1 Μαρτίου 2013

Λάρισα-Βόλος: Δυναμικές κινητοποιήσεις για τους 2 νεκρούς σπουδαστές


Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα σε Λάρισα και Βόλο ενάντια στις επικίνδυνες συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης στο ζήτημα της θέρμανσης, που επιβεβαιώθηκαν με δραματικό τρόπο με το τραγικό περιστατικό των φοιτητών στη Λάρισα.
Στη Λάρισα η κινητοποίηση γίνεται ύστερα από κάλεσμα της Κεντρικής Λαϊκής Επιτροπής Ν. Λάρισας φορέων, συνδικάτων, σωματείων, επιτροπών αγώνα σπουδαστών που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Δείτε ΕΔΩ βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του Τ. Τσιαπλέ Προέδρου του Εργατικού Κέντρο Λάρισας καθώς και συνθήματα από την πορεία στους δρόμους της πόλης.
Δυναμική πορεία πραγματοποίησαν και στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά από κάλεσμα της τοπικής γραμματείας του ΜΑΣ, αντιδρώντας στην τραγωδία των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, που βρήκαν τον θάνατο και των τριών που χαροπαλεύουν προσπαθώντας να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν πετρέλαιο.

Στην κινητοποίηση του ΜΑΣ συμμετείχαν μετά από αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων οι σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δικτύων, Οικονομικού, ΙΑΚΑ, Δασκάλων, νηπιαγωγών, Πολιτικών Μηχανικών, Ειδικής αγωγής. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Θόλου στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κι ακολούθησε πορεία διά της οδού Δημητριάδος. Στην ανακοίνωση που διένειμαν στους κατοίκους του Βόλου αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εκατοντάδες από εμάς βιώνουμε σήμερα την ίδια ή ανάλογη κατάσταση, αφού οι οικογένειές μας δυσκολεύονται με τους μισθούς πείνας που παίρνουν και την ληστρική πολιτική που ξαλαφρώνει τακτικά τις τσέπες τους».


902.gr  

2 σχόλια:

  1. Μπράβο συντροφοι!!!Τι να πούμε?
    Τα πράγματα ειναι τραγικά και εκτός απο συγκεκριμένους χώρους οι πλατιές λαικές μάζες συνεχίζουν να καταγγέλουν μόνο χωρίς να κινητοποιούνται!!!

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.