5 Ιουνίου 2015

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Δείτε το χαιρετισμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, που πραγματοποιείται στην Κύπρο στις 4-7 Ιούνη 2015.

Παρατίθεται ο χαιρετισμός:
________________
«Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στα μέλη και τα στελέχη του ΑΚΕΛ, στους αντιπροσώπους του 22ου Συνεδρίου του Κόμματός σας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μας εδώ θα θέλαμε να επαναλάβουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό και να επιβεβαιώσουμε για ακόμη μια φορά τη σταθερή θέση του Κόμματός μας για το κυπριακό ζήτημα, που αποτελεί διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη θέση για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Από αυτή τη σκοπιά έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για τις εξελίξεις και αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφής παρεμβάσεις που αποσκοπούν σε διχοτομικές, συνομοσπονδιακές λύσεις, που νομιμοποιούν την εισβολή και την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται πραγματικά σε σύνθετες συνθήκες, όπου η κρίση και η ανισόμετρη ανάπτυξη του καπιταλισμού έφεραν αλλαγές στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, στο πλαίσιο του οποίου οξύνεται και η διαπάλη ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμμαχίες. Κι εδώ το "μήλον της Έριδος" δεν είναι άλλο από τα μερίδια των αγορών, τους ενεργειακούς πόρους, τους δρόμους καυσίμων και εμπορευμάτων. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στην περιοχή μας, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή και ευρύτερα στη Μαύρη Θάλασσα και στον Καύκασο. 70 χρόνια μετά τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών βλέπουμε για τέτοια συμφέροντα να χύνεται αίμα σε πρώην σοβιετικά εδάφη, στην Ουκρανία, όπου ΗΠΑ και ΕΕ δεν δίστασαν, για την προώθηση των στρατηγικών τους βλέψεων έναντι της Ρωσίας, να στηρίξουν ακόμη και απροκάλυπτα φασιστικές δυνάμεις.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, όπου η "μήτρα" του καπιταλισμού γεννά κρίσεις, πολέμους, το φασισμό, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα και να πιστέψουν πως αυτοί μπορούν να βρεθούν σε κάποιο "απάνεμο λιμάνι", αν καταφέρουν οι κυβερνήσεις τους να φερθούν "έξυπνα", αν προσεγγίσουν το σωστό "προστάτη", αν δημιουργήσουν τη σωστή "συμμαχία", αν δώσουν "ζωτικό χώρο" στη μία ή άλλη δύναμη. Γιατί η λύση δεν βρίσκεται στους "ελιγμούς" και στις συμμαχίες στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, αλλά στην πάλη και στη γραμμή της ρήξης με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς αυτών των ενώσεων, πρώτα απ’ όλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στρέφονται κατά των λαών και ετοιμάζουν νέους πολέμους στην περιοχή μας με τα γνωστά προσχήματα περί αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, που οι ίδιες στήριξαν, εξόπλισαν και εκπαίδευσαν.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Γνωρίζουμε πως οι εργαζόμενοι στην Κύπρο με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις και στην Ελλάδα, τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ. Για ένα θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη και τα στελέχη του ΑΚΕΛ, πως οι κομμουνιστές της Ελλάδας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας για την ανάκτηση των απωλειών του λαού, ενάντια στα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στα νέα που ετοιμάζει μέσα από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα συνεχίσουμε με ευθύνη τη σοβαρή, σχεδιασμένη προσπάθειά μας για τη συγκέντρωση των κοινωνικών δυνάμεων και τη συγκρότηση μιας ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας, που μπορεί να γίνει "κυματοθραύστης" κάθε αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά το κυριότερο να είναι η δύναμη που θα δίνει ώθηση στην ταξική πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία.

Με τις σκέψεις αυτές ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ».
Πηγή: 902

4 σχόλια:

  1. θα κανει συνεδριο και το ΠΑΣΟΚ να πατε να χαιρετησετε και εκει !!!!
    Καμια φορα αληθεια νομιζω οτι τρολαρετε το ΚΚΕ με αυτα που ανεβαζετε!!!
    Π.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Π.Ρ.:
      Ελπίζω να μην λιποθύμισες μετά το κάτι τόσο έξυπνο που βρήκες να γράψεις

      Διαγραφή
    2. Διάσειση μάλλον έπαθε...

      Διαγραφή
    3. @Π.Ρ. Ακολουθείς την φιλοσοφία του σκύλου: αν δεν μπορείς να το φας, τότε κατούρα το.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.