9 Ιουνίου 2015

Αντιιμπεριαλιστική αλυσίδα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή βάση

Σε Παναιγαιακή κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο, που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρώτη φορά από το 1974, καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ). Η κινητοποίηση θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα, την ίδια ώρα σε όλα τα νησιά προκειμένου να υψωθεί ένα λαϊκό τείχος υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας» και να δημιουργηθεί μία ανθρώπινη αντιιμπεριαλιστική - φιλειρηνική αλυσίδα από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο που θα βροντοφωνάξει:
  • ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ -  ΕΕ - ΗΠΑ.
  • Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Στο κοινό τους δελτίο Τύπου οι διοργανωτές στη Σάμο αναφέρουν: «Αγαπητοί συνάδελφοι και συναγωνιστές, με τη συμμετοχή όλων μας έχουμε ήδη οικοδομήσει μια δυναμική συμπαράταξη φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Συμπαράταξη που εκτιμούμε ότι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στον κοινό μας στόχο να αποτρέψουμε την εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στην περιοχή μας.

Με την πεποίθηση ότι πρέπει άμεσα να εκφραστεί με μαζικό και μαχητικό τρόπο η αντίθεσή μας, προτείνουμε Παναιγαιοπελαγίτικη κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιούνη την ίδια ώρα (7.30 μ.μ.) σε όλα τα νησιά.

Μ’αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί μια αλυσίδα συγκεντρώσεων, ένα λαϊκό τείχος υπεράσπισης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από φορείς, σωματεία, συλλόγους των νησιών ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης.

Παρακάτω επισυνάπτονται το δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Σάμου και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, όπως και το κείμενο υπογραφών.

1 σχόλιο:

  1. Ρε TRASH τι πραγματα ειναι αυτα που γραφεις ειναι δυνατον. Με ΑΡΗΣΤΑΙΡΕΙ κυβερνηση που εχει πει θα φυγουμε απο την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ μιλας για νεα Νατοικη Βαση στο Αιγαιο. Αν είναι δυνατον. Αφου το ειπε ο Κοτζιας θα φυγουμε............. χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.