8 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ Επιχειρησιακών Σωματείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Προς Διοικητικά Συμβούλια Επιχειρησιακών Σωματείων

Τα επιχειρησιακά σωματεία Lidl , CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ και PRAKTIKER καλούν όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να μπουν μπροστά να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων ενάντια στα νέα «μνημόνια»,στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα ,για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε έντιμο αγωνιστή , συνδικαλιστή, για κάθε σωματείο , να μπει στην μάχη, να οργανώσει τον αγώνα των εργαζόμενων , σε κάθε τόπο δουλειάς. Να σπάσει μέσα από την πρωτοπόρα δράση του το κλίμα αναμονής που στοχευμένα Κυβέρνηση , αστικά κόμματα και μεγαλοεργοδοσία καλλιεργούν, με πρόσχημα την πολυαναμενόμενη συμφωνία , αντιλαϊκή πέρα για πέρα για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους .

Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για τον λαό και κέρδος για την συγκυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία. Η πίστωση χρόνου απέναντι σε αυτούς μόνο δεινά μπορεί να φέρει στους εργαζόμενους.

Οι μάσκες πέφτουν! Να μην παρασυρθούμε από τα διλλήματα , τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί , συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.


Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι και άνεργοι στον κλάδο μόνο χαμένοι έχουν βγει περιμένοντας την επικείμενη ανάπτυξη αλλά και την εφαρμογή της «φιλολαϊκής» πολιτικής που προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση υποσχόταν. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας. Η νομοθετική κατοχύρωση της όπως και όλα όσα υποσχόταν παραπέμπεται στο απότερο μέλλον. Στον κλάδο συνεχιζονται οι απολύσεις , οι μειώσεις μισθών , τα ελαστικά ωράρια, οι μισθοί πείνας και η απληρωσιά.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά , μαχητικά!


Με την δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Αυτό είναι το όπλο μας, μπορούμε και πρέπει να το αξιοποιήσουμε!
Να δώσουμε την μάχη για γερά σωματεία με επίκεντρο τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων. Για Συλλογική Σύμβαση με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, μόνιμο και σταθερό ωράριο εργασίας.

Συλλογικά αποφασίζουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 19,30 στην Ομόνοια. 

Τα Επιχειρησιακά Σωματεία: LIDL Νομού Αττικής, PRAKTIKER, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά