19 Μαρτίου 2013

Ευρωζωνικές πρακτικές

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Dmitry Medvedev, η απόφαση του Eurogroup (και της κυπριακής κυβέρνησης σύμφωνα με τον Σόιμπλε) για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων κατα 6,75% & 10%, αποτελεί κομμουνιστική και σοβιετική πρακτική.

Εαν πάρουμε στα σοβαρά αυτές τις διαπιστώσεις, τότε δεν μπορεί παρα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, πως οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, αποτελούν την μετενσάρκωση της "αγίας κομμουνιστικής τριάδας" των Μάρξ, Ένγκελς και Λένιν. Την αντιστοίχιση την αφήνω σε εσάς.


Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι,

στόχος του ευρωπαϊκού, κυπριακού και ελληνικού κεφαλαίου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα 5,8 δις των καταθέσεων, και ειδικά τα 2 δις των μικρομεσαίων καταθετών (κάτω απο τα 100 χιλιάρικα δηλαδή). Στόχος τους είναι και παραμένει, ο ίδιος με τα προηγούμενα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε όλες της χώρες της Ευρωζώνης. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή η φτηνή εργατική δύναμη και αυτή δεν επιβάλλεται με την κλοπή ενός 10% των καταθέσεων.

Γιατί όμως προχώρησαν στην ανακοίνωση ενός τέτοιου μέτρου ? Και τονίζω "ανακοίνωση" διότι δεν έχουν προχωρήσει, ούτε πιστεύω πως θα προχωρήσουν τελικά στην υλοποίηση του. Αλλά η ανακοίνωσή του και μόνο, έχει πετύχει ήδη κάτι ... τον τραυματισμό της πίστης προς τις κυπριακές τράπεζες, οι οποίες το επόμενο διάστημα, λόγω της φυγής των καταθέσεων ... θα εμφανίσουν μεγαλύτερες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης. Το οποίο σημαίνει πολύ απλά, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.

Αυτές είναι οι ευρωζωνικές πρακτικές.

8 σχόλια:

  1. Σε παρόμοια κατεύθυνση βλέπω, κινείται και ο Teddy

    http://teddygr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τελευταία παράγραφος δίνει την ουσία αυτής της ''ανακοινωσης''. Ο στόχος είναι η λεηλασία των πάντων, ανθρώπων και υλικό πλούτο. Τώρα ζούμε την μεθόδευση, την ταχτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ, επιβεβαίωση μέσα σε 20 λεπτά, όσον αφορά την καταψήφιση.

    Πάμε τώρα Κύπριοι, Έλληνες, Ρώσοι ... όλοι μαζί ... να πάρουμε τις καταθέσεις ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα λιτότητας για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφοσον επεσε το τελεσιγραφο και το ακυρωσε το Κυπριακο κοινοβουλιο, το eurogroup χανει την αξιοπιστια του, αυτο που εγινε μπορει να φανει σαν μπλοφα και σαν γκαφα απο τις υπολοιπες χωρες. Θα φανει συντομα τι θα γινει . Υπαρχουν συνεπειες για αυτες τις μαλακιες και αν τις εκμεταλευτουν καλα οι κυπριοι πολιτικοι μπορει κατι να γινει για ολους, η Κυπρος ευτυχως δεν ειναι Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδεμία γκάφα δεν υπήρξε,
      ούτε το Eurogroup θα χάσει την ... ποιά ?

      Αυτοί που χαράσσουν την πολιτική της ευρωζώνης, έχουν μελετήσει προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες και όλες τις παραμέτρους. Το σχέδιο τους μπορεί να μην είναι εμφανές ακόμα, αλλά θα γίνει όταν θα αρχίσουν να κουρεύονται μισθοί και συντάξεις.

      Διαγραφή
  5. Αποκλειεται δηλαδη το ενδοχομενο να βρουν τα κεφαλαι που χρειαζονται (με τι ανταλαγματα ;) απο τους ΡΩΣΟΥΣ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπόθεση εργασίας: είσαι Ευρωπαίος ''μεγάλος παίκτης'' και θες με κάποιο τρόπο να απομακρύνεις μια και καλή τη Ρωσική επιρροή απο μια περιοχή που στο άμεσο μέλλον θα στηθεί ένας χωρός εκατοντάδων δις για το φσικό αέριο. Έχεις καταφέρει να ανέλθει στο ''τιμόνι'' της Κύπρου ένας δικός σου άνθρωπος. Υποχρεώνεις (?) τον δικό σου άνθρωπο να πετάξει ένα καπνογόνο τεράστιων διαστάσεων ( ανάλογο με το τρολάρισμα του ΓΑΠ για το δημοψήφισμα) πως προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών, θα παραβιάσεις δήθεν το ''άβατο'' των καταθέσεων, οι οποίες κατά τεράστιο ποσοστό συνίστανται απο ρωσικά κεφάλαια. Ξέρεις φυσικά πως η πρόταση δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να περάσει απο την Κυπριακή Βουλή ( γιατί κανένας στοιχειωδώς νοήμων ηγέτης δεν κάνει τέτοια ανακοίνωση, αν δεν έχει προηγουμένως ψάξει κατάσταση να δει αν θα τον στηρίξουν τα άλλα κόμματα, οι ψήφοι των οποίων απαιτούνται) και έτσι έχεις εξασφαλισμένες τις καταθέσεις των δικών σου πολιτών εκεί, και ξέρεις επίσης πως και μόνο η πρόταση με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε πάγωμα των σχέσεων Ρωσίας-Κύπρου ( οι κραυγές του Πούτιν στον Αναστασιάδη ακούστηκαν ως το Βερολίνο), όπως και σε πλήρη κατάρρεση της αξιοπιστίας των ήδη προβληματικών κυπριακών τραπεζών για το μέλλον, αφού μόλις ανοίξουν οι τράπεζες οι πάντες θα σπεύσουν μετά απο αυτό να σηκώσουν τα χρήματα τους. Και μόλις απορρίπτεται η πρόταση απο τη Βουλή και μένει θεωρητικά ξεκρέμαστη εντελώς πλέον η Κύπρος, αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεωκοπίας, έρχεται η ΕΚΤ ( ή και άλλοι ευρωπαϊκοί φορείς) και λένε ''μη φοβάστε, εμείς είμαστε εδώ, θα σας δώσουμε εμείς ρευστότητα!''.
    1) Έχεις διώξει ( ή έχεις κάνει ένα αποφασιστικό πρώτο βήμα) την ρωσική επιρροή απο το νησί.
    2) Έχεις δέσει την Κύπρο χειροπόδαρα, αφού πλέον οι τράπεζες της θα εξαρτώνται παντελώς απο τη ρευστότητα που θα τους παράσχεις εσύ για να αποφύγουν πλήρη κατάρρευση.
    3) Οι βλαχοβαλκάνιοι πιθηκάνθρωποι φαντασιώνονται νέα μεγάλα Όχι, πως έτριψαν τη μούρη της Μέρκελ, πως απέτρεψαν τα σατανικά σχέδια των Ευρωπαίων ( στις ενώσεις των οποίων ανήκουν φυσικά 100% με τη θέληση τους μέσω της ψήφου τους τόσα χρόνια και στις πλέον πρόσφατες εκλογές), κτλ.
    4) Έχεις την αιώνια ευγνωμοσύνη της Κυπριακής ελίτ και του φιλοευρωπαϊκού τμήματος του έθνους, αφού θα θεωρήσουν πως χάρη σε εσένα και τη δική σου βοήθεια απέφυγε τη χρεωκοπία η χώρα.

    Έτσι παίζεται το διπλωματικό παιχνίδι κύριοι. Και έτσι πετάνε χάντρες και ελέγχουν οι φίλοι μας απο την Εσπερία τους κουλήδες τους, που φυσικά είναι κουλήδες γιατί οι ίδιοι επιλέγουν να είναι. Μαγκιά τους λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.