12 Ιουλίου 2012

Το ΚΚΕ παρουσιάζει πρόταση νόμου για την κατάργηση μνημονίων


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή στις 11:30 π.μ. την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων – Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

13 σχόλια:

  1. Έτσι που είναι τώρα τα οπορτούνια που λέγανε ότι περιμένουν ακόμα το ΚΚΕ να καταθέσει νόμο για κατάργηση του μνημόνιο???

    Επίσης θα έχει τρομερό ενδιαφέρον τι "μαλακίες" θα σκεφτούν για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους στην πρόταση του ΚΚΕ.

    Όχι μονομερής ενέργειες θα είναι το κλασικό προβλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δειτε το χειροτερο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να πουν ναι (ξερωντας οτι δε θα το ψηφισει αλλο κομμα) και να κανει αλλη μια κωλοτουμπα... αν και δυσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημασία έχει γιατί το κάνεις αυτό.Δηλαδή και το ενδεχόμενο ναι που θα πεις θα πρέπει να το δικαιολογήσεις επαρκώς...

      Διαγραφή
  3. Ιδού η ροδος ιδού και το πήδημα αγαπητά οπορτουνια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει να πέσει πολύ γέλιο,καιρός να δούμε πόσο αντιμνημονιακοί είναι οι οπορτουνιστές και όχι μόνο,το αντιμνημονιακό προσωπείο της ΔΗΜΑΡ έπεσε,έχουν σειρά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες,ΣΥΡΙΖΑ,Χρυσή Αυγή αν ξέχασα κανέναν να με συγχωρέσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικα απο τη μια δεν θα περασει ακομα κι αν το ψηφισουν, απο την αλλη πρεπει να δωσουν και διαπιστευτηρια στα αφεντικα τους. Βεβαια μπορει τα αφεντικα τους να τους δωσουν την αδεια να το ψηφισουν για να μην "καουν" στα ματια του κοσμου τους(οχι πως ειναι δυσκολο καποιος και αλλιως να καταλαβει τι ρολο βαρα ο συριζα, απλα ο κοσμος ψαχνει να πιαστει απο την παραμικρη αυταπατη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΥΠΕΡΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ:
    Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την κατάργηση της πράξης 6/28-2-2012 του Υπουργικού Συμβουλίου, προβλέπεται:
    - Επαναφορά του κατώτατου μηνιαίου μισθού στα 751 ευρώ, με αντίστοιχη προσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας, ασθενείας και μητρότητας, των συντάξιμων αποδοχών και της αμοιβής των υπερωριών.
    - Επανέρχεται σε ισχύ ο νόμος 1876/90 περί συλλογικών διαπραγματεύσεων, που ορίζει και τα της μετενέργειας, αλλά και τα περί διαιτησίας μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, μέσω του ΟΜΕΔ.
    - Επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε για τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
    - Επαναφορά διατάξεων που αφορούν στις μισθολογικές ωριμάνσεις των εργαζομένων.
    - Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κατεπείγουσας σπουδαιότητας νομοθετική παρέμβαση ανατροπής των αντεργατικών αλλαγών, που συντελέστηκαν στο συλλογικό εργατικό δίκαιο στη χώρα μας».
    Σημειώνει μάλιστα ότι θα επανέλθει και με νέα πρόταση νόμου «για την επανόρθωση και των υπόλοιπων απορρυθμίσεων που υπέστησαν οι συλλογικές ελευθερίες και τα απορρέοντα από αυτές εργατικά δικαιώματα».
    Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν κατά πόσο θα στηρίξουν ή όχι αυτή την πρόταση νόμου που, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, «αποκαθιστά βασικά και στοιχειώδη μισθολογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, αποδεικνύοντας στον ελληνικό λαό αν σέβονται ή όχι τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και κυρίως οι τρεις κυβερνητικοί συνέταιροι την προγραμματική συμφωνία τους».
    Τέλος, καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση και διεκδίκηση την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.
    Η κατάργηση των ρυθμίσεων που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια στις εργασιακές σχέσεις ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στόχος δεν έιναι να πάμε στο 2009 αλλά στο 2012 και να ακολουθούμε τον άνθρωπο.
      Αν εσύ λές ότι κάνει κάποιος επανάσταση καταθέτωντας πρόταση νόμου είναι σαν κοροιδεύεις τον συνωστισμό που απότι κατάλαβα ψήφισες.
      Όσο για το ΚΚΕ μπράβο του γιατί αποδεικνύει ότι είναι το μόνο κόμμα που σέβεται τον λαό γιατί δεν αλλάζει θέση μέρα παρά μέρα όπως μερικοί μερικοί.
      ΜΉΝ ΚΑΡΤΕΡΆΤΕ ΝΑ ΛΥΓΊΣΟΥΜΕ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΕΊ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΟΥ ΑΡΓΆ Η ΓΡΉΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΊΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΆΡΤΗ.
      ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    2. @Μαρμαράς:
      Για την ταμπακιέρα μηδέν. Θα την ψηφίσετε την κατάργηση των μνημόνιων, ναί ή ού; Τόσο δύσκολο είναι να απαντήσουν οι "πούροι αντιμνημονιακοί";
      Υ.Γ.
      Αν το ψευδώνυμο είναι δηλωτικό επαγγέλματος, από το συνδικάτο οικοδόμων γιατί δεν σε βλέπουμε;

      Διαγραφή
  7. Marmara, καλά όλα αυτά που λες. Δεν θα μπώ στην ουσία, γιατί και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει πολύ κουβέντα για το αν υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα. Άλλωστε και ο ΣΕΒ πολλά από αυτά που γράφεις δεν αποκλείει να τα παραχωρήσει. Για εκείνο, όμως, που δεν τοποθετήστε, εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν θα στηρίξουν την πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, της δανειακής σύμβασης και των συγκεκριμένων εφαρμοστικών νόμων.Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πρόταση νόμου για τα μνημόνια είναι το στοιχειώδες που πρέπει να κάνει κάποιο κόμμα στη βουλή αν θέλει να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα. Ούτε μεταρρύθμιση είναι, ούτε επανάσταση. Το ερώτημα είναι γιατί αποφεύγει να τοποθετηθεί συνολικά ο "αντιμνημονιακός" ΣΥΡΙΖΑ...
    Προς όλους:Ο ΣΥΡΙΖΑ επί τέλους εδέησε να τοποθετηθεί για τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και της "Δημοκρατίας", δια μέσου επιστολής του Τ. Κορωνάκη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω κανένα λόγω να αμφισβητήσω την προσπάθεια διάψευσης, ούτε φυσικά να ισχυριστώ ότι τα δημοσιεύματα έχουν βάση. Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία. Όμως, ομολογώ, ότι από την επιστολή του Τ. Κορωνάκη, μπερδεύτηκα περισσότερο και έχω περισσότερα ερωτήματα...Σε τελική ανάλυση δεν κατάλαβα να διαψεύδει κάτι επί της ουσίας. Με συγχωρείτε, ίσως έχω εγώ το πρόβλημα...Αλλά μπορείτε να τη βρείτε, να τη διαβάσετε και να κρίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δοκιμαστικές ατάκες αμήχανων για την πρόταση νόμου:
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/07/187.html?showComment=1342253061383#comment-c4703872816809947610

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.