28 Ιανουαρίου 2011

Καταλήψεις σε υποκαταστήματα της ΑΤΕ απο αγρότες

Μετά τις χτεσινές καταλήψεις στον ΕΛΓΑ, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, συνεχίζουν σήμερα τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, με καταλήψεις υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, σ' όλη τη χώρα μεταξύ 10:00 και 14:00.

Με την αγωνιστική παρέμβασή τους, προβάλουν την αδιαπραγμάτευτη θέση του συνεπούς αγροτικού κινήματος, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, για Αγροτική Τράπεζα κρατική, που δε θα εξοντώνει τον φτωχό αγροτικό κόσμο με τα τοκογλυφικά επιτόκια και τα πανωτόκια, όπως γίνεται σήμερα, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και θα υπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και όχι του μεγάλου κεφαλαίου.


Θα δηλώσουν, με έμφαση και κατηγορηματικότητα, την κάθετη αντίθεσή τους στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, που, εκτός των άλλων, θα φέρει και μια «καταιγίδα» πλειστηριασμών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των χρεωμένων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, ενώ θα οδηγήσει και στο ξεπούλημα των λίγων κρατικοσυνεταιριστικών μονάδων («Δωδώνη», ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ κ.ά.), που έχουν απομείνει.
Ταυτόχρονα, θα απαιτήσουν:
  • Απαγόρευση, με νόμο, κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινή αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ.
  • Διαγραφή των χρεών από τόκους, παραγραφή των πανωτοκίων, πάγωμα των πληρωμών στο διάστημα της καπιταλιστικής κρίσης, για τους φτωχούς γεωργοκτηνοτρόφους και ψαράδες.
Αύριο, τα μέλη της ΠΑΣΥ θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο Κιλκίς για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιησεων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

    Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

    Σχόλια :
    Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
    Β) εκτός θέματος ανάρτησης
    Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
    Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
    Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

    ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

    Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.