27 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση του Γ. Γκιόκα στο Mega για το δημοψήφισμα


Σε παρέμβαση του στο Mega λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Το όχι που πρέπει να πει ο ελληνικός λαός πρέπει να αφορά και τις δύο προτάσεις. Και την πρόταση των δανειστών και την πρόταση της κυβέρνησης των 47 σελίδων που έχει εμπλουτιστεί όλο αυτό το διάστημα.

Και οι δύο προτάσεις περιέχουν μέτρα - λαιμητόμο σε βάρος του λαού.
Το δημοψήφισμα έχει χαρακτηριστικά εκβιασμού απέναντι στο λαό και και επιδιώκει να κάνει το λαό συνένοχο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς καλώντας τον να επιλέξει ανάμεσα σε Σκύλλα και σε Χάρυβδη.

Ας τελειώνουν τα παραμύθια για δήθεν σεβασμό της λαϊκής βούλησης. Ο λαός τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε, μάτωσε ενάντια σε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Και εδώ και 5 μήνες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανένα νόμο, όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το προηγούμενο πλαίσιο, αλλά προτείνει και νέα μέτρα προς τους δανειστές.


Λέει η κυβέρνηση ότι η πρόταση των δανειστών είναι έξω από τα όρια της λαϊκής εντολής. Η δικής της πρόταση είναι εντός των ορίων της λαϊκής εντολής;

Η κυβέρνηση είπε ψέμματα στον ελληνικό λαό. Του υποσχέθηκε ότι μπορεί να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα εντός της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάρρευση αυτού του προεκλογικού αφηγήματος. 

Ο λαός να πει όχι και στους δύο με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Να απορρίψει τόσο το σχέδιο των δανειστών όσο και στο σχέδιο της κυβέρνησης. Να σηκώσει το ανάστημα του και να διεκδικήσει τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα δικά του συμφέροντα που είναι η ρήξη με την ΕΕ και το σημερινό δρόμο ανάπτυξης».

Πηγή : 902.gr

7 σχόλια:

  1. Τι θα πει "ο λαος να πει οχι και στα δυο"; Αρα λευκο ή αποχη..Ξεκαθαρα.
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για φωτισε με..γιατι με τον Γκιοκα δεν βγαζω ακρη!
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. Μετά τον Γκιόκα που βγήκε χθες το βράδυ, υπήρξε ανακοίνωση του ΠΓ το πρωι, υπήρξε η πρόταση του ΚΚΕ (μέσω Παφίλη) για την αλλαγή του ερωτήματος, όπως επίσης η τοποθέτηση του Καραθανασόπουλου στην ίδια συζήτηση. Φράσεις κλειδιά : ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια, όχι σε όλα τα μέτρα λιτότητας, κατάργηση των μνημονίων, θα εκμεταλλευτούμε και το δημοψήφισμα.

      Μέχρι το βράδυ θα υπάρξουν ακόμα 3 παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ (Παπαρήγα, Μανωλάκου, Κανέλλη) οπότε βάλε τα δυνατά σου.

      Διαγραφή
  2. το ΚΚΕ εκανε προταση για το δημοψηφισμα, για το ποιο πρεπει να ειναι το ερωτημα. συμφωνεις ή διαφωνεις; αυτο παλευουμε!
    εσυ τι προτεινεις; συμφωνεις τι διλημα να ειναι ή η προταση της τροικα ή οι 47+8 σελιδες του τσυριζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν διαφωνω με την προταση του ΚΚΕ,αλλα δεν περναει με τιποτα..Αρα...μαλλον λευκο,θα περιμενω ωστοσο να δω κι αλλες τοποθετησεις απ το Κκε στην ολομελεια.
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.