1 Μαρτίου 2013

ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ


Η σημαία απαιτεί ... πάμφθηνους ναυτεργάτες


Ωμή πρόκληση των εφοπλιστών, που αξιώνουν διατήρηση της ανταγωνιστικότητας έναντι των αναδυόμενων ναυτιλιακών δυνάμεων...

Δε χορταίνει με τίποτα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο εντείνει συνεχώς την επιθετικότητά του απέναντι στους ναυτεργάτες, αξιώνοντας και νέα προνόμια όπως φάνηκε από τα όσα αναφέρθηκαν χτες από τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμη, στη διάρκεια φιέστας που διοργανώθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη για την παρουσίαση των μέτρων απλοποίησης της διαδικασίας για τη νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία.

Ο υπουργός, αφού παρουσίασε τα σχετικά μέτρα ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου, για το οποίο επιστράτευσαν τους ναυτεργάτες και προβλέπει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καταρχήν για τα κατώτερα πληρώματα στα ποντοπόρα πλοία. Εξαρθρώνει το ακτοπλοϊκό δίκτυο, μειώνει τις οργανικές συνθέσεις των ακτοπλοϊκών πλοίων και παραδίδεται το λιμενικό δίκτυο της χώρας στα μονοπώλια. Ο υπουργός, παρουσιάζοντας αυτά τα μέτρα, κάλεσε τους εφοπλιστές «να υψώσετε τη γαλανόλευκη σε όλα σας τα  πλοία».

Ο Θ. Βενιάμης, παίρνοντας το λόγο και απαντώντας στον υπουργό, ανέφερε ότι η νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία είναι «πολύπλοκο θέμα», γιατί «πέρα από το νομοσχέδιο του υπουργείου», «χρειάζεται διάλογος με τους ναυτεργάτες, τους αξιωματικούς (....) και όλοι όσοι είναι εδώ ξέρουν καλά τι εννοώ». Και για να γίνει πιο σαφής πρόσθεσε: «Προϋπόθεση βιωσιμότητας της ελληνικής ναυτιλίας παραμένει η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας έναντι των συνθηκών του οξυτάτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει όχι μόνο από παραδοσιακά ναυτιλιακές χώρες, αλλά κυρίως από τις αναδυόμενες ναυτιλιακές δυνάμεις», όπως για παράδειγμα η Κίνα που οι ναυτεργάτες δουλεύουν για μια κούπα ρύζι.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές - συγκυβέρνηση απευθύνουν το κάλεσμα: «Με την πείρα των απεργιακών αγώνων να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε νησί, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, να μην υποκύψουμε στα αντεργατικά μέτρα κεφαλαίου κυβέρνησης, να συνεχίσουμε με καλύτερη οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων για την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, να μην προωθηθούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, διεκδικώντας την εφαρμογή των ΣΣΕ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες, υπογραφή και ανανέωση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών Συμβάσεων», που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΥΝΑ».

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

17 σχόλια:

  1. μια χαρα ειναι οι εφοπλιστες αλλα οι υπουργοι και οι πρωθυπουργοι αυτη της χωρας μετα απο το 1974 τι εκαναν για αυτους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια χαρά είναι οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί αλλά αν δεν υπήρχαν οι εφοπλιστές θα είχα ίσως ίδια μορφή αλλά διαφορετικό περιεχόμενο... (έτσι γιατί με τσάντισε ο παραπάνω ΧαρΑυγίτης!

      Διαγραφή
    2. Τι εκανε το κρατος για τους εφοπληστες ;;;


      OI ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

      http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/oi.html#ixzz2MIpHseCt

      Διαγραφή
    3. και τι με αυτα???ο εφοπλιστης φερνει ζεστο χρημα συνναλαγμα στηξν ελλαδα δεν φερνει φακες ουτε ρυζια λεφτα φερνει εγω αν ημουν υπουργος θα ελεγα στους εφοπλιστες 5% φορολογια και διευκολυνσει για εγγραφη στην ελληνικη σημαια και οσο μπορειτε να βαζουν οσο το δυνατον περισσοτερο ελληνες ναυτικους....

      Διαγραφή
    4. Εγώ αν ήμουν υπουργός θα σε έστελνα πάλι στο σχολείο ανώνυμε9:15 μπας και μάθεις αριθμητική. Για βάλε στη ζυγαριά άπ'τη μία το "ζεστό χρήμα", που φέρνουν οι μεσσίες σου και άπ'την άλλη τις ΖΕΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, που λαμβάνουν τόσα χρόνια αυτά τα παράσιτα και μετά έλα να μου διπλασιάσεις τον κύβο με κανόνα και διαβήτη.

      Και σε πήρε ο καημός για την ελληνικότητα του πληρώματος, γλυκό μου Χρυσαυγόπουλο...

      - Άρης

      Διαγραφή
    5. Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις από την μια μεριά τις φοροαπαλλαγές και την μισθολογική εκμαιτάλευση των εργαζομένων και από την άλλη το ζεστό χρήμα. Και να δεις στο τέλος πιο οφελείτε. Μια μιρκή αφαίρεση είναι δεν είναι τίποτα.

      Διαγραφή
    6. " μια χαρα ειναι οι εφοπλιστες αλλα οι υπουργοι και οι πρωθυπουργοι αυτη της χωρας μετα απο το 1974 τι εκαναν για αυτους????"

      Καμία 60αρια φοροπαλλαγές που δεν τις έχει ο απλός εργαζόμενος. Η χρυσή αυγή ζητά επιπλέον κίνητρα και επιδότήσεις για να βάλουν ελληνική σημαία οι φτωχοί πλην τίμιοι ελληνες πατριώτες του εφοπλισμού.

      Διαγραφή
    7. Τώρα πως κάποιο κατά δήλωσή τους "εθνικιστικό κόμμα" ζητά αμοιβή για να βαλει κάποιος έλλην εφοπλιστής πατριώτης ελληνική σημαία στα καράβια τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
      Κατά τα άλλα για την κρίση φταίει ο Πακιστανός που πουλά τσάντες και χαϊμαλιά σε κανένα παράδρομο της Ερμού ε;

      Διαγραφή
  2. Για τον πρωτο σχολιαστη, μαλλον μετα τη χουντα τον παιρναν με καποτα, ενω πριν ανασφαλως κι ασαλιωτο.. Τελος παντων, για αλλο λογο μπηκα, που ειναι ψιλοασχετος.
    Δεν εχω κανει ποτε αναζητηση με τους ορους "κασιδιαρης, ΧΑ, χρυση αυγη" και τα σχετικα, στο youtube, ουτε καν οταν ειχε πεσει το χαστουκι.
    Ως επι το πλειστον παρακολουθω βιντεο καλλιτεχνικου ενδιαφεροντος η πολιτικου, που αφορα ομως παντα ειτε λινκ απο εδω η σχετικο site, ειτε με ορους αναζητησης που σχετιζονται μονο με το ΚΚΕ.
    Παρολαυτα στα προτεινομενα σχεδον παντα αναμεσα στις 5 πρωτες επιλογες, δηλαδη αυτες που εμφανιζονται διπλα στο βιντεο, υπαρχει και μια σχετικη με τα ναζιστοειδη.
    Υπαρχει κανεις που να εχει παρατηρησει κατι σχετικο, η εχω κανει κατι λαθος εγω?

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επεσαν λεφτα στο ναζιστικό παρακράτος με την εισοδο στην βουλη (που θελανε να καψουν) και πληρωνουν την google να κοιταει τις ΙΡ που εχουμε και οτν ειναι ελληνας στο youtube να τους βγαζει βιντεακια απο την δραση τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

      john

      Διαγραφή
    2. Χώρια η πληρωμένη διαφήμιση. Αλλά εάν βλέπεις βίντεο με πολιτικό περιεχόμενο όπως κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ, καυγάδες πολιτικών στα πρωινάδικα κ.α. Τότε η google σε κατατάσσει σε ένα προφίλ χρήστη που σε ενδιαφέρουν τα βίντεο με πολιτικό περιεχόμενο. Τα τελευταία χρόνια η ναζιστική προπαγάνδα και συννομοσιολογίες περί μασόνων πουλάνε πολύ και συγκεντρώνουν πολλά views κυρίως από ναζιστικά-φασιστικά "μυαλά" και έτσι είναι δημοφιλής. Επομένως στα προβάλλει ψηλά στα προτεινόμενα λόγο αυτής της δημοφιλίας.

      Διαγραφή
    3. Αυτό με την αρχική σελίδα του youtube το έχω παρατηρήσει και εγώ να το κάνει αν δεν έχω μπει με τον λογαριασμό μου. Το ψάχνω και στο ιντερνετ αλλά τίποτα το σχετικό δε βρίσκω...

      - Άρης

      Διαγραφή
  3. Τι μισθολογικές αποδοχές έχουν οι παμιτες ναυτοσυνδικαλιστες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε τα σφυριζαίικα τρόλς, τώρα πλάκωσαν και τα χρυσαυγόπουλα ούρουκ χάϊ. Πολύ κινητικότητα από μεταλλαγμένους τσολιάδες στον κόκκινο πλανήτη τελευταία.

      - Άρης

      Διαγραφή
    2. Ξέρω εσείς στην Χ.Α νοιάζεσται για τον φτωχούλη εφοπλιστή που αναγκάζεται να πληρώνει μισθούς ενώ θα έπρεπε να μην δίνει καθόλου μισθούς στους εργαζόμενους, κομμουνιστές και μη. Ουστ λεώ εγώ.

      Διαγραφή
    3. Και οπου όταν έρχονται οι εργάτες στα δημοτικα συμβούλια π.χ. στο πέραμα μετά από ψευτοτσαμπουκάδες σας, γινόσαστε όνομα και πράγμα με το όνομα του βουλευτή σας στην περιοχή. Λαγοί

      Διαγραφή
  4. Άρη , φοβερή απάντηση ! Τους βουλωσες το στόμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.