10 Ιουνίου 2015

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τις διαπραγματεύσεις

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε από το Δίστομο την παρακάτω δήλωση για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών:

«Τόσο τα ραβασάκια τα χτεσινά, όσο και τα σημερινά σούρτα - φέρτα του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης με τους εταίρους, ετοιμάζουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, μια νέα λαιμητόμο κατά των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Χρειάζεται εδώ και τώρα παλλαϊκός πανεργατικός αγώνας σε όλη τη χώρα, όλου του λαού μας, της νεολαίας, έτσι ώστε να καταργηθούν οριστικά τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών του λαού μας από την κρίση. Να μην υπάρξει καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, και γι' αυτό να δώσουμε όλοι αύριο το "παρών" στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, στα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη πάνω από 600 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου μαζικού λαϊκού κινήματος».
Πηγή: 902

1 σχόλιο:

  1. θελω να σταθω σε μια πραγματικοτητα η οποια με λυπει προσωπικα. το συριζα ειναι αστικο κομμα. παρολα αυτα βλεπουμε ολοι οτι ακομα και ως ετσι δεν ειναι αρεστο στη φιλελευθερη παραταξη που κυριαρχει στην ευρωπη, αλλα και τη σοσιαλδημοκρατικη. αν στις διαπραγματευσεις αυτες που ο συριζα αλλαξε τις θεσεις του υποχωρωντας σε βασικα ζητηματα σε σχεση με προεκλγικα- πχ αεροδρομια, λιμανια κ.α- υπηρχε ενα αλλο κομμα- πχ του σαμαρα- θα χε επιευχθει συμφωνια παρολο που δεν θα υποχωρουσε 100% στους δανειστες, εδω και καιρο. οτι και να κανει ο συριζα, οσο και να υποχωρησει σε βασικα σημεια- απο τα 10 που ειναι κοκκινες γραμμες κανω πισω στα 5, ας συμφωνησουμε- δεν προκειται να γινει, οχι για αλλο λογο αλλα γτ αν πετυχει μια μικρη για αυτους νικη ο συριζα, τοτε θα φανει οτι παρομοια κομματα μπορουν να επιτυχουν πραγματα και ισως να αρχισουν να βγαινουν στην ευρωπη. απο την αλλη μερια, παρολο που ο λαος εβγαλε το συριζα για να μην κανει πισω, εντουτοις βλεπουμε οτι η ολη ανησυχια που καλλιεργειτα απο τα μμε καθως και ο ραγιαδισμος μεγαλου ποσοστου ελληνων, δειχνουν οτι η μονη τους ανησυχια ειναι η ευρωπαικη ενωση, βασικα η ευρωζωνη. ολοι τρεχουν πισω απο ενα γκρεξιτ κοκ. μπορει για παραδειγμα ολα τα νησια να φωναζουν για το υψηλο φπα που ζητουν οι δανειστες και στο οποιο φανηκε οτι η κυβερνηση εκανε πισω, αλλα αν γυρνουσε κανεις και τους ελεγε ''ωραια, δεν το δεχομαστε και παμε σε ρηξη'' τοτε ξαφνικα θα εβλεπες το 70 80 % των νησιωτων να εκανε τον παπαγαλο. μερικοι θελουν και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο. οταν βλεπεις ενα τετοιο λαο με αυτες τις συνθηκες να κανει πισω φανταστειτε να μιλαμε για αλλου ειδους ανατροπες, πιο ''βαρβατες''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.