1 Ιουνίου 2015

Περί μικροπρέπειας του κομμουνιστή Δημάρχου Καισαριανής

Έφθασε πρόσφατα στα χέρια μου ένα κείμενο του Τ. Αλεξανδρόπουλου το οποίο δημοσιεύθηκε στο site http://www.kessariani-vironas.gr/ και το οποίο φέρει τον τίτλο "Η Περιφέρεια Αττικής υπεράνω της μικροπρέπειας της δημοτικής αρχής Καισαριανής".
 
Το κείμενο αναφέρεται στην εκδήλωση μνήμης που έγινε στην Καισαριανή, από τη δημοτική αρχή Καισαριανής για να τιμηθούν οι 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές του Σκοπευτηρίου. Στο κείμενό του, ο κ. Αλεξανδρόπουλος στηλιτεύει τη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής που έχει και τη δημαρχία, γιατί στις δύο φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εκδήλωση εικονίζεται ο δήμαρχος Καισαριανής, οι λαμπαδηδρόμοι (ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Σελέκος ως δήμαρχος Χαΐδαρίου) και κατά τη γνώμη του έχει "μονταριστεί" ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζόκας. 
 
Το κείμενο διαρθρώνει την επιχειρηματολογία του ως εξής: 
  • Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής έκοψαν εσκεμμένα τον περιφερειακό σύμβουλο από τη φωτογραφία. 
  • Η περικοπή του περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ από τη φωτογραφία θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στον Δήμο Καισαριανής (δεν εξηγείται το γιατί)
  • Ο δήμαρχος Καισαριανής θα έπρεπε να ρίξει τα μούτρα του στον περιφερειακό σύμβουλο για να ζητήσει να ενταχθεί ο δήμος του στο πρόγραμμα της περιφέρειας για ασφαλτόστρωση δρόμων. 
  • Ο κ. Τζόκας επειδή είναι Καισαριανιώτης σίγουρα θα βάλει την Καισαριανή πάνω από τις αντιπαραθέσεις.
  • Η τελική ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα έγινε γιατί κάποιοι ανώνυμοι Καισαριανιώτες φρόντισαν για αυτό και όχι ο δήμαρχος (δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, ούτε βέβαια και από που αντλεί τις πηγές του ο κ. Αλεξανδρόπουλος για να τα λέει αυτά)
  • Συμπέρασμα πρώτο: Η Καισαριανή δεν είναι βιλαέτι κανενός για να την βάζει σε μπελάδες κόβοντας από φωτογραφίες δημόσια πολιτικά πρόσωπα
  • Συμπέρασμα δεύτερο: Οι πολίτες της Καισαριανής δεν κρίνουν αόριστα από την πολιτική κατεύθυνση αλλά κρίνουν τη δημοτική τους αρχή βάσει έργων και πράξεων. 
Καταρχήν, θα ήθελα να θυμίσω ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και άρα οι εποχές που οι φωτογραφίες μοντάρονταν για λόγους προπαγάνδας μας άφησαν ανεπιστρεπτί... Με τον ίδιο λοιπόν αυθαίρετο τρόπο που ο κ. Αλεξανδρόπουλος θεωρεί ότι η δημοτική αρχή Καισαριανής ρετούσαρε τις φωτογραφίες, εμείς θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Πόσο μάλλον δε, που τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής ουδέποτε έχουν δώσει τέτοια δικαιώματα, αφού η συμπεριφορά τους υπήρξε πάντα αψεγάδιαστη και σεμνή. Δεν ήταν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που στις εκλογές, παρουσιάζονταν ως ανένταχτοι πολίτες και παρότρυναν τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στη Νομαρχία και ότι ήθελε στο Δήμο... Αυτοί που επέδειξαν τέτοιες συμπεριφορές ανήκουν σε άλλη δημοτική παράταξη...
 
Κατά δεύτερον, έχουμε το εξής οξύμωρο συλλογιστικό σχήμα: Ο κ. Τζόκας θα θυμώσει από αυτή τη συμπεριφορά και θα κάνει τη ζωή δύσκολη στη δημοτική αρχή Καισαριανής (αυτά υπονοούν τα περί πρόσθετων προβλημάτων στο δήμο), αλλά παράλληλα ο κ. Τζόκας είναι καλός άνθρωπος και νοιάζεται για την Καισαριανή, οπότε θα βάλει την Καισαριανή πάνω από τις αντιπαραθέσεις.
 
Διαλέξτε κύριε Αλεξανδρόπουλε τι από τα δύο συμβαίνει!
 
Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Τζόκας είναι ένας άνθρωπος (καλός ή κακός δεν το γνωρίζω αν είναι) υπηρεσιακός. Με άλλα λόγια κύριε Αλεξανδρόπουλε αν δεν ζούμε στο κράτος του Μαυρογιαλούρου, ο δήμος Καισαριανής θα ακολουθήσει την γνωστή νομική οδό, ο κύριος Τζόκας θα ασκήσει το καθήκον του και αν ο δήμος Καισαριανής πληρεί τις προϋποθέσεις θα μπει στο πρόγραμμα της περιφέρειας...
Με άλλα λόγια, επειδή η Καισαριανή ΔΕΝ είναι βιλαέτι κανενός, όπως πολύ σωστά λέτε, ούτε ο κ. Τζόκας, ούτε ο κ. Σταμέλος καθορίζουν με τη στάση τους αν ο δήμος θα μπει στο πρόγραμμα της περιφέρειας ή όχι. Αυτά τα καθορίζει ο νόμος.
 
Τρίτον, θα ήθελα να γνωρίζω τα ονόματα των Καισαριανιωτών που ενέταξαν τον δήμο στο πρόγραμμα της περιφέρειας:
  1. Για να τους ευχαριστήσω προσωπικά και να τους γράψω στο ιστολόγιό μου.
  2. Για να ρωτήσω τη δημοτική αρχή Καισαριανής αν τα έγγραφα που έστειλαν ως αρχή για το θέμα, στην περιφέρεια είναι πλαστά και τη δουλειά την έκαναν άλλοι. Γιατί υποθέτω βέβαια ότι για να το αναφέρετε γνωρίζετε ότι μας λένε ψέματα ότι ενήργησαν δεόντως....
Τέταρτον, θα ήθελα έτσι για την ιστορία κύριε Αλεξόπουλε να θυμίσω κάτι: Οι δημότες Καισαριανής κρίνοντας με τον τρόπο που λέτε επέλεξαν έναν κομμουνιστή δήμαρχο για το δήμο τους, έναντι του κ. Κοντόσταυλου. Επέλεξαν ένα δήμαρχο που μεταξύ πολλών άλλων, κατάργησε τα τροφεία για τους ανέργους, που μαζεύει τα σκουπίδια από τα πάρκα, που μερίμνησε για τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, που κράτησε τους συμβασιούχους στο δήμο και που ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ τους παιδικούς σταθμούς.  Αντίθετα απέρριψαν έναν δήμαρχο που μείωσε τον αριθμό των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, δεν στήριξε τον αγώνα των σχολικών φυλάκων στο δήμο, που χάρισε το δημοτικό γήπεδο στον δήμο Αλίμου και που επί 3ων μηνών δημαρχίας του, το χρέος του δήμου έφθασε από 671.000 σε 809.335 ευρώ.
 
Τέλος, για να μην χάνουμε και την ουσία, θα ήθελα να προτείνω στον κ. Αλεξόπουλο, να ασχοληθεί με την συγγραφή άρθρων που αφορούν πιο σοβαρά ζητήματα τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Προτείνω το πώς η "αντιμνημονιακή" κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ έφερε για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό του "μνημονιακού" Σγουρού, τον οποίο στήριξε μέχρι και ο Τζήμερος.
Πηγή: Marxism daily (οι υπογραμμίσεις δικές μας)

1 σχόλιο:

  1. Κάτι ξέρουν αυτοί από μοντάζ και κοψίματα. Κάτι σφυροδρέπανα τα πήρε και τα σήκωσε από τις εκλογικές σημαίες τους... Άχθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.