10 Ιανουαρίου 2011

«Πράσινο» φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τα έργα του ΧΥΤΑ της Κερατέας

Τη συνέχιση των έργων για την κατασκευή «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων», σε έκταση 154 στρεμμάτων, στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας (Λαυρεωτική) αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμος Κερατέας, ζητώντας να αναιρεθεί η από 30.7.2009 υπουργική απόφαση με την οποία παρατάθηκε μέχρι 30.10 2013, η διάρκεια ισχύος των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης αποβλήτων στην Κερατέα.

Στην προσφυγή του ο δήμος ανέφερε ότι η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτήριζε δε αντισυνταγματική τη διάταξη του άρθρου 33 Ν. 3164/2003, με την οποία εγκρίθηκε η Β’ φάση σχεδιασμού της διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής, στην οποία στηρίχθηκε η αρχική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και καθορίστηκαν ως κατάλληλες για τη Νοτιοανατολική Αττική οι θέσεις "Βραγόνι" Κερατέας και "Λατομεία Κυριακού" Κρωπίας.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Κερατέας κι ενέκριναν τη συνέχιση των έργων για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Στην απόφαση του ΣτΕ γίνεται ειδική αναφορά και στο από 20.12.2010 έγγραφο της περιφέρειας Αττικής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αναφέρεται στην προειδοποίηση του τομέα περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Οκτώβριος 2010), ύστερα από καταδικαστική απόφαση της χώρας μας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Από  enet.gr)

Κάτι μου λέει πως οι παρακάτω εικόνες, οι οποίες είναι απο χθες το βράδυ, θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.