4 Απριλίου 2013

Plan B from Outer Space

Η αφίσα της "νέας πολιτικής ταινίας", τα λέει όλα από μόνη της
Νέο κόμμα Αλαβάνου με ονομασία «Σχέδιο Β» 

Στη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα με προγραμματικό περιεχόμενο και τίτλο το «Σχέδιο Β», προχωρά ο Αλέκος Αλαβάνος, με την ιδρυτική συνέλευση του κόμματος να προγραμματίζεται για τις 18 - 19 Μαΐου στην Αθήνα.

Περιγράφοντας τη δομή του νέου φορέα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ίδιος, υποστήριξε ότι «θα λειτουργεί μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο συνελεύσεων, με αποφασιστικές αρμοδιότητες, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει σήμερα το διαδίκτυο».

Με βασική αρχή την ανάγκη αποχώρησης από το ευρώ, η έκδοση εθνικού νομίσματος θεωρείται από το υπό συγκρότηση σχήμα ως «μεγάλη τομή».

Η ίδια η αποχώρηση από το ευρώ όμως, παρότι «απαραίτητη προϋπόθεση», δεν αρκεί, όπως λένε, εντάσσοντάς την σε μία σειρά μετασχηματισμών αριστερού προσανατολισμού που απευθύνονται όμως σε όλους τους πολίτες. Απαντώντας δε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν ότι «δεν είναι δρόμος εθνικής αναδίπλωσης, αλλά μία πρόσκληση για μία νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης», μιλώντας παράλληλα για έναν «δύσβατο, αλλά καρποφόρο δρόμο ανάκτησης του ελέγχου της νομισματικής και οικονομικής πολιτικής». Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε άλλωστε «διαστροφικό, ανήθικο και βάρβαρο» να υπάρχουν σήμερα τόσοι άνεργοι και τόσοι φτωχοί στην χώρα και κάλεσε στη διαμόρφωση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας, με παλλαϊκή διάσταση.

13 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όχι, ο Ed Wood (που άθελα του σκηνοθέτησε τις μεγαλύτερες φαρσοκωμωδίες του 20ου αιώνα)
      http://en.wikipedia.org/wiki/Ed_Wood

      ντέρτι χάρι

      Διαγραφή
  2. παλληκάρια κρατηθείτε. Κανεις δε ξέρει τι σας ξημερώνει το συνέδριο. Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει.
    Θ.Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πες μας, ρε Θ. Αυγέρη, εσύ που...ξέρεις τα πολλά και ο νου σου κατεβάζει, τι θα μας ξημερώσει το Συνέδριο; Εκτός αν απευθύνεις απειλή κάποιων μηχανισμών για το χτύπημα του ΚΚΕ!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν σας αρέσει η ΡΙΚΣΣΥ του Λόβερμπόυ, προτιμήστε και το Πλαν Β του Αλέκου!
    Για να βγούμε όλοι μαζικά μια ώρα αρχύτερα στη σύνταξη χωρίς σύνταξη.
    (δεν παλεύονται ρε οι μπούστηδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. τώρα εσεις τι θέλετε και ασχολείστε με τον Αλαβανο;;.
    ξαναγινεται λεμόνι η λεμονόκουπα και μάλιστα η στυμμένη?.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. jakob sverdlov, Να ρωτήσεις τους όμοιούς σου που συκοφαντούν το ΚΚΕ, και διαδίδουν ότι θα φτιαχτεί μετά το 19ο Συνέδριο και τις κινήσεις Αλβάνου, νέος πόλος που θα συνενώσει δυνάμεις από το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΥΡΙΖΑ!
      kk

      Διαγραφή
  6. Κόλλα και το σωστό βιντεάκι να δέσει το γλυκό.
    http://www.youtube.com/watch?v=a4eav7dFvc8
    Αλαβάνος-Prodigy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. PLAN B FOR OUTER LAFAZANIS (AND BOURGOISE)

    Εκεί που η ζωή αρχισε να ξανακυλά στον όποιο ρυθμό της(λέμε τώρα), οι μέρες να μεγαλώνουν, τα ουζερί να βγάζουν τα τραπεζάκια έξω, μία νέα πολιτική βόμβα μεγατόνων άλλαξε τα πάντα. Μην ήταν οι νέες εξελίξεις στην Κύπρο; Μην ήταν το χαράτσι που βαπτίστηκε ενιαίος φόρος; Μην ήταν το «ξανθό γένος» που θα μας σώσει; Μην ήταν οι ανθέλληνες που βράχνιασαν την άννα βύση. Τι να ήταν;

    Ο Αλέκος αποφάσισε να κάνει και νέο πολιτικό φορέα. Κάτι πρέπει να γίνει με τους απογοητευμένους αγανακτισμένους, που ψήφισαν σύριζα με χέρια και πόδια. Με τους δεξιούς αντιμνημονιακούς που είδαν στην Κύπρο το τέλος των προσδοκιών τους. Κάποιος χρειάζεται να το καλύψει αυτό το κενό πριν αυτό το καλύψει η Λαϊκή Συμμαχία. Και γρήγορα.

    Αν δεν υπάρχει Θεός θα πρέπει να τον εφεύρουμε έλεγε ένας σοφός. Αν δεν υπάρχει αριστερά μεταξύ Συριζα και ΚΚΕ θα πρέπει να την εφεύρουμε θα σκέφτηκε το δαιμόνιο πολιτικό μυαλό του Αριστερού Ρεύματος. Με τον Παναγιώτη πλέον σε αναβαπτισμένο plan B ρόλο να παλεύει και σε άλλο μελτερίζι «για την ενότητα της αριστεράς». Είχε βαρεθεί να τρώει τη μία εσωκομματική σφαλιάρα μετά την άλλη σε πνεύμα «εσωκομματικής δημοκρατίας». Να δέχεται επιθέσεις από εφημερίδες της αστικής τάξης των συντακτών. Και τους νεοαριστερούς του ΠΑΣΟΚ να του θυμίζουν πως αυτοί έχουν την «τεχνογνωσία» στο πως θα κυβερνηθεί ένας τόπος. Μα ο Παναγιώτης έβαλε «πλάτη» τόσα χρόνια στον οπορτουνισμό, παρόλο που είχε ταχθεί κατά του ευρώ, έμεινε στο κόμμα. Να μείνει εκτός πλάνου; Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος.

    Πέρα όλων αυτών των κακεντρεχών σχολίων, ο Αλέκος έχει και Πρόγραμμα! Μόνο που αφήνει πολλά κενά.
    Μερίδες της αστικής τάξης καλοβλέπουν ένα νέο εθνικό νόμισμα. Γιατί να επενδύσει π.χ.κάποιος στην Κίνα όταν με μισθούς βουλγαρίας μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα και να αποφύγει τα μεταφορικά; Η εσωτερική αγορά έχει σχεδόν τελειώσει, μένει η εκτός συνόρων αγορά αλλά με τις διακρατικές σχέσεις μέσα στην ΕΕ σχεδόν απείραχτες. Το πόσο ένα νόμισμα που συναλλάσεται στην παγκόσμια αγορά, επιρρεπές στο αμπιτράζ, που η όποια ισοτιμία του καθορίζεται από το εμπορικό ισοζύγιο, το χρέος(σε ξένο πλέον νόμισμα ) ως μέρος του ΑΕΠ, το ισοζύγιο εσόδων-ελλείματος, θα υποτιμάται αυτό δεν θα το λύσει ο Αλέκος. Τόσοι αριστεροί οικονομολόγοι υπάρχουν θα το λύσουν αυτοί.

    Η Εθνικοποίηση τραπεζών με τα κλειδιά της οικονομίας στην αστική τάξη σημαίνει το δημόσιο να αναλάβει τα χρέη των τραπεζών και όταν αυτές "εξυγιανθούν" και να δωθούν στους ιδιώτες. Όπως στην Σουηδία το 1990. Στην Αργεντινή με την εθνικοποίηση των τραπεζών του αστικού κράτους και με υποτιμημένο πέσο, μέσα με μία μέρα τετραπλασιάστηκε το χρέος του απλού κόσμου προς τις τράπεζες. Και η χώρα ακόμα δεν έχει αποφύγει την χρεοκοπία αφού σύρεται από μία χούφτα δανειστών στα δικαστήρια των ΗΠΑ.

    Αμεση παύση πληρωμών προς τους «ξένους δανειστές». Τους ξένους δανειστές τους πληροφόρησε; Kαι γιατί να το δεχτούνε αν δεν πάρουν ανταλλάγματα; Να υποθέσουμε πως εξαιρούνται ελληνικές τράπεζες και εθνικόφρονες μεγαλοομολογιούχοι; Το υποθέτουμε. Όταν λέει παύση εννοεί πως αναγνωρίζει το χρέος αλλά δεν μπορεί να το ξεπληρώσει τώρα. Θα το ξεπληρώσει αργότερα όταν "θα έρθει η ανάπτυξη". Η καπιταλιστική ανάπτυξη έρχεται με πολύ φτηνό εργατικό δυναμικό.

    Στο τελευταίο ο Αλέκος ψιλοααναιρείται. Τα δικαιώματα των εργαζομένων ανατρέπονται με η χωρίς ευρώ με ή χωρίς μνημόνια. Πως θα επανέλθουν οι μισθοί σε μία πενταετία από αυτούς που ψηφίζουν Μάαστριχ, αναθεωρημένο Μάαστριχ, συνθήκη της Σέρκας, οδηγία Μπολκεστάιν; Η μία ποιο αντεργατική από την άλλη;

    Με απλά λόγια, το νέο πλανο του Αλέκου είναι ποιο δεξιό από αυτό που εξέδωσε ο Συριζα τον Φεβρουαρίο του 2012. Άρα οι κωλοτούμπες του όταν θα κληθεί να ξαναδώσει τα διαπιστευτήριά του(«για το καλό του τόπου και της αριστεράς»), δηλαδή της αστικής τάξης, αναμένονται ποιο γρήγορα. Σε κλίμα plan B του ήδη plan B.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/03/lr.html )
      Το LR συνεργάζεται με την Ελευθεροτυπία για μια πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη με Π. Λαφαζάνη. Ilief

      Διαγραφή

  8. ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΚ βλέπεις πίσω από το παραβαν ρε ξεφτέρ; εγω πήρα 'να ψηφοδελτιο με το σφυροδρέπανο, και αρωτησα τον αντιπρόσωπο που φαινότανε κουκουες ιδιος ο συντροφος Σταλιν ητανε, αν ειν' το σωστό. και μ' λέει, ΝΑΙ αυτο, αυτο ριξε. ε, τόριξα και γω, σφυροδρέπανο ειχ' απανω, δ'κόμας ητανε. αυτα που λες ειν' ουπουρτουνιστικα, εγω με το κουκουε ειμαι. για να με μπερδέψεις τα λες αυτα μου φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι λίγο παρήγορο ότι κάθε επόμενο ανάχωμα αναγκάζεται να πει κάτι λίγο πιο σαφές από το προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.