6 Απριλίου 2013

Ο τετρακομματικός Μπουτάρης και το πρόστιμο για τις αφίσες...

Διαβάζουμε: Πρόστιμο ύψους 586.94 ευρώ για αφίσες που διαφήμιζαν το Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά τον περασμένο Σεπτέμβριο, επέβαλε στο ΚΚΕ ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 

Αφού έλυσε τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γ.Μπουτάρης αποφάσισε να ασχοληθεί και με την... αφισορύπανση. Προφανώς αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είχε αφήσει, επι εβδομάδες, στο έλεος των σκουπιδιών την πόλη το Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2012. Τα "βουνά" απ' τις σακούλες κόντευαν να φτάσουν στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών - και όλα αυτά εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που προωθούσε και προωθεί η δημοτική αρχή Μπουτάρη. 

Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη" τον περασμένο Σεπτέμβρη με αφορμή την απόφαση του Δήμου να δώσει την και την αποκομιδή των απορριμμάτων στους ιδιώτες.

«Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΑΣ και συμμετείχαν μαζικά στη συνεδρίαση του ΔΣ το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά και κατοίκων που συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση του Δήμου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διενέργεια διαγωνισμού για τη μίσθωση εκατό κάδων απορριμμάτων και τριών απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης.

Το ποσό που αναμένεται να διατεθεί υπολογίζεται περίπου στις 480.000 ευρώ. Το σύστημα θα εφαρμόζεται από οχήματα που διαθέτουν αυτόματο ανυψωτικό μηχανισμό και μεγάλη χωρητικότητα, ενώ η αποκομιδή θα γίνεται πλαγίως, δε θα χρειάζεται προσωπικό αφού το όχημα θα παίρνει και θα αδειάζει τηλεσκοπικά τον κάδο με τη βοήθεια τηλεχειριστηρίου.
Ο δήμος λοιπόν βρίσκει και δίνει ζεστό χρήμα στους ιδιώτες, και την ίδια ώρα ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να διαθέσει κονδύλια για την αγορά ανταλλακτικών ώστε να επιδιορθωθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων από το Μηχανουργείο του δήμου.
Στις καταγγελίες των εργαζομένων ότι η διοίκηση συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική απαξίωσης της υπηρεσίας καθαριότητας με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, ο δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι «η καθαριότητα, σε ό,τι αφορά την αποκομιδή, το σάρωμα και γενικότερα τη διαδικασία μέχρι και το σταθμό μεταφόρτωσης θα παραμείνει στο δήμο, θα είναι δημοτική υπόθεση».

Να θυμήσουμε πως ο κ.Μπουτάρης είναι ο δήμαρχος που εξελέγη με την στήριξη τεσσάρων μνημονιακών (και φιλομνημονιακών) κομμάτων: του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Μπακογιάννη) και της Δράσης. Ο ίδιος άλλωστε είχε εκδηλώσει την υποστήριξη του στις "δυνάμεις που τον στήριξαν", δηλαδή στις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που ψηφίζουν αντεργατικά νομοσχέδια υποδούλωσης της εργατικής τάξης, φοροληστείες, μνημόνια και περικοπές.


Είναι εύλογο να ενοχλείται από τις δραστηριότητες του ΚΚΕ και όσων δεν συμμετέχουν στον - πασπαλισμένο με ψευτομοντερνισμούς και ιδιοτροπίες - νεοφιλελευθερισμό της δημοτικής του αρχής. Γι' αυτό άλλωστε, αν θυμόμαστε καλά, είχε αντιδράσει στην πρόθεση του ΚΚΕ να κάνει την προεκλογική του συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους (κάτι που τελικά έγινε σε πείσμα των καρεκλοκένταυρων του Δήμου).

Τέλος, παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ όπου βάζει τον δήμαρχο Μπουτάρη - και τον κάθε Μπουτάρη - στη θέση του:

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φαίνεται πως βρήκε "λύση" στην υποχρηματοδότηση των δήμων. Ως "άνθρωπος του πολιτισμού" επέβαλε πρόστιμο στο κορυφαίο, εδώ και 38 χρόνια, πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της πόλης μας: το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.


Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ρόλο της ως μπροστάρης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χτύπημα όλων όσων αντιστέκονται σε αυτήν. Έτσι, με τις ευλογίες και στήριξη των παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και του ΛΑΟΣ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, και με πρόσχημα τη νομοθεσία για τη ρύπανση, προχώρησε σε επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ για αφίσες που κολλήθηκαν στην πόλη με αφορμή το ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΚΝΕ, εξισώνοντας την εμπορική - διαφημιστική αφίσα με την πολιτική - κοινωνική δραστηριότητα.


Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη συνολικότερη επίθεση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Πρόκειται για καθαρό περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. Είναι συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης και καταστολής που εξελίσσεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Είναι υποκριτικό το επιχείρημα τους περί ρύπανσης. Άλλωστε ο δήμος Θεσσαλονίκης συχνά πυκνά εκδίδει αφίσες, πανό και άλλα υλικά με τα οποία ενημερώνει για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του.Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο στις αφίσες, η δράση του ΚΚΕ.


Τέτοιες κινήσεις δεν μας τρομοκρατούν. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Το δικαίωμα του λαού για ενημέρωση δεν μπορεί καμία απόφαση κανενός δημοτικού συμβουλίου να το σταματήσει. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές».




3 σχόλια:

  1. Μετά από κάθε εκδήλωση είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε τα πανό και τις αφίσες. Έχω δει πολλές φορές να είναι πεταμένα στους δρόμους και στις πλατείες και με πονάει, να πληρώσουμε το πρόστιμο και να μας γίνει μάθημα, ανεξάρτητα ποιος είναι ο Μπουτάρης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είναι βέβαια γελοίο αν πληρωθεί το πρόστιμο. όσο για τον από πάνω ας τα πληρώσει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.