28 Μαρτίου 2013

Χρ. Κατσώτης: Κατήγγειλε τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από εργοδότες και κυβερνήσεις


Τις θετικές ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης συγκεντρώνει το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής με τίτλο : «Παραβατικότητα στην κοινωνική ασφάλιση και την αγορά εργασίας». Περιλαμβάνει διατάξεις που κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και της περικοπής κοινωνικών παροχών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, τόνισε πως με τον τίτλο του νομοσχεδίου και τους βερμπαλισμούς περί «οριστικού τέλους στην παραβατικότητα», η κυβέρνηση επιχειρεί επιμελώς να κρύψει πως καταργεί την ασφάλεια του εργαζόμενου και της οικογένειάς του.

Σημείωσε πως δεν είναι η παραβατικότητα και οι «συντάξεις μαϊμού» -που διαχρονικά οι κυβερνήσεις δημιούργησαν- η αιτία για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Στάθηκε αναλυτικά στη «νόμιμη» λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων, η οποία όπως είπε, ονομάστηκε «εθνικός στόχος και όχι κλοπή», μέσω των δισ. που δόθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο για «ανάπτυξη», με τη νομιμοποίηση του τζόγου στο όνομα της «αξιοποίησης», αλλά και με το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων.

Ο Χρ. Κατσώτης, τόνισε πως μόνο οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές και κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά πλευρές του νομοσχεδίου, κατήγγειλε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τη μετατροπή των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά, τις ανατροπές στις χαμηλές συντάξεις που χορηγεί ο ΟΓΑ σε άτομα με αναπηρία.

Προειδοποίησε πως το σύστημα «Αριάδνη», πάει χέρι –χέρι με το νέο πειθαρχικό σύστημα, που υπηρετεί τους στόχους της εξεύρεσης «επίορκων ή όπως αλλιώς ονομάζετε τους εργαζόμενους στο δημόσιο που πρέπει να απολυθούν το επόμενο διάστημα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, στηλίτευσε επίσης, το οριστικό τέλος που μπαίνει με το παρόν νομοσχέδιο σε ΟΕΚ –ΟΕΕ και την κατάργηση της επιχορήγησης των συνδικάτων, με εισφορές που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Χρ. Κατσώτης σχολίασε πως οι εξελίξεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και άλλες χώρες, δείχνουν την αγιάτρευτη αρρώστια του καπιταλισμού και πως δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει όποια μορφή διαχείρισης και αν ακολουθηθεί.

«Αυτή είναι η περίοδος αλλαγής της μορφής οργάνωσης της οικονομίας, με απαλλαγή από τα μονοπώλια, με την εργατική τάξη στην εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και εργατικό, λαϊκό έλεγχο. Αυτό το ΚΚΕ, το λέει σοσιαλισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.