27 Ιουνίου 2015

Meanwhile στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης αγωνίζεται για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα


Γ. Βαρουφάκης : Πασχίζουμε για συμφωνία μέχρι την Τρίτη, 
αν επιτευχθεί θα καλέσουμε το λαό να την υπερψηφίσει

«Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει για συμφωνία μέχρι την Τρίτη» και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης μετά την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει βελτίωση των προτάσεων των δανειστών η κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ «έχει ακόμα την ευκαιρία να διασώσει τη διαδικασία» προκειμένου όπως είπε να υπάρξει «σύγκλιση και συμφωνία πριν την Τρίτη και η ελληνική κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει».


Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά την Τρίτη αν δεν υπάρξει συμφωνία ο Γ. Βαρουφάκης δεν θέλησε να απαντήσει.

Ισχυρίστηκε ότι το δημοψήφισμα δεν έχει να κάνει με το ευρώ, ενώ για το αν θα πληρωθεί το ΔΝΤ ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση το 1,9 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ να δοθεί από 1,9 δισ. ευρώ που χρωστάει η ΕΚΤ στο ελληνικό δημόσιο.

Για τη μη συμμετοχή του στη δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup ανάφερε ότι ο Γ. Ντάισελμπουμ του είπε ότι δεν είναι προσκεκλημένος, ενώ αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος - μνημονίου δήλωσε ότι κάνει «μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup».

Πηγή : 902.gr

1 σχόλιο:

  1. Διπλοστημένο το κόλπο τού δημοψηφίσματος. Το ερώτημα στο οποίο θα ζητήσουν το ναι τού λαού, θα αφορά τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΕΕ που τάχα θα είναι τής τελευταίας στιγμής...
    Τρομοκρατία με το τσουβάλι θα σπέρνουν μέχρι την Τρίτη, πεισμένοι ότι ο λαός μετά θα πέσει στο δημοψήφισμα ως ώριμο φρούτο και θα ψηφίσει την προσυμφωνημένη και τάχα τής τελευταίας στιγμής συμφωνία τους... Ένα μνημόνιο ...αντιμνημονιακό.
    Αγύρτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.