Θέμα διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, έθεσε ευθέως ο υφυπουργός εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη βουλή σε ερώτηση του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τις απολύσεις εργαζομένων.

Στα ερωτήματα του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, για το τι θα κάνει η συγκυβέρνηση για την ακύρωση των παράνομων απολύσεων και τη διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας των εργαζομένων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε προκλητικός λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Κι εσείς πρέπει να αναρωτηθείτε τι πρέπει να κάνετε ως κόμμα, ως τάση γενικώς, ώστε η Αθήνα να ξαναγίνει τουριστικός προορισμός σε 12μηνη βάση και όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η πρωτεύουσα της χώρας απέκτησε μια εικόνα στη διεθνή αγορά του τουρισμού αποκρουστική; Μήπως έχει να κάνει με το ότι κάθε μα κάθε μέρα το κέντρο της είναι αποκλεισμένο από μια ομάδα ανθρώπων λίγων δεκάδων, εκατοντάδων που για διάφορους λόγους αποφασίζουν να βραχυκυκλώσουν τα πάντα και φυσικά να στείλουν το μήνυμα στους τουρίστες "τραβάτε αλλού";».
Έντονη ήταν η αντίδραση του Χρ. Κατσώτη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως για την κατάσταση της Αθήνας, ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.
«Τους εργαζόμενους στο δρόμο τους βγάζει η πολιτική σας, που οδηγεί στην ανεργία πάνω από 1,5 εκατ. ανέργους, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού μας, να μην μπορεί να πάρει φάρμακα, να πάει στα νοσοκομεία, να στείλει τα παιδιά του στα σχολεία. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί τους εργαζόμενους στο δρόμο στη διεκδίκηση, στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Εργασίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε πως «και ο Λάσκαρης πήγε να καταργήσει τους αγώνες και την πάλη των τάξεων» και ξεκαθάρισε πως δεν θα καταφέρει η κυβέρνηση να μπει εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων γιατί είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.
Ενοχλημένος από την τοποθέτηση του Χρ. Κατσώτη, ο Ν. Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ορθά -κοφτά πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει οριστική ταφόπλακα και στα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η λογική του κεκτημένου, όλα αλλάζουν. Πρέπει να προσαρμοστούμε, να τρέξουμε να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης, λέγοντας πως πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση που «δε θα της πούμε εμείς πώς θα λειτουργήσει».
«Ξέρουμε ότι είστε τα μαντρόσκυλα των επιχειρηματιών. Αυτούς υπηρετείτε, γι αυτούς δουλεύετε», απάντησε ο Χρήστος Κατσώτης.
Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι είναι έξω από το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, καθώς δε νοιάζεται αν απολύονται, αν μειώνονται οι μισθοί τους, αν ζουν μέσα στη βαρβαρότητα καθημερινά.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απευθύνθηκε επίσης στους εργαζόμενους του Αστέρα που παρακολουθούσαν από τη θεωρία τη συζήτηση της ερώτησης και τους κάλεσε να πουν και στους υπόλοιπους εργαζόμενους ποιου τα συμφέροντα ικανοποιεί η κυβέρνηση. Προειδοποίησε επίσης, πως οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και όλοι οι οργανισμοί που είναι ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ, θα έχουν την ίδια τύχη με τους εργαζόμενους στον Αστέρα.
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, είναι η οργάνωση του αγώνα για να μπορέσουν να ανατρέψουν την πολιτική αυτή, τα μονοπώλια την εξουσία τους και το πολιτικό τους προσωπικό.