27 Μαρτίου 2013

Θ. Παφίλης: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων



Στις χρυσαυγίτικες κορόνες περί «εθνικής παιδείας» που ακούστηκαν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στην Ολομέλεια της Βουλής, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Από τα δείγματα φαντάζομαι πώς εννοούν ότι θέλουν να διδάξουν τις αξίες των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Την εκπαίδευση μπράβων και του υποκόσμου, γιατί εκεί κατοικοεδρεύουν, πέρα από τα όσα λένε. Τις αξίες να εκπαιδεύουν μαχαιροβγάλτες για να χτυπούν εξαθλιωμένους μετανάστες. Τις αξίες των φούρνων του Άουσβιτς, όπου φωτογραφίζονται στελέχη της και που έχουν γράψει και τραγούδια βουλευτές της. Αυτές είναι οι αξίες που έχουν και τις οποίες κρύβουν με γκαιμπελικό τρόπο, πίσω από το "εθνικό"», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Θ. Παφίλης, με αφορμή το σύνθημα «τιμή και δόξα στους ταγματασφαλίτες» που φωνάζουν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής, διάβασε στην Ολομέλεια της Βουλής τον όρκο των ταγματασφαλιτών, με τον οποίο διακήρυτταν την απόλυτη υπακοή τους «εις τας διαταγάς του ανώτατου Αρχηγού του Γερμανικού Στρατού, Αδόλφου Χίτλερ». Μάλιστα έκανε αντιπαραβολή με τον όρκο του ΕΛΑΣ, στον οποίο αναφέρεται: «Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για την πλήρη ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει το βήμα της Τσαριτσάνης, να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή, να μην της επιτρέπει να καπηλεύεται την άγρια και βάρβαρη πραγματικότητα για να προβάλλει ό,τι πιο σκοταδιστικό έχει γεννήσει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα: Το ναζισμό και το φασισμό.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Θανάσης Παφίλης εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό. Τόνισε πως κοροϊδεύουν το λαό όσοι αναζητούν αλληλεγγύη μέσα στην ΕΕ καθώς πρόκειται για την «πιο κυνική δικτατορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και τώρα αποδεικνύεται στο μεγαλείο της». Κάλεσε το λαό να μην πέσει σε απογοήτευση καθώς υπάρχει λύση για όλους τους λαούς της ΕΕ και δεν είναι άλλη από τη συντριβή της, τη διάλυσή της, με λαϊκή εξουσία να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια άλλη Ευρώπη, του σοσιαλισμού.


902.gr

1 σχόλιο:

  1. Κωλοτούμπες οι χ.α.Τι λενε σήμερα και τι έλεγαν πριν λίγο καιρό.

    Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής...

    http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=27/3/2013&id=14519&columnId=161

    «Οι τοκογλύφοι μετά την Ελλάδα καταστρέφουν οικονομικά και την Κύπρο, με στόχο την εκποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και την καταλήστευση του ορυκτού μας πλούτου. Ελληνες αντισταθείτε!» και «Ολες οι ξένες δυνάμεις (Ευρώπη, Ρωσία, ΗΠΑ) συνωμότησαν εις βάρος του Ελληνισμού με στόχο την εκποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελλαδικής και κυπριακής ΑΟΖ. 'Η θα αντισταθούμε και θα διαφυλάξουμε τον εθνικό μας πλούτο και την αξιοπρέπεια του λαού μας ή θα είμαστε για πάντα υπόδουλοι στους τοκογλύφους», γράφουν θρασύτατα τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στην ιστοσελίδα τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

    Υποκριτές ως το μεδούλι, όργανα ξένων και ντόπιων ομίλων, οι εν Ελλάδι νεοναζί πασχίζουν τώρα να κρύψουν ότι ζήτησαν επανειλημμένα ακριβώς αυτό:
    Ο ορυκτός πλούτος Κύπρου και Ελλάδας να καταλήξει σε μεγαλοκαρχαρίες. Είναι και αυτοί που εκθείαζαν τις συμφωνίες της Κύπρου με το Ισραήλ και πρόβαλλαν την ανάγκη η Ελλάδα να κάνει τις ίδιες ενεργειακές συμφωνίες, ή τις συμφωνίες Ρωσίας - Ισραήλ, προβάλλοντας την άποψη ενεργειακής συνεργασίας Ρωσίας - Ελλάδας. Με σειρά αναρτήσεων στην ιστοσελίδα τους, οι χρυσαυγίτες αποφαίνονταν π.χ. ότι
    «Σε άμεση διαδικασία τιτλοποίησης των κοιτασμάτων οδεύει η Κύπρος (...) η Λευκωσία φαίνεται ότι προχωρά στην τρίτη επιβεβαιωτική γεώτρηση των κοιτασμάτων μέσα στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα. Φυσικά η γεώτρηση θα γίνει από την εταιρεία Noble (σ.σ. οι τάχα πατριώτες διαφήμιζαν ανερυθρίαστα αμερικανική πολυεθνική που διατηρεί γραφεία ακριβώς απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία) ...η έναρξη τιτλοποίησης των κοιτασμάτων έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Από τη στιγμή που υπάρχει επιβεβαίωση και πιστοποιηθούν τα κοιτάσματα μπορούν να ανακηρυχθούν εμπορεύσιμα και θα έχουν μια συγκεκριμένη αξία. Τα ίδια φυσικά, ισχύουν και για την Ελλάδα».
    Δίχως τσίπα ζητούσαν ξεπούλημα του πλούτου του λαού σε όποιον μεγαλοκαρχαρία έχει δυο δεκάρες να δώσει και να τον αγοράσει...


    ... ξεπουλάνε το λαό και τον τόπο

    ...Και παραμυθιάζοντας παραπέρα το λαό, τάζοντάς του βοήθεια από την καπιταλιστική Ρωσία, διαφήμιζαν τις κινήσεις Ρώσων ολιγαρχών στην ευρύτερη περιοχή: «Πάτησαν πόδι στο Ισραήλ οι Ρώσοι, μόνο στην Ελλάδα τρώνε "πόρτα". Συμφωνία για την εμπορία LNG, υγροποιημένου φυσικού αέριου από το project του πεδίου Tamar στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει η ρωσική Gazprom (...) Η Ρωσία παραμένει ακόμα ένας σοβαρός παίχτης στην ενεργειακή σκακιέρα της Μεσογείου». Σαν άλλα κόμματα και μορφώματα του συστήματος, οι φασίστες ψάχνουν ιμπεριαλιστή να στοιχίσουν το λαό πίσω του, να πατήσει πόδι στον τόπο του και το λαιμό του. Δεν αμφισβητούν την εξουσία των μονοπωλίων, δε θέλουν το λαό αφέντη στον τόπο του, ιδιοκτήτη του πλούτου του. Εξ ου και πρόσφατα έκαναν με τον βουλευτή τους Παναγιώταρο στη Βουλή και προτάσεις προς την κυβέρνηση για το πώς να προωθήσει το ξεπούλημα ελληνικού εδάφους, νησιών και νησίδων στους εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες. Εξ ου και μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης (τα οποία τάχα αντιπολιτεύονται) υπερψήφισαν, πάλι στη Βουλή, την τοποθέτηση ενός μεγαλοεπιχειρηματία ως επικεφαλής στο περιλάλητο ΤΑΙΠΕΔ («Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου») ακριβώς για να προωθηθεί τάχιστα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα ξένα και ντόππια μονοπώλια που στο πρόσωπο των φασιστοειδών βρίσκουν ένα καθόλα άξιο εκπρόσωπό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.