12 Ιανουαρίου 2012

"Μεταρρυθμίσεις" στο σύστημα Πρόνοιας στο Ηνωμένο Βασίλειο: καταστροφή για τους φτωχούς


Ένας συνασπισμός Βρετανών φιλανθρωπικών οργανώσεων,
έχει προειδοποιήσει για το σχέδιο
της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει έλεγχο των κονδυλίων κρίσης.
Τα συμβούλια λένε ότι θα στερήσουν
από τους απόρους της Βρετανίας, τα δικαιώματά τους
Αναδημοσιευση απο gekoudi

Μια ομάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων της Ομάδας Δράσης για τη φτώχεια των παιδιών, Κρίση (Crisis), Πεδίο (Scope), και Save the Children (Σώστε τα Παιδιά), έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις μεταρρυθμίσεις πρόνοιας της κυβέρνησης λέγοντας ότι οι άποροι της χώρας θα αντιμετωπίσουν "καταστροφικές" συνέπειες.

Η συμμαχία υποστηρίζει ότι οι τοπικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που χορηγούνται σε αντικατάσταση του καταργηθέντος Κοινωνικού Ταμείου, για άλλους σκοπούς από το να βοηθήσουν τους φτωχούς. Τα συμβούλια είναι στραμμένα για την εξεύρεση τρόπων για την τροποποίηση των μεγάλων περικοπών που αντιμετωπίζουν. Το Κοινωνικό Ταμείο παρέχει στους φτωχούς στη Βρετανία, οικονομική βοήθεια σε καιρούς δύσκολους, όπως όταν μπήγονται μέλη μιας οικογένειας από ασθένεια και πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο.


Τα δύο στοιχεία του Κοινωνικού Ταμείου, οι επιχορηγήσεις κοινωνικής φροντίδας και τα δάνεια σε κρίση που να μην εξουδετερωθεί, θα βοηθήσει τους φτωχούς ασχοληθεί με μια γκάμα προβλημάτων από την αγορά ρούχα για τα παιδιά να αγοράζουν έπιπλα. "Έχουμε βαθιά ανησυχία για τις προτάσεις της κυβέρνησης να καταργήσει αυτά τα στοιχεία του Κοινωνικού Ταμείου και να περάσει ένα μέρος της χρηματοδότησης προς τις τοπικές αρχές, χωρίς καμία νομική υποχρέωση, να εξασφαλίσουν ότι παρέχουν υποστήριξη έκτακτης ανάγκης σε ευάλωτα άτομα", δήλωσε η ομάδα σε επιστολή της προς τον Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.