12 Απριλίου 2013

Δηλώσεις προσκεκλημένων στο 19ο Συνέδριο (VIDEO)


"Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα αποτελέσει αφετηρία για καλύτερη οργάνωση και δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος. Είναι η ελπίδα του λαού". Αυτά είναι τα λόγια ανθρώπων της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και της επιστήμης, του εργατικού λαϊκού κινήματος που παραβρίσκονται προσκεκλημένοι τιμητικά στην πρώτη μέρα εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Δηλώσεις έκαναν:  


- Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ - Πρέσβης Κούβας (VIDEO): Ευχαριστούμε καταρχήν για την πρόσκληση. Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μας συνδέουν βαθιές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που έχει τεράστια εμπειρία στην ταξική πάλη. Γνωρίζουμε την πάλη του, γνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει για να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα των Ελλήνων εργαζομένων. Είναι ένα κόμμα που στέκεται πάντα στο πλευρό της Κούβας και εκτιμάμε πολύ αυτή την αλληλεγγύη του Κόμματος. Θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο Κόμμα για το Συνέδριό του. Είμαστε σίγουροι ότι είναι ένα συνέδριο που θα βοηθήσει παραπέρα στην πάλη του ελληνικού λαού. Και με την ευκαιρία αυτή μεταφέρω τους χαιρετισμούς μου στον ελληνικό λαό από τον αγωνιστή λαό της Κούβας. 

- Φράκλιν Γκονζάλες, πρέσβης Βενεζουέλας στην Ελλάδα: «Είμαστε εδώ σε αυτό το σημαντικό γεγονός, το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας γιατί εμείς από τη Βενεζουέλα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι με όλα τα κινήματα, τις οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα που αγωνίζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων πλειοψηφιών. Και  το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του παλεύει για τα μεγάλα οφέλη του λαού». 

- Μπιν Βου, πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα: «Θερμούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια στο Συνέδριο και σε κάθε μέλος του ΚΚΕ». 

- Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα: «Ευχαριστούμε καταρχήν για την πρόσκληση στην έναρξη του Συνεδρίου του ΚΚΕ. Υπάρχουν μακρόχρονες σχέσεις αδελφικής φιλίας ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Παλαιστίνης. Το ΚΚΕ πάντα ήταν δίπλα στην παλαιστινιακή υπόθεση και στήριξε το αίτημα του λαού μας για ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας». 

- Κώστας Καζάκος, ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ (VIDEO): Ευτυχία μεγάλη. Είναι απ' τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του τόπου μας, τα συνέδρια του Κόμματος. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι το υψηλό επίπεδο και η ποιότητα της σκέψης και των κειμένων στον προσυνεδριακό διάλογο. Ηταν πολύ αισιόδοξο, ένα γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το 19ο Συνέδριο όπως περιμένει ο λαός μας πάντα θα είναι μια αφετηρία για καλύτερη οργάνωση και δυνάμωμα των αγώνων του λαϊκού μας κινήματος. Είναι ώρα που πρέπει η εργατική τάξη να προχωρήσει αποφασιστικά, με μεγάλα άλματα μπροστά. Να καταλάβει την εξουσία. Οι καιροί εγκυμονούν και το Συνέδριο πρέπει να δώσει τα στοιχεία που χρειάζονται για να έχουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, αυτό που περιμένει ο λαός μας, αυτός που στηρίζει και στηρίζεται στο ΚΚΕ, περιμένει πολλά, τώρα. Εχει μεγάλη εκτίμηση στο Κόμμα, στα στελέχη του, στην ηγεσία του και βλέπετε είναι η μοίρα του ΚΚΕ αυτή, να περιμένει ο κόσμος απ' αυτό τη λύση των προβλημάτων του. Βέβαια εμείς ξέρουμε ότι χρειάζεται να κινητοποιηθεί ο κόσμος, αν δεν το θέλει ο κόσμος το πράγμα καθυστερεί. Τώρα όμως είναι κατάλληλος ο καιρός και νομίζω ότι το καινούργιο Συνέδριο θα δώσει το έναυσμα για καινούργιους αγώνες, πιο οργανωμένους και πιο αποτελεσματικούς. 

- Βασίλης Κολοβός, ηθοποιός (VIDEO): «Έυχομαι πραγματικά να βγουμε πιο ατσαλωμένοι από το 19ο Συνέδριο, γιατί μας περιμένουν σκληροί ταξικοί αγώνες σε πολύ σκληρούς και πάρα πολύ πονηρούς ιδεολογικούς καιρούς».   

- Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Πανεπιστημίου (VIDEO): «Το ΚΚΕ πάει για τα 100 χρόνια ζωής. Εχει περάσει ήρεμες περιόδους, έχει περάσει ταραγμένες περιόδους, έχει ζήσει μεγάλες τρικυμίες, εσωτερικές, εξωτερικές. τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά. Υπάρχει, ζει, συνεχίζει ακόμα, πρέπει να συνεχίσει. Η χώρα μας, ο λαός μας, οι λαοί του κόσμου το έχουν ανάγκη, τέτοιες εποχές που ζούμε. Ο καπιταλισμός σαπίζει. Κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει έτοιμο να τον διαδεχτεί. Είναι η ελπίδα. Χωρίς αυτό είναι η βαρβαρότητα». 

- Ελένη Γερασιμίδου,  ηθοποιός και βουλευτής του ΚΚΕ (VIDEO): «Είναι μεγάλη ελπίδα αυτό το Συνέδριο, όπως ελπίδα είναι το ΚΚΕ για το λαό, αρκεί να το καταλάβει και τότε θα αλλάξουν όλα».   

- Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής ΚΚΕ (VIDEO): «Εχω την αίσθηση, και νομίζω θα το καταλάβουν πάρα πολύ καλά, όχι οι σύντροφοι που το ξέρουν, αλλά οι απόξω που παρακολουθούν και οι εσχάτως κοπτόμενοι, είναι από μόνη της επαναστατική πράξη να υπάρχει συνεδρίαση αυτή τη στιγμή των κομμουνιστών στη χώρα με τέτοια μακραίωνη ιστορία, στη χειρότερη περίοδο της χώρας, στο καταποντισμένο από πλευράς επίθεσης του καπιταλισμού σώμα των εργατών, κυριολεκτώ δηλαδή, το σώμα των δικαιωμάτων τους. Και είναι οι κομμουνιστές εδώ και αποδεικνύουν τη σύνδεση που πρέπει να υπάρχει, αν θέλουμε να μιλάμε για μέλλον, αν θέλουμε να μιλάμε για προοπτική της πραγματικής βάσης της εργατικής τάξης με αυτό που λέγεται εξουσία». 

Θωμάς Κοτσαμπάς, δήμαρχος Πετρούπολης: «Ελπίζω το Συνέδριο του Κόμματος να αποτελέσει σταθμό για την αντεπίθεση του κινήματος».

- Παύλος Ορκόπουλος, ηθοποιός (VIDEO): «Οι κομμουνιστές δεν εύχονται. Οι κομμουνιστές κάνουν πράξη αυτά που σκέπτονται και συναποφασίζουν στα συνέδριά τους. Με αυτήν την έννοια λοιπόν και επειδή συναποφασίζουν και ομολογούν πρακτικές που ευνοούν τους εργαζόμενους, κάθε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ένα μεγαλειώδες πολιτικό γεγονός. Πόσο μάλον αυτό που είναι η παραμονή του λαλλου συνεδρίου που κλεινουν 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Έχουμε μόνο να αισιοδοξούμε δίπλα στο ΚΚΕ». 

- Θάνος Μικρούτσικος, συνθέτης (VIDEO): «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί περνάμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο θα έλεγα σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μιλώντας για τη χώρα μας είναι μια κρίση  με πραγματικά καταστροφικές συνέπειες. Εγώ προσωπικά και το έχω πει πάρα πολλές φορές θεωρώ το ΚΚΕ το πιο ιστορικό κόμμα στη χώρα μας και έχω πάντα έναν απόλυτο σεβασμό ακόμα και όταν έχω κάποιες διαφορετικές απόψεις κατά καιρούς σε ότι αφορά τακτικά ζητήματα. Θέλω να ευχηθώ την πιο μεγάλη επιτυχία, διότι αυτή θα είναι και επιτυχία της αριστεράς συνολικότερα στην πατρίδα μας». 

- Γιώργος Κακουλίδης, ποιητής (VIDEO): «Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ένα τέτοιο Συνέδριο μπορεί να φέρει μια ισορροπία μέσα σ' αυτή την καθολική παράνοια της εποχής και της καθημερινότητας. Πιστεύω ότι οι κομμουνιστές κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για έναν ανθρωπισμό. Το Συνέδριο αυτό είναι γιορτή, βάρος και ανθρωπισμός». 

- Νίκος Παππάς, καλαθοσφαιριστής (VIDEO): «Έναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα το συγκεκριμένο συνέδριο του ΚΚΕ. Έυχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σε μια εποχή η οποία είναι πολυ δύσκολη και πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις».  

Βίκυ Αράπη, πρώην βουλευτής ΔΗΚΚΙ, υποψήφια με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ: «Είμαι ευχαριστημένη και είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι στην έναρξη ενός Συνεδρίου του ΚΚΕ, που είναι ένα Κόμμα 100 ετών. Φυσικά, αυτές τις δύσκολες ώρες αυτή η μάζωξη εδώ όλων των ανθρώπων, των δημοκρατικών, των σοσιαλιστών, που αγωνιζόμαστε για καλύτερες μέρες, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σπουδαία, για να ακουστούν οι φωνές μας, να μας δείξουν τα Μέσα, γιατί μας έχουν απομονωμένους. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριο. Καλούς αγώνες. Πάντα στους αγώνες είμαστε πρώτοι, αλλά μια καινούργια αρχή, μια συνέχεια μάλλον, γίνεται τώρα». 

- Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρόεδρος Βουλής (VIDEO): «Τα συνέδρια των κομμάτων είναι η κορυφαία στιγμή ενός εσωτερικού διαλόγου, ο οποίος έχει καταλήξει μετά από μια ευρυτάτη, βαθιά συζήτηση σε όλο το εσωκομματικό πεδίο, για όλα τα θέματα και για το πρόγραμμά τους. Κατά συνέπεια, έχουν ενδιαφέρον πάντα τα τελικά κείμενα που εγκρίνονται απ' τα Συνέδρια για το πώς θα κινηθούν τα πολιτικά κόμματα. Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και δύσκολες συγκυρίες, αναπτύσσονται εσωκομματικές ζυμώσεις, έντονες θα έλεγα πολλές φορές, σε όλα τα πολιτικά κόμματα, γιατί είναι μια περίοδος ανασφάλειας, που δεν μπορείς να χαράξεις μια μακροπρόθεσμη πολιτική, διότι οι αλλαγές έρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλές φορές επαναπροσαρμογή της τακτικής σου. Γι' αυτό ακριβώς θεωρώ ότι το Συνέδριο του ΚΚΕ, ενός ιστορικού Κόμματος, που έχει συμβάλει και ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση στη δημοκρατία στον τόπο μας, στις συζητήσεις, αλλά και μας διδάσκει και την εσωκομματική διαδικασία στα κόμματα τα αστικά, τα οποία μετά το '74 άρχισαν να έχουν τέτοιους εσωκομματικούς διαλόγους, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να γνωρίζουμε τις Θέσεις όλων των κομμάτων και του ΚΚΕ συγκεκριμένα, για να μπορούμε να εκτιμήσουμε τις απόψεις και να κινηθούμε όπως απαιτεί και η κοινωνία στις δύσκολες αυτές ώρες σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία». 

- Γιάννης Σγουρός, περιφερειάρχης Αττικής: Σε χαιρετιστήριο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, που λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην έναρξή του, αναφέρει: «Αξιότιμη κυρία Γενική Γραμματέα, Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να παρευρεθώ και να παρακολουθήσω το 19ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματός σας. Τιμώ και παρακολουθώ στενά την επί 22 χρόνια προσφορά σας στην πολιτική ζωή της χώρας, τις εργασίες, την ιστορία του κόμματος και των αγώνων του. Σημαντική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετέχω εκ μέρους της Ελλάδας, με αναγκάζει να απουσιάζω στο εξωτερικό. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας - το οποίο γίνεται σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το λαό μας - και ελπίζω τα συμπεράσματά του να αποτελέσουν αφορμή για ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο προς όφελος των εργαζομένων και της πατρίδας». 

Κώστας Ασκούνης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ: «Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του ΚΚΕ να παρακολουθήσω το Συνέδριο και την έναρξη των εργασιών από την Γραμματέα του Κόμματος την Κα. Παπαρήγα, με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την ομιλία της. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει μια σταθερή και διαχρονικά σταθερή πορεία σε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου του ΚΚΕ».  

Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθήνας: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ, γιατί ένα Συνέδριο ιστορικού Κόμματος είναι πάντοτε κάτι που ενδιαφέρει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Περιμένουμε με μεγάλη αδημονία να δούμε τι θα λεχθεί, τις εξελίξεις, τις ψηφοφορίες. Στο Δήμο της Αθήνας ειδικά, που το ΚΚΕ έχει μια παρουσία πάρα πολύ έντονη, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά». 

Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήμαρχος Πειραιά: «Η λειτουργία των Κομμάτων είναι προϋπόθεση λειτουργίας της δημοκρατίας και οι συνεδριακές τους δουλειές δημοκρατικές διαδικασίες, άρα τις χαιρετίζω». 

- Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Περού: «Θεωρώ ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, παίρνοντας υπόψη τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί της Ευρώπης, πιο ειδικά της ΕΕ. Ξέρουμε οι αγωνιστές και οι κομμουνιστές της Λατινικής Αμερικής τη σπουδαία και τιμημένη ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και σήμερα είναι ένα βασικός πυλώνας της συνεπούς πάλης, της προσπάθειας για συντονισμό σε ταξική κατεύθυνση. Και γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι οι εργασίες του Συνεδρίου και οι αποφάσεις του θα βγάλουν το Κόμμα πιο ισχυρό, θα δώσουν νέα ώθηση στην πάλη της εργατικής τάξης, του λαού συνολικά και θα συμβάλουν στην πείρα και άλλων επαναστατικών δυνάμεων στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου». 

Ίλντα Τσακόν Μπράβο, εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας στην ΠΣΟ: «Πιστεύω ότι αυτό το Συνέδριο είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες κομμουνιστές. Το ΚΚΕ από την αρχή της ίδρυσής του είναι ένα κόμμα που πρωτοστατεί στους λαϊκούς αγώνες, που ποτέ δεν απαρνήθηκε τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Και αυτό το Συνέδριο το επιβεβαιώνει. Σε αυτές τις στιγμές της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που εκφράζεται με πιο σκληρό τρόπο στην Ελλάδα, είναι το κόμμα που παλεύει για ουσιαστικές εναλλακτικές λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα των Ελλήνων εργαζομένων. Είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου θα δυναμώσουν τη δουλειά του Κόμματος και θα συνεχίσει πιο αποτελεσματικά να παίζει τον πρωτοπόρο ρόλο του στην εργατική τάξη και το λαό». 

Μοχάμεντ Ιγκνάιμπι, εκπρόσωπος της Ένωσης Παλαιστίνιων Εργατών στην ΠΣΟ:  «Πρώτα απ' όλα εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους της εργατικής τάξης της Παλαιστίνης. Ευχαριστούμε το Κομμουνιστικό Κόμμα για τη συνεχή και αταλάντευτη υποστήριξη στον αγώνα του λαού μας, για όλες τις δραστηριότητες και την πολύμορφη αλληλεγγύη που εκφράζει με πρακτική υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια που υποφέρει το λαός μας από την ισραηλινή κατοχή. Θεωρούμε το ΚΚΕ ένα κόμμα που συμμετέχει πραγματικά στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κοινού για το καλό της εργατικής τάξης και των λαών μας». 

Τάκης Θεοδωρικάκος, πολιτικός αναλυτής: «Θερμές ευχές για επιτυχία στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στο Κομμουνιστικό Κόμμα κοιτάζουν πάντοτε με ελπίδα και προσδοκία όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι και η μεσαία τάξη της Ελλάδας. Ειδικά αυτή την παρατεταμένη περίοδο που ο ελληνικός λαός περνάει μια τεράστια κρίση και πρέπει να βρεθούν τρόποι το δυνατόν γρηγορότερο να ξεφύγουμε από μια πρωτοφανή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας». 

Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Οταν δέχτηκα την πρόσκληση από το ΚΚΕ ήταν μια μεγάλη τιμή για μένα, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσω ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει την πορεία και της χώρας, όπως είναι το Συνέδριο του ΚΚΕ. Ευχές όλοι να απευθύνουμε, καθώς και την υποχρέωσή μας όλοι να σταθούμε κοντά στο δρόμο αυτόν. Δύσκολος δρόμος, αλλά νομίζω ότι σωστά το πολεμάει το ΚΚΕ και με την υπομονή που επιδεικνύει σ' αυτές τις στιγμές θα βρει και τη λαϊκή ανταπόκριση». 

- Κώστας Θάνος, πρόεδρος και ολυμπιονίκης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης: «Με χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση για να παραβρεθώ στο 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα ταυτισμένο με την πάλη. Με την πάλη και τους αγώνες για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ελευθερία και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μέσα από αυτό το Συνέδριο να αναδειχθούν πραγματικά θέσεις, απόψεις και προτάσεις οι οποίες σε αυτή τη χρονική στιγμή της πατρίδας μας είναι απαραίτητες παρά ποτέ. Καλή επιτυχία στους υποψήφιους της Κεντρικής Επιτροπής».      

- Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης (VIDEO): «Το ΚΚΕ από την ίδρυσή του ήταν πάντοτε η πρωτοπορία και στο εργατικό κίνημα αλλά και στη διανόηση και εν γένει σ' όλους τους λαϊκούς αγώνες. Πιστεύω ότι το 19ο Συνέδριο που γίνεται στις αρχές του 21ου αιώνα, που θα είναι ο αιώνας που θα ξεκαθαρίσει το ειδικό βάρος όλων των ιδεών και όλων των αρχών, θα γεννήσει μια γραμμή που θα αποτελέσει και πάλι την πρωτοπορία σ' αυτή τη δύσκολη εποχή». 

- Γιώργος Σαρρής, τραγουδιστής (VIDEO): «Το ΚΚΕ προχωρά στο 19ο Συνέδριο μετά από μια διαδικασία που μπορώ να την πω επίδειξη δημοκρατίας, που κανένα άλλο κόμμα δεν έχει να επιδείξει ανάλογη και ελπίζω ότι ανάλογα καλό θα είναι και το αποτέλεσμα των αποφάσεων του Συνεδρίου. Εκτός απ' αυτά που βγήκαν σε εφημερίδες «φιλικές» και τις φωνές που ακούστηκαν, το κυρίως θέμα του Συνεδρίου, αυτό που διαβάζει κανείς όταν μελετήσει τις Θέσεις είναι η προσπάθεια του ΚΚΕ να οργανώσει την εργατική τάξη για να μπορεί να βρεθεί σε εκείνη την κατάσταση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει όλα αυτά που θα 'ρθουνε. Νομίζω ότι αν οι αποφάσεις του Συνεδρίου ταυτιστούν με τη δράση που χρειάζεται στο επόμενο διάστημα, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε εκείνη την κατάσταση που χρειάζεται, που μπορούν να διεκδικήσουν κι αυτό που τους αναλογεί, που είναι η εξουσία του λαού, η λαϊκή εξουσία». 

Λεωνίδας Βαρδαρός, σκηνοθέτης (VIDEO): «Το μεγάλο κεφάλαιο του ΚΚΕ είναι οι αγώνες, οι χιλιάδες νεκροί, οι πνευματικοί άνθρωποι που πέρασαν απ' τις γραμμές του, είναι αυτοί που και σήμερα θα δώσουν τη δύναμη στο Κόμμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ανθρώπων της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων». 

Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ (VIDEO): «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην έναρξη του συνεδρίου και στα αποτελέσματα. Προέρχομαι από το χώρο του αθλητισμού. Υπάρχουν άνθρωποι στο Κομμουνιστικό Κόμμα που έχουν στηρίξει και στηρίζουν τον αθλητισμό και πιστεύω μέσα στα αποτελέσματα να είναι δίπλα και στον αθλητισμό που αυτή την εποχή, όπως πολλά πράγματα, μαστίζεται στην Ελλάδα και νομίζω ότι είναι δικαίωμα όλων, υποχρέωση και των υπευθύνων των κομμάτων να στηριχτεί ο αθλητισμός στη βάση του και στο υψηλό του επίπεδο. Είναι δύσκολες οι εποχές, εύχομαι καλά αποτελέσματα και καλή επιτυχία». 

Τάσος Ψαράς, σκηνοθέτης (VIDEO): «Ηθελα να δηλώσω ότι το Συνέδριο του ΚΚΕ είναι πάντοτε ένα πολιτικό γεγονός το οποίο καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις τόσο μέσα στον ίδιο τον κομμουνιστικό χώρο αλλά και μέσα στον γενικότερο πολιτικό χώρο της χώρας και βεβαίως είναι γνωστό ότι ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί, είναι θέσεις οι οποίες έχουν διαμορφώσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, από το 8ωρο, τη γνωστική ή αγωνιστική διάθεση, τις διεκδικήσεις και πιστεύω ότι και το φετινό συνέδριο θα αποφέρει θετικά για τον λαό».

Πηγή : 902.gr

14 σχόλια:

  1. Συντροφάκι η παιχτούρα ο Παππάς;



    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια γιατί δε καλέστηκαν τα πολιτικά κόμματα της χώρας (δεν εννοώ τη Χ.Α); Βεβαια η κυβέρνηση με το μανδύα του Προέδρου Μειμαράκη εκπροσωπήθηκε ε; Γιατί αυτή η απομόνωση από την υπόλοιπη πολιτική ζωή; Αλήθεια ο Τακης Θεοδωρικάκος, πρώην γραμματέας της ΚΝΕ μετά από το 1989 και νυν πολιτικός αναλυτής-δημοσκόπος του Μέγκα γιατί καλέστηκε; Τι έχει να προσφέρει;

    Θ.Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εισαι βλακας ή τον παριστανεις; καλεστηκε ο προεδρος της βουλης, ο δημαρχος αθηνας και πειραια και ο προεδρος της κεδε. με την λογικη σου ηρθε το πασοκ και η νδ. παρτο αλλιως θα βρεις.
    με τον θεοδωρικακο δεν ξερω πως προεκυψε, θα φανει στο μελλον.
    οσο για την πρεμουρα σου για τα κομματα, να σου πω οτι στα πλαισια της "πολιτικης ευγενειας" στα συνεδρια γινονται τετοιες προσκλησεις απο ολους σε ολους και δειχνει και αν θες απο τις τοποθετησεις των προσκεκλημενων τι σκεφτονται για το κομμα που τους προσκαλει.
    παντως για να σου φυγει η πρεμουρα και να βγει απο την δυση ο ηλιος αυτοι που πηγαν να διαλυσουν το κομμα, ουτε απ'εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto
      Πρώτον: Δεν σου μιλάω με τον ίδιο τρόπο που μου μιλάς. Αφήνω τους αναγνώστες να κρίνουν.
      Δεύτερον μου απαντάς δηλαδή ότι καλέστηκε έστω και και δια μεσω τρίτου δρόμου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ; Αξιωματική αντιπολίτευση είναι. Τόσο πολύ φοβάται ν' ακουστεί ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ στον Περισσό;Γιατί ο πραγματικός λόγος ήταν αυτός! Ο αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Το λες άλλωστε και συ. Καλύτερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μα τόσο του συστήματος είστε ; Επομένως εσύ παρτο αλλιώς. Με το Θεοδωρικάκο δεν ετυχε ,πετυχε.Πιάνουμε φαίνεται πόρτες σε GPO του MEGAλου καναλιού για να εχουμεκαλή μεταχείρηση.

      Θ.Αυγ.

      Διαγραφή
    2. Αγνή Συριζαίικη προσέγγιση. Όπως πάντα.

      Διαγραφή
    3. "Τόσο πολύ φοβάται ν' ακουστεί ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ στον Περισσό;"
      Mπράβο το βρήκες... η αιμοσταγής και αδυσώπητη ηγεσία με μεσαιωνικά τεχνάσματα έχει καταφέρει τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ να μην έχουν ακούσει ποτέ ως τώρα τι πρεσβεύει ο Σύριζα... με έναν μαγικό τρόπο η Παπαρήγα και η κλίκα της ρυθμίζει την ακοή μας, έλα όμως που τώρα αυτά τα κόλπα δεν μπορούν να πιάσουν στο ιερατείο του Περισσού... σατανική ειρωνία... οπότε ο Σύριζα έπρεπε να αποκλειστεί... γιατί οι δεκάδες σύνεδροι και οι χιλιάδες τηλεθεατές-ακροατές θα μαγεύονταν από τον λόγο του Σύριζα και δεν θα υπήρχε μετά ούτε ηγεσία αλλά ούτε και κόμμα και θα βαδίζαμε αγκαλιά όλοι μαζί για έναν ανθρώπινο καπιταλισμό...
      Ρε σεις είπαμε δεν γνωρίζετε τι σκατά πρεσβεύει ο Σύριζα τουλάχιστον μάθετε την ιστορία του... Στον Περισσό να έρθετε να επιστρέψετε μέρος του αρχείου που έχετε κλέψει θρασσίμια...

      Διαγραφή
    4. ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε το 91 δεν χρειάζεται να ακουστεί ξανά στον Περισσό. Εξάλλου δεν διαφέρει και πολύ από το ΠΑΣΟΚ, οπότε με ένα σμπάρο δυο τριγόνια. Μη μιλάς εσύ για καλή μεταχείριση από το mega, είναι εντελώς αστείο κάτι τέτοιο. Όσο για το συστημικό ΚΚΕ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική. Σε όποιο forum και επιχειρηματικό συνέδριο και να κοιτάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα. Μην σας πιάσει η μέση σας με τόσους τεμενάδες στο κεφάλαιο. Μια τελευταία υπενθύμιση. Κανένας από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον οποιονδήποτε άλλο θα μιλούσε ποτέ στο συνέδριο και ούτε θα ακουστεί ο λόγος τους. Οπότε μην ορέγεσαι για Συριζολογίες στο συνέδριο του ΚΚΕ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

      Διαγραφή
    5. και λίγα σου λέει ο modesto...απλά η δεύτερη "απάντησή" σου απαντάει και στο ερώτημά του "ή βλάκας είσαι ή τον παριστάνεις"...

      Διαγραφή
  4. Κυριε Αυγερη,

    α)τι εχει να φοβηθει το ΚΚΕ απο το.. λογο του νεου ΠΑΣΟΚ?

    β)σε ποιο παραλληλο συμπαν περιμενει το ΚΚΕ ευνοικη προσεγγιση απο το ΜΕΓΚΑ?

    Ιερώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) ευγενειες σε κουμασια σαν του λογου σου τις εχω κοψει απο το 91
      2) σου ειπα οτι μετην λογικη σου ειναι σαν να καλεσαμε 2 φορες το πασοκ και την νδ. ειναι προφανες οτι ηταν καλεσμενοι οι δημαρχοι και ο προεδρος της κεδε σαν ιδιοτητες, αλλα μεχρι εκει φτανει το μυαλο σου τοσα καταλαβαινεις τοσα λες. εκτος και αν το καταλαβαινεις και απλα προβοκαρεις, οποτε επανερχομαστε στο Νο1, δλδ και ευγενικα σου μιλησα. τον λογο του τσυριζα τον ακουμε καθε μερα σε dolby surround 8.1 απο παντου. τον ξερουμε. περα απο αυτο υπαρχει και αλλο θεμα. στον περισσο τσυριζαιοι ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ εκτος και αν θελουν να το χασουν. εκτος απο την διαλυση του κομματος (προσπαθεια) απο το 11 βαρυνονται και με αιμα συντροφου. καμια συνδιαλλαγη, καμια επαφη δεν πα να εισασταν και διαγαλαξιακοι κυβερνητες.
      να στο πω και αλλιως; ποιο πολυ σεβομαι τον αντιπαλο που με αντιμετωπιζει στα ισα και το δηλωνει, παρα τους δαναους.
      μια συνδιαλαγη υπαρχει με προδοτες της εργατικης ταξης. μια μορφη επαφης υπαρχει με γυμνοσαλιαγκες σαν του τσυριζα.
      να ερθει εκπροσωπος του τσυριζα να πει τι; να μας εξηγησει τι εννοουσαν στο δικο τους συνεδριο οταν μας αποκαλεσαν αυτιστικους; υπαρχει καταγεγραμμενο, να μας πει τι εννοει οταν λεει οτι πρεπει να μας εξαφανησουν για να παρουν την "ηγεμονια" της αριστερας; αληθεια να μας εξαφανισουν με ολους τους τροπους;;;
      εμεις δεν ειμαστε υποκριτες. εχουμε μετωπο απεναντι στον οπορτουνισμο, το λεμε το δηλωνουμε και κραταμε συνεπη σταση. εσεις βριζετε, απειλειτε, να θυμηθω και τις βρωμες των εκλογων; και μετα λετε θελουμε συνεργασια. με ποιον ρα καραμητρο με αυτους που βριζεις;
      μαζεψε λοιπον την δηθεν ευγενεια, βαλτην στον πατο σου και οταν αποφασισεις να πεταξεις την πουστια του χωρου σου, να αποκτησεις αντερα και να πεις τι πραγματικα θελεις τοτε και μονο τοτε θα σου απευθυνω τον λογο οπως αρμοζει σε ανθρωπο.
      μεχρι τοτε θα για να μιλησεις για το ΚΚΕ και τα μελη και τους φιλους του θα πλενεις το βρωμερο στομα σου θα ζητησεις συγνωμη για την ποταπη σταση του μορφωματος σου απεναντι στην δολοφονια του κοτζαριδη και το συζηταμε
      ενταξει οπορτουνακο; αντε και την αλλη φορα με τα κακαλα να πεις φορα παρτιδα αυτο που θελεις και οχι πλαγιως και πουστικα οπως ο χωρος σου

      Υ.Γ. το τελευταιο σχολιο με το μεγκα το σκεφτηκες πολυ; δινεις εξετασεις για να σε παρει και εσενα ο λαζοπουλος στο κοτερο με τους πολιστες;;;;

      Διαγραφή
  5. Να πουμε και κατι αλλο?Δεν ειδα δηλωση απο προσκεκλημενο εργατη.Τον Σηφονιο ας πουμε.Ολο διανοηση,αθλητισμο και κατι τετοια.Θα μου πειτε οτι παλι με την διανοηση τα'βαλα.Οχι καθε αλλο.Απλα κομμα της εργατικης ταξης δεν ειμαστε?Γιατι δηλαδη εχουν καποια παραπανω αξια τα λογια ενος επισημου?Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι ετσι.Γι'αυτο τις δημιοσιευουν,γιατι βγαινουν απο επισημα χειλη αρα εχουν παραπανω αξια υποτοθεται.Εγω συντροφοι ειλικρινα χεστηκα για την αποψη τους.Μ'ενδιαφερει τι λεει ο οικοδομος,ο βιομηχανικος εργατης κτλ.Ξυπνησαν?Θα την κανουμε την επανασταση η παραμενουν τα ιδια ζωα που ειναι εδω και χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρε τον χθεσινο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ να διαβασεις και αυτα που θες, επισης μπορεις να ακουσεις την ελληνοφρενεια της παρασκευης στα τηλεφωνηματα. να μην βιαζεσαι, ειναι χαρακτηριστικο η ανυπομονησια στους αριστεριστες αλλα χαλαρωσε και θα τα δεις ολα, μην γινεσαι φωτης (παπουλιας).
      ο σιφωνιος ειναι κομματικο μελος, αν σου διαφευγει.
      οσο για το τι λεει ο οικοδομος και ο βιομηχανικος εργατης ειναι ευκολο να μαθεις. πηγαινε αχαραγα εξω απο κανενα εργοταξιο, καμια οικοδομη, καμια εταιρεια τηλ/νιας, στην νουνου ας πουμε κτλ κτλ, θα τους ακουσεις απο πρωτο χερι. αν και ειναι καλυτερα να παρεις τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, καθε μερα να διαβαζεις τι γινεται και στην υπολοιπη ελλαδα να ενισχυεις και την εκδοση του

      Διαγραφή
  6. η μόρφωση π λες η γενική μόρφωση αλλά και ταξικά άν το πάρουμε ειδικά γτ αυτό ενδαφέρει πιο πολυ υποθέτω εδώ πέρα, είναι κάτι π αποκτάται σταδιακά απο τον καθένα οπουδήποτε και άν ανήκει..ένας οικοδόμος πχ δεν χρειάζεται να χει δουλειά ή θέση κύρους ας το πούμε, άν διαβάζει μπορεί να αποκτήσει μόρφωση..όσον αφορά στους διανοούμενους π λες απλά βοηθούνε, επιδρούν, όσο και να το κάνεις έχουνε ένα άλφα ανώτερο μορφωτικό επίπεδο έτσι δεν είναι? βέβαια υπάρχουνε και οι εξαιρέσεις, και στους διανοούμενους και στους μή. όσον αφορά για την επανάσταση π λες εσύ πως τα βλέπεις τα πράγματα? θέλει και σχόλιο? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μιλησα για τον ριζοσπαστη ουτε για το το αν ο σιφωνιος ειναι κομματικο μελος.Μιλησα για το ρεπορταζ το συγκεκριμενο.Μην βαζεις ταμπελες οπως εκανε ο Ζαχαριαδης.Οποιος ειχε αντιθετη αποψη βαφτιζοταν οπορτουνισρης, αριστεριστης η ασφαλιτης.Ποσο μαλλον που δεν με ξερεις.Ουτε αν παιρνω ριζοσπαστη ξερεις αλλα ουτε και τι μπορει να εχω διαβασει.Οσο για το ανωτερο μορφωτικο επιπεδο που αναφερει ο xrs θα το πω για αλλη μια φορα.Το εχω χεσμενο αν δεν συνοδευεται με εργα η αν δεν μπορει να εχει γενικα καποια πρακτικη και χρησιμη για το κινημα εφαρμογη.Ευχαριστω παντος και τους δυο γιατι η κουβεντα αυτη γενικα κανει καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.