1 Απριλίου 2013

Θ. Χιώνης: Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ για ανάπτυξη σε όφελος του λαού.


«Ανάπτυξη, εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ προς όφελος των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Είτε με ιδιωτικοποιήσεις είτε με ΣΔΙΤ, θα υπηρετείται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ.
Οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας, σημείωσε, «αυτή τη στιγμή ή αξιοποιούνται για να τα αρπάζουνε μια χούφτα μονοπώλια -οι εργαζόμενοι εκεί να δουλεύουν με μισθούς πείνας και να μην καλύπτονται και οι θέσεις εργασίας που έχουνε χαθεί σε συνθήκες κρίσης- ή καταστρέφονται». Βεβαίως, πρόσθεσε, «καταστρέφονται παραγωγικές δυνατότητες στον καπιταλισμό, ακριβώς γιατί σε προηγούμενη φάση δεν μπορούσαν να τους δώσουν τόση κερδοφορία, σε επόμενη φάση αν τους δώσουν θα αξιοποιηθούν, αλλά πάλι για τους λίγους και όχι για τους εργαζόμενους και το λαό».

Ο Θ. Χιώνης, υπογράμμισε ότι «ο δρόμος ανάπτυξης στον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν ο φυσικός πλούτος, οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και της αποδέσμευσης από την ΕΕ».

Για την τρικομματική κυβέρνηση, επισήμανε ότι «κλιμακώνει την επίθεση στο λαό. Δεν είναι μόνο το χαράτσι, το οποίο είναι απαράδεκτο, αλλά το επόμενο διάστημα θα έχουμε και ανατίμηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα από σήμερα σταματάει να ισχύει το επίδομα γάμου και έχουμε κλιμάκωση με μείωση μισθών το επόμενο διάστημα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο διεθνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία σχέση με του ΚΚΕ, ούτε ο διεθνισμός ούτε ο πατριωτισμός. Ο διεθνισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνομιλίες με Σόιμπλε, Ομπάμα και μεγάλους επιχειρηματίες, μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ο πατριωτισμός του είναι η συνεργασία με εθνικιστικές δυνάμεις, ο σεβασμός στις δεσμεύσεις της ΕΕ, ο σεβασμός σε μία οικονομία η οποία τσακίζει το λαό. Ο διεθνισμός τους ΚΚΕ βασίζεται στην κοινότητα των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαών. Βασίζεται στο ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μας θα είναι επικίνδυνες για το λαό. Και πατριωτισμός του, στην πάλη, στην οργάνωση του λαού, για να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ, τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντα της αστικής τάξης που τον οδηγούν σε τραγωδία».



902.gr

9 σχόλια:

  1. Το Γραμμενο αρθο του Νικολα θα το 'ανεβασετε".. να το διαβασετε.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να διαβάσετε τις επιστολές του προσυνεδριακού, θα πάτε στην διεύθυνση

      http://www.rizospastis.gr/static.do?page=/campaigns/19congress/19congress.jsp&publDate=31/3/2013&id=14517

      Εμείς τις έχουμε διαβάσει όλες, εσείς ?

      Διαγραφή
    2. λεει ενα πραγμα με το οποιο συμφωνω ο Νικολας, οτι το ΑΔΔΜ υπο προυποθεσεις μπορει να οδηγησει σε κυβερνηση που ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑΚΙΑΣΦΥΡΙΖΑΚΙΑΛΛΟΥΤΗΜΟΥΡΗΓΥΡΙΖΑ,ετσι για να καταλαβαινομαστε.Κατα τα αλλα ο "Νικολας" καλος ειναι να παραθετει σαν δημοσιογραφος στοιχεια που εχει μπολικα μαζωμενα και καλα κανει, αλλα στο αρθρο αυτο οι προσεγγισεις του κατεμε ουτε ερασιτεχνικες δεν θα μπορουσαν να χαραχτηριστουν..
      ΥΓ Τον συμπαθω μεν αλλα η αληθεια....αληθεια

      Διαγραφή
  2. Παρατηρησες να ανεβηκε καποιο αλλο αρθρο για τον προσυνεδριακο ?
    ΟΧΙ φυσικα....γιατι δεν ανεβηκε κανενος.

    Οποτε η ερωτηση σου κρυβει αλλοτριους σκοπους,μιας και δεν εδειξες κανενα ενδιαφερων για οποιονδηποτε αλλον εκτος απο τον Νικολα......

    Απο που γραφεις ; Aπο την ΓΑΔΑ , το μπουρδελοξενοδοχειο του Μιχαλολιακου η απο την Κουμουνδουρου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος o Red,xaxaxa άντε για κάνα ξεστράβωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 95 χρονια κομμα. Παρτε το αποφαση μαγκες. Δεν ειναι το κομμα ειναι η ταξη. Θα ειστε μακαριτες και εμεις θ'αλωνιζουμε. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντι να αναλωνομαστε σε 7 σχολια γιατι δεν δημοσιευτηκε στο μπλογκ το αρθρο του Μπογιο, ενας τουλαχιστον νοημων ανθρωπος μπορει να αντιληφθει οτι η απαντηση ειναι στο βιντεο που παρατιθεται, απαντηση και στο αρθρο, και γιατι δεν δημοσιευτηκε.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.