27 Ιουνίου 2015

Η πρόταση της ΚΟ του ΚΚΕ για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος (VIDEO)


Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει και τις δύο προτάσεις και να στηρίξει την πρόταση της ΚΟ του ΚΚΕ που αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν ο λαός εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση για συμφωνία των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί ότι τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού είναι τα παρακάτω:
  1. ΟΧΙ στις προτάσεις για συμφωνία των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ αλλά και της ελληνικής Κυβέρνησης
  1. Αποδέσμευση από την ΕΕ - Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων».
Την πρόταση που καταθέτει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ανέγνωσε στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, κατά την τοποθέτησή του για το ζήτημα αντισυνταγματικότητας του δημοψηφίσματος που έθεσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος.

Πηγή : 902.gr

15 σχόλια:

  1. ΜΕ 2 ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ..ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ(ΟΣΟ ΣΩΣΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ)ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..ΑΡΑ?ΑΠΟΧΗ?
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα, έχεις δόντια ή θες μάσημα ?

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΟΥ..ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΧΗ..ΟΚ,ΔΕΚΤΟ..ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΚΚΕ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΡΙΞΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ.
      ΓΚ

      Διαγραφή
    3. Καθόλου ειρωνικό το σχόλιο, αλλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις που είδες εσύ για αποχή εαν όχι στον Βαξεβάνη και την Αυγή ! Που είδες στην παραπάνω πρόταση, την ανακοίνωση του ΠΓ ή την ομιλία Καραθανασόπουλου, για αποχή ?

      Μασάει ποτέ τα λόγια του το ΚΚΕ ?
      Εαν προτείνει αποχή, θα το καταλάβεις, πίστεψέ με.

      Εγώ πάντως θα ρίξω ΟΧΙ και στις δυο προτάσεις. Εσύ εαν θες, ρίξε ΟΧΙ μόνο στην πρόταση της Τρόικα και ενέκρινε την πρόταση των τσυριζαίων.

      Διαγραφή
    4. το ΚΚΕ ειναι ξεκαθαρο και εκανε την προταση του για το πως πρεπει να διαμορφωθει το ερωτημα του δημοψηφισματος.
      αν αυτη προταση δεν περασει θα δουμε πως θα διαχειριστουμε τη κατασταση. οποια και αν ειναι αυτη η αποφαση.
      αυτη τη στιγμη ομως ΔΕΝ καλει σε αποχη! αν καταλαβαινεις κατι τετοιο να το ψαξεις.
      εσυ δλδ κανεις προταση το ΚΚΕ να γινει γιουσουφακι του τσυριζα και να πει οχι αδιακριτα στο ερωτημα του δημοψηφισματος για να μην περασει ο εκβιασμος της τροικας και να περασει ο εκβιασμος του μνημονιου της πρωτη φορας αριστερα;;;;;

      Διαγραφή
  2. Τώρα μόλις ο Καμμένος παραδέχτηκε πως πάμε σε δημοψήφισμα επειδή τόλμησαν οι θεσμοί (οι γερμανοί εφοπλιστές δηλαδή) να ζητήσουν εκτός των άλλων και φορολόγηση των πατριωτών ελλήνων εφοπλιστών !

    Πρώτη φορά Φασ-Αριστερά λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4.41 Τα Κολπακια οτι ψηφισες ΚΚΕ και τώρα θα ψηφίσεις Τσύριζα σε αυτο το αισχος θα πας να τα πεις σε παιδικη χαρα Πονηρίδη χοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΣ..ΟΚ! ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ?
      ΓΚ

      Διαγραφή
    2. το τι θα σαρωσει θα το δουμε.
      ομως δεν απαντας στο βασικο, ετσι οπως ειναι το ερωτημα ειναι ειτε υπερ της προτασης της τροικα ή οι 47+8 σελιδες του τσυριζα. εσυ θα ψηφισεις δλδ τις 47+8; εμεις δεν ψηφιζουμε τιποτα απο τα 2.
      δεν διαλεγω αν θα με σκοτωσουν με πιστολι ή μαχαιρι, διαλεγω να ζησω

      Διαγραφή
  4. 6.15 Ακου πονηιδη Οχι στην Ε.Ε με Κοινωνικοποιηση των Μεσων Παραγωγης. Εχουμε Αστικη Ταξη εδω που συμμετέχει συνειδητα στην Λυκοσυμμαχία. Οτι εισαι τσυριζαιος ειναι σιγουρο. Πηγαινε τωρα να σε σφαξουνε και ασε τα λογια. Αν φτασει μεχρι την αλλη Κυριαη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 57 Φοροαπαλλαγες έχουνε οι Εφοπλιστες και τον αλλον δεν τον πειραζει καθολου. Και ψηφισε και ΚΚΕ λεει τον Γεναρη χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο Αντε στο καλο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε νομίζω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ να βοηθά η ειρωνεία.
    Δεν χρειάζεται έρευνα ντετεκτιβ για το τι ψήφισε κάποιος. Απάντησαν οι σ/φοι πάνω στο θέμα μια χαρα.
    Gus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα της Κυριακής του '15 στέλνει τουλάχιστον τα μέλη του στην κάλπη, το βρίσκω πάρα πολύ θετικό που δεν έχουμε επανάληψη του '46!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σταματήσει το αγαπημένο σας ποιηματάκι περί 1946, κάθησε και διάβασε και ψάξε ποιοί ακριβώς ήταν αυτοί που τότε είχαν την πλειοψηφία στην ΚΕ του ΚΚΕ και τότε θα δείς ποιά δεξιά οπορτουνιστική πλειοψηφία της ΚΕ επέβαλε όλη την οπορτουνιστική πορεία του τότε ΚΚΕ. Σε διαβεβαιώνω ότι θα βρείς, πολλούς γνωστούς και κραγμένους και λιποτάκτες του κόμματος που αργότερα εξαγόρασαν τις θέσεις τους στο κόμμα με θέσεις και θεσούλες στο κράτος της αστικής τάξης. Είναι όλοι αυτοί που έφτιαξαν ένα άλλο κόμμα με τον προβοκατόρικο τίτλο ΚΚΕεσωτ, είναι όλοι αυτοί που με όχημα τον ΣΥΝ πήγαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Και για α επανέλθουμε στο σήμερα. Το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν στέλνει απλώς τον κόσμο του στην κάλπη. Του ζητάει να βροντοφωνάξει και μέσω της κάλπης ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (αυτά που ο σύριζα εξαπατώντας τον λαό έλεγε ότι θα σκίσει), ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. Εσύ σαν καλός συριζαίος και φυσικά "αριστερός" διαφωνείς? Μαν.

      Διαγραφή
  8. Για τον Πονηριδη που γραφει για το 1946 τελειωσανε τα ψεμματα. Το προβλημα ητανε γιατι εγκλοβιστηκε το ΚΚ και ο λαος στο ΕΑΜ και τον Οκτωβρη του 1944 δεν μετατραπηκε ο πολεμος σε ταξικο ωστε να παρουμε την εξουσια. Και το Ιδιο ακριβώς συνεβη και στην Δ.Ευρωπη. Το 1946 η αποφαση του ΚΚΕ ελεγε 1 υποψηφιο σε καθε περιοχη και προετοιμασια του ΔΣΕ. ΟΙ Αντιπροσωποι του ΚΚΕ στο ΕΑΜ Σιαντος Παρτσαλίδης δεν την περασανε στο ΕΑΜ και πηρε θεση για αποχη. Ενταξει ΠΟΝΗΡΙΔΗ........................................ Οσο για το σημερα θα κατεβουμε με δικο μας ψηφοδελτιο. Στο Βοθρο με τα ΣΚΑΤΑ θα πατε μονοι σας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.