11 Ιανουαρίου 2012

"Αυγή" εναντίον απεργίας χαλυβουργών!

Αναδημοσιευση απο Fadomduck2


Παραθέτουμε αυτούσιο το προχθεσινό άρθρο της εφημερίδας των οπορτουνιστών προκειμένου να μην μας κατηγορήσει κάποιος πως παραποιούμε τα λεγόμενα τους. Μόνη δική μας παρέμβαση κάποια bold και υπογραμμίσεις.

Άλλο πολιτικό μέτωπο, άλλο ΜΚΟ;
Χρήστου Δημήτρης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/01/2012
Παλαιά συντρόφισσα, που μετά από μαραθώνιες πολιτικές συζητήσεις κατάφερα να την πείσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός αριστερός πόλος με σοβαρές προοπτικές να γίνει ισχυρή πολιτική δύναμη, ένας πολιτικός χώρος που, αν ανοιχτεί στην κοινωνία, έχει τις περισσότερες δυνατότητες να δημιουργήσει μια μεγάλη αριστερά, ικανή να φτάσει στην εξουσία κατακτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών, με πήρε την Τετάρτη στο τηλέφωνο, να με πληροφορήσει για ένα βασικό συμπέρασμα από τη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ. Πως κύριο μέλημα είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Γι' αυτό και οι δυνάμεις προγραμματίζουν δράσεις αλληλεγγύης ώστε να υπάρξουν οι βάσιμες προϋποθέσεις αντίστασης στη διεύρυνση της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας.

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, θα σου πει ο άνεργος, αλλά μπορείς να μου πεις πόσο θα αντέξεις να με βοηθάς και πού θα βρω εγώ δουλειά;
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ καθόλου με αυτά, μου τόνισε. Αλλά πες μου, σε παρακαλώ. Μπορούμε, χωρίς ενότητα και επεξεργασμένες, ρεαλιστικές πολιτικές και οικονομικές θέσεις, να πείσουμε τον πολίτη να μας εμπιστευτεί το μέλλον του; Μπορούμε να αρκεστούμε σε ένα ευχαριστώ και μια ψήφο διαμαρτυρίας και εκδίκησης στη φαυλότητα του δικομματισμού; Το θέμα είναι άκρως πολιτικό και χωρίς πολιτικές πρωτοβουλίες, μόνο με τη συμπαράσταση σε όλους τους αδικημένους, δεν μπορείς να πας μακριά. Και, το κυριότερο, να μείνεις εκεί. Είναι άλλο πράγμα ένα ισχυρό ενωτικό πολιτικό μέτωπο και άλλο μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση όπως οι “Γιατροί χωρίς σύνορα” που βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπους να ζήσουν. Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, θα σου πει ο άνεργος, αλλά μπορείς να μου πεις πόσο θα αντέξεις να με βοηθάς και πού θα βρώ εγώ δουλειά; Εδώ τελείωσε ο βομβαρδισμός της συντρόφισσας, με την οποία συμφωνώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την κοινωνία σημαίνει να κατανοείς τις επιθυμίες, τις αναστολές και τις φοβίες του μέσου πολίτη και όχι να αυτοθαυμάζεις την επαναστατική σοφία σου. Είναι πολιτική τέχνη να βρίσκεις τα βήματα που χρειάζονται για να κατακτήσεις τη μακροχρόνια εμπιστοσύνη του και όχι να κερδίζεις μόνο τη συμπάθεια λόγω της οργής και της απελπισίας. Να έχεις το θάρρος να παραδεχθείς την αξία που έχει γι' αυτόν, η ηγετική εικόνα σου στην κοινωνία. Τη σημασία που έχει, όταν αρχίζει η μάχη, να την δίνεις συντεταγμένα, ενωμένος. Η πολιτική και κομματική κουλτούρα είναι οργανικό στοιχείο της δρώσας αριστεράς. Δεν μπορείς όμως να πείσεις πολλούς, με δύο - τρεις ή και περισσότερες και σε αρκετές περιπτώσεις αντίθετες πολιτικές γραμμές ταυτόχρονα, όταν δίνεις τον κρίσιμο εκλογικό αγώνα.
ΣΗΜΕΡΑ το μοναδικό κόμμα που δεν έχει προβλήματα αναζητήσεων είναι το ΚΚΕ. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται στον καπιταλισμό, όλα θα λυθούν στον σοσιαλισμό. Αυτή είναι η κουλτούρα των ηττημένων σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής. Όταν κάνει απολύσεις στις κομματικές επιχειρήσεις, επικαλείται τις καπιταλιστικές συνθήκες που λειτουργούν. Όταν κάνει μειώσεις μισθών, επικαλείται τον εσωκομματικό σοσιαλισμό. Χρησιμοποιείς τους δυστυχείς προλετάριους της χαλυβουργίας ως πειραματόζωα παρ' ότι όλοι γνωρίζουν ότι συνδικαλισμός χωρίς ευελιξία και τακτικές υποχωρήσεις δεν υπάρχει, όταν, πολύ περισσότερο οι συνθήκες της ύφεσης σαρώνουν τον τομέα της μεταποίησης. Έναν μήνα αλληλεγγύης, δύο μήνες, τρεις, ένα χρόνο; Μετά; Εδώ έχουμε έναν τυφλό, ουσιαστικά απολίτικο ανταρτοπόλεμο εκδίκησης σε αυτούς που εξακολουθούν να σε νικούν και οι οποίοι τρομάζουν τόσο πολύ που σε συγχαίρουν για τις ωραίες περιφρουρημένες πορείες που κάνει το ΠΑΜΕ!

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ απειλεί με ερημοποίηση τη χώρα και εσύ θεωρείς πρώτο εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάνει προτάσεις μεταρρυθμίσεων προς όφελος των εργαζομένων, προτάσεις που ισχυρίζεσαι πως λειτουργούν ταξικά αποπροσανατολιστικά; Και θα περιμένουν όλοι αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι να ωριμάσουν οι συνθήκες για “αυτοτελή” σοσιαλιστική λύση; Πώς θα γίνει αυτό μόνο στην Ελλάδα μέσα στον ωκεανό της παγκοσμιοποίησης; Και πες πως έγινε. Που θα πουλάνε την υπερπαραγωγή τους οι φιλότιμοι εργάτες της χαλυβουργίας; Αυτά τα θέματα είναι απαντημένα από τη δεκαετία του '70 στην ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά εδώ η πολιτική κρίση δεν εξαιρεί ούτε την αριστερά.

ΟΤΑΝ στις σημερινές εθνικές συνθήκες απαιτείται ενότητα επιπέδου και χαρακτήρα ΕΑΜ, είναι πολιτική τρέλα να μετράς με αριστερόμετρο δημοφιλή στην κοινωνία πολιτικά πρόσωπα που είναι έτοιμα να στρατευτούν μαζί μας στα μεγάλα προτάγματα της εποχής. Να φοβάσαι πως η μεγάλη διεύρυνση μπορεί να αλλοιώσει τον επαναστατικό χαρακτήρα σου. Ποιον επαναστατικό χαρακτήρα μπορεί να έχει ένας σχηματισμός καθηλωμένος στα επίπεδα του 4% με 5% του εκλογικού σώματος; Όσοι έχουν διαβάσει ή ακόμα περισσότερο έχουν ζήσει τις διεργασίες συγκρότησης της ΕΔΑ, θα καταλάβουν πως χωρίς ηγετικές προσωπικότητες ικανές και έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτές τις δηλητηριώδεις εσωστρεφείς αγκυλώσεις, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Ούτε και δικαιολογίες.
d.xristou@avgi.gr

Η απάντηση από τον "Ριζοσπάστη" εδώ
Bonus Quiz: Διαβάστε την ανακοίνωση της "Χρυσής Αυγής" για την Χαλυβουργία, και βρείτε τις διαφορές στο πολιτικό σκεπτικό! 

25 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας και της Τρόικας, η πιο σκληρή και ανελέητη «αριστερή» κριτική δεν γίνεται στην εξουσία – γίνεται στους άλλους αριστερούς.Την ίδια ώρα που ο κάθε αριστερός προσπαθεί να αποδείξει στους υπόλοιπους πόσο πιο επαναστάτης είναι –βρίζοντάς τους από το πρωί μέχρι το βράδυ-, τα καθεστωτικά μέσα αλωνίζουν, ο Βορίδης έγινε υπουργός, και κάποιοι ηλίθιοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ακόμα και στον Πρετεντέρη που κινδυνεύει να μείνει άνεργος αν κλείσει το Mega. (από πιτσιρίκος)
    τον οποίο επιβεβαιώνετε καθημερινά γι'αυτό και ο κόσμος σας γυρνάει την πλάτη είστε όλοι σας πολύ λίγοι για να σας ακολουθήσουν ,όταν πάρεις εσύ 8% και ο σύριζα 5% ψάξτε να δείτε τι δεν πάει καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλακα εχει! μιλανε για πολιτικη η συνεργατες του λαος,του πασοκ τησ νδ στην ικαρια οιευλογουντες σε δεκα γλωσες τηνεε και το ευρω οι τυποι που στην πολιτικη τους σταβομαρα ψηφισαν το μααστριχ και δεν μπορουν καν να φανταστουν οτι υπαρχει αλλη πολιτικη εξω απο την εε και το μαντρι των προθημων ! απο την αλλη ειναι θρασοσ αυτοι οι προσκυνυμενοι να προσπαθουν να πeισουν οτι ειναι το μονο κομμα που εχει της λυσεις στα προβληματα του λαου(αληθεια πoιες? ) και να επιτιθετε με τοσο μισος στο κκε για της θεσεις του και τους αγωνες του!δεν θελω καν να σχολειασω το παραληρημα αυτου του γελιου,απλα μια και οι σκουπηδοφυλαδα η ελευθεροτυπια εκλεισε περιμενω να γινουν και τα στερνα του αλλου οχετου του αντικομουνισμου της αυγης! red 1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ 2:03

    Μπλα μπλα μπλα...αλλα επι της ουσιας των επιχειρηματων και θεσεων του αρθρου...ΤΙΠΟΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέχισε να διαβάζεις χαζοχαρούμενους μικροαστούς σαν το Πιτσιρίκο, που θεωρούν πως ο Συριζα μπορεί να μπει στην ίδια πρόταση με το ΚΚΕ.

    Όσο δεν καταλαβαίνετε, πως ο Σύριζα είναι για το σύστημα, ότι και η Νέα Δημοκρατία για την πολιτική του Μνημονίου, τόσο θα πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό.

    Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα, άσχετα με το άν σας αρέσει ή όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να διαχειριστεί τις κεφαλαιοκρατικές δομές, και το ΚΚΕ πρροτρέπει τον λαό να τις ανατρέψει. Πόσα κοινά μπορείς να βρεις σε αυτές τις δυο πολιτικές κατευθύνσεις ? Σχεδόν καμία. Περισσότερα κοινά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, παρά με το ΚΚΕ, άσχετα με το εαν ο κόσμος που τον στηρίζει, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλε μου 2"20 το άρθρο και η απάντηση του ριζοσπάστη κάνουν ακριβώς αυτό που λέω παραπάνω, τι δεν κατάλαβες την εκατέρωθεν επίθεση με στόχο τα ψηφαλάκια; τι θέλεις να ακούσεις ακριβώς,δηλαδή αν σου πω ότι το άρθρο είναι κατάπτυστο τι θα αλλάξει; πάλι η τρόικα δεν θα κυβερνά;ή μήπως νομίζεις πως θα μεγαλώσουν τα ποσοστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε ανώνυμε 2:35 μ.μ. επί της ουσίας... συμφωνείς με τον αρθρογράφο της Αυγής? Ναι ή όχι... ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ασπάζεται τα από πάνω ναι ή όχι? ο συνδικαλιστης του ΣΥΝ στη χαλυβουργία Βόλου τι θέση έχει για την απεργία? τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα... η δική σου ξεκάθαρη πρόταση ποια είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τι θα διαβάζω είναι δικό μου θέμα redfly και το πως θα κρίνω κάτι που διαβάζω επίσης δικό μου θέμα,τώρα αν εσείς στο blog δεν δέχεστε κριτική τότε πάω πάσο...
    Είναι γνωστό τι πρεσβεύει ο σύριζα,γι'αυτό παίρνει μόνο 5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο σου φαίνεται να συμφωνώ; η πρόταση μου είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το 5% και να δούμε τι θα κάνουμε με το πραγματικό πρόβλημα
    απεργία διαρκείας τώρα και παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 2:03 και 2:35, προσπάθησε να ξεχωρίσεις μεταξύ κριτικής που γίνεται με βάση τον ταξικό χαρακτήρα θέσεων και μεταξύ (αεριτζίδικης) κριτικής για κάποια ιδεαλιστικής φύσης, αφηρημένη αριστερότητα ( αλήθεια, τι'ν' τούτο; ). Δεν είναι και τόσο δύσκολο να δεις ποιός κάνει τι, πιστεύω ότι μπορεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε ανωνυμε με τις απεργιες διαρκειας, τα μελη σου απεργουν ή οχι;;;
    ανωνυμος με αιτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aνώνυμε 2:58 μ.μ. χαίρομαι που δεν συμφωνείς... όμως όπως σε κάθε πόλεμο έτσι και σε αυτόν θα πρέπει να γίνεται γνωστό ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί... με ποιους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και ποιοι είναι αυτοί που συμβάλλουν στο πρόβλημα... εσύ μπορεί να γνωρίζεις τι είναι ο Σύριζα του 5% όμως ένα ευρύ κοινό δεν γνωρίζει και μάλιστα πολλές φορές ταυτίζει τις θέσεις του με το ΚΚΕ... αυτό που με καίει πρωτίστως είναι να μην χάνεται ο ταξικός προσανατολισμός πράγμα το οποίο ο ΣΥΝ το έχει κάνει τέχνη και πολύ καλά κάνει το ΚΚΕ που του βάζει χέρι και μάλιστα θα περίμενα την ίδια κίνηση και από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά... με αυτό τον ταξικό προσανατολισμό θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τερματιστεί κάθε είδους αυταπάτη που αναβλύζει από τον κάθε οπορτούνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11/01/2012
    Νομίζω ότι ήταν πολύ καλή ιδέα η αναδημοσίευση όλου του άρθρου της Αυγής. Είναι στη γραμμή της παράδοσης του Λένιν. (Για ανώνυμο 2:49 μ.μ.)
    Κατ’ αρχάς ας υποθέσουμε ότι η οξύτητα των αντιπαραθέσεων ανάμεσα στον ΣΥΝ και το ΚΚΕ έπαυε με κάποιο τρόπο να υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι θα έπαυαν να υπάρχουν οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές; Θα προσπαθήσω με αφορμή ένα επιχείρημα να το αποδείξω.
    Ας πάρουμε το επιχείρημά σου των εκλογικών ποσοστών. Και ας υποθέσουμε επίσης ότι είσαι απολύτως ουδέτερος ανάμεσα στο ΣΥΝ και στο ΚΚΕ. Υποστηρίζεις ουσιαστικά ότι τα χαμηλά ποσοστά, όπως τα κρίνεις, οφείλονται στη λανθασμένη τακτική των καυγάδων και των συγκρούσεων. Αλλά τότε είναι σα να δέχεσαι και να χρησιμοποιείς το επιχείρημα του ΣΥΝ ότι αν αθροίζαμε τις δυνάμεις μας και παύαμε τους καυγάδες, οι δυνάμεις αυτές θα πολλαπλασιάζονταν. Άρα δεν είσαι τόσο ουδέτερος όσο νομίζεις και το μόνο σου ελαφρυντικό είναι ότι μπορεί να μην γνωρίζεις τις θέσεις του ΣΥΝ αυτήν την εποχή. Όμως μόνο σου υποστηρίζεις το αντίθετο. Αυτά αφ’ ενός. Αφ’ ετέρου είναι σα να υποστηρίζεις ότι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ που κερδίζουν τις εκλογές, τα τελευταία 40 χρόνια τις κερδίζουν διότι έχουν τη σωστή τακτική και είναι αποτελεσματική παρά το ότι είναι κόμματα που ανταλλάσσουν τις χειρότερες ύβρεις μεταξύ τους. Κατά παράδοξο τρόπο, και ενώ φαντάζομαι συμφωνείς ότι εκπροσωπούν την ίδια πολιτική, το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει πότε το ένα και πότε το άλλο να αποκτούν την πλειοψηφία. Γιατί γι’ αυτά οι καυγάδες δεν παίζουν ή πιο σωστά δεν έπαιξαν ως τα τώρα ρόλο και παίζουν για την αριστερά; Να διευκρινίσω ότι ο όρος αριστερά δεν νομίζω ότι είναι δόκιμος. Για λόγους απλούστευσης δέχομαι να τον χρησιμοποιώ. Από την άλλη πλευρά προφανώς περιμένεις από ένα καλό αποτέλεσμα μια μεγάλης αριστεράς να υπάρξουν καθοριστικές αλλαγές. Κατά ένα τρόπο που μόνο η κβαντική θεωρία μπορεί να εξηγήσει, όπως στην περίπτωση που ένα ηλεκτρόνιο περνά ταυτόχρονα μέσα από δυο πολύ κοντινές οπές πάνω σε ένα πέτασμα, πάλι ταυτίζεσαι με τις απόψεις του ΣΥΝ ο οποίος ισχυρίζεται ότι μια εκλογική νίκη είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξουν τα πράγματα. Προσοχή δεν λέω ότι δεν έχεις δικαίωμα να το πιστεύεις. Ασφαλώς και το έχεις και δεν μου περνάει από το χέρι να μην το έχεις αλλά και να μου πέρναγε από το χέρι θα έκανα τα πάντα για να το έχεις. Όπως έχω κι εγώ δικαίωμα να θεωρώ ότι ταυτίζεσαι με τη λογική του ΣΥΝ. Έχει δικαίωμα τώρα ο οποιοσδήποτε να μη θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι από μόνο του καθοριστικό; Νομίζω ότι έχει. Και αφού μιλάμε για δημοκρατία και δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης αλλά και του σεβασμού της, επιτρέπεται να πιστεύω ότι σωστά το ΚΚΕ ρίχνει το βάρος στην οργάνωση της εργατικής τάξης που είναι ο καθοριστικός παράγοντας για μια ουσιαστική αλλαγή και όχι σε μια εκλογική ταχτική και συμμαχίες από τα πάνω; Φαντάζομαι ότι επιτρέπεται. Και εσύ με τη σειρά σου επιτρέπεται να μην δέχεσαι ούτε μια λέξη από αυτά που υποστήριξα. Καμιά αντίρρηση. Και βέβαια το έχεις. Δεν βριστήκαμε. Ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Και επομένως ο καθένας θα τραβήξει ήρεμα κι ωραία και χωρίς οξύτητες το δρόμο του. Άλλαξε τίποτα από την απόσταση που χωρίζει ΣΥΝ και ΚΚΕ; Τίποτα απολύτως. Οδηγηθήκαμε, εσύ που νομίζεις ότι είσαι ουδέτερος, και δικαίωμά σου, και εγώ που δεν είμαι ουδέτερος και δηλώνω ότι δεν είναι ουδέτερη η άποψη μου, αλλά ταυτίζεται τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα με το ΚΚΕ, να χωρίσουμε τους δρόμους μας. Πειράζει; Φυσικά όχι. Απλώς δεν θα υπάρξει υπό τις παρούσες συνθήκες εκλογική συμμαχία και αυτό είναι πιο τίμιο, πιο δημοκρατικό όταν υπάρχουν βαθιές διαφορές και πιο ξεκάθαρο για τον καθένα να επιλέξει την πλευρά που θα στηρίξει. Πιο τίμιο διότι δεν κρύβει λόγια. Πιο δημοκρατικό διότι σε άλλη περίπτωση κάποιος θα έπρεπε να υποστείλει την άποψη του και να χαθεί ο πλουραλισμός των ιδεών άδικα. Πιο ξεκάθαρο διότι δεν μπορεί να ισχυριστεί στο μέλλον κανείς μας ότι δεν ήξερε τι υποστήριζε.
    Σε χαιρετώ φιλικά και αν θέλεις και συντροφικά.
    ΧιΟμικρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την κοινωνία σημαίνει να κατανοείς τις επιθυμίες, τις αναστολές και τις φοβίες του μέσου πολίτη και όχι να αυτοθαυμάζεις την επαναστατική σοφία σου." Αυτό μάλλον για λαϊκισμός μου ακούγεται παρά για πολιτική για την κοινωνία! Αριστερά σημαίνει να κατανοείς τις κοινωνικές διεργασίες και όχι να παίρνεις θέση ανάλογα με το τι θα ήθελε να ακούσει ο ...μέσος πολίτης.
    Η κριτική του αρθρογράφου απέναντι στο ΚΚΕ ποντάρει στο συναίσθημα εξού και η έλλειψη πολιτικών όρων σε αυτή. Το πρόβλημα είναι ότι ο συναισθηματισμός και η απλοποίηση, έχει δείξει η ιστορία, οδηγούν στο φασισμό... Δύσκολοι καιροί. ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O ΧιΟμικρον τα είπε όλα στο συγκεκριμένο θέμα!
    Να προσθέσω μόνο ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε πιο συχνα την Αυγή (Χρυσή ή σκετη), γιατί με την όξυνση της ταξικής πάλης αυτοαποκαλύπτωντε όλο και πιο ξεκάθαρα και φυσικά θα πρέπει να ενημερώνεται γι αυτό ο αγνός και καθαρός οπαδός, για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει.

    Και επιτέλους εχουμε καταμπερδευτει με αυτούς τους ανώνυμους, ενα ψευδώνυμο δεν χάλασε ποτέ κανένανα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μωρέ τι βλέπω εγώ τη συνταγή να μαγειρεύεται…
    Το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ που και καλά «διαφωνούσε» με ότι έγινε, ή παγιδεύτηκε στις επιλογές Παπανδρέου ή δε ξέρω και γω τι άλλο θα βρουν, μαζί με την «αριστερά» του Σύριζα και καλά, θα αποτελέσουν τη «νέα» μεγάλη «κεντροαριστερά» που θα ..αντικαταστήσει ουσιαστικά το «σοσιαλισμό» του ΠΑΣΟΚ!

    Και έτσι το σύστημα θα αναπαραχθεί πάλι και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι! Ο Τσίπρας θα γίνει επιτέλους «παράγοντας», θα πουληθεί στο σύστημα να βγάλει και κάνα φράγκο το παιδί και όλοι μαζί θα λένε ξανά συγνώμη που ψήφισα κάποτε το Μάαστριχ!!!!

    Ρε άει στο διάολο από δω κολοοπορτούνες του ΚΕΡΑΤΑ!!!! ΝΑ το μάθουν όλοι τι είπε η πολιτική πόρνη που αρθρογράφησε αυτό το ξέρασμα!
    Είπε ότι «συνδικαλισμός χωρίς ευελιξία και τακτικές υποχωρήσεις δεν υπάρχει».

    Δηλαδή τι να κάνουνε οι άνθρωποι ρε!?!??! Να δεχτούνε να δουλεύουν σα σύγχρονοι σκλάβοι παρτ τιμε για ένα ξεροκόμματο!?!? Ποια περιθώρια υποχώρησης τους άφησαν ΜΩΡΗ!?!? Εκεί που τους λένε να πάνε είναι ο θάνατος!!!

    Πάλι για τις απολύσεις στον 902 θα πούμε!?!? Πάλι θα μιλήσουμε για το τι είναι ο 902 και πώς χαροπαλεύει η μια και μοναδικοί ελεύθερη κομμουνιστική φωνή σε συνθήκες καπιταλιστικής περικύκλωσης???!!!!

    Και αυτά από κάποιους που μας λένε ότι είναι αριστεροί!?!? Αυτή είναι η συμβολή σας στην αριστερή κριτική στο ΚΚΕ!??! Τα επιχειρήματα των εχθρών μας!?!?

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    Αλλά όπως είχε πει κάποιος, αυτοί δηλώνουν «αριστεροί», εμείς είμαστε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και δε ντρεπόμαστε γι’αυτό!

    ΟΥΣΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. THANO έχεις δίκιο για τα υπόλοιπα, απλά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (ή και ο ΣΥΝ) δεν θα συνεργαστεί εύκολα με τα αστικά κόμματα σ' αυτό το πλαίσιο.

    Ο ΣΥΝ (όπως και παλιότερα το ΚΚΕεσ σε ένα βαθμό) έχει συσπειρώσει δύο κατηγορίες (κατ' εμέ) κόσμου:
    Η μία είναι αυτή του καθαρού ευρωκομμουνισμού. Είναι νομίζω το πιο δεξιό, αφερέγγυο, προσαρμοσμένο και υποκριτικό κομμάτι του, όχι όμως και τόσο μαζικό, όσο τουλάχιστον νομίζουν.
    Το άλλο κομμάτι είναι ο κόσμος που διαφωνεί είτε με με την στάση, είτε με το στυλ, είτε με τις απόψεις, την κατεύθυνση κλπ. του ΚΚΕ και θέλει να στηρίξει κάτι πιο μαζικό από την εξωκοινοβουλευτική, έστω κι αν βλέπει ότι δεν τον εκφράζει και ιδιαίτερα, "δεν τρελαίνεται" να το πω κι έτσι.

    Αν συνεργαστούν λοιπόν απλά θα διαλυθούν σχεδόν αυθημερόν. Και δεν νομίζω ότι το θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ πάλι θα το πω ποιο άπλα θέλει η που……α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει
    Έτσι απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κομμουνιστες παρατηστε τον cyber συνδικαλισμο και ξεχυθειτε στις μαζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειμαστε ΠΑΝΤΟΥ !!

    Και στον cyber συνδικαλσμο
    και στις ΜΑΖΕΣ !!!!

    Το ερωτημα που κυριως πρεπει να απαντησεις ειναι ΕΣΥ που εισαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ακριβως αυτο ειναι το προβλημα οτι εγω μεσω της οθονης του η/υ δεν μπορω να αποδειξω αν ειμαι κομμουνιστης ή οχι οπως και συ το ιδιο.μπορει εγω να ειμαι προβοκατορας και απλα να σε κανω να αναλωνεις το χρονο σου μπροστα στην οθονη για να μη δρας εκει οπου μπορει να υπαρξει αποτελεσμα,δηλαδη πρωτιστως σε καθε χωρο δουλειας σε καθε αμφιθεατρο σε καθε γειτονια!!!!!δεν εχει νοημα να απαντουν οι κομμουνιστες σε καθε ανωνυμο που δεν ξερουν τι ρολο βαραει.εχει νοημα πχ να μπει ο κομμουνιστης στο ιντυμιντια και να ασχολειται με τον καθε ασφαλιτη??τελος εδω εχεις δικιο εχω πολυ ουσιαστικοτερες δρασεις να αναπτυξω απο το να γραφω εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρ' ότι δεν βρίσκομαι στην δράση, είχα την αίσθηση ότι καλό είναι όσα μέσα χρησιμοποιεί η αστική τάξη για τη δική της προπαγάνδα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απο την εργατική να μη τα απορρίπτουμε. Αλλιώς απλά δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτή να τα μονοπωλεί. Τα επιχειρήματα που ρίχνουν οι ανώνυμοι εδώ, προβοκάτορες ή μη, μπορεί κάλλιστα να τα συναντάω και στον πραγματικό κόσμο και όπως και τα άρθρα που διαβάζουμε δίνουν τροφή για σκέψη, έτσι και τα σχόλια που περιέχουν ισχυρά αντεπιχειρήματα απέναντι στους πάσης φύσης ανώνυμους μπορεί να μου προσφέρουν κάτιτις. Έχεις πάντως δίκιο στο σημείο ότι δεν πρέπει να ανάγουμε τον ιστοχώρο ως πρώτιστης σημασίας χώρο και να μην πέφτουμε στα επίπεδα της λογικής ότι τα μπλογκς θα αλλάξουν τον κόσμο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οπως ακριβως τα λεει ο Τυροκιθαρας.

    Παρατηρειται γενικα μια προσπαθεια να μην ακουγονται οι κοκκινες φωνες στο διαδικτυο.Και για να συμβαινει ενα μονο σημαινει.ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω παλι θελω να ρωτησω τον ανωνυμο στο 6:47τοσα χρονια που δεν υπηρχε το διαδικτυο και οι κομμουνιστες δεν αναλωνονταν σε αυτο τι καταφεραν ?????

    καθε μεσο λοιπον πρεπει να αξιοποιειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μαλιστα

    Δημήτρης Χρήστου

    πρωην μέλος του ΚΚΕ

    πρωην δημοσιογράφος του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

    πρωην σιγουρότατος για την κομματική γραμμή και την αλήθεια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ο τελευταιοσ που κολλαει????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.