3 Απριλίου 2013

Φτιάχνουν το μέτωπο, ώστε να αντιμετωπιστεί το ΚΚΕ

Ένα φάντασμα πλανιέται στα μυαλά των αστών και μικροαστών υπηρετών τους: το φάντασμα του ΚΚΕ και της εργατικής εξουσίας. Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου ελληνικού καπιταλισμού ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα : από την Χρυσή Αυγή μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον αντιδραστικό αστικό τύπο μέχρι τις διαδικτυακές αριστερές παραφυάδες τους. Και όπου λάσπη, αντικομμουνισμός και χάρα, ο γελωτοποιός του βασιλιά δεν μπορεί παρά να είναι πρώτος στην σειρά.


Όταν η επιθυμία βαφτίζεται πραγματικότητα
Πηγή : 902.gr

Το χαβά τους τα αστικά ΜΜΕ. Ενόψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ εξαπολύουν ανοιχτή επίθεση στο ΚΚΕ με ομοβροντία άρθρων για «εμφύλιο», για «κύμα διαγραφών», για «δελφίνους», για «κόντρες και αντεγκλήσεις». Φυσικά, ούτε λόγος για παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ για το Συνέδριο, ρεπορτάζ από τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ ή πρόσκληση σε εκπρόσωπο του ΚΚΕ για να παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος. Ο «πόνος» για το ΚΚΕ δεν τους έπιασε επειδή τάχα θέλουν να ενημερώσουν το λαό, αλλά γιατί θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ και δε διστάζουν να παίζουν την ίδια κασέτα κάθε μέρα, είτε ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις ομιλίες των στελεχών του ΚΚΕ σε κομματικές εκδηλώσεις, είτε – όπως ο διαβόητος Φώτης Παπούλιας της Εφημερίδας των Συντακτών – καταφεύγοντας σε γελοιότητες βγαλμένες από το κεφάλι τους.


Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στις σημερινές υπηρεσίες τους προς τα αφεντικά τους; «Μάλλον θα κερδίσει η Αλέκα στο ΚΚΕ, αλλά θα χυθεί αίμα» (aixmi.gr-Τάσος Παππάς), «Ένα ήταν το κόμμα» (Τα Νέα), «Κλιμακώνεται η σύγκρουση στο ΚΚΕ» (Αυγή), «Στα χαρακώματα πάλι το ΚΚΕ» (Δημοκρατία), «Μάχη χαρακωμάτων» (Εφημερίδα των Συντακτών), «Ετοιμάζουν εκκαθαρίσεις στον Περισσό» (paraskhnio.gr), «Ετοιμάζουν διαγραφές στο ΚΚΕ» (tvxs.gr), «Εσωκομματική χούντα από την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ» (spirospero.gr-ιστοσελίδα του Σπ. Καρατζαφέρη), «Οι δέκα μέρες που θα συγκλονίσουν το ΚΚΕ-Έρχεται διάσπαση» (ethnikismos.net – Portal της Χρυσής Αυγής)…

Το πνεύμα όλων των άρθρων είναι κοινό: Αξιοποιούν απόψεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για να διαμορφώσουν πολεμικό κλίμα (τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι προσυνεδριακές διαδικασίες και οι Θέσεις της ΚΕ έχουν υπερψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία) και ερμηνεύουν κατά το δοκούν άρθρα και ομιλίες μελών της ΚΕ και του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που υπερασπίζονται τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο, για να υποστηρίξουν ότι «φιμώνεται όποιος διαφωνεί» (τη στιγμή που στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου έχουν εκφραστεί απόψεις τόσο υπέρ όσο και κατά των Θέσεων της ΚΕ). Θα ήθελαν πάρα πολύ ο «θόρυβος» που επιθυμούν να δημιουργήσουν να ανταποκρινόταν και στην πραγματικότητα, αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι πως δεν είναι έτσι. Δεν τους ενδιαφέρει, όμως, η πραγματικότητα. Τους ενδιαφέρει πώς θα ασκήσουν πίεση στο ΚΚΕ για να αλλάξει στρατηγική, να υπαναχωρήσει από τον ιστορικό του ρόλο, να ενσωματωθεί στη διαχείριση του καπιταλισμού. Καρβέλια ονειρεύονται.

Ορισμένα άρθρα, όμως, του αστικού Τύπου επιχειρούν να κάνουν απαράδεκτους συνειρμούς, όπως του Τ. Παππά στην ιστοσελίδα aixmi.gr, ο οποίος εκτιμά ότι «θα χυθεί αίμα» στο ΚΚΕ! Και τα λέει αυτά για ένα κόμμα, του οποίου τα μέλη και τα στελέχη έχουν χύσει κυριολεκτικά το αίμα τους για να υπερασπιστούν το Κόμμα τους και τα δίκαια της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού.

Τα όρια της φαντασίας ξεπερνά το άρθρο του Φ. Παπούλια στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου μεταξύ άλλων γελοιοτήτων αναφέρεται ότι «στελέχη του Περισσού (…) κάνουν λόγο για μια πρωτότυπη τακτική που ακολούθησε το κόμμα, να οχυρώνεται δηλαδή πίσω από τις “αποφάσεις της πλειοψηφίας”, καθιστώντας τις αποφάσεις των συνεδρίων επί της ουσίας κενό γράμμα»! Τις αποφάσεις του συνεδρίου, δηλαδή, κατά τον Παπούλια, προφανώς τις παίρνει η μειοψηφία και συνεπώς η πλειοψηφία έρχεται να τις «ακυρώσει»! Δεν είναι απόφαση της πλειοψηφίας η απόφαση του (εκάστοτε) Συνεδρίου; Τα μπέρδεψε μάλλον ο Φ. Παπούλιας. Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό έχει το ΚΚΕ, όχι συνιστώσες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον κόσμο της φαντασίωσης ζει και ο Η. Κανέλλης, ο οποίος βαφτίζοντας την επιθυμία του πραγματικότητα, γράφει στα Νέα «Ένα ήταν το κόμμα». Θα ήθελε αυτός και η αστική τάξη να έχουν ξοφλήσει με το ΚΚΕ, αλλά έλα που δεν τους βγαίνει. Γι’ αυτό και αναμασά επιχειρήματα βγαλμένα από το «τέλος των ιδεολογιών» και «το τέλος των τάξεων», όπως «το ΚΚΕ δε ζει στην εποχή του», είναι «ιερατείο», έχει «εικονίσματα του παρελθόντος». Σταχυολογούμε: «Θα έλεγε κανείς ότι η πολιτική κέρδισε τους μηχανισμούς – αλλά μετά τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, η Αλέκα Παπαρήγα επανέκαμψε στη σιγουριά του κλειστού πλην ελεγχόμενου οργανωτικού, κομματικού και επιχειρηματικού μορφώματος (τρία σε ένα) – απ’ όπου διαγράφονταν κατά το δοκούν όποιοι τολμούσαν να αμφισβητήσουν τη γραμμή. Αλλά η πολιτική δε συμβιβάζεται με την ακινησία». Τώρα, πού την είδε την ακινησία αυτός που δε σταματά να καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι «υποκινεί» τις διαδηλώσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κ.λπ., μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Δεν παραλείπει, βέβαια, να ρίξει λάσπη περί «επιχειρηματικού μορφώματος», το οποίο, φυσικά δε στηρίζει πουθενά. Απλά το αφήνει να αιωρείται, ενώ γνωρίζει ότι το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση.

Τους μύχιους πόθους όλων των γραφίδων της αστικής τάξης εκφράζει ο πιο ωμός υπηρέτης τους, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στο portal της Χρυσής Αυγής, στο αντίστοιχο άρθρο για το ΚΚΕ, ο Χρυσαυγίτης ακραιφνής αντικομμουνιστής καταλήγει με την εξής φράση: «Δε μπορώ να σας περιγράψω πόσο… λυπόμαστε που θα διαλυθεί – επιτέλους – το ΚΚΕ. Μιλάμε για πολύ …κλάμα! Φέρτε μου μαντήλια…». Οι άσπονδοι φίλοι του ΚΚΕ το ίδιο θέλουν, μόνο που δεν το λένε, αλλά παριστάνουν είτε τους «πονόψυχους», είτε τους «αντικειμενικούς δημοσιογράφους» και λένε ότι κάνουν κριτική στο ΚΚΕ για το …καλό του! Εννοούν το καλό της πλουτοκρατίας που θα ήθελε ένα ΚΚΕ μόνο με το όνομα, συμβιβασμένο. Ματαιοπονούν οι αντικομμουνιστές – υπηρέτες της αστικής τάξης, όποια ιδεολογική προβιά και αν φορέσουν. Θα πάρουν απάντηση από το ίδιο το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα βγάλει το Κόμμα πιο δυναμωμένο στην πάλη του για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

35 σχόλια:

  1. To σημερινό άρθρο του Μπογιόπουλου το διάβασα ο προβοκάτορας...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως στην τελευταία παράγραφο με τον αντικατοπτρισμό γρι δεν κατάλαβε τι ειπε .....
    Ρε συς μην μας πιάσει κορόιδα οπως παλαιά με τους παπάδες σε κατι παραστάσεις στο χωριό του, για να τραβήξει την προσοχή...σαν το αλλο μέγεθος (και αυτο σατιρικό) τον Ανδρουλάκη.....ειχαν πιάσει αντικριστά τις ενορίες
    Το ποιοτικό χαρακτηριστικό σύντροφοι ειναι στην αρχη,που λεει πως πούλησε πολλα βιβλια..Τι δεν καταλαβαίνεται αφου πούλησε πολυ ,,,ετέλειωσε αυτο ειναι το πρώτο κριτήριο ..του ...Καλες δουλειές Λακη και αμα κλέψεις και την εφορία θα εισαι πρώτος ,εχει και αντικρατικό παν/αγωνιστικό μήνυμα .Θα εισαι ο καινούργιος ροκ πρίγκηπας...θα παίζεις τραγούδια του Βόλγα με ηλεκτρική μπαλαλάικα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είπε το άτομο ρε, αν είναι δυνατόν! Καλά ο Λαζόπουλος πλέον δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα! Ούτε εκπρόσωπος τύπου του Συριζα τέτοια χάρη! Για τα ταξιδάκια του Τσίπρα στο Αμέρικα και τις επισκέψεις στον Περες όμως τουμπεκί! Ξεφτυλισμένοι, το παίζουν και αριστεροί...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καλύτερα της "εσωκομματικής δημοκρατίας" σε Σύριζα και εφημερίδα "αυγή"

      http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8309.html

      http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9166.html

      Διαγραφή
  4. Το καλο ειναι οτι ξεσκεπαστηκε, αντε και ευχομαι να του δωσουν και το υπουργειο γελοιοτητας(αν και κατι μου λεει οτι με το συριζα ολα τα υπουργεια θα ειναι υπουργεια γελοιοτητας, οσα δηλαδη δεν ειναι σαχλαμαρας)
    οπως ειπα και καπου αλλου.
    ο Λαζοπουλος ειναι απο εκεινους τους ανθρωπους που μιλανε με τον κωλο και κλανουν με το στομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα....δεν ξεσκεπαστικε στον κοσμο...
      παντος αυτος, ο Σταθης και αλλοι εχουν πλακα που δεν μπορουν καν να αναφερουν(ουτε νομιζω τις καταλαβενουν) τις πραγματικες διαφωνιες π.χ. ΑΑΔΜ ή ΛΣ
      και πετανε 100 κιλα χολι στο κομμα μονο και μονο γιατι δεν συμβηβαζετε και παλευει...
      διαφωνουσαν πριν...(ΑΑΔΜ)
      διαφωνουν τωρα...(ΛΣ)
      και θα διαφωνουν για παντα...(γιατι απο την σπεκουλα πληρωνοντε)

      Ο.

      Διαγραφή
    2. Δεν λέγεται αντιΚΚΕμέτωπο. "Δημοκρατικό τόξο" λέγεται

      ΠΑΣΚ αναμεταδίδει Χρυσή Αυγή

      http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=2/4/2013&id=14527&columnId=161

      Την περασμένη Παρασκευή αναρτήθηκε στο λογαριασμό της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο Facebook βίντεο, που αναφέρεται σε ένα από τα αγαπημένα θέματα των αντικομμουνιστών όλων των χρωμάτων, με τίτλο «Τα αμερικάνικα κολέγια των ΚΚέδων» και στόχο την γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το βίντεο προέρχεται από το youtube, όπου το ανέβασε κάποιος με το ψευδώνυμο Ι. Μεταξάς, συνοδεύοντάς το και με σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Στον «τοίχο» του λογαριασμού της ΔΟΕ, το ανάρτησε όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο γγ της ομοσπονδίας, σχολιάζοντάς το με τη φράση «Συνέπεια λόγων και έργων!!».

      Πρόκειται για χοντροκομμένη και βρώμικη αντιΚΚΕ παρέμβαση εκπροσώπων της ΠΑΣΚ, που γίνεται μέσα από ιστοσελίδα συνδικαλιστικής ομοσπονδίας, καθώς την ανάρτηση επιβράβευσε (like) και ο πρόεδρος της ΔΟΕ (επίσης της ΠΑΣΚ) κατακεραυνώνοντας μια δασκάλα που διαμαρτυρήθηκε, παρότι όπως δηλώνει η ίδια δεν ανήκει στο χώρο του ΚΚΕ. Προφανώς η αναπαραγωγή της επιχειρηματολογίας και των ψευδολογιών των χρυσαυγιτών ήταν απαραίτητη στους ρεφορμιστές της ΔΟΕ ενόψει των εκλογών των διδασκαλικών συλλόγων για εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, ήταν και μια ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις αντικομμουνισμού, συμμετέχοντας στην επίθεση κατά του ΚΚΕ, ενόψει του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος.

      Διαγραφή
  5. Να δεις που θα τον διοριστει ως Θεοδωράκης του 21ου αιώνα

    κοτσιατε ναζταροβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι έγινε ρε παιδιά? τι αντικουμουνιστικό μένος είναι αυτό σήμερα? Λαζόπουλος, Στάθης, Χριστοδουλίδου, όλοι βαλθήκανε να μας σώσουν από την "κακή" ηγεσία μας.
    Όλοι οι φιλοσυριζεοι, οι φίλοι του Καμμένου και τις Μαριλίζας, οι θαυμαστές του Ομπαμα, οι επαγγελματίες κωλοτούμπες, θα μας πούνε πως και τι να κάνουμε στο κόμμα μας. Ρε δεν πάτε να φιλήσετε κάνα καπιταλιστικό κώλο και ασχολείστε με το 4%?
    δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα σας, βάλτε το καλά στο οπορτουνιστικό μυαλουδάκι σας. Όσο το πολεμάτε, τόσο πιο πολύ δυναμώνει το ΚΚΕ. Τόσο πολύ σας πονάει η Αλέκα "σύντροφοι"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και τι θελατε δηλ. να λενε για το κομμα ?. Πολεμικη του κανουν και μαλιστα βρωμικη οπως ειναι η ιδεολογια τους και τα μουτρα τους. Μια ζωη λασπολογουν διαστρεβλωνουν και παραποιουν.. Μην το φοβομαστε αυτο... Δεν περιμενουμε και δεν θελουμε καλα λογια και χαιδεματα απ τον εχθρο..Οι φελλοι μπορει να επιπλεουν αλλα στο τελος ξεβραζονται.. Εχουν πια ξεσκεπαστει κι οσο πιο αταλαντευτοι ειμαστε εμεις κι οσο πιο δυνατα στεκομαστε διπλα στο λαο και σταθεροι στις αρχες του κομμουνισμου τοσο αυτοι θα χανουν τη ψυχραιμια τους και αλλο τοσο ο λαος θα ξεχωριζει ποιος ειναι μαζι του και ποιος οχι και ποιο δρομο πρεπει να ακολουθησει. Κι οι εξελιξεις θα ειναι ραγδαιες.. Το δογμα του σοκ που μας εφαρμοζουν θα ωχρεια μπροστα στο σοκ που θα υποστουν αυτοι απ την δυναμη του λαου και της εργατικης ταξης στην αποφαση για αλλαγη της εξουσιας... Γιαννης

      Διαγραφή
  7. Απο μελος του συριζα, δε περιμενεις κατι καλυτερο.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβοκάτσια σε Μπογιό και ΚΚΕ. Δυο σε ένα!

      Διαγραφή
  8. Πολύς πόνος για το ΚΚΕ!Πάμε καλά!ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν οι αστοί κυνηγούν το κόμμα ,είμαστε σε πολύ καλό δρόμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να βγει ο Μπογιοπουλος να καταγγειλει το λακη

      Διαγραφή
  10. Δεν νομίζω οτι θα βγεί ο Μπογιόπουλος να πει τίποτα,νομίζω πως ο Μπογιόπολος είναι θέμα χρόνου να φύγει απο το κόμμα,ελπίζω και θέλω πάρα πολύ να διαψευστώ γιατί είχα και έχω συμπάθεια και εκτίμηση προς το προσωπό του,παρόλαυτα πρώταπόλα το κόμμα είναι αυτό που μας πονάει και όχι τα πρόσωπα,αυτά πάνε και έρχονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? Γιατί εάν ετοιμάζονται διαγραφές και επιβεβαιώσουμε τους αντίπαλους τότε θα είμαστε λάθος. Εγώ είμαι της άποψης ότι εάν είναι να φύγουν να φύγουν από μόνοι τους. Σε έναν διάλογο είναι λογικό να ακούς διαφωρετικές απόψεις. Και δεν τις φοβόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Οχι δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένα,μια απλή εκτίμηση κάνω.

      Διαγραφή
  11. Σχετικά με τον κυρ Λάκη,

    Οι διάφοροι ένθεν κακείθεν χειροκροτητές, δεν μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει "διάλογος", "διαφωνία", "αντιπαράθεση"... Έτσι τα μεταφράζουν στο μυαλό τους "μαχαιρώματα", "αμφισβήτηση", "πόλεμος".

    Είναι οι ίδιοι που δεν καταλαβαίνουν ούτε τα κείμενα, ούτε την ιδεολογία, ούτε την τακτική των μαρξιστών-λενινιστών και των ΚΚ.

    Γιατί είναι μικροαστοί και μέσα στις ιδεοληψίες τους βολεύονται, να μην πάρουν ούτε μια ευθύνη, ούτε μια πρωτοβουλία για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Και όταν το κάνουν κάπου κάπου ζητούν ανταλλάγματα.
    Έτσι και ο κυρ Λάκης... γνήσιος εκπρόσωπος της τάξης του, με αμοιβές και περιουσία, που μόνο δεξιά τον κάνουν να κοιτά, και δήθεν προοδευτικές απόψεις. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Και δεν μπορούμε και δε θέλουμε να του μοιάσουμε.

    Εδώ όμως τελειώνει η όποια καλοπροαίρετη κριτική στην ταξική τοποθέτηση του Λάκη... Γιατί όλο το υπόλοιπο είναι μια πολύ καλοστημένη και στρεβλή προπαγάνδα, που δεν τη σχεδίασε ο ίδιος αλλά τη βρήκε έτοιμη στις αστικές φυλλάδες και τα επιτελεία:

    1ον: Δε διαλέγει τυχαία πρόσωπα, αλλά το Μπογιόπουλο, που είναι και γνωστός και αναγνωρίσιμος και δημοφιλής. Έτσι ώστε ο κάθε ΣΥΡΙΖαίος να ελπίζει σε μια "μεγάλη μεταγραφή" τύπου Ντέταρι.

    2ον: Δεν αναφέρεται στον πυρήνα της αντιπαράθεσης (ΑΑΔΜ - ΛΣ) για να μην καταλάβει ο χαχόλος ότι οι διαφωνίες υπάρχουν επί συγκεκριμένων (έστω και σημαντικών) ζητημάτων. Έτσι εμφανίζει την ηγεσία του κόμματος να έχει γενικά και αόριστα αυταπάτες.

    3ον: Διαλέγει πολύ εύστοχα τις δύο πιο φορτισμένες λέξεις του κειμένου: "αυταπάτες" και "αντικατοπτρισμός". Ταυτόχρονα δεν παραποιεί καθόλου τα λόγια του Μπογιόπουλου, αλλά τα αποσπά από το όλο κείμενο και από την όλη προσυνεδριακή συζήτηση.

    4ον: Αναφέρεται στο διάλογο απαξιωτικά και συσκοτίζει με τη φράση "τους αφήνουν να μιλάνε από το Ριζοσπάστη".

    5ον: Αποκρύπτει το γεγονός ότι η πολιτική συμμαχιών του κόμματος και με το 15ο, όπως ερμηνεύεται, είναι απέναντι στις συμμαχίες με το ΣΥΡΙΖΑ για την αριστερή διακυβέρνηση, πράγμα που αναφέρει και ο Μπογιόπουλος.

    6ον: Διατηρεί τις αυταπάτες ότι οι συμμαχίες για την ανατροπή γίνονται τάχα από τα πάνω, από τις ηγεσίες.

    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δουλεια του κανει ο...ανθρωπος.Καλοπληρωμενο φασον, πληρωνεται δηλαδη με το κομματι.Καπακι μετα απ το ΚΚΕ εκανε σχολιο για τη χ.α.Τυχαιο? Τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Μπογιόπουλος είναι γαύρος και η Αλέκα Βάζελος... αυτή είναι η ουσία της αντιπαράθεσης σύντροφοι. Πέρα απο τη πλάκα όμως, ούτε το ΑΑΔΜ καταλάβαινα ούτε τη Λ.Σ. την έχω ολοκληρωμένη στο μυαλό μου.Η πολιτική δεν είναι μόνο επιστήμη και δογματολογία είναι και τέχνη. Τουλάχιστον τώρα μιλάμε έστω και λεκτικά καθαρά για επανάσταση και σοσιαλισμό. Και αυτό είναι πολύ καλό, ακόμα και αν ο λαός δεν είναι έτοιμος η διαφωνεί, τρέφει αυταπάτες, διατηρούμε αυτές τις έννοιες ζωντανές στο μυαλό του. Αυτό που θα ήθελα απο το κόμμα είναι να ανανεωθεί. Να προωθηθούν στη καθοδήγηση εκείνα τα στελέχη τα σωστά τα πρόστυχα τα Σταλινικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν κατι θυμαται και μετραει ο "λαος" απο το κομμα ,ειναι τα πανο στην ακροπολη,η συνοχη και δυναμικη του παμε,τη μπαλου τον παφιλη και τον μπογιοπουλο στις ομιλιες στους στα αστικα καναλια.Επειδη δεν μπορεσατε την πολιτικη του κομματος να την κανετε προσιτη και κτημα στον κοσμο ,μην κατηγορειτε τον καθε λακη που λεει ετσι ή αλλιως.Ο παραπανω ανωνυμος ορθα εβαλε το ζητημα της τεχνης στην αντιπαραθεση.Μα ειναι δυνατον να ειναι ο μεντρεκας ακομα εκπρ τυπου και οχι ο μπογιοπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το κομμα ειναι πιστευω και εθελοντισμος Εμεις που ειμαστε οπαδοι εχουμε πολλες φορες προσφερει πολυ περισοτερα απο καποιους καρεκλατους και ειδικα σε περιοχες πολυ συντιριτικες οπως πχ Λακωνια καιρος καποιοι τετοιοι να βγουν στο δρομο η να πανε σπιτι τους η ανεργια κτυπα πρωτα απο ολους τους κομουνιστες το συνεδριο πρεπει να δει πολυ σοβαρα τον εθελοντισμο εμεις που εχουμε δουλεψει στο κομα εθελοντικα ξερουμε τι λεμε ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Μπογιό έγραψε μια προσωπική του κριτική σχετικά με τη Λαική Συμμαχία στις Θέσεις του Κόμματος αλλά και ορισμένα λάθη τακτικής που πιστεύει οτί έκανε το Κόμμα όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν έγραψε για τον θάνατο του Τσάβεζ στο πρωτοσέλιδο .Παρ'όλα αυτά όμως ο Μπογιό είναι ο μοναδικός που προασπίζεται το Κόμμα τόσα χρόνια και παλεύει για το στρατηγικό του στόχο.Οι διαφωνίες είναι ψίλοι στα άχυρα εν ολίγοις μιας και τον στρατηγικό μας στόχο τον έχουμε λυμένο.Όσα οπορτούνια επομένως όπως η Λαζοπουλίνα προσπαθούνε να βγάλουνε θέμα και να δημιουργήσουνε θέμα σχετικά με τα εσωκομματικά είναι απλή προβοκάτσια.Ο Μπογιό είναι ένας από τους δημοσιογράφους οι οποίοι είχανε ορισμένες διαφωνίες.Γιατί δε μιλάνε για τους άλλους 2 δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη που έγραψαν στον κυριακάτικο για την επικρότηση της Λαικής Συμμαχίας και των Θέσεων γενικότερα?!Πολύ απλά γιατί όλοι αυτοί οι "αριστεροί" μένουνε στα πρόσωπα.Γιατί εμείς δεν έχουμε προσωπολαγνία και όλα τα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος είναι εξίσου σημαντικά.Και κάτι τελευταίο.Όποιος διάβασε τον χθεσινό Ημερόδρομο στον Ρίζο πολύ απλά κατάλαβε ότι ο Μπογιό ότι διαφωνία (μηδαμινή στην προκειμένη περίπτωση) να έχει με το Κόμμα την αφήνει πίσω και προασπίζει την υπερπλειοψηφική απόφαση του Κόμματος για στήριξη των Θέσεων.Γιατί εμείς λειτουργούμε με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και όχι με συνιστώσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Πού σαι Λάκη?!Καλή σταδιοδρομία στον ΣΦΥΡΙΖΑ. Και τράβα που και που καμιά γραμμή δεν είναι κακό.Η Γερασιμίδου και η Κανέλλη το λιγότερο που έχουνε να κάνουνε είναι να μην ξαναπατήσουνε εκεί γιατί έχει ξεφύγει πολύ ο τύπος.

      Διαγραφή
  17. Ρε μαγκες θελω να πω κατι που με τρωει. Δεν ειμαι μελος του κκε αλλα ειμαι φιλος και το στηριζω φανατικα. Στα δυο οπως φαινεται στρατοπαιδα που εχουν διαμορφωθει δεν ξερω ποιο εχει δικιο αλλα αυτο που ξερω ειναι τα παρακατω. Οτι πλεον το κκε καρκινοβατει μεταξυ περιθωριου ως απο αποψης της ελληνικης κοινωνιας και δεν εκανε αυτα που θα επρεπε να κανει.Δεν ξερω ποια ειναι αυτα αλλα πραγματικα ετσι νοιωθω, δεν πετυχαμε νικες.Θεωρω απαραδεκτη την εκτος κομματος κριτικη και ως ενα βαθμο υποπτη. Αλλα αυτο που θελω να σας πω ειλικρινα ειναι η αγωνια μου μηπως το κκε γινει ειτε περιθωριακο κομμα του 2% με την τακτικη που εχει η μηπως γινει κκ τυπου γαλλιας. Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο και να ξερετε οτι αρκετος κοσμος βλεπει τι γινετε με πολυ πολυ πονο και λιπη. Δεν ειμαι καταρτησμενος θεωρητικα να παρω θεση ουτε εχω εμπειρια αλλα νομιζω οτι ηρθε η ωρα κατι να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυτυχως η πορεια των αλλων κομματων που μεταμορφωνονται μεταλλασσονται αλλαζουν (οχι σε θεματα τακτικης αλλα θεωρητικα) κτλ κτλ σε συνδιασμο με τους ψηφοφορους οπαδους χωρις πραγματικη ενασχοληση με τη πολιτικη σου δινει το δικαιωμα να ρωτας.
    Η απαντηση ειναι ομως μια, οι κομμουνιστες δεν πανε οπου παει το κκε, το κκε παει οπου το οδηγουν οι κομμουνιστες, αν για καποιο λογο παρει λαθος πορεια (δυσκολο αυτο οπως φανηκε το 91) οπως επαθε το συριζα το δημαρ το πασοκ κ.α θα το διορθωσουν, αν δε μπορεσουν θα βρουν τη λυση που πρεπει ωστε να εκφραστουν πολιτικα. Να ξερεις οτι τα θεματα τακτικης ειναι σοβαρα αλλα ο στοχος δεν αλλαζει και αυτο ειναι το πιο σημαντικο απ' ολα. Ο κοσμος που βρικσει διεξοδο σε κομματα τυπου πασοκ συριζα κτλ εχει χασει τον πρωτα απ΄ολα το στοχο του και αποφασιζει υπο το κλιμα πανικου, φοβου και βιασυνης. Γι αυτον το κοσμο πρεπει να κανουμε οτι μπορουμε αλλα ψεματα δε θα του πουμε για να ερθει με μας. Αν δεν ειναι ετοιμος θα το πληρωσει ο ιδιος και μαζι με αυτον και εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στις τοσες τηλεοπτικες του εμφανισεις που εχω παρακολουθησει το μονο που βλεπω ειναι μια αναφορα και καταθεση στοιχειων για πλουτο και φτωχια για χλιδη και εξαθλιωση κλπ χωρις να προτεινει καμια λυση και ουτε καν αυτη του κομματος που αυτονοητα θα επρεπε να προβαλλει.. Κι ερχεται στον Κυρ. Ριζο να μας πει για την περιφρονηση μας στους "Δεν Πληρωνω" το "Κινημα της Πλατειας" και της "Πατατας" τις "Εκλογες" οτι ολα τα παραπεμπουμε στο σοσιαλισμο και απεχουμε απο τα καθημερινα προβληματα του λαου διαστρεβλωνοντας τις θεσεις του κομματος περι μνημονιου, χρεους, εξοδου απο ΕΕ και δεν συμμαζευεται. Πραγματα και θεσεις χιλιοειπωμενες χιλιοσυζητημενες και χιλιοεξηγημενες απ την αρχη της κρισης και παλιοτερα ισως. Λες και δεν ξερει τις αρχες τις θεσεις του κομματος, τις δραστηριοτητες του και το ποσο τρεχει εδω και τρια χρονια για το σημερα και το αυριο του Λαου μας. Λες και τοσο καιρο δεν του δοθηκε η ευκαιρια να κανει την "κριτικη" του. Λες και ηταν ειναι απων... Στο παραπανω κειμενο προσπαθωντας να το συμμαζεψει καπως το πραγμα μιλαει για λαικες και κοινωνικες συμμαχιες για την ανατροπη του καπιταλισμου. ΟΚ.!. Αλλα για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ κουβεντα.. Τι τρεχει ρε Νικολα.?!?!.. Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ με τους δύο προϋγούμενους και νομίζω ότι το ένα κείμενο συμπληρώνει το άλλο. Αφ' ενός σε σχέση με το τι είναι το ΚΚΕ απ' την άλλη για το ότι, στην καλύτερη περίπτωση και επιοικός, ο σ. Νίκος είναι άδικος απέναντι στο κόμμα. Ακόμη και το ύφος που χρησιμοποιείς παίζει το ρόλο του. Ήταν υπεροπτικό και αφυψιλού. Δεν θα σχολιάσω παραπάνω... . Αυτό που θα πώ είναι ότι ταυτίζομαι με την θέση που εκφράζει στο ίδιο φύλλο του "Ρ" ο σ. Πασακυριάκος δημοσιαγράφος του "Ρ" από την ίδια ΚΟΒ με τον σ. Μπογιόπουλο. Γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτόν; ΤΑ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    Φάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. απάντηση του Μπογιόπουλου σε Λάκη και Λαφαζάνηδες

    από
    ( http://www1.rizospastis.gr/page.do?id=14542&publDate=6%2F4%2F2013&direction=&pageNo=27 )

    (..) Ακούστε, κύριοι

    Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

    Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

    Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

    Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.

    Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

    Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.

    *

    Ο Χαρίλαος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκείνη τη φράση: «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς». Ματαιοπονούν, μα στο τέλος θα καταλάβουν όπως τόσοι άλλοι αυτά τα 95 χρόνια, ότι:

    Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.

    *

    ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο):

    «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).

    Γράφει:
    ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά..βλέπω πολύς λόγος γίνεται για το ότι οι αστοί και το σύστημα κυνηγά το κκε..σύμφωνα όμως με τον νέο πολιτικό χάρτη και το συσχετισμό δυνάμεων το παιχνίδι παίζεται αλλού..γιατί έχετε την πεποίθηση ότι κυνηγούν ένα κόμμα του 5 έστω και 6 και 7 τοις εκατό όταν γνωρίζουνε την πάγια πολιτική του και τις δράσεις του? ποιόν απειλεί? να πεις ότι αποτελούσε μια ισχυρή μειοψηφία διπλάσιου ποσοστού και επηρέαζε τόσο το σύστημα πάει στο καλό..θα μου πείτε για τις εργατικές κινητοποιήσεις>?? ξέρετε πολύ καλά ότι άν θελει το σύστημα όλα τα φτιάχνει..να θυμηθούμε πώς τελείωσε το θέμα στη χαλυβουργία?? είμαι της γνώμης να μην βλέπουμε παντού φαντάσματα..το κκε μπορεί να ναι στην πρώτη γραμμή πάντα της πάλης αλλά στο τέλος περνάει ότι είναι να περαστεί και τελειώνει το θέμα..αυτό για όσους λένε ότι έχουνε βαλθεί όλοι να φάνε το κκε..πείτε μου ένα ουσιαστικό χτύπημα π πέτυχε το κκε κάνοντας το σύστημα να υποχωρήσει την τελευταία δεκαετία ή και πιο πριν..ουσιαστικό χτύπημα όμως.. τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάσσο νομίζεις πως το εκλογικό ποσοστό κάνει ένα κόμμα επικίνδυνο για το σύστημα ή οι πολιτικές θέσεις του ?

      Σκέψου λιγάκι, είσαι εσύ ο καπιταλιστής ... και σε αυτό το κοινωνικό σύστημα που λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, εσύ είσαι αυτός που έχει την εξουσία !

      Τι θα ήταν αυτό που θα σε τρόμαζε περισσότερο ?

      Κάποιος που θέλει να σχηματίσει μια κυβέρνηση και να διαχειριστεί την εξουσία σου και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά σου, ή κάποιος που λέει στους εργάτες πως πρέπει να ξεσηκωθούν, να σε ξεφορτωθούν και να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία ?

      Διαγραφή
  23. και μιλάω για περιστατικά ευρείας έκτασης που πραγματικά να έχουνε αλλάξει τα αποτελέσματα των πολιτικών του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ρε ανώνυμε θα μπορούσα να σου πω πολλά. Και μόνο το γεγονός ότι τέτοια μέτρα παίρνονταν σ'όλη τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και εσύ ζούσες την ωραία ζωούλα σου - κι εγώ και όλοι μας - στα "καλά προ μνημονίου χρόνια" , χάρη στο ΚΚΕ που ΜΟΝΟ του, όταν οι άλλοι ψηφίζανε Μάαστριχτ και ξερωγω τους πολεμούσε.

      αλλά νομίζω δεν έχει νόημα. Αφού "το σύστημα καταφέρνει τα πάντα" ποιος ο λόγος να συζητάμε. Αλλά και ποιος ο λόγος να ψηφίζουμε κιόλας, αφού ό,τι θέλουν κάνουν.
      Αν έτσι τα βλέπεις τα πράγματα μην ασχολείσαι με το ΚΚΕ. Στον καναπέ καλά είναι - μέχρι όμως να έρθει ο κλητήρας να σε σηκώσει γιατί δεν θα χεις να πληρώσεις την τράπεζα..

      StJuste

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.