26 Απριλίου 2013

Σαμποτάρισμα σωματειακών εκλογών από ΠΑΣΚΕ-ΝΑΡ

Εμπόδια στη μαζικοποίηση από τα «πρώην» στελέχη της ΠΑΣΚΕ

Φρένο στη μαζικοποίηση του σωματείου και στην οργάνωση των εργαζομένων επιχειρούν να βάλουν τα «πρώην» στελέχη της ΠΑΣΚΕ, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι οποίοι καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, ζήτησαν προσωρινή διαταγή, προκειμένου να μην παραταθούν οι εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Η προσωρινή διαταγή εκδικάστηκε χτες το μεσημέρι ενώπιον του δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τελικά η απόφαση βγήκε και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.
Τα «πρώην» στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που στις εκλογές κατέβηκαν ως «ακομμάτιστοι», «ενωτικοί» και «ανεξάρτητοι» με το επονομαζόμενο ψηφοδέλτιο «Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων», εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστή, προσβάλλοντας την ίδια τη βούληση των εργαζομένων του κλάδου που στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση, αποφάσισαν την παράταση των εκλογών -αν χρειαστεί- λόγω αντικειμενικών συνθηκών. Δηλαδή λόγω των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας, των συνεχών εναλλαγών βαρδιών, κλπ.
 
Η παράταση που αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης, αφορά το Σάββατο 27/4 και την Κυριακή 28/4 όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β π. Μητροπόλεως).



 
Προσφυγή από ΠΑΣΚΕ - ΝΑΡ και στην Πρέβεζα

Στα δικαστήρια προσέφυγαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας επιδιώκοντας να βάλουν εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών -που ξεκίνησαν (χτες)- στη μαζική συμμετοχή και συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο. Χέρι χέρι εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι σύμμαχοί του προσέφυγαν στην αστική Δικαιοσύνη και ζήτησαν τη συνδρομή της για να ακυρωθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, να παρθεί πίσω η συλλογική απόφαση για τη συγκρότηση της Εφορευτικής Επιτροπής που έχει και την ευθύνη για τους όρους και τη διαδικασία των εκλογών.
Tα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν και απορρίφτηκε η αίτηση και οι εκλογές διεξάγονται κανονικά.
Από το blog του σύλλογου εμποροϋπάλληλων Αθήνας
_____________
Βλέπε ακόμη, από το ίδιο:

30 σχόλια:

  1. http://prevezaredwave.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7506.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βλέπω η αστική δικαιοσύνη δικαιώνει το ΚΚΕ... :)

    Θ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχηθηκες δηλαδη να διακαιωθει η ΠΑΣΚΕ στο δικαστηριο

      Διαγραφή
  3. ΝΑ και η απαντηση απο τον Νανο!ετσι για να υπαρχει αντιλογος!

    http://www.antarsya.gr/node/1279

    ΚΑΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προεδρος της ΠΑΣΚΕ ου καταγγελει το ΠΑΜΕ βγηκε ψηφισμενος απο το ΠΑΜΕ συμφωνα με τον Νανο ισχυει η οχι?
      ΚΑΙΝ

      Διαγραφή
    2. Ελπιζω καποιος να απαντησει επι της ουσιας σε αυτα που καταγγελει ο Νανος αλλιως κυριοι εκκτιθεστε ασχημα!ποια απο αυτα που αναφερει τα γεγονοτα ειναι ψεμματα γιατι μιλησε με στοιχεια!
      ΚΑΙΝ

      Διαγραφή
    3. Την απαντηση που ψαχνεις βρες την στη παραταξη σου, και στη δραση της στον αγωνα της χαλυβουργιας καθως και στα μελη σας που ζητανε δια καως την ενσωματωση σας στον συριζα καθως και την δραση σας στην Ικαρια

      Διαγραφή
    4. @ΚΑΙΝ:
      Ο (πολιτικός) Νάνος, αν το διαβάσεις καλύτερα, δεν διαψεύδει αλλά επιβεβαιώνει την καταγγελλία του ΠΑΜΕ. Το ΝΑΡ λέει έκανε προσφυγή. Όπως (δεν λέει) ακριβώς έκανε και η ΠΑΣΚΕ.

      Τα υπόλοιπα είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όπως ακριβώς η ανακοίνωση μετά το ξεφτιρλίκι του ΝΑΡ για την συνεργασία με τους ακροδεξιούς στην ΕΘΕΛ, και καμπόσα άλλα.

      Οπότε τι ακριβώς ήρθες να μας πεις;

      Διαγραφή
  4. Μπραβο ανωνυμε καλη απαντηση με αποστομωσες!Πληροφοριακα στον αγωνα της χαλυβουργιας ειμασταν εκει τωρα παω να ρωτησουν τα μελη μας που ζητανε δια καως την ενσωματωση μας στον συριζα μηπως μπορουν να μου απαντησουν σε αυτα που εσυ δε μπορεις! απλα απο κει που μαθαινεις ολα αυτα που κανει το ΝΑΡ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΝΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο νΝΑΝΟΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ειναι ολοι αυτοι που εχουν κανει φιλαρακι τον γκαιμπελς!
    ΚΑΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για αρχή λίγο προσοχή στον τρόπο που γράφεις γιατί (υποθέτω απο βιασύνη) νομίζω δεν βγαίνει νόημα (εκτός αν εγώ τα έχω παίξει και δεν καταλαβαίνω,πιθανόν και λόγο της κουρασής μου)...στο θέμα μας τώρα...από την "τοποθέτηση" του Νάνου και τα στοιχεία της βγάζεις εσύ τα συμπεράσματά σου...εγώ τα δικά μου...υποθέτω στην απάντηση του ΠΑΜΕ που θα ακολουθήσει,εσύ θα απαντήσεις για τα κνατ και τις λοιπές χαριτωμενιές...τοποθέτηση πάντως για την ικαρία και την εκεί στάση των επαναστατών ακόμα δεν ακούσαμε από τότε μέχρι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι άλλο από τον νάνο …. τη σχέση έχει η υποτιθέμενη επίσκεψη στον γιο και την μάνα του συνδικαλιστή τους με το ότι είναι μερικά απασχολούμενος ο Ίος και ότι οι άνθρωποι θέλουουουν Αλλαααα!!!
    Δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία και τα χαράτσια αχ μεγάλο πρόβλημα και δίλλημα αγωνιστικότητας αραστερούλιδες….
    Να κάνουμε έναν έρανο να σας δώσουμε να έχετε να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας έτσι όταν θα κάνετε κυβέρνηση με τον τσίριζα να βρείτε τα ταμεία γεμάτα…
    αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εισασταν στη χαλυβουργια...χαχαχα...ναι ναι πηγε και η χρυση αυγη ολοι πηγαν... αν καταλαβες δε σου ειπα να δεις αν ειχατε παει αλλα τι κανατε εκει...ουτε να ανεβασετε λιγο τον αγωνα τους τη πρωτομαγια δε μπορεσατε, σας κερδισε ο αντικομμουνισμος και οι αδυναμιες σας και αντι να ειστε εκει εξω πηγατε μαζι με τους πασοκους και τους φιλους σας συριζαιους στο κεντρο...
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τετοια καφρίλα ποτε δεν είχε η ΚΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. blogsevikos για ποτε αναφερεσααι στην Ικαρια και σε τι ακριβως για να γνωριζω και εγω γιατι δε το ξερω (παρολα αυτα ειναι κατι ασχετο με την αναρτηση που εχετε εσεις οι ιδιοι) !προφανως ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του οταν ομως καποιος απευθηνει τοσο σοβαρες κατηγοριες για το ΠΑΜΕ στη Πρεβεζα τουλαχιστον πρεπει να ψαχτει το ΚΚΕ και να υπαρχει επισημη απαντηση επι της ουσιας ομως και οχι γενικα και αοριστα για οπορτουνιστες και αριστεριστες ,διοτι ο Νανος σαυτο που τον καταγγελεται απο το ΠΑΜΕ οτι ειναι προεδρος σε αλλο σωματειο απανταει με στοιχεια παλι!αναμενωε ενδιαφερον την απαντηση του ΚΚΕ!Οσο για τον ανωνυμο το υφος του απεναντι σε ανθρωπους που δεν εχουν χρηματα λεει πολλα!
    ΚΑΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε με ενοχλει που δεν γνωριζεις τα κατορθωματα σας στην Ικαρια, κανεις δε μπορει να τα ξερει ολα, αυτο που με ενοχλει ειναι οτι αντι να δεις τη πορεια του κομματος σου και το γεγονος οτι η υπαρξη σας οφειλεται στον αντικομμουνισμο σας που ειναι αρκετος για να μπορεστε να εχετε ηγετικα στελεχη με εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις (αυτο ειναι οπορτουνισμος) νομιζεις οτι μπορεις να κανεις σχολια για το ΚΚΕ. Αυτα που λες θα μπορουσε να τα πει ανετα και ενας πασοκος. Οσο αστειος θα μου φαινοταν ο πασοκος αλλο τοσο μου φαινεται και ο συριζαιος.
      Δες λοιπον διαφορα θεματακια και πες μου μετα γιατι θες να καθομαστε να κουβεντιαζουμε μαζι. Να σου αλλαξω μυαλα δε γινεται, ουτε εσυ σε μας. Συνεχισε τη δουλεια σου και ασε και εμας στη δουλεια μας. Ο κοσμος εχει ματακια και βλεπει
      νκ
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2520.html
      http://www.xekinima.org/arthra/view/article/synergasia-me-tin-akrodeksia-barytato-atopima-tis-para/
      http://aristeramitilini.blogspot.gr/2013/02/2.html
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_24.html

      Διαγραφή
  10. http://redship.wordpress.com/2010/11/15/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ μου ανωνυμε αν επιμενεις στο παραπανω οτι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηριξε ΝΔ μπορω να σου φερω δεκαδες παραδειγματα σε καθε δημοτικες εκλογες που μπορει να παρατηρηθει το ιδιο απο ψηφοδλτια του ΚΚΕ το ποσοστο να πηγαινει στη ΝΔ ΠΑΣΟΚ! Υπαρχουν εσωτερικες μετακινησεις που δε τις λαμβανεις υποψη πχ στις δημοτικες εκλογες στη θεσσαλια στο βολο το 1998 εγινε το ιδιοhttp://www.ypes.gr/el/Elections/CityElections/ResultsofElections/1998/ αρα τι λες το ΚΚΕ στηριξε ΝΔ η ΠΑΣΟΚ!Μπορω να σου φερω εκατονταδες παραδειγματα στις εκλογες που γινονται αυτα!
      ΚΑΙΝ

      Διαγραφή
    2. @ΚΑΙΝ:
      -Στην Ικαρία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε το "εθνικό μέτωπο" που είχε δημιουργηθεί από ΟΛΟΥΣ (ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)ενάντια στους κομμουνιστές.
      Και μάλιστα κάποιοι είχαν διαφωνήσει με αυτήν την επιλογή, θυμάμαι τις σχετικές κουβέντες στο ιντερνετ.
      -Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ο αντι-ΚΚΕδισμός μετατρέπεται σε απροκάλυπτο αντικομμουνισμό.
      Θα ξαναθυμήσω την ΕΘΕΛ και την σπιντερ στα Γιάννενα. Νομίζω είχαμε γράψει και εδώ.

      Διαγραφή
  11. και ενα ακομα

    http://www.902.gr/eidisi/neolaiapaideia/9609/ikaria-ton-apokleismo-ekpaideytikoy-apo-psifodeltio-toy-kataggellei-pame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αυτα που κανει το ανταρσυα στο νησι θα πεσει ο μ.ο ζωης των κατοικων.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αντεπιχειρημα επιπεδου...
    παμε σε endless loop οποτε για να μην κουραζομαι
    http://prntscr.com/12adl6
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαλάρωστε ρε μάγκες ρωτηστε τον νάνο του ΝΑΡ γιατί τοσα χρόνια είναι ουρά της ΠΑ ΣΚΕ σε κάθε πορεία , τον έχουμε ζησει τον νάνο και την Άντα ρσυα στην Πρέβεζα μια ζωή νάνος .....

    Giorgio lazer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τα ιδια εκαναν ολες αυτες οι δυναμεις και εδω στο Ηρακλειο τον περασμενο Οκτωμβρη, εξωδικα, δικαστηρια και τα συναφη, τελικα απομονωθηκαν, πηραν μονο 40 ψηφους στις εκλογες ενω το ΠΑΜΕ 470, αυτη ειναι η μοιρα των οπορτουνιστων αργα η γρηγορα...... αυτο που τους ενωνει ο αντικομμουνισμος....

    Δημητρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε βλεπω κανενας σας να απανταει επι τις ουσιας στον Νανο λογικο ειναι να μη ξερατε αυτα που γραφει περιμενουμε την επισημη απαντηση του ΚΚΕ αλλιως εκτειθεται το ΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ!
    ΚΑΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω δεν βλεπω να θες να παρεις απαντηση...
      το ΠΑΜΕ αδερφε δεν θα απαντησει στην καθε γκρουπα, ειναι υπολογο στους εργατες του το ψηφιζουν και παλευουν μεσα απο αυτο και οχι στον καθε εργοδοτη ή αριστεριστη...
      (Νανος χαχαχα)

      Ο.

      Διαγραφή
  17. οκ αρα δεν απαντα σε καθε γκρουπα αλλα χαραμιζει χρονο χρημα κτλ σε καταγγελιες αλλα γκαιμπελς !γιατι μεχρι να απαντησεις επι της ουσιας και οχι κανοντας το κοροιδο σε καταγγελιες που σου εγιναν σε ενα θεμα που εβγαλες ανακοινωση μονο γκαιμπελς μπορεις να χαρακτηριστεις
    ΚΑΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙΝ για τη ξεφτίλα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΟΣΝΙΕ οπου μαζί με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στα κρυφά υπογράψατε νέα κλαδική σύμβαση-σφαγή για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές κλινικές με μείωση αποδοχών κατά 20%, κατάργηση επιδομάτων και άυξηση του ωραρίου των εργαζομένων στα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια τι έχεις να πείς;

      K.O

      Διαγραφή
  18. Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά τι ακριβώς θέλετε να κουβεντιάετε με τον ΚΑΙΝ;
    Εδώ μπηκε μία πολύ συγκεκριμένη καταγγελλία του ΠΑΜΕ για νομικό σαμποτάρισμα των εκλογών από ΝΑΡ-ΠΑΣΟΚ. Και το παιδί ως απάντηση, μας παραπέμπει σε άρθρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παραδέχεται ευθαρσώς την προσφυγή στην αστική δικαιωσύνη.
    Αυτογκόλ εξαρχής δηλαδή!
    -Με δεδομένο πως την προσφυγή την έχουν κάνει από κοινού με την ΠΑΣΚΕ, λέτε να υπήρχε μία περίπτωση στο εκατομύριο να είχαν έστω και ψήγμα δίκιου, και να μην το έβρισκαν στα αστικά δικαστήρια;
    -Ή μήπως αυτά υποστηρίζουν το "συστημικό" ΠΑΜΕ ενάντια στην "αντισυστημική" (προφανώς) ΠΑΣΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκείνο που δεν μπορώ ναμην σχολιάσω είναι η ατάκα του ...νάνου πως "είναι περήφανος που πέρασε από τις τάξεις της ΚΝΕ".
    Την ΚΝΕ την ρώτησε πόσο "περήφανη" μπορεί να είναι που φιλοξένησε (έστω και προσωρινά) κατί τέτοιους στις "τάξεις της";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εχει παρα πολυ πλακα με την ανταριζα.
    αν γινει καταγγελια απο το ΠΑΜΕ για διαφορα που κανουν οπου τους παιρνει -ακομα- οπως το ΣΜΤ τοτε το ΚΚΕ ειναι συστημικο, οταν κανουν αυτοι καταγγελιες στα αστικα δικαστηρια - και οχι ενσταση στον δικαστικο- παρεα με την πασκε!!!! τοτε αυτοι υπερασπιζονται τα καλα και τα δικαια.
    οτι "καταγγελια" κανει η ανταριζα πρεπει ολοι οι υπολοιποι χωρις καμια αποδειξη -αρκει αλλωστε ο τιμιος λογος του χωρου, ειναι νοπα ακομα τα παραδειγματα που κατεβαζαν πανο απο συνελευσεις 2 χρονια πριν ως αποφασεις φοιτητικων συλλογων σε πορειες- αλλα οταν καταγγελει το ΠΑΜΕ τοτε πρεπει να φερουμε αποδειξεις μεχρι και απο το csi μαιμι, νεα υορκη, εξαρχειων, τζιβας, μπαφου, επαναστατικης αυθεντιας και ξερολισμου με το παπαρι εξω στην φολεγανδροαλονησοψεριμοκουφονησι κτλ κτλ (αντιγραφη απο το μπραφ)
    ρε καιν τι εγινε εκλεισε το ιντυ και δεν εχεις τι να κανεις και ειπες να παρεις το σφυρακι και να ερθεις και κατα δω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.