16 Ιουνίου 2015

Πέραμα: Μπλόκο σωματείων του Πειραιά στο δουλεμπορικό γραφείο των χρυσαυγιτών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Περάματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιούνη η μαζική συγκέντρωση, που διοργάνωσαν σωματεία του Πειραιά, ενάντια στο «σωματείο» - δουλεμπορικό που εγκαινίαζαν ταυτόχρονα οι χρυσαυγίτες στην πόλη, με τη συμμετοχή μερικών δεκάδων μεταφερόμενων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι μεταλλεργάτες γύρισαν την πλάτη στα τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Παρ' όλα αυτά, για να κάνουν τη φιέστα τους μια χούφτα χρυσαυγίτες, η αστυνομία είχε αποκλείσει κυριολεκτικά το Πέραμα από νωρίς το απόγευμα.

Τη συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διοργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής. Παρών στην κινητοποίηση έδωσαν οι Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα στο πανό της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού: «Επειδή είναι ναζί είναι εγκληματίες. Έξω οι φασίστες από τις λαϊκές συνοικίες».

Καθαρό ήταν το μήνυμα που έστελνε και το πανό Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής: «Έξω το δουλεμπορικό της ΧΑ από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Δυναμώστε τα ταξικά συνδικάτα».

«Μπλόκο στο φασισμό» έγραφε το πανό των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος καλούσε: «Απομόνωσε την εγκληματική δράση της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Να τους τσακίσει η πάλη των λαών».

Στη διαδρομή που ακολούθησε, η πορεία σταματούσε σε κεντρικά σημεία και από τη ντουντούκα διαβάζονταν το κάλεσμα των σωματείων στους εργάτες και το λαό του Περάματος να μην αφήσουν τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις εργατογειτονιές της περιοχής.

Νωρίτερα, στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωση ο Άκης Αντωνίου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου και πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Εδώ και δεκαετίες οι εφοπλιστές και εργοδοσία στη ζώνη τα έδωσε όλα για να ξεμπερδέψει μια και καλή με τα σωματεία στον χώρο, να ξεμπερδέψει με δικαιώματα και κατακτήσεις που είχε καταφέρει ο κλάδος μας με τους αγώνες του.

Προσπάθησε μέσα από βιομηχανία εκατοντάδων μηνύσεων να βάλει εμπόδια στη δράση των σωματείων, μέσα από απειλές και μπραβιλίκια σε όσους έμπαιναν μπροστά να επιβάλλει την ασυδοσία της στους χώρους δουλειάς.

Χρηματοδότησε το 2008 την ίδρυση αντισυνδέσμου, βάζοντας μπροστά τσιράκια των εργολάβων ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ, τάζοντας δουλειές σε εξαθλιωμένους συναδέλφους.

Αφού δεν μπόρεσαν με όλα τα παραπάνω να καταφέρουν τίποτα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν και το πιο αντιδραστικό και το πιο επικίνδυνο χαρτί για τους εργαζόμενους. Έστησαν το δουλεμπορικό γραφείο με την Χρυσή Αυγή στο Πέραμα με τη μάσκα του σωματείου, που στα μουλωχτά κάνουν και τα εγκαίνια.

Κάθε φορά που εργοδοσία σχεδίαζε να χτυπήσει τα σωματεία μας με όλους τους τρόπους την απάντηση την έδιναν οι ίδιοι οι εργάτες της ζώνης με τη στάση και την παρουσία τους.

Να θυμίσουμε σε όσους το ξεχνούν ότι και στα πιο μαύρα για τον λαό μας χρόνια τότε που για να κάνεις μεροκάματο στην ζώνη έπρεπε να σου βγάλει πάσο η χωροφυλακή και το λιμενικό, ακόμα και τότε που η απεργία σήμαινε φυλακή και εξορία, οι εργάτες έβρισκαν τους τρόπους να αντιδρούν οργανωμένα και να κερδίζουν.

Καλούμε σε ετοιμότητα. Τα ταξικά μας σωματεία, όπως και προηγούμενα, θα συνεχίσουν να καλούν σε ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους τη περιοχής να απαντάμε μαζικά δυναμικά στην τραμπούκικη δράση τους, να απαντάμε όπως κάνουμε μέχρι σήμερα, αποκαλύπτοντας τον ρόλο των ναζί σαν το μακρύ χέρι του συστήματος.

Τα δικαστήρια δεν μπορούν να σταματήσουν την δράση των ναζί, γιατί το κεφάλαιο που τους ταΐζει και τους αξιοποιεί έχει στα χέρια του την εξουσία. Εκεί που πρέπει να καταδικαστούν είναι στη συνείδηση των εργατών, του λαού, ειδικότερα της νεολαίας που έχουν βάλει στόχο να ποτίσουν με το δηλητήριο τους.

Πρέπει να διώχνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους όπου πάνε να σηκώσουν κεφάλι, υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα σε εργατικά σωματεία, λαϊκούς φορείς και συλλόγους που όταν πήγαν οι φασίστες να παρέμβουν βρήκαν μπροστά τους τοίχο, διώχθηκαν κακήν-κακώς από τον κόσμο.

Πρέπει όλη η δράση των σωματείων μας να στοχεύει στο σύστημα που τους δημιουργεί και τους τρέφει, κάθε φορά που επιλεγεί το μαστίγιο αντί για το καρότο απέναντι στο λαό. Κάθε φορά που φοβάται ότι με ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις δεν θα μπορέσει να κάνει τη δουλεία του και βγάζει στην γύρα τα μαντρόσκυλα του για να τρομοκρατήσουν.

Τα λέμε αυτά γιατί πρέπει να μας απασχολήσει όλους η στιγμή που επιλέγουν να κάνουν τα εγκαίνια του δουλεμπορικού τους στην ζώνη, είναι η στιγμή που τεραστία μονοπωλιακά συμφέροντα σκοτώνονται για την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά που πωλείται από την νέα συγκυβέρνηση.

Είναι η στιγμή που το κεφάλαιο στην Ελλάδα στηρίζει τη νέα συγκυβέρνηση για να φέρει το τρίτο μνημόνιο και δεν θέλουν σε όλα αυτά στα ποδιά τους τους εργάτες οργανωμένους, σε ταξική κατεύθυνση. Τους θέλουν φοβισμένους, τρομοκρατημένους να αποδέχονται όποια μέτρα έρχονται χωρίς αντιδράσεις.

Καλούμε κάθε φορέα της περιοχής, δήμους, συλλόγους, πολιτικές δυνάμεις της περιοχής του Πειραιά να πάρουν θέση και με ευθύνη να τοποθετηθούν ξεκάθαρα απέναντι στην λειτουργία του δουλεμπορικού της χρυσής αυγής στο Πέραμα».



Η ΔΑΣ ΟΤΑ Περάματος


Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δήμο Περάματος καταγγέλλει την πλειοψηφία στο ΔΣ Συλλόγου των εργαζομένων που αρνήθηκε το αίτημα της παράταξης να πάρει απόφαση για καταγγελία των φασιστών και συμμετοχή στην σημερινή συγκέντρωση.
Πηγή: 902

6 σχόλια:

  1. Δυστυχως οι φασιστες πλεον μπηκαν και στα σωματεια..Δεν μπορεσαμε να τους εμποδισουμε-Στο χερι μας να τους στειλουμε στα τσακιδια!
    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΓΚ:
      Εδώ κάνεις λάθος.
      Η διέισδυση τους στα σωματεία είναι ελάχιστη, αναλογικά δε με την κοινοβουλευτική τους δύναμη, θα την χαρακτήριζα σχεδόν ανύπαρκτη.
      Το στήσιμο του παραμάγαζου στην ζώνη ψήνεται από το '08, και μάλιστα τότε με την υποστήριξη και των "αριστερών".
      Το πως βρέθηκαν τα ίδια πρόσωπα κατηγορούμενα για την υπόθεση της ΧΑ, οφείλει να προβληματίσει....

      Διαγραφή
    2. το παραμαγαζο με χυδαιες επιθεσεις προσπαθει να στηθει με την υποστηριξη ολου του γκρουμπουσκουλου χωρου, απο οακκε μεχρι ναρ

      Διαγραφή
    3. Σεχτάρ ο Τρομερός16 Ιουνίου 2015 στις 7:56 μ.μ.

      Μodesto, αυτό, ειδικά με το ΝΑΡ, δεν πρέπει να περάσει έτσι.
      Οι ΟΑΚΚΕ ένα απομονωμένο μπουλούκι ασφαλίτες είναι, δεν τρέχει τίποτε.
      Αλλά το ΝΑΡ, αν είναι έτσι, πρέπει να πληρώσει.
      Κάτι είχα μάθει παληά για έναν εργοδοτικό αντισύνδεσμο με κάποιον Αλεβιζόπουλο, αλλά δεν περίμενα νάναι μέσα και ....χρυσαυγήτες! Οχι, πως αμφέβαλα για τις διαθέσεις όλου αυτού του εσμού, αλλά υπέθετα πως θα κρατάνε κάποια προσχήματα.
      Σχετίζεται το τωρινό με εκείνη την ιστορία;
      Αν ναί, τότε πάμε κανονικώτατα σε ΦΑΣΙΣΜΟ, αρχικά με τα Frei-Korps, που ξεμύτισαν δειλά-δειλά και εμβρυακά από το 2007 ("βουβές" συγκεντρώσεις, "μπλόγκερς", ταραχές 2008, "πλατείες" μετά κλπ), μέχρι και με πιο συγκεκριμένες μορφές (20/10/2011), και τώρα, με την "συγκέντρωση" του Σύριζα της Τετάρτης, που ήδη παίρνει συγκεκριμένα αντικομμουνιστικά χαρακτηριστικά, αν κρίνω και από γραφόμενα/σχόλια του Στάθη στον "Ενικό" και πολλών άλλων αλλού.
      Είναι σαφές, πως, πηγαίνοντας σε "άγριες" καταστάσεις στην οικονομία (έχει ήδη αρχίσει το bankrun....), η Αστική Τάξη οργανώνει τις εφεδρίες της για να εξουδετερώσει τις αντιστάσεις της Εργατικής (λέγε με ΚΚΕ).
      Για τους μικροαστούς, "εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι αντικομμουνιστικώς". Δε μ'πα να τους πηδάνε τα μονοπώλια...., ....αυτοί τον μουστάκια βλέπουν στον ύπνο τους.
      Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε έναν εργάτη, ούτε έναν νεολαίο στην επιρροή τους!

      Διαγραφή
    4. ηταν μεσα ΟΛΟΙ, οταν ξεκιναγανε να φιαξουν το διασπαστικο στη ζωνη και οταν λεω ολοι εννοουμε ολοι.
      καποιοι μεταξυ τους και οι ναριτες οταν αρχισε να σπαει το αυγο και τα φυντανια να ξεχωριζουν απομακρυνθηκαν, αλλα την εποχη των πλατειων τους θυμαμαι να βγαζουν ανακοινωσεις.
      δεν ειμαι πειραιωτης και δεν κραταω timeline για καθε τι που κανουν οι ναριτες, εχω και ποιο σοβαρα πραγματα να κανω, αλλα θυμαμαι ανακοινωσεις τους!
      αλλωστε δεν ειναι κατι εκτος της φιλοσοφιας τους, αντικκε να ειναι και οτι ναναι.
      για την πολιτικη τους οξυδερκεια αλλωστε δεν φημιζονται, οι αραβικες πλατειες και η μεινταν δειχνουν τον δρομο

      Διαγραφή
    5. αλλα αυτο δεν πρεπει να περασει ετσι;;;;;;;
      εχουν κανει και εχουν κανει, στις πλατειες με ποιον ηταν παρεουλα;
      για να μην ξεχασουμε τους τραμπουκισμους τοτε που το ΠΑΜΕ δοκιμασε να παει στο συνταγμα με το βαν! δειτε το βιντεο με τους προπυλακισμους και θα αναγνωρισετε μπουμπουκια.
      το οτι στις πλατειες κατεβαιναν και φωναζαν το συνθημα εξω τα κομματα εγω τα συνδικατα και μετα στα σωματεια κατεβαιναν στις εκλογες με αφισα με τις πλατειες; τιποτα;
      εχουν κανει και εχουν κανει, αυτο ειναι πταισμα

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.