17 Μαρτίου 2013

Φτωχότερος ο λαός με το «μοντέλο Ομπάμα».


Σύμφωνα με στοιχεία επίσημων κρατικών και ακαδημαϊκών Οργανισμών, το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών κατέχει το 40% του πλούτου που υπάρχει στις ΗΠΑ. 


Επιπλέον, το 1% εισπράττει σχεδόν το ένα τέταρτο (το 24% για την ακρίβεια) του παραγόμενου εθνικού εισοδήματος στις ΗΠΑ, ενώ κατέχει το 50% των μετοχών, των ομολόγων και των αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα. Αν υπολογίσει κανείς τον πλούτο που κατέχει το 20% των πλουσιότερων Αμερικανών, αυτός φθάνει στο 93% του συνολικού πλούτου της χώρας! `Η, αντίστροφα, το υπόλοιπο 80% του πληθυσμού κατέχει μόλις το 7% του πλούτου! Επίσης, ένας μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ πρέπει να εργαστεί επί ένα μήνα για να κερδίσει όσα ένας διευθύνων σύμβουλος σε μία ώρα. Τα στοιχεία είναι δηλωτικά των ταξικών αντιθέσεων που έχουν οξυνθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, επαληθεύοντας ότι, ανεξάρτητα από το ασκούμενο μείγμα της διαχείρισης, τα πλούτη καταλήγουν στο κεφάλαιο και ο λογαριασμός στο λαό. Τα παραπάνω στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και για την κοροϊδία που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του λαού, υποσχόμενος ότι με μια διαχείριση τύπου Ομπάμα στην Ελλάδα, θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα και θα κάτσει στον πάγκο τους τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Το «μοντέλο Ομπάμα», όπως και το «μοντέλο Μπους» προηγούμενα, ή αυτό του Κλίντον, εκτόξευσε την καπιταλιστική κερδοφορία και έχωσε πιο βαθιά στο βούρκο το λαό. Να τους επιστρέψει ο λαός την κοροϊδία, να γυρίσει την πλάτη στις αυταπάτες που διακινούν, για να ανέβουν τα σκαλιά στη διαχείριση του αστικού συστήματος.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. ενω με το μοντελο το βορειοκορεατικο που υποστηριζει ο θεματογραφος θα χεστουμε στο ταλληρο...................

    ποτε θα σταματησετε να γραφετε μπουρδες???

    βρισκομαστε σε καταστση φοβερης κρισης και εχετε μονο 5%..................

    το μοντελο ομπαμα καλως η κακως διατηρει ισσοροπιες στην αμερικανικη οικονομια.

    ξερω οτι σκοπος του αρθρου ειναι να χτυηθει ο τσιπρας αλλα ειναι τουλ αποτυχημενος ο τροπος..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σκοπός του άρθρου είναι να χτυπηθεί ο καπιταλισμός πράγμα που από ότι φαίνεται δεν έχεις καν ιδέα πως λειτουργεί και αυτοί που τον υποστηρίζουν. Το χειρότερο από την τοποθέτηση σου δεν είναι ότι δεν ξέρεις πως λειτουργεί ο καπιταλισμός αλλά ότι ταυτίζεις τον σοσιαλισμό με την Β.Κορέα πράγμα που δηλώνει μεγαλύτερη άγνοια των πραγμάτων.

      Τέλος βάζε nickname αλλιώς τα σχόλια σου θα διαγράφονται.

      Διαγραφή
    2. "το μοντελο ομπαμα καλως η κακως διατηρει ισσοροπιες στην αμερικανικη οικονομια"

      τι καπνίζεις ρε νεοπασόκε?

      Διαγραφή
    3. Eκτός από αφορισμούς δεν αμφισβητείς ούτε στο ελάχιστο το περιεχόμενο ή τα στοιχεία που παραθέτει το κείμενο.
      ''το μοντελο ομπαμα καλως η κακως διατηρει ισσοροπιες στην αμερικανικη οικονομια.'':αυτό τι σημαίνει;Απολύτως τίποτα.Λόγω των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων (και) στις ΗΠΑ επιδεινώθηκε.

      ''ενω με το μοντελο το βορειοκορεατικο που υποστηριζει ο θεματογραφος θα χεστουμε στο ταλληρο...................'':πέρα από το γεγονός ότι ο αρθρογράφος δεν υποστηρίζει κάποιο ''βορειοκορεάτικο μοντέλο'' και ανεξάρτητα από το αν στην ΛΔ Κορέας υπάρχει σοσιαλιστική ή καπιταλιστική οικονομία(γιατί ''μοντέλα'' ''ουδέτερης φύσης'' όπως τα εννοείς εσύ προφανώς δεν υπάρχουν),η σύγκριση είναι ατυχέστατη-επιεικώς-.Συνέκρινες ένα κράτος πολύ μικρότερο,βρισκόμενο υπό συνεχόμενο διαρκή αποκλεισμό,υπό άμεση απειλή πολέμου,που πριν μερικές δεκαετίες ακόμα ο λαός του βρισκόταν υπό κατοχή με την ισχυρότερη παγκόσμια οικονομική δύναμη που υπό άλλες συνθήκες-άλλο κοινωνικοοικονομικό σχηματισμό δηλαδή-οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους θα έπρεπε να ευημερούν και όχι περίπου 50 εκατομμύρια να επιβιώνουν χάρι στη διανομή συσσιτίων!

      Κ.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.