27 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση της κυβέρνησης για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος

Σε ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση της κυβέρνησης για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος αναφέρει:


«Το ΚΚΕ καλεί το λαό, στο επικείμενο δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που παραμένουν άθικτα.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει.


Το ΚΚΕ θεωρεί ότι στο δημοψήφισμα η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι μία: «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ».

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν επικαλείται το σεβασμό της λαϊκής θέλησης για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Η θέληση του λαού όλα αυτά τα χρόνια ήταν να απαλλαγεί από τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τα αντιλαϊκά μέτρα και η κυβέρνηση όχι μόνο τα διατηρεί, αλλά με την πρότασή της τα ενισχύει ακόμη περισσότερο. Συνεχίζει να κοροϊδεύει το λαό ότι εντός του «μονόδρομου» της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης υπάρχει λύση προς όφελος του λαού, εξαπατά το λαό λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί να είναι σε όφελος των λαών της χωρίς να αλλάζει ο καπιταλιστικός χαρακτήρας της. Φυσικά, και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης εξαπατούν το λαό με άλλον τρόπο, με την κινδυνολογία στο επίσης δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», δίλημμα τμημάτων του κεφαλαίου και όχι του λαού.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει το δημοψήφισμα έτσι ώστε να ενημερώσει πλατιά τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, όλο το λαό για τις θέσεις του και για την πραγματική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Να μετατραπεί η λαϊκή αγανάκτηση σε πραγματική αμφισβήτηση της σαπίλας και της βαρβαρότητας που τον καταδικάζει σε όλες τις στερήσεις, να συναντηθεί με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ στον αγώνα για να πάρει τη ζωή και το μέλλον στα χέρια του. Το εργατικό λαϊκό κίνημα οφείλει χωρίς άλλες καθυστερήσεις να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί για τα δικά του συμφέροντα, άμεσα και με προοπτική. Σε αυτόν το δρόμο μοναδικό στυλοβάτη έχει το ΚΚΕ, με το οποίο πρέπει να συμπορευτούν οι πρωτοπόρες εργατικές λαϊκές δυνάμεις, οι νέοι και οι νέες. Συσπείρωση με το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα πάλης, με όλες τις μορφές αγώνα, σε κάθε πολιτική αναμέτρηση και με οποιαδήποτε εκλογική μορφή της.

Μοναδική ρεαλιστική λύση προς όφελος του λαού είναι η ρήξη με την ΕΕ, η αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, λύση που θα προκύψει από τη θέληση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος και σε συσπείρωση με το ΚΚΕ».

12 σχόλια:

  1. να τους χαίρεστε!

    όντως η τακτική του Ποντιου Πιλάτου είναι πολύ μαρξιστική.

    Ευτυχισμένο το 1946.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον εαυτο σου στον καθρεφτη βλεπεις; λακε!

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι ωραία όλα αυτά, δεν μας είπες όμως
      η ερώτηση για την κατάργηση του μνημονίου να μπει στο δημοψήφισμα όπως λέει το ΚΚΕ ή να το αφήσουμε για την επόμενη κυβέρνηση ?

      Διαγραφή
    3. Κatalana
      Για πες ρε μεγάλε. στο μνημόνιο σύριζα με 8 δισ μέτρα, τί ψηφίζεις? ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Και πες μου και κάτι άλλο. Αν εγώ ΟΧΙ στη συμφωνία της τρόικα, θα είναι σαν να ψηφίζω και να εγκρίνω την πρόταση του σύριζα, δηλαδή 8 δισ μέτρα? Γιατί δεν βάζετε το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια? Μήπως γιατί είστε σουπιές παλιάς κοπής, βρώμικοι οπορτουνιστές (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης) από την εποχή του μεσοπολέμου? Μήπως γιατί μετά από ενός αιώνα εμπειρία σας στις βρωμιές, γίνατε το καλύτερο όπλο των καπιταλιστών? Αλλωστε οι καπιταλιστές δεν κρύβουν λόγια. "Αν έχουμε τέτοια αριστερά, τί την θέλουμε την δεξιά. Κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα" Ανιέλι Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΦΙΑΤ. Μαν

      Διαγραφή
    4. ναι, εχεις δικιο Ποντιε Πιλατε.

      Πίσω στην απομόνωση λοιπόν. Και μακριά απο τον λαό που θα ψηφίσει ΟΧΙ, μην τυχών κολλήσεις οπορτουνισμό.

      Ένας αιώνας εμπειρίας για το ΚΚΕ και η σημερινή ηγεσία δεν διδαχτηκε ότι για να αποκτησει ένα κίνημα δυναμική, θέλει πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, συμμαχίες, ζύμωση, συμμετοχη, να αρπάζεις την ευθύνη και κάθε ευκαιρία εξουσίας που μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις, να βάζεις και το χέρι στις ακαθαρσίες αν χρειαστεί για να επιβάλλεις το προγραμμα σου.

      Τώρα τρέξτε πίσω από τις εξελίξεις.

      υγ Μου εξηγείς πως ένας κομπάρσος έχει το δικαίωμα να απαιτεί να επιβάλει στον πρωταγωνιστή τους ορους του; Με ποια πολιτικη λογική το ΚΚΕ θα επιβάλει τα δικά του ερωτήματα στο δημοψήφισμα;
      Να κάτσει στην γωνια, να παίζει από ασφαλή θέση τον κριτη των παντων, απομονωμένο και ευθυνοφοβο, μεχρί εκει φτανει ο ρόλος του, γιατι αυτόν τον ρόλο διαλεξε 6 χρονια τωρα.

      υγ2 Μετα το "το ΚΚΕ δεν θελει να κυβερνήσει" που δεν το εννουσατε ετσι, τωρα εχουμε το "ΟΧΙ στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος" που παρερμηνεύτηκε και αυτο και δεν σημαινει εμμέσως αποχή. Δουλευόμαστε; E,μαλλον επίτηδες το κάνετε γιατι σας βολεύει να σας παρερμηνεύουν.

      Διαγραφή
    5. Ξαναλέω, ωραία όλα αυτά,
      αλλά η ερώτηση για την κατάργηση του μνημονίου να μπει στο δημοψήφισμα όπως λέει το ΚΚΕ ή να το αφήσουμε για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία ίσως υπάρξει πραγματικά αντιμνημονιακή ?

      Διαγραφή
    6. Τι εννοεις "πραγματικα'αντιμνημονιακη"? Ξερεις απο τωρα ποιος θα κυβερνησει μετα απο τον τσυριζα? Γιατι εγω στο μετα βλεπω ή μια πιο σκληρη δεξια,ή μια κυβερνηση τυπου Παπαδημου,Πικραμενου κλπ
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    7. η κινηση του τσιπρα εχει επιταχυνει παρα πολυ τον πολιτικο χρονο.
      η επομενη κυβερνηση ισως οχι, αλλα η μεθεπομενη μπορει.

      Διαγραφή
    8. Έχασες το νόημα και το ύφος αυτών που γράφω.

      Διαγραφή
  2. λοιπον οποροτυνακο
    απο το αν θα μου τα παρουν με την αυξηση του φπα ή με την απευθειας μειωση διαλεγω τον δρομο του αγωνα.
    απο το αν θα με σκοτωσουν οι οι τροικανοι ή οι τσυριζαιοι προτιμω να πεθανω στο δρομο.
    να σου υπενθυμισω οπορτουνακο οτι για πολλα χρονια η πλειοψηφια ψηφιζε κατα 90% πασοκ/νδ. για να μην μας λεγανε και τοτε απομονωμενους επρεπε να γινουμε ουρα τους οπως εσεις;
    τραβα τωρα ψηφισε οχι στη τροικα με τα τροφιμα στο 23% με την δικη σας προταση και ασε μας στην "απομονωση".
    Υ.Γ. αυτο το ελικοπτερο της κοε να το εχετε καπου ευκαιρο στον εθνικο κηπο....θα σας χρειαστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Θανάσης Παφίλης σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, με την επισήμανση «Την πρόταση καταθέτει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ» έβαλε την ΟΥΣΙΑ της στάσης που ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσουμε απέναντι στα ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ που στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ΝΑΙ στην πρόταση της κυβέρνησης δηλ στο ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 8 ΔΙΣ. € -και βάλε... (βλ δηλώσεις Φίλη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ISAWtfUsAJw&feature=youtu.be#t=20)
    -----------------------------
    Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και να στηρίξει την πρόταση της ΚΟ του ΚΚΕ που αναφέρει:
    «Η κυβέρνηση προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν ο λαός εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση για συμφωνία των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί ότι τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού είναι τα παρακάτω:
    1. ΟΧΙ στις προτάσεις για συμφωνία των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ αλλά και της ελληνικής Κυβέρνησης
    2. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την ΕΕ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ».
    ----------------------------
    Από κει και πέρα το ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να εκφραστεί ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΑ αυτό το
    ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ...λίγο υπομονή !! ...θα το δείτε.
    Όμως όπως είπε και η Αλέκα (Παπαρήγα) πριν λίγο για ψήφο ευθύνης και ψήφο "στο γάμο του καραγκιόζη (ανάμεσα στα άλλα, που πρέπει να τα διαβάσετε δυο-τρεις φορές προς εμπέδωση...)
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ, ΝΑ ΑΘΡΟΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!
    Όσο για τη λογική του μικρότερου κακού, που χρόνια (δίκην εξόδου από το τούνελ) μας οδηγεί στο όλο και μεγαλύτερο κακό, την αφήνουμε στους κάθε λογής οπορτουνιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ ... καμιά άλλη απορία;
      Αλ. Παπαρήγα: ΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
      «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι πλάνο, αποπροσανατολιστικό και επικίνδυνο για τον λαό», επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής.
      Κατηγόρησε την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ «ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ» ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ.
      «Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι η πρακτική που χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα «δείχνει ολοκληρωτική αντίληψη, εξαιρετικά επικίνδυνη».
      ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΘΡΟΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
      «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ "ΟΧΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ» υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι αν αυτό το μήνυμα μπορέσει να το εκφράσει ο λαός, στο δημοψήφισμα, θα είναι η καλύτερη πίεση μέσα σε έναν αρνητικό -γι' αυτόν- συσχετισμό δυνάμεων.
      ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με αυτό το ερώτημα ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΩΣ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ, ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ.
      «ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ -ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ, ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!» επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα.
      Κατήγγειλε τη μεγάλη ζημιά που κάνει στο λαό η κυβέρνηση ακολουθώντας μάλιστα την πρακτική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ από ένα σημείο και μετά. Όπως εξήγησε «με πρόσημο “το πρώτη φορά αριστερά” ΔΙΑΒΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ».
      Χαρακτήρισε επικίνδυνη την πολιτική της κυβέρνησης στα παζάρια που κάνει με Ρωσία, Κίνα κα, υπενθυμίζοντας ότι αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι την χώρα μας. «Παίζετε με τη φωτιά σε μία περιοχή, που είναι εστία, όχι τοπικών πολέμων, αλλά εστία μέσα από την οποία μπορεί να αναβλύσει ένας γενικευμένος πόλεμος» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.
      Χαρακτήρισε ΑΙΣΧΡΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ τονίζοντας ότι ΑΥΤΑ «ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ». Έφερε ως παραδείγματα τα δημοψηφίσματα που έγιναν σε Γαλλία, Ολλανδία, Δανία που ήταν πάνω από το 50% εναντίον της ΕΕ και μετά από τρομοκράτηση και χειραγώγηση, επαναλήφθησαν και τα αποτελέσματα άλλαξαν.
      Η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να σκεφτεί πολύ καλά τη στάση του. Υπογράμμισε ότι «ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ» και κατέληξε ότι
      «ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ, ΩΣ ΛΑΟΣ, ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ».
      ----------------------------------
      περισσότερα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9GZlp2JUaE0

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.