14 Απριλίου 2013

Ποιος είναι ο νέος ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

 Το βιογραφικό του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνη του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Σπούδαζε δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών.

Με τον ερχομό του στην Αθήνα, πιάνει επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβρη του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι την μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974. Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 1974. Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το Φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας αχτίδας και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτιας. 


Από το 1979 είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με διάφορες χρεώσεις, όπως υπεύθυνος της εργατικής συνδικαλιστικής δουλειάς, καθοδηγητής Νομαρχιακών Οργανώσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Στην πορεία αναλαμβάνει Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, εκτός από διάστημα 21 μηνών που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του σε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο.Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάη του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ.

Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991, αμέσως μετά την διάσπαση αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.Τον Δεκέμβρη του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι τις πλημμύρες του 1994, οπότε και αναλαμβάνει υπεύθυνος από το ΠΓ για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.

Στο 16ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓ και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.Στο 18ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2009) αναλαμβάνει από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ. Στο 19ο Συνέδριο (Απρίλης 2013) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.


902.gr

34 σχόλια:

  1. Υπάρχουν κανόνες σχολιασμού, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί.

    Παρακαλώ τους αναγνώστες να μην ταιζουν τρολ, φασιστοειδή και ανώνυμους κομπλεξικούς (κατα τους ανώνυμους αλκοολικούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ!!!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.
    Α! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΟΜΑ....ΠΟΡΤΑ ΕΦΑΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιωτης Κομπογιωρας14 Απριλίου 2013 στις 1:32 μ.μ.

    Δεν ειμαι μελος του ΚΚΕ και δεν ξερω τον νεο γραμματεα. Τωρα διαβασω τα σχετικα αρθρα για να κατατοπιστω λιγο. Λογικα θα κυκλοφορησουν και πολλα συκοφαντικα. Εσεις θα ξερετε να με ενημερωσετε, εχει τις δυνατοτητες να διευρυνει την επιρροη του κινηματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι πληροφορίες ότι η σε λίγο καιρό θεοποίηση της Αλέκας από όσους την έκραζαν μέχρι τώρα (βλέπε αστικό τύπο,χαρουμενα κτλ) και το κράξιμο στον Κουτσούμπα από τους ίδιους γραφικούς,έχει κλειδωθεί από το στοίχημα ελέγχονται ώς ανακριβείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΡΤΑ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ Κ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!ΕΜΕΙς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ Κ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙς ΘΕΣΕΙς ΜΑς.ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑς ΑΓΩΝΕς ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.....ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΤΡΧΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕς ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αψεγάδιαστο και υποδειγματικό βιογραφικό που ονειρεύεται κάθε Κομμουνιστής. Δημήτρη οδήγησε μας στον κομμουνισμό.

    Loyal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ορίστε και ένα ωραίο αρθρο απο την γνωστότερη πιάτσα της Αθήνας ...
    αυτή μωρε με το κτίριο του ΜΠΑΜΠΗ

    http://www.antinews.gr/2013/04/14/212416/#comment-1155175

    Ho)l

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός ειναι ο νέος ΓΓ και σ' όποιον αρέσει!
    Οπως έγραψα και στο γλομπινγκ: "Το ΚΚΕ είναι κόμμα αρχών από την εποχή του Μπεναρόγια και της Φεντερασιόν και φορέας επιστημονικής κοσμοθεωρίας, οπότε τα πρόσωπα έχουν μικρή σημασία. Αρκει αυτά να μην σκοντάφτουν συχνά σε λάθη τακτικής και να τα λένε στο λαό στρωτά και κατανοητά."
    Όποιος γουστάρει. Οι υπόλοιποι ρίξτε τις επλίδες σας στον κουβά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mα ρε σύντροφοι είναι γραμματέας τώρα αυτός...???
    Χοντρούλης μου φαίνεται..
    Δεν είναι τόσο ωραίος...
    Αν χάσει καμιά 20 κιλά και βάλει λίγο ζελέ στο μαλλί νομίζω θα πάμε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ πόσο πληρώνεσαι για καθε σχόλιό σου ? 5€?
      νκ

      Διαγραφή
    2. Ειρωνικά το λέει πετώντας καρφί στον ευπαρουσίαστο αλλά πολιτικό απατεώνα του Σύριζα... τον από έξω κούκλα και μέσα πανούκλα alexis

      Διαγραφή
    3. Ρε σύντροφε νκ μην αρπάζεσαι...βάλε λίγο χιούμορ...!!
      Ενοείται ειρωνικά το λέω...

      Διαγραφή
    4. σωστο, αλλα αν βαλεις μαζι τα τρολ που εσπευσαν να βγαλουν μεροκαματο και μαζι με το γεγονος οτι αλλο τα γραπτα αλλο η ομιλια, το μηνυμα σου δε το επιασα (ηταν καλο)
      νκ

      Διαγραφή
  10. Τελικά το εκλογικό αποτέλσμα το χρεώθηκε όλο ο Μεντρέκας ως υπέθυνος γραφειου τύπου και προπαγάνδας.
    Εγώ όταν τον κριτικάρα (όσοι παρακολουθούν το μλπογκ ξέρουν) το έκανα από τα αριστερα γιατι υποχωρυσε στους ρεφορμιστες. Όμως ο Μεντρέκας καθαιρεθηκε από τα δεξιά. Με αυτο διαφωνώ. Στην θέση του μπήκε ο Γκιόκας που ως γνωστο είναι μικρός και δεν έχει άποψη, είναι λίγος ιδεολογικά.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε καμιλο ξερεις τι λεγαν στο συνεδριο,σε ολες τις ΚΟΒ για τις θεσεις,στην ΚΕ,αν εχει αποψη ο Γκιοκας(το ιδιο λεγατε και για τον Προτουλη),τι σκεφτοταν ο Λενιν,ποια η αποψη του Μαρξ(απο τον αλλο κοσμο) για την σταση του ΚΚΕ σημερα....
      ποιος εισαι;;;

      Ο.

      Διαγραφή
    2. Ο Γκιόκας είναι ένα παιδι που τελειωσε νομική κομοτηνής. Είναι από τον Μαραθώνα από δεξιά οικογένεια που δεν έχει σχέση με το κίνημα. Μένει στο πειραια και είναι παντρεμένος. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΞΙΟΣ. Για ότι άλλο θες σε ενημερωνω. Αυτα ψάχτα ισχύουν.

      Καμίλο Μπερνέρι

      Διαγραφή
    3. Για τον πρωτουλη εγω δεν είπα τίποτα τέτοιο. Ο Γιάννης έχει και παραέχει άποψη. Είναι στους αριστερους. Είναι τιμη του ότι φερει την ευθυνη για το γεγονος ότι πρώτο το 10ο συνεδριο της κΝΕ μηλησε για αντιμονοπωλιακη αντικαπιταλιστικη γραμμη. Αυτος είναι και ο λόγος που καθαιρεθηκε από γραμματεας της ΚΝΕ, καθαιρεση που συνδιαστηκε με κριτικη ότι η ΚΝΕ δεν παίρνει βοογραφικά, δηλαδη είναι σεχταριστικη.

      ΑΚΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΣΥ!!!!!

      κΑΜΙΛΟ μπΕΡΝΕΡΙ

      Διαγραφή
    4. ποσες πιθανοτητες δινεις να γινει δεξιος;;;

      Ο.

      Διαγραφή
    5. Θα πάει με τους πολλους, με το κύμα, για να επιπλεει. Έτσι κάνουν οι φελοί.

      Καμιλο Μπερνέρι

      Διαγραφή
    6. το 'βλεπες!!!
      το 'παιξες;;;
      (14784 με χρεωση)

      Ο.

      Διαγραφή
  11. ρε παιδια πατε καλα;;;
    τι μια κορη; 3 παιδια εχει που σπουδαζαν στην Αμερικη...

    ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ!!!

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης για Αγουρακη, Χαλβατζη, Μαυρικο, Τσιγγα, Μπογιοπουλο σας τα έλεγα ότι είναι δεξιοί. Ψάχτε το και θα βρειτε ότι τα έλεγα.
    Δεξιοι μένουν βεβαια και άλλοι στην ΚΕ. Στην ΚΕ είναι καλό ότι μπάινουν και φουλ αριστεροι όπως ο Πέτρος Αλέπης.
    Το ερώτημα είναι πιο θα είναι το ΠΓ.
    Αν θέλουμε αριστερο ΠΓ απαραίτητα πρέπει να εισέλθει ως νέο πρόσωπο το αδιαφιλονικητο πιο αριστερο στοιχείο της ΚΕ, ο ξεκάθαρος αντικαπιταλιστής αντιπαλος των σταδιών Μάκης Μαίλης. Αυτό θα ήταν μια πραγματικά σοβαρή αλλαγη και ίσως να σηματοδοτούσε και αλλαγη γραμμής προς το αντικαπιταλιστικότερο.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμίλο, γελάει ο κόσμος με τις αρλούμπες που γράφεις.

      Πραγματικά στο λέω,
      σοβαρέψου

      Διαγραφή
    2. LOLOLOLO...

      O STALIN πάντως ήταν κεντρώος. Στο κέντρο πρέπει να περπατήσουμε για να μη πέσουμε σε γράνες.

      Διαγραφή
  13. Να ευχηθω και εγω στο Μήτσο.

    Σιδεροκέφαλος

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το πρωί στο εργασιακό μετεριζι! Μπράβο εντέλει πρέπει να πληρώνεσαι με το κομμάτι και όχι με μισθό! Αλλά βρε παιδί μου τέτοιος ενθουσιασμός? Αλλά ξέρω ότι οι ανάγκες είναι πολλές και εσείς από οπορτουνισμο μεριά έχετε ανάγκες πολλές. Άξιος ο μισθός σας

      Johngr1973

      Johngr1973

      Διαγραφή
    2. ρε καμιλο αγορι μου, πραγματικα πηγαινε να κοιταχτεις, σε λιγο θα ειναι μη αναστρεψιμο

      Διαγραφή
    3. Μοντεστο ειναι μη αναστρεψιμο. Ειναι ξεκαθαρο. Και ο συγκεκριμενος ειναι πολυ εξυπνος για να ειναι εμμισθο τρολ. Ειναι ερασιτεχνης και το κανει για την προσωπικη του ευχαριστηση. Οι Συριζαιοι δεν θα μπορουσαν να προσλαβουν εναν τοσο ευφυη ανθρωπο γιατι τους σιχαινεται. Και αλλωστε δεν εχουν τοσο εξυπνα τρολ,οι περισσοτεροι ειναι αποτυχημενα ατομα που ψαχνουν εναν μισθο και ταυτοχρονα να κανουν "επανασταση" και αντικομουνισμο. Αυτος ειναι μαλακας αλλα ειναι εξυπνος.

      Νομιζω σου εκανα ενα ψυχογραφημα.

      kagemusha

      Διαγραφή
  14. Σιδεροκέφαλος. Απεριόριστος σεβασμός για την Αλέκα.
    Προχωράμε μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι να βλέπω κομμουνιστές να μιλάνε και να ανυπομονούν να πιάσουν κουβεντα με χαφιέδες με μόνο ερώτημα αν είναι ή όχι έμμισθοι.

    H συζήτηση με χαφιέδες είναι κομμουνιστική τακτική; Έξοχα


    depon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειλικρινα αυτην την φορα δεν μ'ενδιεφερε ποιος θα ηταν.Περιμενω να δω ενα πραγμα.Επιτελους πληρη αντιστοιχια λογων και εργων.Τιποτα αλλο.Ολοι και ολα εκει θα κριθουν.Εννοειται και εμεις οι ιδιοι δεν εξαιρουμαστε.Απο μπλα μπλα καλα τα παμε απο οτι βλεπω.Για να μας μας δω απο δω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. την επόμενη φορά να κάνουμε ένα fame story να ανοίξουμε και τις γραμμές για το κοινό (με αστική χρέωση) και να βγάλουμε νέο ΓΓ...βρε δε πάνε να ρίξετε λίγο νερό στο κεφάλι μπας και συνέλθετε που νομίζετε ότι το ΚΚΕ είναι σαν τα μούτρα σας να βγάζει όργανα με καλλιστεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το πως καθενας αξιολογει την κομματικη δουλια και τι σημαινει αυτο, ειναι κατι που δεν το καταλαβαινεις.
    εχει περισσοτερη πειρα απο ολα τα τσουτσεκια σαν και εσας για οτιδηποτε, εχει κανει περισσοτερα "μεροκαματα" απο οτι θα κανετε εσεις ολοι μαζι.
    αρχισε το καινουργιο παραμυθι μετα τα παιδια!!! της αλεκας οτι δεν τα λεει καλα κτλ.
    επρεπε λοιπον να εκλεξουμε γραμματεα κατα τα προτυπα σας
    α) αντρα , τσεκ το εχουμε
    β)35-45, γαμωτο οχι
    γ) παιδαρα, δεν το λες
    δ) να εχει λεγειν, τσεκ και δερνει
    ε) να εχει λιωσει στο μεροκαματο σαν ενα αρχηγο που τον πανε φουλ για πρωθυπουργο που του δινανε ψευτικη εμπειρια σε εργα μεγαλοκατασκευαστικες ή αλλες αυθεντιες με ορυχεια κτλ ή αλλους ανυπαρκτους που δεν ξερει κανεις πως την βγαζουν, αλλα κοιτα να δεις κανενας δεν ρωταει
    ζ)να αρεσει σε ολους τους αλλους εκτος απο αυτους που εκπροσωπει. εκει και αν χασαμε
    και πανω απο ολα εχουμε και τον ακουλη, πως ειναι αγορακι μου εσυ οι γραφειοκρατες; σαν τον κουτσουμπα; τοτε ο κον μπετιτ δεν ειναι, ο αλαβανος οχι, ο γιωργακης οχι, ο δελαστικ οχι
    αντε τραβατε παραπερα ρε. οσοι παντως θελετε μπορειτε να του κανετε μια χειραψια να δειτε ποσο γραφειοκρατης ειναι.
    τελος λαμογακια που θελημενα "ξεχνατε". το ΚΚΕ δεν ειναι αρχη ενος. ειναι συλλογικη καθοδηγηση και πες τα και για την κεντρικη επιτροπη αυτα τρολακι. τα μελη του ΚΚΕ κρινανε οτι αυτον θα βγαλουν και αν δεν σου αεςσει την βολτα σου
    αν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.