23 Ιουνίου 2015

Μαζικές και δυναμικές η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Μαζικές και δυναμικές η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας
Πηγή : 902.gr

Τη δική τους απάντηση στα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδηλώνοντας μαζικά στο κέντρο της Αθήνας.

Απαιτούν από τη συγκυβέρνηση να μη φέρει στη Βουλή καμιά ΠΝΠ, κανένα νομοσχέδιο, καμιά συμφωνία ή όπως αλλιώς θα την πουν που θα φορτώνει νέα δεινά και βάσανα στο λαό. Απαιτούν εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Κάλυψη των απωλειών και ικανοποίηση των αναγκών.

Συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, και  εργαζόμενοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Δ. Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κατήγγειλε το γεγονός ότι κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει την είσοδο στην Ηρώδου Αττικού.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα συνταξιούχοι από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Πιερία, την Κρήτη, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα, την Καβάλα, την Ηλεία, τα Γιάννενα, τη Βοιωτία και αλλού συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Μαζί τους ενώθηκαν και εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς, άνεργοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.  


Η ομιλία του Δ. Κουμπούρη στα Προπύλαια 

Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ σημείωσε ότι «Σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της υπογραφής μιας νέας συμφωνίας που φέρνει νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.

Τα νέα μέτρα που έρχονται φέρνουν νέα πακέτα που θα πληρώσουν ξανά και ξανά τα γνωστά υποζύγια, εργάτες, μικρομεσαίοι, φτωχοί αγρότες και φυσικά οι λεηλατημένοι συνταξιούχοι. Το νέο μνημόνιο ή η νέα συμφωνία, όπως θέλει να την ονομάζει η νέα συγκυβέρνηση, φέρνει νέα μέτρα 8 δισ. τα οποία θα φορτωθούν πάνω στις ταλαιπωρημένες μας πλάτες». Τόνισε ότι «απαιτούμε τώρα την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας, είναι δικά μας χρήματα και παροχές που δεν μας τα χάρισε κανένας». 

Χαιρετισμός από την ΕΓ του ΠΑΜΕ 

Χαιρετίζοντας στα Προπύλαια ο Αλέκος Αρβανιτίδης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ απηύθυνε σε όλα τα συνδικάτα, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία την πρόταση «χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση, όλα τα σωματεία, όλα τα συνδικάτα, όλοι οι μαζικοί λαϊκοί φορείς, με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, με επιτόπου αποφάσεις στους χώρους δουλειάς, με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα να πάρουν αποφάσεις άμεσης απάντησης στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με Γενική Πανεργατική Απεργία, την ημέρα που θα φέρουν τη συμφωνία λαιμητόμο για ψήφιση στη Βουλή».

Τόνισε ότι «Τούτος ο λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Τούτος ο λαός έχει τεράστια δύναμη, ικανή να συντρίψει κάθε εκμεταλλευτή, κάθε εχθρική δύναμη που επιβουλεύεται το δίκιο του. Ας το πάρουν χαμπάρι! Τούτος ο λαός είναι σε θέση να γκρεμίζει μνημόνια, αφεντικά και αυταπάτες!». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) 

Χαιρετισμοί συνταξιούχων στα Προπύλαια 

Ο Παναγιώτης Βαβουγιός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου υπογράμμισε πως κανένας διαχωρισμός δεν υπάρχει ανάμεσα στους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τόνισε πως όταν ένας νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός, όπως έγινε πρόσφατα με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές συντάξεων, αυτό πρέπει να ισχύει για όλους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, επισήμανε πως η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων δεν είναι μόνο κραυγή διαμαρτυρίας αλλά και συναγερμός για ετοιμότητα απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται επί θύραις.

Η Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ σημείωσε ότι τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι πολύ καιρό και πρέπει να επιλυθούν.

Ο Τάσος Γεωργιάδης πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ σημείωσε «Βρισκόμαστε ξανά μαζί για να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα που μας αφαίρεσαν. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων και να αποδεχθεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις κρατήσεις».

Ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τόνισε ότι «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα μέτρα μένουν και εμπλουτίζονται, μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Να μην τους το επιτρέψουμε, να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς συντάξεις, υγεία και ασφάλεια».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.