15 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση τη Δευτέρα στη Ζώνη ενάντια στο χρυσαυγίτικο δουλεμπόριο

Συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο Πέραμα, διοργανώνουν τη Δευτέρα 15 Ιούνη στις 7 μ.μ. το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών/στριών Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών. 

Τη μέρα εκείνη, οι χρυσαυγίτες έχουν προγραμματίσει τα «εγκαίνια» του νέου δουλεμπορικού γραφείου που έστησαν με το μανδύα του σωματείου και με την επωνυμία «Αγιος Νικόλαος», στο Πέραμα. Στην κινητοποίηση των σωματείων καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Πηγή: Ριζοσπάστης
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                          
Πειραιάς 12/6/2015
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων,
 
Καταγγέλλουμε το δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία Άγιος Νικόλαος.
 
Πρόκειται για παραμάγαζο της Ναζιστικής Εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση φθηνών εργατών σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Εργάτες που θα αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, ενώ θα δουλεύουν όσο θέλει ο εργοδότης, θα πληρώνονται όποτε θέλει ο εργοδότης, θα ασφαλίζονται όσο θέλει ο εργοδότης, θα δουλεύουν σε συνθήκες, όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στα ΕΛΠΕ για να σκοτώνονται για τα κέρδη των εργοδοτών κι αν τολμήσουν και σηκώσουν ανάστημα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους θα έχουν να κάνουν με τους μπράβους , τα μαντρόσκυλα του εργοδότη, τους χρυσαυγίτες.
 Είναι αυτά τα μαντρόσκυλα των μεγαλοεργολάβων, που πρωτοστατούν στο δουλεμπορικό, που τους βρίσκαμε πάντα απέναντί μας, όλοι μας, κάθε φορά που παλεύαμε για να φτιάξουμε τις συνθήκες εργασίας μας, να καλυτερέψουμε το βιοτικό μας επίπεδο, να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 
Είναι αυτοί που κατηγορούν ως υπεύθυνους για την κρίση, και την ανεργία, εμάς τους εργαζόμενους και τους αγώνες μας, κάνοντας πλάτη μ αυτό τον τρόπο, σε Εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, που θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια από τον ιδρώτα μας, στην ΕΕ και τις  κυβερνήσεις που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια τις αντεργατικές πολιτικές στην πλάτη μας και προχωράνε μέρα με την μέρα τις αποφάσεις τους για συρρίκνωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Χώρας μας, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
 
Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται καθημερινά σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες, άλλους λαϊκούς αγωνιστές. Που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους πρωτοπόρους συναδέλφους μας του Συνδικάτου Μετάλλου τον Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα και δολοφόνησαν λίγες μέρες μετά στο Κερατσίνι, τον Παύλο Φύσσα μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου.
 
Δεν πρόκειται για συνδικαλιστική οργάνωση, για σωματείο εργαζομένων που στόχο έχει την συσπείρωση  εργαζόμενων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Πρόκειται για ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ δολοφόνων που στόχο έχει να διακινεί φθηνούς εργάτες σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης, ο λαός και η νεολαία του Περάματος πρέπει με αποφασιστικότητα να απομονώσουμε τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν να στέκονται σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά. Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού είναι αυτή και μόνο αυτή που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους απογόνους των ναζί». Πάλη άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7μμ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ Ν.ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

               
Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος -Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών 
ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ - Σωματείο Καθαριστών/ιών Πειραιά - Σωματείο Λογιστών Πειραιά
Σύνδεσμος Εμπορ/υλλων Πειραιά - Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας -  Πανελλήνια  Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών
Πηγή: ΠΕΜΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.