21 Ιανουαρίου 2011

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μοιάζουν ...

Απο την μια διαβάζουμε στην χθεσινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, πως, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Hans Peter Keitel, ζητά την άμεση διαμόρφωση ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους με διαγραφή ενός τμήματός του, προκειμένου όπως λέει, να ηρεμήσουν οι αγορές ....

Χαρακτηριστικά δηλώνει στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας πως «μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους ... Πρέπει να διατυπώσουμε μία λύση για τη χώρα. Αυτή μπορεί να είναι μόνον η αναδιάρθρωση με μέτρο. Οι πιστωτές, κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό και έχουν ενσωματώσει από καιρό τις απώλειες». 

Να που θα τα βρουν σιγά σιγά οι βιομήχανοι και οι "αριστεροί" που φωνάζουν για αναδιάρθρωση του χρέους. Τα λέγαμε απο το καλοκαίρι, πως αιτήματα και στόχοι, όπως η αναδιάρθρωση ή η στάση πληρωμών, η αποχώρηση από την ΟΝΕ και το ευρώ και η εθνικοποίηση των τραπεζών, ΟΣΟ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ αποτελούν ουσιαστικά νεο-κεϋνσιανές προτάσεις, που θα μπορέσουν άνετα να γίνουν και αιτήματα των αστών και των κομμάτων τους !!! Να που γίνονται σιγά σιγά ...

Όλως τυχαίως, πέσαμε σήμερα πάνω σε ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας, όπου φιλοξενούνται δηλώσεις του μέλους του ΣΥΝ, Πάνου Σκουρλέτη, οι οποίες ουσιστικά επαναλαμβάνουν τις πάγιες θέσεις του ΣΥΝ, περι αόριστων «βαθιών και ριζικών αλλαγών» σε Ελλάδα και Ευρώπη, ασκώντας τάχα μου κριτική στο ΠΑΣΟΚ, ότι η η επιμήκυνση που επιδιώκει η κυβέρνηση στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ συνδέεται με τη λήψη νέων μέτρων και τη μονιμοποίηση των πολιτικών του Μνημονίου. Το αντίδοτο βέβαια κατα τον Συνασπισμό, για την επιμήκυνση, αποτελεί φυσικά η ... αναδιάρθρωση του χρέους.

Οι αλλαγές που προτείνει ο Συνασπισμός αφορούν στον απευθείας δανεισμό των κρατών μελών της Ευρωζώνης από την ΕΚΤ, στην έκδοση ευρωομολόγου, στην ανάληψη δράσης κατά των κερδοσκόπων, αλλά και στη συνολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τη διαγραφή μέρους του.

Όπως λέει : πρόκειται για μέτρα "μέτρα αναγκαία για την ύπαρξη και τη συνέχιση της Ε.Ε.". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.