27 Ιανουαρίου 2011

Άρθηκε το άσυλο στη Νομική - Αναμένεται επέμβαση των ΜΑΤ

Αρση του πανεπιστημιακού ασύλου αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές λίγο πριν τις 18:00 , γεγονός που δίνει το πράσινο φως για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική σχολή και να ολοκληρωθεί ένα ακόμα κομμάτι του κυβερνητικού πάζλ, όσον αναφορά το ευρύτερο πλάνο της συντηρητικοποίησης της κοινωνίας !

Το πανεπιστημιακό άσυλο, η ενίσχυση των ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, είναι οι πραγματικοί στόχοι του σκοταδιστικού μπλοκ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ -ΛΑΟΣ, ενώ στην παγίδα τους έπεσε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης που έστειλε ουσιαστικά τους μετανάστες σαν πρόβατα στην σφαγή.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προειδοποίησε τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή ,πως «αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή κατά των θυμάτων μεταναστών, δεν θα έχει μόνο την ευθύνη για αυτή την αποτρόπαια πράξη αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει». Παράλληλα υποστήριξε πως η κυβέρνηση μπορεί να ικανοποιήσει τα άμεσα και δίκαια αιτήματά τους !

Σαφείς αποστάσεις από την απόφαση των μεταναστών που βρίσκονται στο κτήριο της Νομικής Σχολής να μην εγκαταλείψουν το χώρο, πήρε ο Συνασπισμός. "Η σημερινή τους στάση δε βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στη κυβέρνηση να επιδιώξει τη κατάργηση του ασύλου", σχολίασε το γραφείο τύπου του κόμματος.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούν αυτήν την στιγμή, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, ομάδες αλληλεγγύης των μεταναστών.

1 σχόλιο:

  1. Τελικά ποιο ρόλο έπαιξαν οι αριστερούληδες και οι αναρχικούληδες σε αυτή την ιστορία; Τι βγαίνει από αυτή την κινητοποίηση των μεταναστών; Τι πολιτικό πλαίσιο υπήρξε και ποιοι τελικά επωφελούνται από αυτή την κίνηση; Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος μαζί τους και λέει ναι στην άρση του ασύλου. Για άλλη μια φορά οι "υπερεπαναστάτες" έπαιξαν καθοριστικό (με αρνητικές συνέπειες) ρόλο. ΙΒΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.