18 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ. -Αθωώνει το ΠΑΣΟΚ και ορέγεται συγκυβέρνηση -Προγραμματική συμφωνία και «φερεγγυότητα» θέτει ως προϋπόθεση ο Φ. Κουβέλης



Για διαχειριστική ανεπάρκεια κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης. Με άρθρο του στα «Νέα», συσκότισε τις αιτίες της κρίσης, εμφανίζοντάς την σαν «κρίση διαχείρισης χρέους» και της βίαιης επίθεσης σε βάρος του λαού, ισχυριζόμενος πως η κυβέρνηση «αφού εφάρμοσε τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο περικοπές, δεν προώθησε τις αποδεκτές και αναγκαίες αλλαγές, που θα συνέβαλαν ουσιαστικά στη βελτίωση της κατάστασης».
Σαν τέτοιες, υπέδειξε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της σπατάλης, την τροφοδότηση της αγοράς με ρευστότητα, την προώθηση της ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας. Η ΔΗΜ.ΑΡ., όχι μόνο πασχίζει να αθωώσει την αστική διαχείριση της κρίσης, αναγορεύοντας το μνημόνιο σε μονόδρομο, αλλά επιπλέον λέει ότι στο πλαίσιο αυτής της βάρβαρης πολιτικής υπάρχουν περιθώρια για φιλολαϊκά μέτρα, από την εφαρμογή μέτρων, τα περισσότερα από τα οποία περιέχονται στο μνημόνιο και αποτελούν και δικές της προτάσεις.

Εξωραΐζοντας τον ρόλο και της σημερινής κυβέρνησης, ο Φ. Κουβέλης διατείνεται ότι «η τρόικα συστήνει και η κυβέρνηση προωθεί». Σε ό,τι αφορά στην πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. ο πρόεδρός της μίλησε για «σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων», στο πλαίσιο της εξουσίας των αστών και εντός της ΕΕ, της οποίας μάλιστα οραματίζεται την περαιτέρω ισχυροποίηση, αναφέροντας: «Στρατηγική επιδίωξη της χώρας πρέπει να είναι η παραμονή της στην Ευρωζώνη και η προώθηση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης».Ενοποίηση που προωθείται ήδη πάνω στα ερείπια των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Μετά απ' όλα αυτά, αυτονόητα η ΔΗΜ.ΑΡ. αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για κυβερνητικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και άλλα αστικά κόμματα, με τον Φ. Κουβέλη να λέει χτες στον ΣΚΑΪ: «Κάθε φορά την δυνατότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας την προσδιορίζουν οι προγραμματικές συμφωνίες. Κατά συνέπεια το περιεχόμενο των προγραμματικών συμφωνιών είναι το καθοριστικό στοιχείο και βεβαίως και φερεγγυότητα των προσώπων ή και των πολιτικών δυνάμεων στις οποίες ανήκουν».


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


10 σχόλια:

  1. Στο δρόμο του ΛΑΟΣ και ο Κουβέλης μετά τον Ανατολάκη στον Μπέζο , επώνυμος να είναι και ότι να είναι , ενημερωτικά ο Μπέζος ήταν που περηφανευόταν ότι δεν τον ενδιέφερε τι γινόταν την εποχή του πολυτεχνείο γιατί αυτός προτιμούσε να κυνηγά γκόμενες , όπως είπε και πολλά άλλα χαριτωμένα για την αριστερά και το ΚΚΕ σε διάφορες συνεντεύξεις σε ένθετα γνωστών συγκροτημάτων .
    Και ξαφνικά έγινε «αριστερός» δείγμα γραφής για το νέο κόμμα των ΜΜΕ που σπρώχνεται αβέρτα .

    http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24393&subid=2&pubid=28126895

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερώτηση: Γιατί έφυγε το προηγούμενο με την ανταγωνιστικότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμμ..... περιμενω την εγκριση του ειδικου μας οικονομολογου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Οικονομολόγος το απέρριψε ως κεντρίστικη προσέγγιση.

      Διαγραφή
    2. Να πω την αλήθεια, το ψιλοπερίμενα ότι θα σου βγει το ζονγκ από την στιγμή που το έθεσες έτσι.

      Διαγραφή
  4. http://blemilo.blogspot.com/2012/01/blog-post_4462.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα σχόλια στο link που αναρτήθηκε παραπάνω είναι πραγματικά άξια προσοχής το τι απόψεις κυριαρχούν σε κόσμο που δεν συχνάζει στο παρόν ιστολόγιο και που δυστυχώς ίσως και να αφορούν μεγάλη μερίδα του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αν είναι πολύς ή λίγος ή αν θα υπακούσει στα κελεύσματα του Αλαφούζου για μια "σοβαρή" αριστερά ή όχι, θα δείξει.

      Πάντως να του λύσει κάποιο πρόβλημα ο Κουβέλης το αποκλείω ως πιθανότητα, οπότε κάποια στιγμή θα το ξανασκεφτεί...αν προλάβει.

      Διαγραφή
  6. πιος μπεζος? ο ηθοποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. red 1917. αριστερα της πλακας ενταγμενη στο συστημα προσπαθει να ασκησει διαχιριστηκη εξουσια και να μοιραστη της καρεκλες! αθλια υποκιμενα αθλιας πολιτικης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.