15 Ιουνίου 2015

Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Ενα γιγαντοπανό στον πύργο του Πειραιά κρέμασαν από νωρίς τα ξημερώματα εργαζόμενοι από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το σύνθημα είναι «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».

Το γιγαντοπανό έχει σηκωθεί στην πρόσοψη του κτιρίου που βλέπει προς το λιμάνι, οπότε εκτός από τους Πειραιώτες  γίνεται ορατό και υποδέχεται τους χιλιάδες ταξιδιώτες που καταφθάνουν με τα πλοία στον Πειραιά. Το κτίριο έχει 22 ορόφους και ύψος 85 μέτρα. 

Εξω από το κτίριο, με ντουντούκες και συνθήματα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να βάλουν μπλόκο στα νέα μνημόνια, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια ενώ στους γύρω δρόμους μέλη και στελέχη μετώπου πραγματοποιούν εξόρμηση διανέμοντας στον κόσμο προκηρύξεις.

Η νέα παρέμβαση του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τους δανειστές, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, αποτελεί συνέχεια του μαζικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη.
Πηγή: 902
Δείτε εδώ βίντεο με δήλωση του Θ. Ευαγγελάκη, στελέχους του ΠΑΜΕ και Α' Γραμματέα ΠΕΜΕΝ:

4 σχόλια:

  1. Ωραίο το πάνω παιδιά, αλλα γιατί βάλατε και τις φατσες των καημένων πρώην πρωθυπουργών;

    Μονο τον Τσίπρα έπρεπε να βάλετε ολόσωμο, που αυτός και το κόμμα του στους 6 μήνες της διακυβέρνησης είναι ο χειρότερος όλων, εχει κανει μεγαλυτερη καταστροφη ακομα και απο τους σαμαροβενιζελους και οτι του πουν οι δανειστες σκυβει το κεφαλι και λεει ναι σε ολα.

    Σκεφτειτε το για το επομενο πανο, μην παιρνει η μπαλα αλλους που δεν φταινε τοσο πολυ για τα μνημονια οσο ο Συριζα και ο προεδρος του.

    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γ.:
      ο Τσιπράκος κάνει ακριβώς ότι και οι προηγούμενοι.
      Μνημόνια υπογράφει και μνημόνια διατηρεί.
      Αν δεν σας άρεσε "πληγωμένε" φίλε μου, ας αφήνατε αυτήν την βρωμοδουλειά στους "σαμαροβενιζέλους" ή ας ερχόσαστε σε σύγκρουση με τον ελληνικό καπιταλισμό και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.
      Αφού δεν κάνατε τίποτε από τα δύο, ήδη η ιστορία σας τοποθέτησε (δικαίως) εκεί που αυτοτοποθετηθήκατε (με πλήρη συνείδηση) και που σας τοποθέτησε και το πανό του ΠΑΜΕ. Δίπλα σε ΓΑΠ και Σαμαρά.

      Και εσείς ούτε την λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ δεν έχετε. Κομματίδιο του 3% εξακολουθείτε να είστε, και αν.
      -Μήπως να αρχίσουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τα ελικόπτερα της ΚΟΕ;

      Διαγραφή
    2. κατσε, αυριο θα βγαλουν τη λαοθαλασσα στο συνταγμα

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι νεα κυβερνηση. Ειναι η παλια κυβερνηση με νεο περιττυλιγμα προσωπων με την ιδια παλια πολιτικη στα η ικυρια. ΝΑΤΟ-ΕΕ-Επιχειρηματικοτητα

      Στις 20 φεβρουαριου υπογραψε τη συνεχεια της δανειακης συμβασης με ολες τις συμφωνιες που ειναι ειναι κατω απο αυτη οπως το μνημονιο. Αναγνωρισε το χρεος στο ακεραιο και δεσμευτηκε να πληρωσει ολους τους δανειστες στην ωρα τους και στο ακεραιο. Εδωσε και τα λεφτα του ΤΧΣ που στηριζονταν τα ψιχουλα στο προγραμμα Θεσαλλονικης.

      Πληρωνε τους δανειστεςι με διαθεσιμα - αποθεματικα των δημων νοσοκομειων ιδρυματων εκπαιδευσης περιφερειων Στον ασπροπυργο δεν μπορεσαν να σβησουν την φωτια με τοξικα σωματιδια στο εργοστασιο ανακυκλωσης.
      Η περιφερεια Αττικης του Συριζα ειχε ήδη δωσει τα αποθεματικα της.
      Για μηχανηματα εκχωματωσεων που θα εσβηναν γρηγορα την φωτια και θα περιοριζαν τα τοξικα σωματιδια δεν υπηρχε φραγκο.
      Αν δεν μπορoυν να επιταξουν τα μηχανηματα εκχωματωσης των εργολαβων για λογους δημοσιου συμφεροντος γιατι μιλανε για ρηξη; Το κερδος ειναι πανω απο τους ανθρωπους;

      Με πραξη νομοθετικου περιεχομενου χαρισε φορολογικα και τελενειακα προστιμα σε επιχειρηματιες.
      .
      Στελεχη του Συριζα ακομα και στην Κυβενρηση ηταν για χρονια στελεχη Πασοκ. Τοτε στηριζαν κυβερνητικες επιλογες και λιγο πριν την διαλυση μεταπηδησαν στο "διπλα μαγαζι" του Συριζα. Και δεν αλλαξαν πολιτικη

      Ο Συν και μετεπειτα Συριζα εχει ψηφισει στην ΕΕ σχεδον τα ιδια με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Μααστριχ - Λευκη Βιβλος - Συνθηκη Σερκας. Εχει στηριξει τις κυριες κυβερνητικες επιλογες.

      Ολα αυτα προεβλεπαν την μείωση του "κοστους εργασιας" μειωση κοινωνικου κρατους μειωση μισθων. Ολα αυτα για τον ανταγωνισμο του κεφαλαιου της ΕΕ με τριτες χωρες Ινδια Κινα. Τα μνημονια ειναι ολες οι προηγουμενες συνθηκες στις συγκεκριμενες καταστασεις στη συγκεκριμενη χωρα
      Νικ. -π

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.