11 Μαρτίου 2013

Γ. Γκιόκας: Ο λαός να συγκρουστεί, να αμφισβητήσει αυτή την πολιτική.


«Οι θέσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται, δεν είναι μόνο ξεκάθαρες, επιβεβαιώνονται μέσα από την ίδια τη ζωή», τόνισε οΓιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται όλο αυτό το ψέμα της “διαπραγμάτευσης που θα μπορούσε να γίνει για να ανακουφίσει το λαό”, εντός των τειχών, μέσα στην ΕΕ και με δεδομένη μία αντιλαϊκή πολιτική, μια συνολικότερη στρατηγική».


Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στην εκπομπή «πρωινό ant1», ο Γιάννης Γκιόκας σημείωσε ότι «πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το κακόγουστο αστείο της διαπραγμάτευσης,μιλάμε για μία πολύ συγκεκριμένη πολιτική, που έχει συγκεκριμένους στόχους, είτε μιλάμε για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο, είτε μιλάμε για τον κατώτατο μισθό, είτε μιλάμε για τους φόρους και τα χαράτσια. Είναι μία πολύ συγκεκριμένη πολιτική που υλοποιεί η συγκυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Επισήμανε ακόμα ότι «ανοίγουν και άλλα ζητήματα», υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου για το Ασφαλιστικό και της υφυπουργού Υγείας Φ. Σκοπούλη για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους, υπογραμμίζοντας πως «τέτοιες συζητήσεις και σχεδιασμοί γίνονται και υλοποιούνται σε ολόκληρη την ΕΕ».

«Σήμερα, τώρα, χρειάζεται να διαμορφωθεί μία λαϊκή πλειοψηφία , μία λαϊκή συμμαχία όλων αυτών που πλήττονται από αυτή την πολιτική, των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών. Προκειμένου να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης, των χρεών και των ελλειμμάτων, που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι. Και την ίδια στιγμή ο μονόδρομος πρέπει να είναι η ριζική ρήξη, ανατροπή, αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα άλλο μείγμα διαχείρισης εντός των τειχών της ΕΕ, εντός των τειχών της καπιταλιστικής οικονομίας. Εμείς λέμε σήμερα ο λαός να συγκρουστεί, να αμφισβητήσει αυτή την πολιτική και να διαμορφώσει προϋποθέσεις για να ξεμπερδεύουμε με αυτή την οικονομία της αγοράς, με αυτή την οικονομία του κεφαλαίου».

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.