14 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Οι απαντήσεις του Δήμου σε Βούτση-Χ.Α.

Δήμος Πατρέων: Καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή από υπηρεσίες και οργανισμούς


Καμία διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή δεν θα παράσχουν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με αφορμή αίτημα χρυσαυγίτη βουλευτή ο οποίος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησε από αρμόδια υπηρεσία στοιχεία για τα αδέσποτα σκυλιά.

Στο έγγραφο που απέστειλε ο Κώστας Πελετίδης υπογραμμίζεται:

«O Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο». 
 902

Απάντηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση


Απαντώντας στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, ο οποίος για μια ακόμα φορά ζητά τα αποθεματικά των Ταμείων των δήμων, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επαναλαμβάνει: «Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας».

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Πατρέων έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ,

Επανέρχεστε για την υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα υποχρεώσει το δήμο μας να υπολειτουργεί, να μην ικανοποιεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας, να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ήδη η εφαρμοζόμενη πολιτική σας, να δίνετε τα χρήματα του ελληνικού λαού στους δανειστές (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), τοκογλύφους όπως τους λέγατε, δίνει τα αρνητικά αποτελέσματά της στην πόλη μας.

Έτσι, για παράδειγμα, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να εκταμιευθεί το ποσό των 200.000 ευρώ και να συνεχιστεί η ανακατασκευή του 16ου Δημοτικού Σχολείου μας, τα χρήματα μπλοκαρίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν "άστεγοι" οι μαθητές μας και ικανοποιημένοι οι δανειστές που είστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας.

Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον πατραϊκό λαό, που δεν δανείστηκε, που δεν κάνει έκλυτο βίο, αλλά αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια του και να έχει για τα παιδιά του στοιχειώδεις υπηρεσίες και στοιχειώδη λειτουργία της πόλης του. Αυτό θέλει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, αυτό θέλει και ο πατραϊκός λαός.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει πρωτοβουλία και κοινή παρέμβαση των δημάρχων που στηρίζονται από το ΚΚΕ, ενάντια στην ΠΝΠ της κυβέρνησης που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων τους και φέρνει συνολικά δήμους και δημότες προ τετελεσμένων γεγονότων, η οποία θα κατατεθεί και στην ΚΕΔΕ.

Καλούμε όλους τους δημάρχους να μην υποταχθούν στις επιλογές της κυβέρνησης».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.