29 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή : Κράτα με να σε κρατώ


Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση - Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»
Πηγή : 902.gr

Το δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκανε δεκτή χτες, την παράσταση πολιτικής αγωγής τόσο για τις επιμέρους πράξεις (δολοφονία Π. Φύσσα, δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, απόπειρα δολοφονίας Αιγυπτίων ψαράδων), όσο και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μόνο όμως για όσους εκ των κατηγορουμένων κατηγορούνται και για τα δύο, δηλαδή και για επιμέρους πράξεις και για ένταξη, ή/και, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Απέρριψε το δικαστήριο την παράσταση πολιτικής αγωγής κατά της ηγεσίας και των υπόλοιπων βουλευτών που κατηγορούνται μόνο για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ αυτών είναι και όσοι εμπλέκονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες, μηνύματα, στις παραπάνω υποθέσεις, αλλά και σε δικογραφίες που συσχετίζονται.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εν λόγω απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις της οικογένειας του Π. Φύσσα αλλά και του ακροατηρίου. «Ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης; Απάντηση ζητάμε κυρία πρόεδρε, ποιος είναι ο αρχηγός αυτών των κατηγορούμενων που δολοφόνησαν το παιδί μου;», φώναξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα. «Αυτά που ξέρει όλη η Ελλάδα θα ακυρώσουμε; Είναι ντροπή αυτή η απόφαση! Πού είναι ο αρχηγός; Ποιος έδωσε την εντολή; Βγαίνει λάδι η ηγεσία. Βγαίνει λάδι ο Κασιδιάρης;», φώναζαν συγγενείς και φίλοι του μουσικού.

Τέλος να σημειωθεί, ότι από την πολιτική αγωγή τέθηκε για ακόμη μια φορά, η σημασία της ηχογραφημένης τήρησης των πρακτικών της δίκης και της ύπαρξης τεχνικών μέσων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η προβολή φωτογραφιών και βίντεο (μέρος της δικογραφίας) στο δικαστήριο. Επανήλθε, επίσης, το αίτημα μεταφοράς της δίκης σε άλλο χώρο. 

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για την παρουσία της πολιτική αγωγής 

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση, για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για την απόφαση για την παρουσία της πολιτικής αγωγής, σημειώνει:

«Το Δικαστήριο με την απόφασή του, να μην επιτρέψει στην πολιτική αγωγή να παραστεί κατά των κατηγορουμένων ηγετών της "Χρυσής Αυγής" για το έγκλημα για το οποίο κατηγορούνται, δηλαδή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά μόνο κατά των φυσικών αυτουργών των εγκλημάτων της, ενώ είχε τη νομική δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά, ορθώνει εμπόδια στην αποκάλυψη της αλήθειας που περιβάλλει το εγκληματικό, ναζιστικό μόρφωμα.

Προκαλεί σοβαρές δυσκολίες στην έρευνα και αποκάλυψη της δράσης, της σχέσης και του συνδέσμου της ηγετικής ομάδας της "Χρυσής Αυγής" με τα βάρβαρα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε βάρος του Παύλου Φύσσα, των μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγυπτίων αλιεργατών και των άλλων θυμάτων της.

Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική αγωγή των δικηγόρων της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" που εκπροσωπεί τους κομμουνιστές συνδικαλιστές του Περάματος, θα αξιοποιήσει όλο το υλικό της δικογραφίας και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν, για να μην περάσουν τα σχέδια "να πέσουν στα μαλακά" οι διευθύνοντες τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση "Χρυσή Αυγή", για να αποδειχτεί το αυτονόητο, ο άρρηκτος δεσμός των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης με τους φυσικούς αυτουργούς και τα εγκλήματα που τελέστηκαν.

Επιβεβαιώνεται και πάλι η θέση που έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα ότι η πιο ικανή και αποτελεσματική δύναμη να απαλλάξει το λαό και από το φίδι της ναζιστικής ιδεολογίας και τα εγκλήματά της είναι η οργανωμένη δύναμη του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

18 σχόλια:

  1. Βρε παιδιά! Τι σχέση έχει ο σύριζα με τα δικαστήρια; Παρακαλώ πολύ αυτές οι λογικές εξομοίωσης να αποφεύγονται γιατί είναι επικίνδυνες.
    ένας σκεπτόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχει το κράτος με τα δικαστήρια ? Χμμμ
      Τι σχέση έχει η αστική κυβέρνηση με τα αστικά δικαστήρια ? Χμμ

      Μήπως το σωστό ερώτημα είναι, τι σχέση έχουν οι συριζαίοι και οι ανελ (που και οι ανελ φασίστες είναι, μην ξεχνιόμαστε) με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, δηλαδή το τμήμα αυτό του ελληνικού κεφαλαίου που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ την Χρυσή Αυγή για να δέρνει, να απειλεί και (στην τελική) να σκοτώνει τους συνδικαλιστές ναυτεργάτες ?

      Για πες μας, ... σκεπτόμενε.

      Διαγραφή
    2. Μην φοβόμαστε λοιπόν να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις, ώστε να παραμείνουμε σκεπτόμενοι.

      Διαγραφή
    3. τι σχεση εχει ο τσυριζα με τα αυγα;;;
      κατσε να ρωτησω τη ζωη και κατι αλλους βουλευτες του τσυριζα που ηταν στα κεραμιδια οταν τους πηγαινανε στη φυλακη και λεγανε οτι δεν υπαρχουν στοιχεια!!!!!
      μηπως να ρωτησεις τη δουρου και τον δριτσα για μια συναντηση με παραγοντα του πειραια σε ψαροταβερνα (ο δριτσας δεν συμμετειχε, σαν αμεσα ενδιαφερομενο); μηπως να ρωτησεις τους διαφορους τσυριζαιους που κατεβαιναν μαζι σε ψηφοδελτια σωματειων με τα αυγα;;;;;;;

      Διαγραφή
    4. τι σχεση εχει ο τσυριζα με τα διακστηρια;
      ναι η πολιτικη ηγεσια τα εχει αφησει στον αυτοματο....και μετα αλλαξες πλευρο.
      εδω εκανε παρεμβαση ως αντιπολιτευση, ως κυβερνηση θα κωλωσει;

      Διαγραφή
  2. -Τι σχέση έχουν οι αρκούδες με το δάσος;
    -Μα, εκεί χέζουν!
    -Ελα, ρε! Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;
    ..................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αστική εξουσία αποτελείται από θεσμούς, μηχανισμούς φανερούς και κρυφούς, που λειτουργούν ανεξάρτητα από το ποιο αστικό κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνη, και ρεφορμιστική, αυταπάτη να πιστεύουμε ότι ένα κόμμα που αναδεικνύεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό. Ο θεσμός της δικαιοσύνης ως κομμάτι του αστικού κράτους έχει τους δικούς του κανόνες που δεν μπορούν να ανατραπούν από την κυβέρνηση του σύριζα. Γι' αυτό το λόγο θεωρώ ισοπεδωτικό τον τίτλο: '' ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή : Κράτα με να σε κρατώ'', γιατί βασίζεται στην λανθασμένη θεώρηση ότι το αστικό κόμμα ταυτίζεται με τους μηχανισμούς του ταξικού κράτους επειδή μπορεί να τους τροφοδοτεί με κάποια στελέχη του.
    ΥΓ: Προτείνω να διαβαστεί το '' Κράτος και Επανάσταση '' του Λένιν.
    ένας σκεπτόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας υποχρέωσες...πρόσεξε μη πάθεις τίποτα από τη πολλή σκέψη.

      Διαγραφή
    2. Γενικότητες για να αποφύγεις το ερώτημα που σου έθεσα ?

      Διαγραφή
    3. "γιατί βασίζεται στην λανθασμένη θεώρηση ότι το αστικό κόμμα ταυτίζεται με τους μηχανισμούς του ταξικού κράτους επειδή μπορεί να τους τροφοδοτεί με κάποια στελέχη του."

      Φυσικά και δεν έγραψα ότι το αστικό κόμμα ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με τους μηχανισμούς του κράτους, αλλά απάντησα στην δικιά σου άποψη ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

      Έχουν σχέση λίγο έως απόλυτη. Και από την στιγμή που δεν μπορείς να τους τσιμπήσεις πάνω στο φαγοπότι (εφοπλιστές - ΧΑ - ΣΥΡΙΖΑ), τους τσιμπάς στην εκπλήρωση απαιτήσεων και διευκολύνσεων.

      Αν και θυμάμαι ένα συγκεκριμένο φαγοπότι με Κοδέλα (ΣΥΡΙΖΑ) και Γαλέο (ΧΑ) στο ίδιο τραπέζι του εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου.

      Διαγραφή
    4. @ένας σκεπτόμενος:
      Ερωτημα:
      Γιατί με την ΝΔ (ή όποιον άλλον) στην εξουσία κανείς δεν έκανε ανάλογες βαθυστόχαστες με τις δικές σου σκέψεις, κ κάθε πολιτική δικαστική απόφαση θεωρούνταν αυτονόητα κυβερνητική ευθήνη;
      Δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε κ πολύ στο αρχείο για να βρούμε καταγγελλίες του ΣΥΡΙΖΑ για δικαστικές αποφάσεις που πάρθηκαν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.
      Μία που μου έρχεται το μυαλό μάλιστα αφορούσε ακριβώς την ....δικαστική δίωξη της Χ.Α. στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δει πολιτικές σκοπιμότητες.
      Εντελώς συμπτωματικά....

      Διαγραφή
    5. Δεν είπα ότι δεν έχουν καμία σχέση, αλλά όχι και τη σχέση που υπονοεί ο τίτλος της ανάρτησης.

      '' Έχουν σχέση λίγο έως απόλυτη. Και από την στιγμή που δεν μπορείς να τους τσιμπήσεις πάνω στο φαγοπότι (εφοπλιστές - ΧΑ - ΣΥΡΙΖΑ), τους τσιμπάς στην εκπλήρωση απαιτήσεων και διευκολύνσεων.''

      Δεν έχει νόημα αυτή η διατύπωση. Πρέπει να επιστρέψουμε στη διαλεκτική. Αλλιώς πώς μπορείς να εξηγήσεις ότι η ΝΔ αποφάσισε να χτυπήσει την Χ.Α. την στιγμή που την βόλευε;;
      ένας σκεπτόμενος

      Διαγραφή
    6. Γιατί όπως βλέπεις Trash θα σου πει το ποίημα του πασόκου,
      ότι η Νέα Δημοκρατία ήλεγχε και ελέγχει την δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε ακόμα να βάλει χέρι ...

      Αλλά κατα τα άλλα διαφημίζει Λένιν

      Διαγραφή
    7. ο τσυριζα δεν θελει να χτυπησει τα αυγα.
      το εχουν καταλαβει ολοι. πιστευει οτι κοβει ψηφους και απο νδ αλλα και απο τους ψεκασμενους. κανει ακριβως οτι και ο μιτεραν, οτι και το πασοκ με το λαος.
      οτι και στη γερμανια στον μεσοπολεμο.
      για την ταμπακιερα της συνεργασιας συριζα-χ.α. σε πλειστες ωσες περιπτωσεις μοκο.
      αναμενομενο.
      σημερα οι σοσιαλφασιστες ενω τις ΠΝΠ τις εχουν κανει ψωμοτυρι, αρνηθηκαν στη διακοματικη να δωσουν στην ουσια χρονο στο ΚΚΕ. μαγκια τους.
      ας πανε στην επιτροπη στηριξης μαζι με τους ψεκασμενους φασιστες και τους "οριτζιναλ" φασιστες!
      να θυμηθω οτι στους δημους τους δινατε κανονικα με την ψηφο σας χωρο; (εκτος απο τον πειραια, μαλλον για το ξεκαρφωμα απο το κομπρεμι)

      Διαγραφή
    8. νομιζω παντος πως η βουλετης του ΣΥΡΙΖΑ (Ραχηλ)
      παρηγορουσε το ασπονδυλο οταν εκλαιγε στην βουλη....

      Ο.

      Διαγραφή
    9. Α! και προς ολους τους αριστερους αυτες οι διαδηλωσεις του ΟΧΙ
      θελουν λιγη προσοχη καθως οχι λεει και η Χ.Α. και την εχετε πατησει ηδη μια φορα
      με τους αγανακτισμενους...
      μετα μην λετε οτι δεν ξερατε...

      Ο.

      Διαγραφή
    10. χθες ο εξτρα κοσμος (σε σχεση με την προηγουμενη) ηταν ξεκαθαρα εθνικια. τους εβλεπα και στο μετρο οταν κατεβαιναν.
      αιντε σε καλη μερια!
      ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

      Διαγραφή
  4. Να και μαθηματα Μαρξισμου απο τους Οπορτουνιστες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.