14 Απριλίου 2013

Γιατί λυσσάνε τα Μέσα των αστών;

Aυτοί και άλλοι παρόμοιοι ήταν οι τίτλοι για το ΚΚΕ
που κυριάρχησαν στα αστικά ΜΜΕ
κατά την προσυνεδριακή περίοδο
Όλα τα είχε ο μπαχτσές, στην αντιμετώπιση του Κόμματος από τα αστικά ΜΜΕ στη διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου. Από κατασκευασμένα ψέματα και ανυπόστατα σενάρια, μέχρι συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ και των προσυνεδριακών ντοκουμέντων, για να τα φέρουν στα μέτρα της αντιΚΚΕ προπαγάνδας. Αν κάτι επιβεβαίωσαν οι δεκάδες σελίδες που έγραψαν για να ρίξουν λάσπη στο ΚΚΕ, είναι ότι η επιχειρηματολογία τους διαμορφώνεται σε ενιαίο κέντρο. Οτι τα αντιΚΚΕ επιτελεία στον αστικό Τύπο και το διαδίκτυο αλληλοτροφοδοτούνται, αξιοποιώντας σ' αυτό τους το έργο, εχθρούς και άσπονδους φίλους του ΚΚΕ.

Το μπαράζ των δημοσιευμάτων ξεκίνησε από την επομένη κι όλας της δημοσίευσης των Θέσεων, στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Οσοι περίμεναν ότι μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα ταλανιζόταν και θα αναθεωρούσε τη στρατηγική του, όσοι ήλπιζαν ότι οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο θα σηματοδοτούσαν στροφή του ΚΚΕ στη διαχείριση, εγκατάλειψη των αρχών και του επαναστατικού του Προγράμματος, ηττήθηκαν πανηγυρικά. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν αναδιπλώθηκε από τη στρατηγική του, αλλά στο νέο του Πρόγραμμα ενσωμάτωσε τα συμπεράσματα από τις συλλογικές επεξεργασίες προηγούμενων Συνεδρίων και Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων, που θωρακίζουν και ενισχύουν τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά.

Εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες της λυσσασμένης επίθεσης στο Κόμμα, πριν το Συνέδριο και στη διάρκεια των εργασιών του. Η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί με βεβαιότητα και μετά το Συνέδριο, με κλιμάκωση της προσπάθειας να συκοφαντηθεί το Κόμμα, αφού δεν μπόρεσαν να το σύρουν στη διαχείριση ή να το περιθωριοποιήσουν. Στα δημοσιεύματα των αστικών εφημερίδων και της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε φιλόξενη στέγη κάθε πολεμική στο ΚΚΕ την περίοδο του Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου, χωρίς καμιά αναφορά, έστω και κριτική, στα πραγματικά κείμενα του Συνεδρίου, στις Θέσεις του ΚΚΕ, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Κάθε τι που ακουμπούσε τη στρατηγική του ΚΚΕ ή έκανε κύριο στην κριτική το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιούνη, γιγαντωνόταν στις αστικές εφημερίδες, με τίτλους όπως «εμφύλιος στο ΚΚΕ», «εκκαθαρίσεις ετοιμάζει η ηγεσία» και άλλα παρόμοια, που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, με τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΚΕ. Κοντά σ' αυτά και οι κατηγορίες ότι είναι κόμμα «σεχταριστικό», ότι δεν ακουμπάει στις λαϊκές μάζες, ότι οι Θέσεις για το Συνέδριο ενισχύουν τον απομονωτισμό. Μα αν ισχύουν όλα αυτά, τότε γιατί κόπτονται για το ΚΚΕ, αυτοί που το θέλουν κόμμα περιθωριακό, χωρίς επιρροή στους εργαζόμενους και το λαό;

Σκούζουν και συκοφαντούν επειδή η εικόνα που θέλουν να φτιάξουν για το ΚΚΕ σκοντάφτει στην πραγματικότητα. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ έχει ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, πρωταγωνιστεί στην οργάνωση της συμμαχίας και της πάλης τους. Βλέπουν πως δεν υπάρχει σήμερα μικρός ή μεγάλος αγώνας που να μην πρωτοπορούν ή να μη συμμετέχουν οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Ξέρουν πως το οργανωμένο και ταξικό είναι αυτό που τους απειλεί και όχι το «χύμα», στο οποίο παρεμβαίνουν με άνεση και με όλους τους μηχανισμούς για να το ενσωματώνουν, αξιοποιώντας σ' αυτή τη δουλειά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα πονήματά τους στην προσυνεδριακή περίοδο... Τα παραμύθια του Παπούλια από την «Εφημερίδα των συντακτών», που έβγαζε από την κοιλιά του μυθεύματα και ανύπαρκτους διαλόγους ανάμεσα σε στελέχη του ΚΚΕ, για να στοιχειοθετήσει - όπως έλεγε - κατάσταση φαγωμάρας στο Κόμμα; `Η μήπως τα ρεπορτάζ της «Αυγής», που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τις αστικές εφημερίδες, στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσαν να προβάλουν στο ΚΚΕ τη σαπίλα των δικών τους κομμάτων, με τους εσωκομματικούς ανταγωνισμούς και τα μαχαιρώματα, τη διαμάχη για τις καρέκλες, ιδιαίτερα τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ράβει κυβερνητικά κοστούμια.

'Η μήπως τα ανεκδιήγητα μυθεύματα των ΝΕΩΝ, που ξεσάλωσαν ανήμερα και την επομένη της έναρξης του Συνεδρίου, ανακαλύπτοντας τους «"σωματοφύλακες" της Αλέκας», κατασκευάζοντας ανύπαρκτες ομάδες στην καθοδήγηση του Κόμματος, για να σερβίρει στους αναγνώστες την εικόνα ενός ΚΚΕ ίδιο με τα κόμματα του συστήματος, με ίντριγκες στελεχών και κόντρες διαδοχής που είναι καθρέφτης των ενδοαστικών ανταγωνισμών για τη «μάσα». Θα ήθελαν το ΚΚΕ να είναι σαν τα μούτρα τους, αλλά δεν τους κάνουμε τη χάρη. Η λειτουργία του Κόμματος και η εσωκομματική δημοκρατία είναι στον αντίποδα του τρόπου που λειτουργούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, στο εσωτερικό των οποίων αποδεδειγμένα παρεμβαίνει η αστική τάξη ή τμήματά της που ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Να μια ακόμα πλευρά της επίθεσης στο ΚΚΕ: Στην προσπάθειά τους να αναμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό, το ΚΚΕ τους βάζει εμπόδια. Ολοι λένε διαχείριση, το ΚΚΕ λέει επανάσταση. Ολοι λένε καπιταλισμός, το ΚΚΕ λέει λαϊκή εξουσία και οικονομία, σοσιαλισμός. Ολοι λένε μέσα στην Ευρωζώνη, ή έξω από το ευρώ και μέσα στην ΕΕ, το ΚΚΕ λέει αποδέσμευση από κάθε ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ολοι λένε αποπληρωμή ή διευθέτηση του χρέους, με μερική παραγραφή ή «κούρεμα» σε συνεννόηση με δανειστές και εταίρους, το ΚΚΕ λέει μονομερή διαγραφή του χρέους.

Ολοι παρεμβαίνουν στο κίνημα με αιτήματα εντός των ορίων της καπιταλιστικής οικονομίας και των «αντοχών» της, το ΚΚΕ διαμορφώνει πλαίσιο πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, παίρνοντας υπόψη ότι παράγεται ασύλληπτος πλούτος και αυτόν είναι που πρέπει να βάλει στο χέρι ο λαός, γκρεμίζοντας την αστική εξουσία και παίρνοντας στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας. Το ΚΚΕ είναι κόμμα που παλεύει να οργανώσει το λαό για να ανατρέψει τον καπιταλισμό, όταν όλοι οι άλλοι θέλουν να τον διαχειριστούν και μάλιστα με λαϊκή νομιμοποίηση, που θέλουν να αποσπάσουν απ' την κάλπη.

Ολοι λένε πως το κοινοβούλιο και οι θεσμοί του αστικού συστήματος είναι το πεδίο της διαπραγμάτευσης για λύσεις τάχα υπέρ του λαού, το ΚΚΕ λέει ότι η οργάνωση στους τόπους δουλειάς σε ρήξη με την εργοδοσία και το κράτος της είναι η διέξοδος, για να σωθεί η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, γκρεμίζοντας από τα θεμέλια τους αστικούς θεσμούς, τους οποίους, αστοί όλων των αποχρώσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να αναστηλώσουν και να εξωραΐσουν στα μάτια του λαού. Είναι τέτοια η γύμνια και η εμπάθειά τους για το ΚΚΕ, που μεταλλάσσουν σε ανύποπτο χρόνο την προπαγάνδα τους, όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί τους και ξεσκεπάζει τα ψεύδη τους.

Για παράδειγμα, όσο καιρό βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση των Θέσεων στις ΚΟΒ και στις ΟΒ, έλεγαν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται τάχα σε εμφύλιο. Οταν, όμως, το Κόμμα ανακοίνωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την ουσιαστική και συντριπτική συμφωνία των μελών του με τα προσυνεδριακά κείμενα, κατάπιαν τη γλώσσα τους και γύρισαν ξανά στο ...τσάμικο: Η «ηγεσία» πνίγει τις φωνές που διαφωνούν, το ΚΚΕ περιχαρακώνεται και άλλα κάλπικα, που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος και τους δεσμούς του Κόμματος με το λαό.

Ορισμένοι μάλιστα επαγγελματίες του οπορτουνισμού, δεν απέφυγαν την αυτογελοιοποίηση, όταν έφτασαν να αναγορεύσουν τους εαυτούς τους θεματοφύλακες της εσωκομματικής δημοκρατίας στο ΚΚΕ, ενώ ήταν από τους πρωτοστάτες στην προσπάθεια να διαλύσουν το Κόμμα το '90 - '91, καταπατώντας κάθε αρχή και το καταστατικό του, θέλοντας να χτυπήσουν το Κόμμα στα θεμέλια, στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Δε χώνεψαν την ήττα τους τότε, όπως δεν χωνεύουν και τις αλλεπάλληλες ήττες που συνοδεύει κάθε δική τους προσπάθειά να προκαλέσουν τη μετάλλαξη του ΚΚΕ, πολύ περισσότερο να το εξαφανίσουν πολιτικά.

Ολους αυτούς, αστούς, οπορτουνιστές και τα Μέσα τους, τους μετράμε σαν αντίπαλους και δεν τους υποτιμάμε. Απαντάμε συντεταγμένα και με επιχειρήματα, χωρίς να υποστέλλουμε το μέτωπο απέναντί τους. Αποδείχνουμε με επιχειρήματα και με τη δύναμη της πολιτικής μας στο λαό πως στοχεύουν στη δική του συνθηκολόγηση, επειδή θέλουν να διαιωνίσουν ένα σύστημα σάπιο μέχρι το μεδούλι, που είναι στο χέρι της εργατικής τάξης και των συμμάχων της να το ανατρέψουν, αρκεί οι ίδιοι να το αποφασίσουν και να παλέψουν γι' αυτό.

Το ΚΚΕ βγαίνει από το 19ο Συνέδριο πιο ώριμο και δυναμωμένο, πιο ικανό να πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, με όρους ρήξης και ανατροπής. Εχουμε εμπιστοσύνη στο λαό, πίστη στη δύναμή του. Με γερό ΚΚΕ, κόμμα παντός καιρού, είναι βέβαιο ότι ο αντίπαλος δε θα βρίσκει τόπο να σταθεί, όσα μέσα κι αν χρησιμοποιήσει.


34 σχόλια:

  1. Για να είστε έτοιμοι για την προπαγάνδα που θα ακολουθήσει :

    1. Ο Δημ. Κουτσιούμπας δεν έχει δουλέψει.
    2. Το ΚΚΕ σκληραίνει τη στάση του, απομονώνεται.
    3. Ο Δημ. Κουτσιούμπας εκλέχθηκε με εντολή του Δημ. Γόντικα που ελέγχει τα πάντα.
    4. Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξανακαλέσει σε συνεργασία ΚΚΕ κ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το παιχνιδάκι θα ξαναπαίξει. Πρώτη ερώτηση που θα του κάνουνε μονίμως οι δημοσιογράφοι: Θα συνεργαστείτε; Θα τους απαντάει, όχι. Επόμενη ερώτηση. Γιατί τότε αλλάξατε, γιατί σας εκλέξανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε διαπιστώσει.
      Η γραμμή έχει δωθεί απο χθες το βράδυ, και τα πιόνια τους οργώνουν ήδη το διαδίκτυο ώστε να σπιλώσουν συνέδριο, γενικό γραμματέα και απόφαση.

      Τα πρώτα 3 συναντώνται σε κάθε αστικό μέσο ενημέρωσης, όπως επίσης σε πληθώρα "ανεξάρτητων" blogs και ενημερωτικών sites. Το σημείο 4 αποτελεί το αγαπημένο σημείο των "αριστερών" ιστοσελίδων.

      Διαγραφή
    2. Θα τους λέμε ό,τι έλεγε ο Κώστας Κάππος


      "- Ωστόσο, βλέπουμε σήμερα ανθρώπους, δικούς σας μάλιστα ανθρώπους, που ανδρώθηκαν μέσα στο ΚΚΕ, να φλερτάρουν σχεδόν ενοχλητικά με το ΠΑΣΟΚ. Τι νομίζετε ότι τους οδήγησε ως εκεί; Αναφέρομαι ενδεικτικά στον Μίμη Ανδρουλάκη και στον Γαλανό.

      - Υπάρχει ζήτημα. Κι αυτοί που αναφέρατε δεν είναι οι μόνοι. Έχουμε και στο παρελθόν παρόμοιες περιπτώσεις. Και μιλάω τόσο για το ελληνικό όσο και για το διεθνές κίνημα. Παραδείγματος χάριν, ο Μάρκος Βαφειάδης από πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Στρατού κι αρχηγός του Δημοκρατικού Στρατού, πήγε κι έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Η γνώμη μου, για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, είναι να μην υπάρχουν στην ηγεσία του ΚΚΕ μόνιμα ή ισόβια επαγγελματικά στελέχη. Πρέπει κάθε τέσσερα ή οχτώ χρόνια να αφήνουν το πόστο και να πηγαίνουν στην παραγωγή, κι αφού μείνουν εκεί κοντά στο λαό για ένα χρονικό διάστημα, να επανέρχονται στα όργανα. Αυτή η ισοβιότητα των στελεχών του ΚΚΕ οδηγεί το κίνημα σε έναν εκφυλισμό......."

      Διαγραφή
    3. Vat: Ας μου επιτραπεί ένα μικρό σχόλιο για την ... ισοβιότητα.

      Ο προδότης δεν έχει ... ηλικία.
      Έχουμε πολλά παραδείγματα και μεγάλων, αλλά και νέων.
      Από την διάσπαση του ΄68 μέχρι και το γνωστό μας ΝΑΡ !
      Από τον Ανδρουλάκη, μέχρι τον Αλέκο Χαλβατζή !

      Διαγραφή
  2. Ένα πράγμα τους ενοχλεί - και σίγουρα θα τους ενοχλεί ... επ΄αόριστον !

    Δεν τους ... "βγήκε" η ... "ενότητα" της ... "αριστεράς" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό το θεωρείς επιτυχία σας; όταν υπάρχουν χιλιάδες αυτοκτονίες apelpism;envn συνανθρώπων μας θα έπρεπε εσείς μια και θεωρείτε τον εαυτό σας πρωτοπορία της εργατικής τάξης να έχετε συμβάλει σε αυτή την ενότητα! Το ΕΑΜ πρώτα έσωσε το κόσμο από την πείνα και μετά προσπάθησε να τον απελευθερώσει και από την σκλαβιά! Αλλά ποιος έχασε το μυαλό για να το βρείτε! saramram

      Διαγραφή
    2. Όχι saramram
      διότι αυτή η ενότητα είναι που θα οδήγησει υπερδιπλάσιο κόσμο στην αυτοκτονία !

      Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε εσείς οι συριζιάρηδες, είναι πως για την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα ναι μεν ευθύνεται το κεφάλαιο και η καπιταλιστική κρίση, αλλά για το ότι ο κόσμος δεν αντιδρά ευθύνεστε εσείς σε μεγάλο βαθμό ! Πρώτα απ'ολα διότι εσείς του λέτε πως είναι μια κρίση χρέους, μια κρίση που προκλήθηκε απο τα μνημόνια, απο την κακοδιαχείριση, απο τον καζινοκαπιταλισμό ... και απο την άλλη του δένεται τα χέρια και τα πόδια, φουσκώνοντας τον με αυταπάτες του τύπου : η κρίση θα επιλυθεί με μια αριστερή κυβέρνηση που θα προσελκύσει την υγίη επιχειρηματικότητα.

      Άσε λοιπόν το ΕΑΜ, σταμάτα να ψαχουλεύεις στην τιμημένη ιστορία του ΚΚΕ και ψάξε να βρεις καναν υγίη επιχειρηματία να του φιλήσεις την κατουρημένη ποδιά. Διότι εμείς ήδη δημιουργούμε το νέο ΕΑΜ, όχι όμως σε εθνικοαπελευθερωτικές βάσεις, αλλά σε αντικαπιταλιστικές, σε σοσιαλιστικές.

      Διαγραφή
    3. Αν η θέση σου είναι ότι η ενότητα των αριστερών δυνάμεων θα φέρει περισσότερες αυτοκτονίες τότε χρειάζεται κοινωνιολογικό ψάξιμο! Τι στο διάολο αν είναι να εξοντώσουμε το λαό ας λείπει το βύσσινο! saramram

      Διαγραφή
  3. Χρειαζομαι ενα φαστ τρακ για την χαβουζα του εργατικου αγωνα τωρα. Γνωμη, σχολιο η λινκ, διοτι εχουν καταντησει αηδια.

    Κοστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φάρε βγάλε την κουκούλα σου και πες ποιος είσαι και τι αγώνες έχεις κάνει για το κόμμα πριν χαρακτηρίσεις προδότη τον Αλέκο Χαλβατζή που αν μη τι άλλο τον ξέρουμε. Αλλιώς μπορεί να πληρώνεσαι εσύ από την ΕΥΠ για να κάνεις κακό στο Κόμμα. Ανώνυμες προσωπικές επιθέσεις δεν είναι η μέθοδος των κομμουνιστών. Και εγώ γράφω με ψευδώνυμο αλλά δεν λέω προδότες και χαφιέδες αγωνιστές.

    Ν.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβες για ποιον Χαλβατζη μιλαει? Αυτον που εβγαλε επιστολη κατα του κομματος στο διαδικτυο αφου την μοιρασε σε ολες τις μπουχεσοεφημεριδες.
      Οταν αγωνιζεσαι, αγωνιζεσαι στο χωρο σου και οχι εξω απο αυτον.
      Φτου σου!.

      Κοστας

      Διαγραφή
    2. Κόστα είναι ένας άνθρωπος που έκανε γνωστές τις διαφωνίες του. Αποχώρησε από το κόμμα και στην προσωπική του σελίδα εξέφρασε τη γνώμη του επώνυμα και γνωρίζοντας ότι θα δεχτεί κριτική για αυτό. Αυτό δεν τον καθιστά αυτομάτως προδότη.

      Ν.Α

      Διαγραφή
    3. Τον καθιστα ομως αυτοματα εκτος κομματος. Καλη του τυχη σε οτι αποφασισει να υπηρετησει ως ακομματιστος πλεον, αλλα δεν εχει κανενα δικαιωμα να στρεφεται κατα του προηγουμενου πολιτικου του χωρου.
      Κι ακομα και οταν το κανει, δεν του αξιζει κανενας σεβασμος, διοτι δεν αγωνιστηκε για τα ιδεωδη του, στραφηκε εναντια στο ΚΚΕ και μας εδειξε οτι, αν οχι πως πηγε με τους αλλους, πηγε εναντιον μας.

      Κοστας

      Διαγραφή
    4. σε μια ταξικη κοινωνια οπως αυτη που ζουμε δεν υπαρχει πολιτικα σκεπτομενο ον που να λει "εγω μονος μου βαδιζω" μακρυα ακι αλλαργα απο "κομματα", αυτο δεν στεκει, η εισαι ταξικα ενταγμενος με τους εκμεταλευτες η ταξικα ενταγμενος με τους εκμεταλευομενους, η δεχεσαι οτι η εργαιτκη ταξη εχει δικαιωμα να οργανωθει πολιτικα στο κομμα της και να διεκδικησει την εξουσια απο τους αστους η οχι, τα μεσοβεζικα ταιριαζουν σε οπορτουνιστες και πολιτικους χαχολους...
      Και κατι ακομη, δεν μας ειπες τη "διαφωνια" σου με το Κομμα, στη μακροχρονη ενταξη μου στο κινημα εχω γνωρισει διαφορες περιπτωσεις "διαφωνουντων", σε ενα κοινο κατεληγαν ολοι, οτι την προσωπικη τους κουραση και παραιτηση απο την επαναστικη παλη την ιδεολογικοποιουσαν για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα, τιποτα λιγοτερο η περισσοτερο.......και καποιοι κατεληγαν να φταιξουν γκρουπουσκουλα οπως το ΝΑΡ, το παλαι ποτε "εσωτερικο", το ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστωσες του...ετσι ειναι αγαπητε, η πειθαρχημενη επαναστατικη παλη θελει κοτσια, και αυτα δεν τα χουν ολοι.

      Διαγραφή
  5. Καλη δυναμη και καλη επιτυχια στον νεο ΓΓ.Ας ειναι μια συνεχια της Αλεκας και ας εχει την ιδια ιδολογικη ετοιμοτητα που ειχε η προκατοχος του.

    Κατι ασχετο (σχεδων) με το θεμα: Απο τις 6/4/2013 που ο κ.Ν.Μπογιοπουλος απαντησε,σε ολους τους αστους και τις φυλαδες τους με ενα αρθρο στον ημεροδρομο με τιτλο "ακουστε κυριοι",εξαφανιστικε (απο την ημερομηνια και μετα) και η στηλη και ο δημοσιογραφος απο τον "Ρ".

    η Ερωτηση ειναι,εχει γινει κατι και δεν το καταλαβα/εχω χασει τευχη ή απλα λογο συνεδριου περιοριστικαν τα αρθρα και θα ξαναεμφανιστουν.

    Δεν προβοκαρω απλα θελω να μαθω(μιας και δεν μπορει να ειναι εσωτερικο μυστικο,ενα θεμα που χρησιμοποιησαν οι αστοι για να μας πληξουν) τι εγινε και γιατι,αφου ο σφ/ος Μπογιοπουλος,Διαφωνισε σε καποια σημεια,αλλα οπως ολοι λεγαμε εντως καταστατικου και επι του θεματος του προσυνεδριακου.

    Σταματης Ι. Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως,ενα απο αυτα που λατρευω στο ΚΚΕ (και γενικα,σε προσωπα και πραγματα που αγαπω) ειναι να το αμφισβητώ σε καποιες καταστασεις.
      Παντα, μα παντα, καταλήγω στο δικιο του ΚΚΕ!!!
      Μου λύθηκε η απορια: Ο μπογιοπουλος σημερα στον ημεροδρομο κανονικα εδω:
      http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/4/2013&id=14547&pageNo=39&direction=-1

      καταλαβες Ν.Κ. ? ή να κανω και κακα?

      Σ.Ι.Σ.

      Διαγραφή
  6. Ψιτ, εδώ.

    https://indymediatrolls.com/?p=17367#comments

    γενική διάλυση

    Ν.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παπαριες(συν):κολοκυθια,αγγουρια καλαβρεζικα, πρασιν αλογα,κολοκυθια με την ριγανη,π@π@ρια μαντολες, ή απλα Μ@κακιες.....



      Σ.Ι.Σ.

      Διαγραφή
    2. Τί είπες ρε μέγιστε, φοβερή διαλεκτική ανάλυση!

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    3. ενω εσεις ειδατε τον σιφονιο σε ενα παρκο, και φτασατε τον Λιακοπουλο στην παπαρολογια...
      Ηθελες και αναλυση....

      Σ.Ι.Σ.

      Διαγραφή
    4. "Ένα πάρκο" λες εσύ τον Καθεδρικό Ναό του ελευθεριακού κινήματος;
      Πάρτε το χαμπάρι, σε μας έρχεται η εργατική τάξη!

      Διαγραφή
    5. Υπογραφή για το παραπάνω: Ν.Κ.

      Διαγραφή
    6. αφου δε μπορεις να καταλαβεις κατι καλυτερο, και πολυ σου πεφτει,
      μη ξενυχτησεις αναλυοντάς το, απλα σβησε τον μπαφο
      νκ

      Διαγραφή
    7. ενα παρκο και....υπογραψε και συμβολεο ε? Εχουμε παρει χαμπαρι την λυσα σας, πριν και μετα απο καθε συνεδριο.Εχουμε παρει χαμπαρι την λυσα σας,Ταξικα και εργατικα μεσα στα σωματια και στις κινητοποιησεις...

      Το ξερω οτι θα προσπαθησετε να βγαλετε απο την μυγα ξιγκι, ο Συφονιος βεβεα ηταν στο συνεδριο.Λες να εφυγε τρεχοντας στο ακουσμα του Κουτσουμπα(τρεχοντας για τον καθεδρικο :)) και να υπογραψε συμβολεο με τα "παιδια"?

      Μηλουσε και σε μια κοπελα...Μηπως να μας πειτε πια ηταν?
      Για να σας δω...
      Λαθος μου για τον Λιακοπουλο.Η προς το μαυρο(και καλα πιο αριστερα) προσεγγηση της εξωγηηνης ζωης των Νεφελιμ στον καθεδρικο,τον ξεπερναει κατα πολυ

      Σταματης Ι. Σολανακης (Σ.Ι.Σ.) (για να μην υπαρξη και παρεξηγηση για το ποιος ειμαι)

      Σ.Ι.Σ.

      Διαγραφή
  7. Τα συνάντησα και τα 4!
    Το 1ο πως το απαντάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τασσούλη άσε τα δίπολα ''ή είσαι μαζί μου ή εναντίον μου'' τα χουνε χρησιμοποιήσει άλλοι και άλλοι..δεν είναι ΄΄ή εδώ ή εκεί΄΄ αλλά ΄΄και εκεί΄΄ ή ΄΄πουθενά΄΄ ή ''κάπου αλλού''. γενικά μιλάω σε οτιδήποτε..εκτός και απευθύνεσαι σε προβατοποιημένους..ωραία άποψη πολλή δημοκρατική. άκου ή εδώ ή εκεί. όσον αφορά στους πολλούς ΄΄διαφωνούντες΄΄ που συνάντησες εννοείται ότι μετά απο κάποιο διάστημα ο άλλος κουράζεται, όταν διαφωνείς με κάτι και σου κολλάνε χίλιες δυο ταμπέλες δεν είναι δύσκολο να σου ο άλλος άντε πια.. τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε χαλαει το εισαι μαζι μου ή εναντιον; ετσι ειναι και ο καθενας πλεον διαλεγει στρατοπεδα και ειναι ξακαθαρα. προφανως εχεις διαλεξει. το καταλαβαμε εισαι απεναντι.
      οσο για τα προβατα προφανως κοιτας τον καθρεφτη σου και τα φιλαρακια σου

      Διαγραφή
  9. παλληκαρια του "αριστεροαναρχικου φασματος" περαστικα
    οσο για τον α.χ. ναι ειναι πλεον ανοιχτα προδοτης. οσο για τους αγωνες του οταν βγηκε στην "παραγωγη" ποιοι ηταν;
    "εγω ανοιγω εφημεριδα στην δουλια" σωπα ρε τρισμεγιστε, τι μας λες;
    η ατακα εχει λεγχθει, την εχει ξεστομισει και δεν ντραπηκε.
    κανει και αλλο επαναστατικο, παει με τα ποδια στην δουλια
    δεν μας χαιζετε με τον ανυπαρκτο ινστρουκτουρα;
    βγαλτε την χολη σας για το συνεδριο, δεν πειραζει, με τις υγειες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. modestο το προφανές εσύ το διάλεξες,,και επδ δεν κατάλαβες μιλάω γενικά για όλους τους διπολισμούς που τίθενται ανα καιρούς,,μήπως διαφωνείς ή θέλεις να μπαίνει ο κόσμος σε δίπολα?? τί είναι αυτά? εγώ δεν είμαι προβατάκι κανενός πάντος..μπορεί να ρίχνω χρόνια κκε και για αυτό μπαίνω και σε αυτό το μπλογκ όπως και σε άλλα παρόμοια για να ενημερώνομαι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι προβατάκι τους σε κάνεναν.απλά με ενοχλούν τέτοιου τύπου φασιστικές προσεγγίσεις,,αυτά τέτοιου τύπου δίπολα για άλλους σε στυλ ΄΄δεξιοί-αριστεροί΄΄ όχι εδω πέρα.. τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το κκε δεν είναι μαγαζάκι κανενός..μπορεί να χετε πάνω την ηγεσία και τα κουμάντα αλλά ο λαός είναι π φηφίζει και στηρίζει και διατυπώνει απόψεις και κάνει κριτική,,εκτός και θέλετε να γίνουμε σαν τους άλλους,,για αυτό τύπου ΄΄ινστρουκτοριές΄΄ όχι απο ΄΄μέλη΄΄ σε ΄΄οπαδούς΄΄΄..ας επιτραπεί να λέμε την άποψή μας..η κομμουνιστική και σοσιαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων είναι ελευθερια, για αυτό τα προστατευτικά σας τείχη αλλού..τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι εννοεις δλδ; οτι υπαρχει κατι αλλο εκτος απο το να εισαι με το κεφαλαιο ή με τους εργατες; ενα διπολο υπαρχει, τα αλλα ειναι μλκς.
    εκει διαλεγεις με ποιους εισαι και δεν εχει σε αυτο μεσοβεζικες λυσεις.
    διαλεγεις και περνεις
    αν περιμενεις με εκλογες να λυσεις το ζητημα της εξουσιας......καλα σαραντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγώ το μόνο λόγο των εκλογών τον βλέπω ως απαραίτητο για να αντικατοπτρίζεται η άποψη ενός κόμματος στις μάζες..συμφωνώ αυτό π λες ότι δεν έρχονται με εκλογές αλλά τί προτείνεις? αν θεωρείς πχ συνειδητοποιημένο το 5% τότε αυτό θα σηματοδοτήσει την ανατροπή? εναντίον του υπολοίπου? δεν μετράνε οι εκλογές και η προσέγγιση των μαζών σε αυτό το θέμα?? όσον αφορά στην ανατροπή άν γίνει μετωπικά και καθαρά θες δύναμη πληθυσμού αλλιώς άν θές να χρησιμοποιήσεις και άλλο τρόπο εκβιάζοντάς την για παράδειγμα εκ των έσω και αυτό ανατροπή είναι. ο λένιν δεν έλεγε ''ηθικό είναι το καλό για το κόμμα''?, δλδ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα? υπάρχουνε 2 οδοί το θέμα είναι ποιον ακολουθούμε.. όσον αφορά στην ερώτησή σου και βέβαια είμαι με την κοινωνικοποίηση και όχι με τα μονοπώλια αλλά ο φίλος απο πάνω έτσι όπως το έθεσε μ θύμισε το μεσαίωνα ΄΄είστε χριστιανοί΄΄ ή ΄΄άπιστοι΄΄ όχι ναι είμαστε χριστιανοί αλλά και βουδιστές και μουσουλμάνοι και ότι άλλο γ αυτό και προέβην σε τέτοιο σχόλιο. τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι ύστερα ...ήρθαν οι μέλισσες. Δεν θα μπώ καν στη διαδικασία των βαθυστόχαστων αναλύσεων, ούτε στην κόντρα του ποιός ξέρει τα πιο πολλά τσιτάτα. Μπράβο στους μεν, μπράβο κ στους δε. Όσο για τις φυλλάδες, απλώς αδιαφορώ. Έχω τον Ριζοσπάστη, το Portal του 902, το Redfly, για την ενημέρωση μου. Ο πατέρας μου Μακρονησιώτης, ο θείος μου με εφτά τρύπες στο κεφάλι απο τα καλόπαιδα της Ελ Τάμπα, μας δίδαξαν πολλά. Μια διαρκής παρακαταθήκη, η ανιδιοτελής αγάπη προς το Κόμμα μας. Που μόνο του είναι Ιστορία, που διδάσκει την Αληθινή Ιστορία. Δεν είμαι μέλος, ανήκω στην ομάδα των πιστών. Απο τα 20 χρόνια μου, μέχρι σήμερα στα 55, δεν λέρωσα τα χέρια μου με άλλο ψηφοδέλτιο. Ακούω φωνούλες τύπου "αυτή είναι σταλινική;"
    Ναι, είμαι και Σταλινική. Κρίνοντας τον ραγιαδισμό που βλέπω σε μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας, όλους αυτούς που ζητάνε να τους λύσει τα προβλήματα "το μαγικό ραβδάκι" του αφιλότιμου και του ψεύτη, λέω πως ΤΩΡΑ είναι που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πιο πολύ απο κάθε άλλη φορά, Ισχυρό ΚΚΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σεβομαι προσωπικά το παρελθόν ναι και καλά κάνεις για το κκε..όσον αφορά σε αυτά π προτιμάς να ενημερώνεσαι επίσης καλά κάνεις αν και συνήθως η μονόπλευρη ενημέρωση δεν είναι ότι καλύτερο και δεν εννοώ να πας σε μέσα της άλλης πλευράς αλλά σε κατα βάση αντικειμενικά..τεσπα δική σ επιλογή αυτό..όσον στο ότι χρειάζεται ισχυρό κκε ναι αυτό είναι αλλά το πρόβλημά μας εδώ είναι ότι ειδικά τέτοιους καιρούς δεν φαίνεται δυστυχώς. το θέμα είναι να βρεθεί κάτι, δεν ξέρω τί χρειάζεται άλλη δράση άλλοι τρόποι επηρεασμού των μαζών δεν ξέρω, μπορώ να διατυπώσω απόψεις αλλά σε αυτά υπάρχουνε άλλοι ειδικοί..τεσπα τάσσος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.