4 Απριλίου 2013

Για τον «Ριζοσπάστη»

Οι σκοποί του ΚΚΕ είναι απόλυτα ταυτισμένοι με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Δεν έχει άλλο στήριγμα η εργατική τάξη, ο λαός από το ΚΚΕ. Με το βάρος αυτής της ευθύνης και με παρακαταθήκη μια πορεία 94 χρόνων με διώξεις, φυλακές και εξορίες, παρανομίες, δολοφονίες από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς και εκτελέσεις μελών και στελεχών του, που το έχει κάνει πιο έμπειρο, πιο ικανό και ώριμο, μπορεί σήμερα το ΚΚΕ να βάλει νερό στο κρασί του; Να κάνει έστω και ένα βήμα πίσω από την υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης, την επαναστατική πάλη, την πάλη για το σοσιαλισμό σήμερα; Οχι αύριο. Γιατί σήμερα υποφέρουν και έχουν γονατίσει από τη βάρβαρη, ανελέητη επίθεση του καπιταλισμού που έχει σαπίσει, η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί επαγγελματίες και αγρότες.

***
Απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία του ΚΚΕ είναι και η πορεία του «Ριζοσπάστη». Του κομματικού - επαναστατικού Τύπου. Ο «Ριζοσπάστης» όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, εκεί που κρίνεται καθημερινά είναι αν υπηρετεί πιστά την επαναστατική πολιτική, την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει εθελοντικά το καθήκον που τους ανέθεσε το Κόμμα να είναι από τα ξημερώματα στα εργοστάσια, τα καράβια, τα λιμάνια, στα σχολεία και να καταγράφουν τη ζωή και τα βάσανα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, και πάνω από όλα να δείχνουν τη διέξοδο σε όφελός τους. Να αποκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, των κομμάτων του. Να συμβάλλουν με
αποφασιστικότητα, ώστε να γενικεύεται η πείρα από τη ζωή και τα προβλήματα, την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Πρέπει, οφείλουν να είναι «στρατιώτες» του Κόμματος και να υπηρετούν τους σκοπούς της στρατηγικής του από αυτό το μετερίζι. Να φωτίσουν την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, ποια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να γίνεται δική τους υπόθεση πάλης.

***

Ελάχιστοι δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» και μέλη της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», που ως όψιμοι προφεσόροι εμφανίζονται τώρα με άρθρα copy paste, να «παίζουν τον Λένιν στα δάχτυλα» και άλλοι «γνωστοί» από πριν, κατακεραυνώνοντας με ψέματα, συκοφαντίες και ανακρίβειες το Κόμμα για τις Θέσεις της ΚΕ, είναι σαφές ότι έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με την έννοια του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη». Προκαλούν σύγχυση στους εργαζόμενους. Σπέρνουν αμφιβολίες για την πρωτοπόρα μαχητική, αναντικατάστατη δράση του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, του λαού. Χτυπούν τη στρατηγική του Κόμματος, μέσα από την ίδια την εφημερίδα του. Η στάση τους δείχνει οτι δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα των κομμουνιστών στο «Ριζοσπάστη» και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση με βάση αυτούς, να χαρακτηριστούν όλα τα μέλη του Κόμματος στον «Ριζοσπάστη».

***

Σε καμία περίπτωση οι ελάχιστοι αυτοί δημοσιογράφοι, όσο και αν προσπαθούν - νομίζοντας ότι βρήκαν έδαφος να δράσουν μπροστά στα δύσκολα και πολυσύνθετα καθήκοντα που ανοίγονται για το Κόμμα - δεν μπορούν όχι να λερώσουν, ούτε να αγγίξουν την ιστορία του «Ριζοσπάστη». Μια ιστορία με λαμπρά παραδείγματα τους Κομμουνιστές που στο ένα χέρι το όπλο και στο άλλο την πένα έκαναν ρεπορτάζ στο μέτωπο του πολέμου ενάντια στους ναζιστές και τους φασίστες ή ήταν οι ίδιοι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού. Με τους κομμουνιστές δημοσιογράφους που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους στα υπόγεια έστηναν τα παράνομα τυπογραφεία. Κρυφά τη νύχτα τύπωναν τον «Ριζοσπάστη» για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε όλο το λαό. Την τύπωναν και τη διακινούσαν χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα, όταν σήμερα κάποιοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» έφτασαν στο έσχατο σημείο να καταφύγουν στην αστική Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της εφημερίδας και του ΚΚΕ. Ενώ γνωρίζουν πόσο υποφέρει το Κόμμα με τα οικονομικά του. Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι διακινδύνευαν την ελευθερία τους, τη σωματική τους ακεραιότητα, δε δίσταζαν να διακινδυνεύσουν την ίδια τους ζωή, για να διασφαλιστεί ότι η εφημερίδα του ΚΚΕ, θα ξανατυπωθεί με πλούσιο υλικό και θα διακινείται στο λαό.

***

Αυτός είναι ο «Ριζοσπάστης»! Και δεν μπορεί η καθημερινή δράση των μελών του Κόμματος μέσα στο λαό με τη στρατηγική του ΚΚΕ, να γίνεται αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα χωρίς τη μελέτη, τη διάδοση του «Ριζοσπάστη» και βέβαια όλων των κομματικών εντύπων. Η αντιπαράθεση με τη σαπίλα των ΜΜΕ των εφοπλιστών και των άλλων πλουτοκρατών, η καθημερινή δράση στους χώρους δουλειάς και στη γειτονιά, η προσπάθεια να αναδείξουμε στον κάθε εργαζόμενο την επιτακτική ανάγκη της συμμετοχής στην ταξική πάλη, είναι αδιάρρηκτα δεμένα με τη μελέτη, τη διάδοση του «Ριζοσπάστη». Οποτε αυτή η δράση ανεβαίνει, ανεβαίνει και η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη».


Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ via Κοκκινος Ανεμος

Αθηνά ΖΥΜΑΡΗ
δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη»

27 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι θες λες, τα μελη του ΚΚΕ που δουλευουν σαν δημοσιογραφοι εχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ να υπερασπιζονται το Κομμα απεναντι στον οποιοδηποτε το συκοφαντει, του επιτιθεται, αυτο ειναι το καθηκον τους ακριβως επειδη δεν ειναι δημοσιογραφοι αστικων φυλλαδων, αλλα του οργνανου της ΚΕ του ΚΚΕ, τι δεν καταλαβαινεις?

      Διαγραφή
    2. Οι αποψεις στον προσυνεδριακο διαλογο που ειναι αντιθετες στην ΚΕ μετατραπηκαν σε 'οποιοδηποτε το συκοφαντει, του επιτιθεται' .Ωραιο διαλογο κανετε !
      ΤΣΙΟΥ ειναι ψευδωνυμο οχι κελαιδισμα!!!!!!!!!!

      ΥΓ. Ελα διαγραψτε το κκαι αυτο και πειτε μετα οτι διαγραφετε οτιδηποτε δεν εχει ψευδωνυμο!
      Μαλλον διαγραφετε οτι δηποτε δε λεει ΖΗΤΩ Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ!
      ΤΣΙΟΥ

      Διαγραφή
    3. Δε σταματας τη γκρινια λεω εγω? Αν σβηστηκε σχολιο με διακριτο ψευδωνυμο μπορει να εγινε ειτε επειδη καταπατα καποιον αλλο απο τους κανονες σχολιασμου ειτε εκ παραδρομης. Δεν ξερω. Δεν ειμαι ολη την ωρα πανω απο το πισι.

      Διαγραφή
    4. Εγώ το διέγραψα, καθότι το τσίου χωρίς αλλαγή πρότασης δεν μου φάνηκε για ψευδώνυμο...
      Αλωστε δεν ξέρουμε και άλλον να σχολιάζει με αυτό. Προφανώς ήταν μίας χρήσης, μόνο για την ανάρτηση.
      Το παιδί εκνευρίστηκε γιατί του δυσκολέυουμε την δουλειά προφανώς.

      Αν θέλει ας επαναλάβει το πρώτο του σχόλιο, να δούμε ποιός κάνει "ωραίο διάλογο", και ποιός όχι...
      (καραγκιόζηδες....)

      Διαγραφή
  2. Παιδια σορρυ, αλλα μνματα χωρις ψευδωνυμο φευγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα, είδανε ριζοσπάστης και πλακώσανε τα τρολ...

      Διαγραφή
  4. Δεν είμαι οργανωμένο μέλος, είμαι απλά ψηφοφόρος-φίλος(ακόμα του κκε) και θα ήθελα να πω....
    Ακόμα ένα αντικομματικό κείμενο, κάτω από την ομπρέλλα του ΠΓ.
    Έρχεται σε συνέχεια των υπολοίπων....
    Και να αναφέρω άλλο ένα μελανό γεγονός. Ο Μανουσογιαννάκης χθες σε εκδήλωση του κόμματος στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας, ανέφερε ότι ο Μπογιόπουλος διέπραξε ατιμία με το κείμενο του, και τα μυαλά του έχουν πάρει αέρα.
    Δεν σχολιάζω(τώρα) αν τα κείμενα είναι σωστά ή όχι, καταδικάζω μόνο την ενέργεια να στρέφεσαι εναντίον σφων σου με τέτοιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομίζω πως ο Μανουσογιαννακης θα έκανε τέτοιο πράγμα δημόσια...συγνώμη που δυσκολέυομαι να σε πιστέψω...Αν και εγώ να πω την αλήθεια περίμενα να στραφείς κατά του Μπογιόπουλου γιατί τα όσα είπε έβλαψαν το ΚΚΕ....γιαυτό τι έχεις να πείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω να πω, ότι κομμουνιστής είναι αυτός που λέει θαρρετά την γνώμη του, αναλαμβάνοντας πάντα τις συνέπειες των λόγων του. Και δεν νομίζω ότι το άρθρο του Μπογιόπουλου κάνει κακό στο κκε. Όσο για το πρώτο ήμουν αυτήκουος μάρτυρας....γι' αυτό τι έχεις να πεις;;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον EL_PANT.To ΚΚΕ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απο την οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη.ισα ίσα ο διάλογος δυναμώνει το κόμμα.Το κόμμα το βλάπτουν οι ανούσιες αντιπαραθέσεις.

      Διαγραφή
    3. Ναυτικέ
      Που είδες απαντήσεις σε αντίθετες γνώμες ?
      Εγώ πάντως είδα διευκρινήσεις σε ψέμματα και διαστρεβλώσεις, απο μέλη και στελέχη τα οποία συνδιαμόρφωσαν τις θέσεις.

      Όσο για τον EL PANT, και χωρίς να αμφισβητώ αυτό που λέει (και εαν ισχύει πρόκειται για ατόπημα), οι αυτήκοες μαρτυρίες απο άγνωστα άτομα στο διαδίκτυο, έχουν τόση βαρύτητα όσο και τα άρθρα του Βήματος για τον καινούργιο ΓΓ του ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε ένα άρθρο διάβασες στον προσυνεδριακό. Να σε πληροφορήσουμε ότι έχουν γραφτεί τέρατα και όχι από τον Μπουγιόπολο (από το να κάνουμε μπούγιο βγαίνει). Διάβασε τον προσυνεδριακό, δες τι έγραψαν και κάποιοι δημοσιογράφοι και στην τελική περίμενε μετά το συνέδριο.

      mariori

      Διαγραφή
  6. Tι είναι μωρέ ο Ριζοσπάστης; Καμιά φυλλάδα καπιταλιστικών συμφερόντων; Όργανο τής ΚΕ τού ΚΚΕ είναι, κι ως τέτοιο οφείλει να λειτουργεί σ' όλα του!
    Τι δουλειά έχουν εκεί μέσα τύποι που καμιά σχέση δεν έχουν με τους σκοπούς ύπαρξης του ΚΚΕ;
    Ανοιχτές οι πόρτες κι ας πάνε καλιά τους!
    Κι αν δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, γιατ' είναι "τοσοδούληδες", ας τους βοηθήσουμε εμείς.
    Όξω!
    Και μη φανταστούν ότι θα τους λυπηθούμε μην και μείνου άνεργοι, διότι απλά δεν θα μείνουν.
    Είναι πάντα σε ισχύ το ισχυρό προσύμφωνο οικονομικής αποκατάστασης απ' την αστική τάξη, όλων όσων απ' το ΚΚΕ πηδάνε ναζιάρικα στην αγκαλιά της...

    Άιντε, γιατί έχουμε σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ λέω να σταματήσουμε τις κατινιές.Οι ''φιλοι'' &''οπαδοι'' πρέπει να βρούνε αλλο τρόπο επιθεσης στο κόμμα..παλιωσε πια το κόλπο.Οι σωστοί φίλοι και οπαδοί πρέπει να αποφύγουν αυτές τις αντιπαραθέσεις τυπου τατιανας..για κόντρες,ιντριγκα κτλ και να οδηγούν την κουβέντα σε σοβαρά ζητήματα...Οποιαδήποτε αντιπαράθεση σε θέματα πολιτικής είναι δεκτή. Αλλά προσωπικές μαρτυρίες του τύπου περπατουσε στο δρόμο ο μπογιο και τον ακουσα να λέει την ώρα που μιλούσε στο κιν του οτι φευγει είναι απλά αστείες.Δεν κάνω προσωπική επίθεση σε κανέναν αλλα τέτοιες κουβέντες απο φίλους (αν είναι όντως φιλοι)περισσότερο κακό κάνουν παρά καλο.(περα του ότι ειναι ανούσιες).Jsck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με λυπεί ιδιαίτερα η φωτογράφιση δημοσιογράφων του ριζοσπάστη και η επίθεση με επίθετα και χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν σε συντρόφους.Μιλάω για την παράγραφο του άρθρου που αναφέρεται στο Μπογιόπουλο χωρίς να αναφέρει το ονομά του.Το κόμμα έκανα ένα πλούσιο σε τοποθετήσεις προσυνεδριακό διάλογο.ο διάλογος αυτός έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη και τους φίλους να τοποθετηθούν επι των θέσεων της ΚΕ για το συνέδριο.Η ΚΕ πρέπει να δέχεται και την όποια αντίθετη άποψη και φυσικά έχει και το δικαίωμα να υπερασπιστεί της θέσεις με επιχειρήματα,όπως και έκανε αλλά χωρίς προσβλητικά επίθετα!Προσωπικά διαφωνώ με την τοποθέτηση του σύντροφου Μπογίοπουλου αλλά σέβομαι και το πρόσωπο του και την προσφορά του στο κόμμα.εκτιμώ ότι δεν του αρμόζει τέτοιου είδους επίθεση.Αν κάποιοι θέλουν την έξοδό του απο το κόμμα προκαλώντας το θεωρώ λάθος και ανέντιμο.Χαίρομαι που δεν απάντα στους προκλητικούς χαρακτηρισμούς και περισσότερο χαίρομαι την επόμενη της τοποθετησής του έβαλε το Σύριζα και λοιπούς οπορτουνιστές στη θέσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ναυτικός:
      Το όνομα Νίκος Μπογιόπουλος, δεν το είδα πουθενά στο άρθρο της Ζυμάρη.
      Από που ακριβώς προκύπτει πως μιλάει για αυτόν, όταν έχουν προηγηθεί κείμενα της ΚΟΒ ριζοσπάστη που εάν εννοούν όσα λένε (και κυρίως με τον τρόπο που τα λένε), είναι να απορείς γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι στο ΚΚΕ και δεν έχουν φύγει μόνοι τους...

      Διαγραφή
    2. @ναυτικός:
      αναφέρομαι σε αυτά που απαντάει επώνυμα ο Μεντρέκας, φαντάζομαι πως και η Ζυμάρη αναφέρεται στα ίδια, καθώς η τοποθέτηση του Μπογιόπουλου αν και σε πολλά σημεία της χωλαίνει (προσωπική μου άποψη), δεν ξεφεύγει πουθενά ως αντικομματική ή αντικαταστατική.

      Διαγραφή
    3. Mην πέφτετε στην παγίδα και πέφτετε πάνω τον Μπογιόπουλο, επειδή λόγω της συχνής παρουσίας του στα μέσα και του πετυχημένου βιβλίου του, είναι από τα πιο προβεβλημένα στελέχη. Όλες οι τοποθετήσεις έχουν την ίδια βαρύτητα και ο Πάνος ο Γεωργιάδης είναι αξιόλογος σύντροφος και ο Καλαματιανός και ο Σκυλλάκος έχουν δικαίωμα να πουν την γνώμη τους γιατί έχουν προσφέρει πολλά στην πορεία του κινήματος.
      Δεν νομίζω ότι υπάρχει σκέψη διαγραφής για κάποια από αυτά τα στελέχη που άσκησαν κριτική στη πολιτική της ΚE, αφού ισχύει ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σύντροφος, ακόμα και εάν διαφωνεί σε σημεια του προγραμματος, μετά από το συνέδριο θα πρέπει να ακολουθήσει τις τελικές αποφάσεις. Αν τότε επιμείνουν στις θέσεις τους και ξεφύγουν από τις στρατηγικές θέσεις του κόμματος, τότε η ΚΕ έχει κάθε δικαίωμα και λογο να τους διαγράψει.
      Απλά πράγματα, χωρίς προσωπικές εμπάθειες ή εκδικητική λογική.
      Για τα συγκεκριμενα στελέχη, είναι στο χερι τους να διαχειριστούν την κριτική τους θετικά προς το κόμμα και να σεβαστουν την πλειοψηφία ή να μας χαιρετίσουν.
      Η πραγματικοτητα και η ζωη η ιδια θα δειξει ποια αποψη, τοποθετηση, στρατιγικη ηταν σωστη ή οχι και εγω εχω εμπιστοσυνη στην εμπειρια της τωρινης ηγεσιας οτι ξερει να αποφευγει τις παγίδες που τους στήνουν οι διάφοροι καλοθελητές.
      Ο ταξικός αγώνας έχει σημασία, το μέτωπο εναντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
      Από το κκε έχουν περάσει τόσοι και τόσοι, από μεγάλους φωτισμένους ηγέτες και αγωνιστες με ιδανικα, μέχρι φίδια και...Τσίμες.Το κκε θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς την Αλέκα, τον Μαΐλη, τον Μαρινο αλλα θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς τον Μπογιόπουλο, τον Πετρόπουλο και την Μαυρούλη

      Διαγραφή
    4. @Γιώργο:
      Δεν υπάρχει θέμα επί προσωπικού, απλά φαντάζομαι πως όταν κάποιος λέει πως αν οι θέσεις της ΚΕ περάσουν από το συνέδριο, το ΚΚΕ θα σταματήσει να είναι Μ-Λ κόμμα, εγώ καταλαβείνω πως ετοιμάζεται να φύγει σύμφωνα με τα πιστεύω του...

      Διαγραφή
    5. TRASH διαφωνώ μαζί σου. Άποψη μου είναι ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι ενάντια στον Μπογιόπουλο γιατί αυτός είναι ένα από τα προβεβλημένα στελέχη και αυτόν εκμεταλλεύτηκαν οι αστοί αριστερούληδες για να περάσουν την δήθεν γραμμή της συνεργασίας. Συμφωνώ με τον ναυτικό στο γεγονός ότι αυτό που έγινε ήταν διάλογος και θα ήταν παράλογο όλοι να συμφωνούν με την ΚΕ. Σύμφωνοι ότι κάποιοι κάναν κριτική εκτός τόπου και χρόνου, σύμφωνοι ότι κάποιοι ήταν πρόχειροι στην κριτική τους. Αλλά θεωρώ ότι σε έναν διάλογο θα έχεις και αντίθετες απόψεις. Και όλα αυτά κάνουν καλό στο κόμμα και το δυναμώνουν.Προσωπικά συμφωνώ με τις θέσεις της ΚΕ αλλά διαφωνώ με το ύφος του συγκεκριμένου άρθρου που με επίκληση στο συναίσθημα προσπαθεί να προϊδεάσει αρνητικά για άλλα άτομα. Το γιατί ελπίζω να μην το μάθουμε και να μην γίνει.

      Διαγραφή
    6. @redpower:
      Είναι προφανές πως ο Μεντρέκας έκαεν πολύ καλά και μίλησε με ονοματεπώνυμα, και κάκιστα κάποιοι τον κατηγόρησαν για αυτό.

      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7359644

      Με δεδομένο πως τα μέλη της ΚΟΒ ριζοσπάστη που τους αφορούν τα παραπάνω έχουν κατονομαστεί ήδη, και ο Μπογιόπουλος δεν περιλεμβάνεται σε αυτά, θεωρώ πως περισσότερη κουβέντα πάνω σε αυτό στερείται κάθε νοήματος.

      Διαγραφή
    7. TRASH αν έβγαλα λάθος συμπέρασμα και κατάλαβα κάτι λάθος χαίρομαι.για τους άλλους δημοσιογράφους που ονόμασε ο Μεντρέκας καλά έκανε και κακώς κατακρίθηκε απο κάποιους.Τέλος πάντων το θέμα απο δω και πέρα είναι ότι έχουμε συνέδριο σε λίγες μλερες και αυτό έχει σημασία πλέον.

      Διαγραφή
  9. επειδη αρχιζει και γινεται νιανια το θεμα.
    οταν υπαρχουν ψεμματα συκοφαντιες και διαστρεβλωσεις τοτε ΠΡΕΠΕΙ να υπαρξει απαντηση τελεια και παυλα.
    ο μπογιοπουλος με την εννοια του ορου που αναφερετε καποιος στον μαρινο ή στην αλεκα ή στον σοφιανο, στελεχος δεν ειναι. ειναι δημοσιογραφος του "Ρ". σαφεστατα και κανενα μελος ή φιλος του ΚΚΕ δεν μπαινει στην ζυγαρια, επειδη ομως ο ορος μπαινει για συγκεκριμενο λογο καλο ειναι να απφευγετε για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις. στο ΚΚΕ μπαινεις εθελοντικα συμφωνοντας με το καταστατικο του. υπαρχουν αρθρογραφοι που και με το παλιο καταστατικο πρεπει να παρουν ποδι. κανονικα θα επρεπε να φυγουν μονοι τους βεβαια.
    οταν κανει κριτικη ο αλλος για την κυκλοφορια της εφημεριδας και δεν περνει ουτε την δικια του τι να πεις.
    η φηρα παντως φευγει απο μονη της καποια στιγμη.
    οσο για τον μπογιοπουλο θεωρω οτι το αρθρο της τριτης στον ημεροδρομο απαντησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σπανια μπαινω ενεκα ανορθογραφος αλλα στη παρουσα σας λεω τουτο οι ωρες που τρογονται εντος διαδικτιου δεν αντιστιχουν σε ουσιαστικο αποτελεσμα σε σχεση με το κεντρικο στοχο.....συγκεντροση δυναμεων για την ανατροπη του καπιταλισμου, αν αυτες οι ωρες διατεθουν στη προσοπικη επαφη με εργατες που ουτε καν συνδικαλισμενοι δεν ειναι τοτε νομιζω τοσα καλα μυαλα θα φερουν το αναγκαιο αποτελεσμα οχι στη δευτερη παρουσια αλλα αμεσα οσο το δυνατο πιο γρηγορα.......13/51(στα 13 προτο ενσημο/51 ετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.