5 Μαρτίου 2013

Αγρότες: Μαζικό και δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο


Έξω από τη Βουλή ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, όπου έφτασαν αγρότες από όλη τη χώρα με μαζική και δυναμική πορεία από την πλατεία Βάθης. Το συλλαλητήριο αυτό αποτελεί συνέχεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης με το στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα και στο οποίο κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων. Αντιπροσωπεία τους απέδωσε ψήφισμα στη Βουλή και τα πολιτικά κόμματα με τα 16 άμεσα αιτήματα των αγροτών.

Με σύνθημα «Αγροτιά-Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» έφτασαν στην πλατεία Βάθης αγρότες από τη Θεσσαλία, την Κρήτη, την Πέλλα, τις Σέρρες, την Πρέβεζα, την Μεσσηνία, την Αργολίδα και από όλα τα μπλόκα των αγροτών που για 30 μέρες στο δρόμο και μια ζωή στα χωράφια και τις στάνες αγωνίζονται για την επιβιώσή τους, για μια ζωή με δικαιώματα, που τους κλέβουν οι πλουτοκράτες και οι κυβερνήσεις τους. (Δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης)


Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, καθώς ο αγώνας των αγροτών για επιβίωση είναι αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, άρα αγώνας των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Αποτελεί συνέχεια της λαϊκής αλληλεγγύης που εκφράστηκε στα μπλόκα των αγροτών και έδωσε φτερά στην πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (Δείτε εδώ την ομιλία του στη συγκέντρωση) και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μπλόκου Νίκαιας, σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι «αγρότες μετά από 30 μέρες στα μπλόκα, συνεχίζουν τον αγώνα, απαιτώντας λύση σήμερα στα προβλήματα, αλλά και προοπτική, που δεν μπορεί να υπάρξει με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ΕΕ». Επισήμανε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε κοινή συμμαχία με εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες και νεολαία».

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δήλωσή της σημείωσε:

«Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταματούν εδώ ή θα γίνονται μία και δύο φορές το χρόνο, επετειακά. Μέσα από τις κινητοποιήσεις που έγιναν - πολύ σημαντικές - που πήρε μέρος ένα μεγάλο εύρος αγροτών, να είναι σίγουροι ότι το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό ποτάμι, μαζί με το λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει όχι μόνο τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αλλά τα κόμματα και τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».

Δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ με τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.