά στο εργοστάσιο.

Η διαχειρίστρια εταιρία του εργοστασίου Kansai Electric Power Co ανακοίνωσε ότι θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία τον αντιδραστήρα 4 την Τετάρτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.