18 Ιουλίου 2012

“Έτσι τους χρειάζεται, να μην παίρνουν αέρα”

Γενικά δεν είμαι εκδικητικό άτομο, όμως βλέπω και ακούω πολλά γύρω μου τα οποία πραγματικά με κάνουν να λέω το "μακάρι να έρθεις και εσύ σε αυτήν την θέση μαλάκα". Ο λόγος για μια κουβέντα που έγινε προχθές στο μαγαζί που δουλεύω. Καθόταν λοιπόν δυο τακτικοί πελάτες και τα λέγανε, ο διάλογος περιφερόταν γύρω από  έναν πακιστανό που είχε "ναυλώσει" ο ένας εκ των δυο. Έλεγε λοιπόν στον άλλο, ότι τον είχε αυτόν τον πακιστανό και του δούλευε στα χωράφια και όπου αλλού τον χρειαζόταν, με 400 μόνο ευρώ το μήνα. Κάποια στιγμή αυτός ο πακιστανός του 'φυγε για να δουλέψει αλλού, πιθανότατα αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ή μεγαλύτερη αμοιβή. Δούλεψε λοιπόν για λίγο καιρό αλλού(δεν ξέρω που) και μετά επειδή μάλλον τον εκμεταλλευόταν περισσότερο  επέστρεψε ξανά στον προηγούμενο δυνάστ.... ε εργοδότη του παρακαλώντας τον να τον ξαναπροσλάβει ακόμα και για 300, αντί για 400 ευρώ που του έδινε πριν. Γυρνάει λοιπόν και του λέει ο άλλος εκείνου που αφηγούταν την ιστορία(ο οποίος σημειωτέων ψηφίζει Σύριζα αλλά γουστάρει και Χ.Α), "χαχα, έτσι θέλουνε αυτοί, για να μην παίρνουνε θάρρος".
Όταν εγώ ακούω κάτι τέτοια, και χωρίς να το κάνω συνειδητά, παρακαλάω να βρεθούν αυτά τα άτομα στη θέση του κακόμοιρου του πακιστανού και κάθε πακιστανού. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ακόμα και αν οι ίδιοι δεν βρεθούν σε αυτήν τη τόσο δυσμενή θέση, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν τα παιδιά τους σε ίδια και χειρότερη.

Φυσικά όλοι αυτοί οι χαρακτήρες, πέρα από την υβρεολόγια και τον τσαμπαμαγκισμό τους , δηλαδή να βλαστημάνε τους πάντες και τα πάντα από απόσταση ασφαλείας, αποδέχονται για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους όλους εκείνους τους νταβατζήδες που  είναι ιεραρχικά ανώτεροι τους. Δηλαδή αναγνωρίζουν, δικαιολογούν και αναπαράγουν τη σχέση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ακόμα και αν είναι οι ίδιοι αντικείμενα εκμετάλλευσης, ακόμα και αν βρίσκονται και οι ίδιοι στο προτελευταίο στάδιο της εξαθλίωσης! Προφανώς τους αρκεί να υπάρχει έστω και κάποιος που βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα για να ξεσπάνε και να αισθάνονται και οι ίδια αφεντικά δια του σαδισμού.
Και οκ, το κάνουν που το κάνουν, να εκμεταλλεύονται σε τέτοιο βαθμό εκείνους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να το περηφανεύονται και από πάνω; Μου θύμισε τα χρόνια που ήμουν στο στρατό, και επειδή ήμουν σε ειδικό σώμα με καψόνια και λοιπές παπαριές, οι παλιότεροι δικαιολογούσαν το όσα έκαναν στους νεώτερους με πρόσχημα το ότι τα υπέστησαν όλα αυτά και οι ίδιοι όταν ήταν "ψαράδες".
Τι να πει κανείς; Το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να απαλλαχθεί από τα δεσμά της, τόσο τα υλικά όσο και τα πνευματικά. Πολύ δρόμο και πολύ κόπο....
~
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς φίλε μου έχεις πολύ δίκιο στο συμπέρασμά σου, δεν θα μείνω καθόλου στο περιστατικό που σου έδωσε την αφορμή να ποστάρεις (όχι γιατί δεν αξίζει να αναφερθείς αλλά γιατί είναι πλέον πολλά αυτά τα περιστατικά)!

    Καταρχάς να πω το ότι ψηφίζει ΣΥ.ΡΙΖ.Α (ενώ κρυφά γουστάρει και Κασσιδιάρη) δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση (όχι φίλτατοι πρώην οπορτουνιστές δεν εξισώνω σε καμία περίπτωση την πολιτική ταυτότητα των 2 κομμάτων, όπου αντικειμενικά έχουν διαφορές), πολύ απλά γιατί μπορείς να βρεις ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με πολύ αντιδραστικές (έως και φασιστικές) αντιλήψεις και αντίστοιχα απογοητευμένους (ή και ανίδεους) ψηφοφόρους της Χ.Α. με προοδευτικές αντιλήψεις σε αρκετά θέματα! Με λίγα λόγια και τα ποσοστά του κόμματος να βλέπαμε αρκετά ανεβασμένα, η συντηριτικοποίηση (ή "φασιστικοποίηση") μεγάλης μάζας ακόμα και του προλεταριάτου είναι γεγονός και ξεπερνάει τα όρια της ψήφου!

    Η αλήθεια είναι πως αυτή η βαθιά συντηριτικοποίηση έχει αντικειμενικές αιτίες, ωστόσο δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτό και να επεμβένουμε συνεχώς στις συνηδήσεις της Εργατικής Τάξης με τις όποιες αδυναμίες μας! Με μεγαλύτερο πείσμα πλέον πρέπει να πηγαίνουμε στον εργάτη που έχει παρόμοιες αντιλήψεις!

    Νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αντίληψη που την έχω χρόνια τώρα, ωστόσο μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πως θα εξεληχθούν τα πράγματα, καθώς πιστεύω δεν είναι αναγκαίο να έχεις 1000 εργάτες προοδευτικούς, μπορεί να έχεις 5 εργάτες προοδευτικούς και άλλους 1000 με παμπολες αντιδραστικές αντιλήψεις και όμως αυτοί οι 1000 για κάποιο λόγο, για κάποια αιτία πολλοί από αυτούς να είναι μαζί σου και οι υπόλοιποι τουλάχιστον να μην είναι εμπόδιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα φίλε

    Λοιπον ο τυπος που σου λεω δεν γουσταρει κρυφα τον κασσιδιαρη, τον γουσταρει στα φανερα, δεν κωλωνει. Οσο για το Συριζα και την Χ.Α, μπορει να ειναι διαφορετικα κομματα, αλλα αντλουν ψηφοφορους και οι δυο πονταρωντας στα μικροαστικα χαρακτηριστικα του Έλληνα, οπότε υπο αυτήν την έννοια ψαρευουν με διαφορετικο δόλωμα τα ιδια ψάρια στα ιδια νερα.


    Η συντηρητικοποιηση και η φασιστικοποιηση εχουν λαβει τεραστιες διαστασεις, σε απογοητευτικο βαθμο, ειχα γραψει και ενα αρθρο λιγο καιρο πριν σχετικο.

    http://poexania.wordpress.com/2012/06/12/%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82/

    Οσον αφορα τις αντικειμενικες συνθηκες, ναι θα ελεγα οτι εγκυμονουνται αλλαγες, αλλα ξερεις καμια φορά απο την κοιλια της εγκυου που εχει εκτεθει σε ναρκωτικα, πυρηνικα, τοξικα αποβλητα, αλκοολο(ολα αυτα κυριολεκτικα και μεταφορικα) προκυπτει τερατογεννεση. Σιγουρα παντως εχουμε να καλυψουμε πολυ δρομο, αυτο θα ισχυει ακομα και αν γινει σοσιαλιστικη επανασταση, δες ποσα χρονια μετα την επανασταση στην Σ.Ε πιαστηκαν με τα σωβρακα κατεβασμενα.

    Τεσπα οπως και να εχει θα δειξει, και παλι καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.