15 Ιανουαρίου 2012

ΝΕ ΛΗΜΝΟΥ του ΚΚΕ: Παρέμβαση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες


Κάλεσμα στους κατοίκους της Λήμνου και στα συνδικάτα της περιοχής να αγωνιστούν ώστε να βρεθεί λύση στο οξυμένο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, που θα καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Οπως αναφερει:
«Η ταλαιπωρία των επιβατών που δημιουργήθηκε με το πρόσφατο τρακάρισμα του πλοίου "Aqua Maria" στο λιμάνι της Μύρινας, έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα και χρόνια προβλήματα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών του νησιού μας και είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.». 

Και προσθέτει: «Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση που διοργανώνει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι φορείς την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, με μοναδικό αίτημα την αντικατάσταση του πλοίου "Aqua Maria", κινείται στη λογική του "μικρότερου κακού" και δεν ανοίγει δρόμους για ουσιαστική λύση του προβλήματος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού μας». 

Και η ανακοίνωση της ΝΕ Λήμνου καταλήγει: «Καλούμε τους κατοίκους του νησιού και τα ταξικά συνδικάτα, να αγωνιστούν μαζί με τους άλλους νησιώτες και τους ναυτεργάτες για:

Εθνικό Δημόσιο Φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, χειμώνα - καλοκαίρι, με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και με τα άλλα νησιά, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.
Αντικατάσταση και του "Aqua Maria" και του "Ταξιάρχη" που είναι και τα δύο υπέργηρα πλοία και επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών.
Μείωση των τιμών των εισιτηρίων πλοίων και αεροπλάνων.
Καμία μείωση των δρομολογίων των αεροπλάνων. Καθημερινή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.
Πλήρη κάλυψη των πλοίων με τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού για ασφαλή ταξίδια.
Πλήρη κάλυψη εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Αμεση διαμόρφωση του λιμανιού της Μύρινας για την ασφαλή προσέγγιση πλοίων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.